Προς το περιεχόμενο

Intel 12th Gen Core, Alder-Lake & Z690 (2021) [ LGA 1700 ]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Herald είπε

Μα δεν συγκρίνω αρχιτεκτονικες, efficiency συγκρινω. Αν στα ιδια watt βγαζει ιδιες επιδόσεις εχεις το ιδιο efficiency, ειτε το κανει με 50 ειτε με 150 cores. 

αυτο δεν ειναι efficiency αρχιτεκτονικης ομως ρε ,που λεει ο ατεν ,αυτο ειναι efficiency ενος sku συγκεκριμενα δεν λεει κατι ,ο 5900x ας πουμε και αυτος ιδιο tdp εχει αν τον βαλεις με τον 10900k ποιος θα εχει καλυτερο efficiency? 

Αυτα βεβαια καθαρα απο σχεδιαστικο ενδιαφερον οχι οτι στην πραξη εχουν και τοσο νοημα για τον χρηστη

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Herald είπε

Μα δεν συγκρίνω αρχιτεκτονικες, efficiency συγκρινω. Αν στα ιδια watt βγαζει ιδιες επιδόσεις εχεις το ιδιο efficiency, ειτε το κανει με 50 ειτε με 150 cores. 

Εσύ σύγκρινε ότι σκατά θέλεις, εγώ είπα συγκεκριμένα ότι θέλω να δω σύγκριση της αρχιτεκτονικής και της μεθόδου κατασκευής (node) άρα 8 vs 8 cores στα ιδια Watt. Μάθε όταν κάνεις παράθεση σε κάτι που έχει γράψει κάποιος στο forum να αναφέρεσαι σε αυτά που γράφει και όχι σε αυτά που θέλεις εσύ.

5 ώρες πριν, Aten-Ra είπε

Ποιο μεγάλο πρόβλημα που βλέπω είναι το Efficiency, ο AlderLake είναι στα 7nm (πρώην 10nm Enhanced Super Fin) και στα 125W βγάζει 30% παραπάνω (Blender) από τον 11900Κ στα 250W αλλά με 8 παραπάνω e-cores.  

Για αυτό θέλω να δω συγκριτικό με τον AL χωρίς τους e-cores εναντίον του 5800Χ (8 cores vs 8 cores ) στα ίδια Watt για να βγάλουμε συμπεράσματα και για την αρχιτεκτονική και για το node.

Δημοσ.

Σε τι ακριβώς θα εξυπηρετεί αυτό το bench; Αν σε νοιάζει το efficiency κοιτάς ποσο ρεύμα καις για μία δουλεία, όχι πόσοι πυρήνες το καίνε.

• Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, hln3 είπε

Σε τι ακριβώς θα εξυπηρετεί αυτό το bench; Αν σε νοιάζει το efficiency κοιτάς ποσο ρεύμα καις για μία δουλεία, όχι πόσοι πυρήνες το καίνε.

Από τεχνικής μεριάς, να δεις την αρχιτεκτονική του επεξεργαστή και το node κατασκευής.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

αυτο δεν ειναι efficiency αρχιτεκτονικης ομως ρε ,που λεει ο ατεν ,αυτο ειναι efficiency ενος sku συγκεκριμενα δεν λεει κατι ,ο 5900x ας πουμε και αυτος ιδιο tdp εχει αν τον βαλεις με τον 10900k ποιος θα εχει καλυτερο efficiency? 

Αυτα βεβαια καθαρα απο σχεδιαστικο ενδιαφερον οχι οτι στην πραξη εχουν και τοσο νοημα για τον χρηστη

Μα δεν υπάρχει efficiency αρχιτεκτονικής με τα τελευταία CPU. Εντελώς άλλο bin έχει το κάθε sku, τι να συγκρίνεις? Πχ. ο 11600k θέλει 180w για να πιάσει 4.6ghz σε 6 cores, ο 11900k με ίδια active cores καταναλώνει 140watt. Kαι που να δείς τα κλειδωμένα μοντέλα ας πούμε που ζητάνε 10-15% παραπάνω watt για ίδια συχνότητα. Και στα zen 3 το ίδιο δεν ισχύει? Φαντάζομαι ο 5950x με 8 cores θα είναι αρκετά πιο πάνω σε efficiency από τον 5800x ή τον 5600x αντίστοιχα.

19 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Εσύ σύγκρινε ότι σκατά θέλεις, εγώ είπα συγκεκριμένα ότι θέλω να δω σύγκριση της αρχιτεκτονικής και της μεθόδου κατασκευής (node) άρα 8 vs 8 cores στα ιδια Watt. Μάθε όταν κάνεις παράθεση σε κάτι που έχει γράψει κάποιος στο forum να αναφέρεσαι σε αυτά που γράφει και όχι σε αυτά που θέλεις εσύ.

Εγώ σχολίασα το μεγάλο πρόβλημα που είναι το efficiency που λές. Δηλαδή που το βλέπεις το μεγάλο πρόβλημα? Εδώ οι 10th gen που είναι αρκετά χειρότεροι σε efficiency και σιγά τα αυγά / διαφορές που έχουν με τα zen 3. Τώρα αν κοιτάς πάλι τα 240w PL2 στα 5.5ghz να τρέχει blender ναι οκ, μεγάλο πρόβλημα το efficiency των Intel. 

40 λεπτά πριν, BabisTs είπε

Eγκεφάλικά η τιμή :P 

490€ δεν έκανε η z490 apex?

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο θέμα μητρική περιμένουμε να σκάσουν επίσημα γιατί είναι αλαν νταλον οι τιμές. 

Αύριο είναι το msi announcement event σωστά;

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Like 3
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Στο θέμα μητρική περιμένουμε να σκάσουν επίσημα γιατί είναι αλαν νταλον οι τιμές. 

Καλα η unify πιο ακριβή από την hero....

Πάμε σε Eλίτη που έχει normal τιμή, την ACE την βλέπω στα 800. Και νόμιζα είχα χρυσοπληρώσει την z490 ace, τι είναι αυτά ρεεε

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Και π να έρθουν στο διπλα μαγαζί αυτες..600€ εχει την Strix F..430€ για την Tuf με DDR4 παρακαλώ..😜

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ShooterX είπε

Και π να έρθουν στο διπλα μαγαζί αυτες..600€ εχει την Strix F..430€ για την Tuf με DDR4 παρακαλώ..😜

Πολυ αρμεγμα οι μητρικαδες ,ξεκινησαν με τις x570 και τωρα ειπαν να το αποτελειωσουν.

• Like 2
Δημοσ.

Tο "ROG Maximus Z690 Apex με 24+0 power stages"  που αναφερει τι ειναι ακριβως; Σε αλλες μητρικες γραφει αλλα νουμερα. Επειδη σε λιγο καιρο λεω να κανω μετα απο 7 χρονια, αναβαθμιση, για αυτο ρωταω. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε

Πολυ αρμεγμα οι μητρικαδες ,ξεκινησαν με τις x570 και τωρα ειπαν να το αποτελειωσουν.

309€ είχα δώσει για Hero X(z370) το 2017 και 380€ τοv 8700k..

Τόσο εχει τώρα μόνο η Hero Z690..🤣

Ζ370 Ηero -270€

Z390 Ηero -300

Z490 Ηero -400

Z590 Hero -500

Z690 Hero-600€

Καλα για τις μεγαλύτερες εχει χαθεί η μπάλα μιας και ξεπερνάνε κ τον i9 σε τιμή..

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, ShooterX είπε

Για όσους θέλετε ΑΤΧ και δε κοιτάτε αποκλειστικά κάποια συγκεκριμένη εταιρεία κάποιες κάτω από 550 που καλό είναι να δούμε σε reviews: 

Σημαντικά πιο οικονομικές σε σχέση με τις πιο ακριβές Asus / MSI

- Gigabyte Z690 Aorus Pro 

- GIGABYTE Z690 AORUS Master 

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, kazantzidis είπε

Tο "ROG Maximus Z690 Apex με 24+0 power stages"  που αναφερει τι ειναι ακριβως; Σε αλλες μητρικες γραφει αλλα νουμερα. Επειδη σε λιγο καιρο λεω να κανω μετα απο 7 χρονια, αναβαθμιση, για αυτο ρωταω. 

Λογικά δεν θα δίνει ρεύμα στην iGPU, οπότε αν πάρεις κάποιον με igpu δεν θα δουλεύει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, BabisTs είπε

Αυτές οι μητρικές Μπαμπη μου είναι άπαιχτες μεν απλησίαστες δε! Εγώ προσωπικά επειδή δεν με ψήνει και πολύ το oc ούτε τεστάρω θέλω κάτι πιο απλό! Κλείνω περισσότερο στην Αsus Prime A στα 360€ αξίζει πιστεύεις η Να παω κάπου σε Msi?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1 ώρα πριν, Herald είπε

490€ δεν έκανε η z490 apex?

550-600€

13 λεπτά πριν, Pantaz είπε

Αυτές οι μητρικές Μπαμπη μου είναι άπαιχτες μεν απλησίαστες δε! Εγώ προσωπικά επειδή δεν με ψήνει και πολύ το oc ούτε τεστάρω θέλω κάτι πιο απλό! Κλείνω περισσότερο στην Αsus Prime A στα 360€ αξίζει πιστεύεις η Να παω κάπου σε Msi?

Prime A.....πολύ καλή ...το έχω πεί και πιο πίσω

https://www.insomnia.gr/forums/topic/774196-intel-12th-gen-core-alder-lake-z690-2021-lga-1700/?do=findComment&comment=58883436

21 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

- Gigabyte Z690 Aorus Pro 

- GIGABYTE Z690 AORUS Master 

μακριά...πατροπαράδοτα δεν κάνουν για tweak

Επεξ/σία από BabisTs
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...