nick125 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Γεια σας Θα ήθελα να ρωτησω, αν καποιος έκανε μεταπτυχιακο και δηλωνε ανεργος, ενω πριν το μεταπτυχιακο εργαζοταν αλλα παραιτηθηκε και ταυτοχρονα στο μεταπτυχιακο επιασε δουλεια αλλα παραιτήθηκε ξανά γιατί δεν προλάβαινε, μπορεί να βγάλει κάρτα ανεργίας ή θεωρουνταν "αυθαίρετος" άνεργος? Βρηκα αυτο στο διαδικτυο αλλα τι εννοει με την κατ'εξαιρεση που οριζει η νομικη υπηρεσια του οαεδ? Σύμφωνα με τη υπ΄αριθμ. 721/26.7.04 διατύπωση γνώμη της Νομικής Υπηρεσίας ΟΑΕΔ που βασίζεται στον υπ΄αριθμ. 1897/2000 Κανονισμό Ε.Κ (παράγρ.2, παράρτ.1), ένας φοιτητής ή σπουδαστής δεν μπορεί να θεωρηθεί άνεργος και να εγγραφεί στα αντίστοιχα μητρώα του ΟΑΕΔ. Ο μεταπτυχιακός φοιτητής – ο οποίος επέλεξε να εκπαιδευτεί πρόσθετα του χρόνου των κανονικών σπουδών του – εντάσσεται στην ανωτέρω κατηγορία εκτός και εάν έχει δώσει προβάδισμα στην ένταξή του στην αγορά εργασίας. Θα πρέπει δηλαδή να έχει ήδη εργασθεί και να έχει βρεθεί στη συνέχεια χωρίς εργασία. Αν από αυτή την κατάσταση είναι ξανά διαθέσιμος και αναζητεί ενεργά απασχόληση μπορεί να εγγραφεί κατ΄ εξαίρεση στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
Basilhs23___ Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Εάν έχεις ξεμπερδέψει και τελειώσει το μεταπτυχιακό, γράφεσαι κανονικά και δεν ασχολείται κανένας. Πρόβλημα έχεις αν εγγραφείς ΟΑΕΔ και είσαι φοιτητής προπτυχιακό η μεταπτυχιακό η με κατατακτήριες. Οι σχολές στέλνουν ηλεκτρονικά καταστάσεις φοιτητων στον ΟΑΕΔ και γίνονται διασταυρωσεις και έλεγχοι, εάν εντοπιστεις στον ΟΑΕΔ αναστέλλεται η εγγραφή σου, ενώ με επιφύλαξη σου λέω πως παίζει να έχεις σοβαρό πρόβλημα εάν κατά την διάρκεια αυτή εισεπρατες επίδομα η συμμετειχες σε πρόγραμμα επ αμοιβής, πιθανόν να στα ζητήσουν πίσω όλα κι αν δεν τα επιστρέφεις περνάνε στην εφορία. Γνωστός μου που φοιτούσε σε ΙΕΚ τον έπιασαν και τον διέγραψαν από το μητρώο. Άλλος που σπουδάζει σε ΑΕΙ και εργάζεται με πρόγραμμα στον ΟΑΕΔ ακόμα δεν πιάστηκε σε έλεγχο, πιθανόν η σχολή του δεν έχει στείλει καταστάσεις φοιτητων στον ΟΑΕΔ, αν τον πιάσουν θα πρέπει να τα πληρώσει όλα πίσω.
nick125 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 51 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Εάν έχεις ξεμπερδέψει και τελειώσει το μεταπτυχιακό, γράφεσαι κανονικά και δεν ασχολείται κανένας. Πρόβλημα έχεις αν εγγραφείς ΟΑΕΔ και είσαι φοιτητής προπτυχιακό η μεταπτυχιακό η με κατατακτήριες. Οι σχολές στέλνουν ηλεκτρονικά καταστάσεις φοιτητων στον ΟΑΕΔ και γίνονται διασταυρωσεις και έλεγχοι, εάν εντοπιστεις στον ΟΑΕΔ αναστέλλεται η εγγραφή σου, ενώ με επιφύλαξη σου λέω πως παίζει να έχεις σοβαρό πρόβλημα εάν κατά την διάρκεια αυτή εισεπρατες επίδομα η συμμετειχες σε πρόγραμμα επ αμοιβής, πιθανόν να στα ζητήσουν πίσω όλα κι αν δεν τα επιστρέφεις περνάνε στην εφορία. Γνωστός μου που φοιτούσε σε ΙΕΚ τον έπιασαν και τον διέγραψαν από το μητρώο. Άλλος που σπουδάζει σε ΑΕΙ και εργάζεται με πρόγραμμα στον ΟΑΕΔ ακόμα δεν πιάστηκε σε έλεγχο, πιθανόν η σχολή του δεν έχει στείλει καταστάσεις φοιτητων στον ΟΑΕΔ, αν τον πιάσουν θα πρέπει να τα πληρώσει όλα πίσω. Για ένα χρόνο δούλεα σε ένα λογιστικό γραφείο. Επειδή με πήραν σε ένα μεταπτυχιακό παραιτήθηκα καιέκανα εγγραφή στα μητρώα του ΟΑΕΔ, πριν ξεκινήσω το μεταπτυχιακό. Αφότου το ξεκινησα, βρηκα δουλεια σε ενα γραφειο παραλληλα με το μεταπτυχιακο, οπου πηγα για 3 ημερες και παραιτήθηκα λογω κακων εργασιακων συνθηκων. Αφου εκανα οικειοθελη αποχωρηση, ξαναμπηκα και γραφτηκα στα μητρωα του ΟΑΕΔ, αυτη τη φορα ενω φοιτουσα στο μεταπτυχιακό Μου ειπε η δικηγορος μου οτι ο ΟΑΕΔ δινει μια ΕΞΑΙΡΕΣΗ, διοτι αν εργαστηκα κατα τη διαρκεια του μεταπτυχιακου , ασχετως αν παραιτηθηκα, δικαιουμαι να λαβω καρτα οαεδ, διοτι δινω με αυτο το τροπο, προτεραιοτητα στην αγορα εργασιας. Επιπροσθέτως, σε περιπτωση που λογω της ανεργιας με προσελαβε δημοσια υπηρεσια με ΣΥμβαση ορισμενου χρονου, και δουλεψα το 8μηνο, ακομα και αν το παρουν χαμπαρι, ΔΕΝ έχω την υποχρεωση να επιστρεψω τα χρηματα, διοτι τα δουλεψα και θεωρομουν αποδοτικος για το Ελληνικο Δημοσιο. Συν οτι παταω στη κατ'εξαιρεση που δινει ο ΟΑΕΔ. Γενικα πολλοι φιλοι μου επαιρναν επιδομα ανεργιας ενω εκαναν μαστερ, συμμετειχαν σε κοινωφελη κλπ και δεν τους επιασαν ποτε. Ασε που κα ινα σε πιασουν κανεις ενσταση και εγω εχω πατημα το γεγονος οτι δουλεψα εστω 3 ημερςε ενω φοιτουσα στο μαστερ που εδειξε οτι εδωσα προτεραιοτητα στην αγορα εργασιαας. Επισης το μεταπτυχιακο το εχω τελειωσει κανα 5μηνο οποτε αν δεν το δηλωσω στον οαεδ, ουτε που θα το παρουν χαμπαρι Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2021 από nick125
christakos07 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Εφόσον εργαζόσουν και εργάστηκες κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού, είσαι διαθέσιμος σε εργασία. Δεν υπσρχει κάπου πρόβλημα. Πολύ το ψάχνεις.
nick125 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 8 λεπτά πριν, christakos07 είπε Εφόσον εργαζόσουν και εργάστηκες κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού, είσαι διαθέσιμος σε εργασία. Δεν υπσρχει κάπου πρόβλημα. Πολύ το ψάχνεις. Eργαστηκα ΠΡΙΝ το μεταπτυχιακο, παραιτήθηκα και εργάστηκα κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού και παραιτήθηκα. Δηλαδή το παρακάτω bold, σημαίνει ότι αν δουλεψα τη διαρκεια των σπουδων μου και εφυγα, αποτελει ΕΞΑΙΡΕΣΗ και μπορω να κανω εγγραφη στα μητρωα του ΟΑΕΔ? Ο μεταπτυχιακός φοιτητής – ο οποίος επέλεξε να εκπαιδευτεί πρόσθετα του χρόνου των κανονικών σπουδών του – εντάσσεται στην ανωτέρω κατηγορία εκτός και εάν έχει δώσει προβάδισμα στην ένταξή του στην αγορά εργασίας. Θα πρέπει δηλαδή να έχει ήδη εργασθεί και να έχει βρεθεί στη συνέχεια χωρίς εργασία. Αν από αυτή την κατάσταση είναι ξανά διαθέσιμος και αναζητεί ενεργά απασχόληση μπορεί να εγγραφεί κατ΄ εξαίρεση στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
christakos07 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 8 λεπτά πριν, nick125 είπε Eργαστηκα ΠΡΙΝ το μεταπτυχιακο, παραιτήθηκα και εργάστηκα κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού και παραιτήθηκα. Δηλαδή το παρακάτω bold, σημαίνει ότι αν δουλεψα τη διαρκεια των σπουδων μου και εφυγα, αποτελει ΕΞΑΙΡΕΣΗ και μπορω να κανω εγγραφη στα μητρωα του ΟΑΕΔ? Ο μεταπτυχιακός φοιτητής – ο οποίος επέλεξε να εκπαιδευτεί πρόσθετα του χρόνου των κανονικών σπουδών του – εντάσσεται στην ανωτέρω κατηγορία εκτός και εάν έχει δώσει προβάδισμα στην ένταξή του στην αγορά εργασίας. Θα πρέπει δηλαδή να έχει ήδη εργασθεί και να έχει βρεθεί στη συνέχεια χωρίς εργασία. Αν από αυτή την κατάσταση είναι ξανά διαθέσιμος και αναζητεί ενεργά απασχόληση μπορεί να εγγραφεί κατ΄ εξαίρεση στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ Εφόσον έχεις ένσημα, δε βλέπω τον λόγο που θα σε αποτρέπει να βγάλεις κάρτα ανεργίας. Πριν πόσο καιρό παραιτήθηκες;
nick125 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Μόλις τώρα, christakos07 είπε Εφόσον έχεις ένσημα, δε βλέπω τον λόγο που θα σε αποτρέπει να βγάλεις κάρτα ανεργίας. Πριν πόσο καιρό παραιτήθηκες; Ξεκινησα μεταπτυχιακο τον Οκτωβριο του 2019, και το Νοεμβριο του 2019 ξεκινησα δουλεια παραλληλα με το μεταπτυχιακο. Τον ιδιο μηνα παραιτηθηκα. εκτοτε ειμαι ανεργος μεχρι σημερα. το Μαστερ το τελειωσα το Φεβρουριο του 2021
Basilhs23___ Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 12 λεπτά πριν, nick125 είπε Ξεκινησα μεταπτυχιακο τον Οκτωβριο του 2019, και το Νοεμβριο του 2019 ξεκινησα δουλεια παραλληλα με το μεταπτυχιακο. Τον ιδιο μηνα παραιτηθηκα. εκτοτε ειμαι ανεργος μεχρι σημερα. το Μαστερ το τελειωσα το Φεβρουριο του 2021 Από την στιγμή που τελειωσες δεν έχεις θέμα, δεν κάνουν αναδρομική αναζήτηση μόνο επιτόπου με καταστάσεις ετήσιες. Σωστό αυτό που ειπώθηκε με τα ένσημα. Εγώ μίλησα για καθαρά φοιτητές που δεν έχουν εργαστεί καθόλου αυτοί ενδέχεται να έχουν θέμα αν γραφτουν. Για να σου είπε η δικηγόρος σου αυτό τότε έχει δίκιο, γνωρίζει καλύτερα την νομοθεσία. Γενικά θα έλεγα, μην ανησυχείς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα