Προς το περιεχόμενο

Intel 12th Gen Core, Alder-Lake & Z690 (2021) [ LGA 1700 ]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 6,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 ώρες πριν, MikeGR7 είπε

Αν πας ή σκοπευεις να πας σε custom υδροψυξη, παρε την Hero.

Αν οχι παρε την Master.

Εναλλακτικά,  ειναι τοσο καλες που μπορεις να διαλεξεις και με βαση την εμφανιση.

Asrock z690 taichi??

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Δεν ξέρεις όμως πόσο ρεύμα τράβηξε όντως ο 12900Κ, 240w είναι το pl του, μπορεί όμως να μην τραβάει τόσα στο cb20 και btw και ο 5950x έχει 142w pl, αλλά στο cb20 τραβάει 125w, σύμφωνα με το hwinfo τουλάχιστον.

Spoiler

5950XCB20.jpg.cb06460ed2bb209184c89d32f0a72f2f.jpg

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, spokaria είπε

Asrock z690 taichi??

Για εμφανιση ισως αλλα σε χαρακτηριστικά η Master υπερτερει.

Για την αξιοποιστια της δεν εχω αποψη γιατι εχω να παρω asrock απο εποχη Z370

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, kostas76532 είπε

ειμαστε σε καλο δρομο 😀 ξεμπερδεψαμε και από μητρική, σε σχετικα καλη τιμη 🤪

master.png

Απο Ελλάντα?

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Razor333 είπε

Δεν ξέρεις όμως πόσο ρεύμα τράβηξε όντως ο 12900Κ, 240w είναι το pl του, μπορεί όμως να μην τραβάει τόσα στο cb20 και btw και ο 5950x έχει 142w pl, αλλά στο cb20 τραβάει 125w, σύμφωνα με το hwinfo τουλάχιστον.

Απόκρυψη περιεχομένων

5950XCB20.jpg.cb06460ed2bb209184c89d32f0a72f2f.jpg

Εντυπωσιακά πάντως τα 32 κουτάκια με 125w κατανάλωση. Μακάρι να έκανε bin και τα υπόλοιπα SKU έτσι

Δημοσ.
8 ώρες πριν, godslayerxp είπε

Καλύτερα vrms η master... αλλά οι ειδικοί εδώ λένε ότι η asus είναι πολύ καλύτερη στο tweaking

(πω πω η master είναι ακόμα πιο όμορφη από την hero... για μένα)

H Gigabyte έχει ξεφύγει αλλά πολλά τα λεφτά ρε παιδιά.

1 ώρα πριν, kostas76532 είπε

ειμαστε σε καλο δρομο 😀 ξεμπερδεψαμε και από μητρική, σε σχετικα καλη τιμη 🤪

master.png

Πανέμορφη. Ακριβή. Με γειες.

• Like 1
Δημοσ.

Για PLAISIO και preorder μια χαρά τιμή ο 12600k. Νομίζω 5600x launch δύσκολα έπαιζε κάτω από 350. Και είναι τσιπάκι που πιο πολύ συγκρίνεται με 5800x όχι 5600x.

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ilos είπε

Για PLAISIO και preorder μια χαρά τιμή ο 12600k. Νομίζω 5600x launch δύσκολα έπαιζε κάτω από 350. Και είναι τσιπάκι που πιο πολύ συγκρίνεται με 5800x όχι 5600x.

στην αρχη ο 5600Χ ειχε φτασει και τα 430ε ,τα 350ε ειναι win win...

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Herald είπε

Εντυπωσιακά πάντως τα 32 κουτάκια με 125w κατανάλωση. Μακάρι να έκανε bin και τα υπόλοιπα SKU έτσι

Efficiency με λιγότερα cores δεν γίνετε, ούτε με ημίμετρα τύπου e-cores. Θα το δεις και με τον 12900Κ, που στο τέλος τα 8 τούμπανα στα 5GHz θα τραβάνε το κουπί και τα 8 e-cores θα είναι μόνο για τα ρέστα.

Τα e-cores είναι για efficiency σε laptops, να σβήνει όλο το P-core cluster και να μένουν τα e-cores για βασικές διεργασίες, δεν κάνουν για full load σε desktop. Ακόμα και η apple έβαλε 2 efficiency cores για αυτό το λόγο, όχι 6-8, πόσα θέλεις στην τελική για να παίζει ένα spotify και να χαζεύεις internet;

Ο 12900Κ θα ήταν πολύ πιο efficient cpu με 16 P-cores, θα τους έτρεχε χαμηλά,  20% ipc uplift και το HT σε όλα τα cores και με 125w θα χτυπούσε 5950x άνετα, στα παιχνίδια και στο light threading πάλι με τα 125w θα βαρούσε 4-8cores στα 5GHz και τελείωνε η μπουγάδα.

Πως βάζεις 16 p(apaouer)cores σε μονολιθικό, όταν δεν έχεις το bleeding edge στην λιθογραφία είναι το ένα πρόβλημα της intel, ούτε καν η AMD θα το κάνει στα 5nm που είναι το bleeding edge αυτή την στιγμή, οπότε από την μία θα έχεις 8 τούμπανα, 8 ας τα πω ευγενικά μέτρια, αλλά σε ring bus και μονολιθικό και από την άλλη θα έχεις 16 τούμπανα, αλλά σε 2 chiplets, με ξεχωριστό ring bus (short of) και ένα IOD στην μέση να σου ανεβάζει το latency με τις ram, το οποίο μάλλον θα αντισταθμίσουν με διπλάσια cache 64mb από 32mb ανά chiplet.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Razor333 είπε

Efficiency με λιγότερα cores δεν γίνετε, ούτε με ημίμετρα τύπου e-cores. Θα το δεις και με τον 12900Κ, που στο τέλος τα 8 τούμπανα στα 5GHz θα τραβάνε το κουπί και τα 8 e-cores θα είναι μόνο για τα ρέστα.

Τα e-cores είναι για efficiency σε laptops, να σβήνει όλο το P-core cluster και να μένουν τα e-cores για βασικές διεργασίες, δεν κάνουν για full load σε desktop. Ακόμα και η apple έβαλε 2 efficiency cores για αυτό το λόγο, όχι 6-8, πόσα θέλεις στην τελική για να παίζει ένα spotify και να χαζεύεις internet;

Ο 12900Κ θα ήταν πολύ πιο efficient cpu με 16 P-cores, θα τους έτρεχε χαμηλά,  20% ipc uplift και το HT σε όλα τα cores και με 125w θα χτυπούσε 5950x άνετα, στα παιχνίδια και στο light threading πάλι με τα 125w θα βαρούσε 4-8cores στα 5GHz και τελείωνε η μπουγάδα.

Πως βάζεις 16 p(apaouer)cores σε μονολιθικό, όταν δεν έχεις το bleeding edge στην λιθογραφία είναι το ένα πρόβλημα της intel, ούτε καν η AMD θα το κάνει στα 5nm που είναι το bleeding edge αυτή την στιγμή, οπότε από την μία θα έχεις 8 τούμπανα, 8 ας τα πω ευγενικά μέτρια, αλλά σε ring bus και μονολιθικό και από την άλλη θα έχεις 16 τούμπανα, αλλά σε 2 chiplets, με ξεχωριστό ring bus (short of) και ένα IOD στην μέση να σου ανεβάζει το latency με τις ram, το οποίο μάλλον θα αντισταθμίσουν με διπλάσια cache 64mb από 32mb ανά chiplet.

Δεν νομίζω να έχει και σκοπό η Intel να βαρέσει στο efficiency. Έτισ και αλλιώς στην πράξη κανέναν δεν αφορά. Ο 5800x έχει το χειρότερο efficiency από όλα τα zen 3, είδες κανέναν να ενδιαφέρεται? Το internet ενδιαφέρεται για το φριτέζα meme και να κράζουν την Intel, θυμάσαι τι διαβάζαμε για τον 10900k και τα τοστάκια που ψήνεις? Τελικά έχει το ίδιο efficiency με τον 5800x. Τρελό :P 

Για τα ecores είμαι υπεραισιόδοξος εγώ, αλλά όλα βασίζονται και στο scheduling των w11. Ελπίζω να μην τα κάνει θάλασσα η MS. 

Έχω ψηθεί να το πατήσω το κουμπί αλλά είμαι αρκετά επιφυλακτικός με τις ram.

• Like 1
Δημοσ.

Σε καθημερινη χρηση (gaming-browsing- rendering) αν επιλεξω να παρω εναν 12700 αλλα δε βαλω DDR5 μνημες και χρησιμοποιησω τις DDR4 που πηρα πριν 6 μηνες , θα καταλαβαινω διαφορα ? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...