Προς το περιεχόμενο

Intel 12th Gen Core, Alder-Lake & Z690 (2021) [ LGA 1700 ]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Τι νομίζεις, ντουγρού βαράς τάση και όλα καλά; Το mem OC είναι ψιλοεπιστήμη άμα πεις να ασχοληθείς για να φτάσεις κάπου, ειδικά με κακό κιτ. 

Εσύ δεν ξέρεις καν τι die φοράν οι δικές σου και δεν υπάρχουν και πολλές πιθανότητες να μάθεις, ακόμα και χειρουργείο να τις κάνεις. Η Corsair αλλάζει το SN στα IC's και θέλει αποκωδικοποίηση, όπως ανακάλυψα ο ίδιος πριν καιρό. Το να βαράς ράντομ τάση λοιπόν, είναι κυριολεκτικά ρώσικη ρουλέτα. Αν μας κάτσει έκατσε, αλλιώς... την κάτσαμε. 

Γενικά το κιτάκι σου αν δεν κάνει ούτε καν 3600/16 με καμία, είναι του πεταματού. Ότι τάση και να δώσεις, δεν θα πάει. Εξαίρεση η περίπτωση του Sammy A-die, όπου μπορείς να το δοκιμάσεις πχ με 1.3 να δεις μήπως τότε πάει. Θα δώσεις που θα δώσεις 7-8 κατοστάρικα για ADL platform, ρίξε άλλο ένα 120άρι και πάρε δαύτες να τις χαρείς τουλάχιστον :P

Έτσι και αλλιώς θα πάρω κάτι για να μπορέσω είτε να σπρώξω είτε να βάλω να σκάβει τον 3700Χ... Απλά σκεφτόμουν για 32 kit... Η κουβέντα ήταν να μου λυθεί η περιέργεια για το κιτ που έχω αν είναι όντως τόσο κακό ή αν φταίει η πλατφόρμα που είναι πάνω :P Βγαίνει αυτό που μου έστειλες σε 32?

• Απαντ. 6,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, DukeOfDream είπε

Έτσι και αλλιώς θα πάρω κάτι για να μπορέσω είτε να σπρώξω είτε να βάλω να σκάβει τον 3700Χ... Απλά σκεφτόμουν για 32 kit... Η κουβέντα ήταν να μου λυθεί η περιέργεια για το κιτ που έχω αν είναι όντως τόσο κακό ή αν φταίει η πλατφόρμα που είναι πάνω :P Βγαίνει αυτό που μου έστειλες σε 32?

Σε 32άρι και B-die από Patriot δεν είμαι σίγουρος, κοίτα για Ballistix που είναι στο 170άρι, τις ίδιες έχω και μπορείς να δεις στην υπογραφή πως τις τρέχω. 
Εναλλακτικά κοιτάς σε κάτι ινσέιν 3800 C14 Trident Z Neo από G.Skill, αλλά εκεί θέλει να τα στάξεις. Δεν αξίζει το ότι παραπάνω θα σου δώσουν σε σχέση με τις Ballistix.  

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Σε 32άρι και B-die από Patriot δεν είμαι σίγουρος, κοίτα για Ballistix που είναι στο 170άρι, τις ίδιες έχω και μπορείς να δεις στην υπογραφή πως τις τρέχω. 
Εναλλακτικά κοιτάς σε κάτι ινσέιν 3800 C14 Trident Z Neo από G.Skill, αλλά εκεί θέλει να τα στάξεις. Δεν αξίζει το ότι παραπάνω θα σου δώσουν σε σχέση με τις Ballistix.  

Προς Ballistix κοιτούσα κι εγώ... Εκεί θα καταλήξω μάλλον...

Αυτές είναι; https://www.skroutz.gr/s/22195847/Crucial-Ballistix-Black-32GB-DDR4-RAM-με-2-Modules-2x16GB-και-Συχνότητα-3600MHz-για-Desktop-BL2K16G36C16U4B.html

Επεξ/σία από DukeOfDream
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Ανάλογα πότε θες να το πάρεις στο χέρι.

Για AFR είμαστε στα 1.37.
Για CJR είμαστε στα 1.42.
Για DJR (που δεν παίζει να είναι εκτός και αν είσαι τέρμα άτυχος), πάμε και 1.5.
Για Micron B-die παλιό, όσο πιο πάνω από 1.35, τόσο χάνεις συχνότητα.
Για Samsung A-Die κάντο 1.28 με 1.3 (ναι παίζουν καλύτερα με μικρότερο voltage από ότι XMP 🤷‍♀️
Για Samsung D-Die πας και1.45 αν θυμάμαι σωστά.
Για Nanya πας μέχρι 1.4. 

αυτο γιατι δε το κανετε στικυ ή οπως το λενε???????επιτελους διαβασα και κατι σωστο μετα απο 80 σελιδες για το αν τον εχει πιο μεγαλο η intel ή η amd

edit : το μαρουλι μας θελουν ειτε ειναι intel ειτε amd ειτε cyrix

Επεξ/σία από alexcrx
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, DukeOfDream είπε

Προς Ballistix κοιτούσα κι εγώ... Εκεί θα καταλήξω μάλλον...

Αυτές είναι; https://www.skroutz.gr/s/22195847/Crucial-Ballistix-Black-32GB-DDR4-RAM-με-2-Modules-2x16GB-και-Συχνότητα-3600MHz-για-Desktop-BL2K16G36C16U4B.html

Nαιπ. 

30 λεπτά πριν, alexcrx είπε

αυτο γιατι δε το κανετε στικυ ή οπως το λενε???????επιτελους διαβασα και κατι σωστο μετα απο 80 σελιδες για το αν τον εχει πιο μεγαλο η intel ή η amd

edit : το μαρουλι μας θελουν ειτε ειναι intel ειτε amd ειτε cyrix

Glad to be of help! Νομίζω πάντως πως μπαίνεις σε λάθος νήματα 😅

Τα συγκεκριμένα μαζεμένα δεν ξέρω αν θα τα βρεις (γι' αυτό και έχω φροντίσει να τα κρατάω στο κεφάλι μου), αλλά στα threads σχετικά με tweaking/overclock θα βρεις πολύ πράγμα, που ακόμα και εγώ μπορεί να μην ξέρω να σου πω. Σε σχέση με άλλα μέλη που έχουν σελίδες ολόκληρες με excel sheets και δεδομένα πάνω στην RAM που έχουνε, εγώ είμαι πιο "προχειράτζας", αλλά παράλληλα και πιο ευέλικτος. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Glad to be of help! Νομίζω πάντως πως μπαίνεις σε λάθος νήματα 😅

στο σωστο ειμαι γιατι ειμαι με 7700κ και προσπαθω να καταλαβω αν θα παω σε intel ή amd μετα απο τοσα χρονια...

μπαινω λοιπον να διαβασω για τον alder lake και βλεπω ο amd μαμαει τον intel ο intel μαμαει τον amd.........

καμια σχεση με το νημα δηλαδη.........πανω στο χαος βλεπω πληροφοριες για τα ρευματα των μνημων και λεω επιτελους διαβαζω σωστη πληροφορια(σε ασχετο νημα αλλα με την κοντρα παλι ασχετο εχει γινει)........

τεσπα ολα καλα............

Δημοσ.
Μόλις τώρα, alexcrx είπε

στο σωστο ειμαι γιατι ειμαι με 7700κ και προσπαθω να καταλαβω αν θα παω σε intel ή amd μετα απο τοσα χρονια...

μπαινω λοιπον να διαβασω για τον alder lake και βλεπω ο amd μαμαει τον intel ο intel μαμαει τον amd.........

καμια σχεση με το νημα δηλαδη.........πανω στο χαος βλεπω πληροφοριες για τα ρευματα των μνημων και λεω επιτελους διαβαζω σωστη πληροφορια(σε ασχετο νημα αλλα με την κοντρα παλι ασχετο εχει γινει)........

τεσπα ολα καλα............

Ε κοίτα, να λέμε και του στραβού το δίκιο: Όταν δεν έχεις νέα πληροφόρηση και τα προηγούμενα τα έχεις κοσκινίσει σε επίπεδο αηδίας, τι να γράψεις; 

Ε θα κάτς 'α μαλώσεις λιγουλάκι μπας και περάσει η ώρα, θα ανοίξεις συζήτηση για τίποτα παρεμφερές κτλ. Κάτσε να βγούνε με το καλό, πόσο μάλλον να τους έχουμε στα χέρια μας και να είσαι σίγουρος πως το offtopic (αλλά όχι το vs), δεν θα υπάρχει. 

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, ilos είπε

Γιατί πρέπει τα πάντα να περιστρέφονται γύρω από το gaming, ή μάλλον το high end gaming? 1600af στο 1/5 της τιμής του 8700κ ήταν τρελή ευκαιρία εκείνη την εποχή. Μιλάμε για 2600 (-100 MHz). Μια χαρά all around τσιπάκι ήταν. Ομοίως ο 10400f 3 χρόνια  μετά είχε το 1/3 της τιμής του 8700k για παραπλήσια απόδοση, πολύ καλό deal.

Και αν εσύ θεωρείς μια φορά ευκαιρία τον 8700k στα 370, τότε και εγώ θεωρώ 1000 φορές ευκαιρία τον 3700x στα 320 και με αξιοπρεπή ψύκτρα. Η αλήθεια όμως απέχει αρκετά από την οπτική μας,

Κάθε πράγμα έχει ελάχιστες αποδεκτές προδιαγραφές. Ας πούμε encoding δεν θες να βγαίνει σε περισσότερες από 8 ώρες για πρακτικούς λόγους(λείπεις από το σπίτι ή θες το pc για άλλες δουλειές). Στόχο που πετυχαίνει άνετα ακόμα και ένας 7700K. Gaming δεν θες με κάτω από ~60 καρέ αν πρόκειται για single player. ~100 αν πρόκειται για multiplayer. Εκτός αν υπάρχει πρόβλημα και με το flagship CPU, οπότε φταίει η  εφαρμογή.

CPU που δεν πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις ενός χρήστη είναι αδιάφορο πόσο καλό vfm έχουν. Έτσι δουλεύουν οι πάντες. Θέτουν απαιτήσεις και παίρνουν προσφορές...Η εμμονή με το productivity μπορεί να σας γυρίσει μπούμερανγκ και να δω τι θα λέτε 4 Νοέμβρη.

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Κάθε πράγμα έχει ελάχιστες αποδεκτές προδιαγραφές. Ας πούμε encoding δεν θες να βγαίνει σε περισσότερες από 8 ώρες για πρακτικούς λόγους(λείπεις από το σπίτι ή θες το pc για άλλες δουλειές). Στόχο που πετυχαίνει άνετα ακόμα και ένας 7700K. Gaming δεν θες με κάτω από ~60 καρέ αν πρόκειται για single player. ~100 αν πρόκειται για multiplayer. Εκτός αν υπάρχει πρόβλημα και με το flagship CPU, οπότε φταίει η  εφαρμογή.

CPU που δεν πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις ενός χρήστη είναι αδιάφορο πόσο καλό vfm έχουν. Έτσι δουλεύουν οι πάντες. Θέτουν απαιτήσεις και παίρνουν προσφορές...Η εμμονή με το productivity μπορεί να σας γυρίσει μπούμερανγκ και να δω τι θα λέτε 4 Νοέμβρη.

Πολλά γράφεις. Μια φράση αρκεί: ''μόνο Intel, ρε''.

Όσο για το τι θα λέμε, εξήγησέ μου, σε παρακαλώ, ποιοι είμαστε αυτοί που θα λέμε; Μετοχές δεν έχουμε, ούτε εξαρτόμαστε από την προώθηση προϊόντων είτε της intel είτε της amd.

Όποια δώσει το καλύτερο/vfm προϊόν, θα κερδίσει τα λεφτά μας. 

• Like 3
Δημοσ.
7 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Υπήρχαν πολλά games που δε κράταγαν 60 καρέ την εποχή που βγήκε ο 1600 af? Μιλάμε για έναν 2600 μείον 100 MHz. Αν τον έκανες oc το ίδιο τσιπάκι είναι ουσιαστικά με λίγο χειρότερο binning.

Btw υπάρχουν και κάποια games που ο 2600 είναι πάνω από 7700k,..

Άσε το productivity. Και απλός χρήστης να είσαι μόνο το σπάσιμο από  τα windows updates, antivirus να τρέχουν από πίσω κλπ. με 4 cores 4 threads που έφαγα τόσα χρόνια με τον 2500k είναι αρκετό. Έτρεχα 1 VM και ένιωθα λες και είχα pentium 200 πάλι.

Ti boomerang να μου έρθει εμένα προσωπικά.😁 Περιμένω να σταματήσει κάποια στιγμή το goldmining και να βγουν alder/raptor/zen 4 για να αναβαθμίσω μια και καλή σε DDR5 πλατφόρμα.

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως αν ο ADL στα παιχνίδια αποδίδει σαν ένας Zen3D δύσκολα τα πράγματα για την Intel..Εγώ απλά θεωρώ ότι και οι δύο θα push-άρουν τρελά για επιδόσεις από 'δω και πέρα και κερδισμένοι θα είμαστε όλοι εμείς. Με τις τιμές δεν ξέρω που θα καταλήξουν βέβαια..

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Psycho_Warhead είπε

Πάντως αν ο ADL στα παιχνίδια αποδίδει σαν ένας Zen3D δύσκολα τα πράγματα για την Intel..Εγώ απλά θεωρώ ότι και οι δύο θα push-άρουν τρελά για επιδόσεις από 'δω και πέρα και κερδισμένοι θα είμαστε όλοι εμείς. Με τις τιμές δεν ξέρω που θα καταλήξουν βέβαια..

Αυτό ξαναπές το :P Να δώσουν πόνο πολύ πρέπει και να δώσει και η apple πόνο, να τους στήσει στον τοίχο :P Μόνο όσο έχεις εναλλακτικές θα πέφτουν οι τιμές και φυσικά όσο υπάρχει στοκ που δεν πουλιέται... Από εδώ το έχεις, από εκεί το έχεις, κάπου θα κάνουν τον λάθος υπολογισμό και θα μείνει το στοκ στην άκρη για να πέσει η τιμή σου 😇

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Psycho_Warhead είπε

Σε gaming δε νομίζω να είναι στα ίδια ο zen3D σε σχέση με AL, ειδικά με καλό DDR5 kit. Εκεί που θα έχει θέμα η intel με το monolithic big little approach είναι μελλοντικά πάλι στο MT performance. Τώρα φαίνονται γκανιάν οι 12900k που ακουμπάνε 5950x, αλλά με zen 4 στα 5nm ποιος μου λέει στο AM5 δε θα κατεβάσουν 3-4 8ρια chiplets που θα είναι αδύνατο να βγει τόσο μεγάλο chip με monolithic design.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ilos είπε

Σε gaming δε νομίζω να είναι στα ίδια ο zen3D σε σχέση με AL, ειδικά με καλό DDR5 kit. Εκεί που θα έχει θέμα η intel με το monolithic big little approach είναι μελλοντικά πάλι στο MT performance. Τώρα φαίνονται γκανιάν οι 12900k που ακουμπάνε 5950x, αλλά με zen 4 στα 5nm ποιος μου λέει στο AM5 δε θα κατεβάσουν 3-4 8ρια chiplets που θα είναι αδύνατο να βγει τόσο μεγάλο chip με monolithic design.

Καλά μην ορκίζεσαι πως είναι αδύνατον :P υπάρχουν ήδη τέτοια νούμερα που λές σε HEDT και xeon και είναι monolithic design... Τα θέματα είναι άλλα και έχουν να κάνουν περισσότερο με τα τεράστια power requirements που θα χρειαστεί ένα τέτοιο chip με την κατανάλωση που έχει η intel αυτή την στιγμή στο architecture της... Γενικώς αν θέλει ή υπάρξει λόγος να στο δώσει, θα στο δώσει ;) Απλά φαντάσου τι θα μπορούσε να έχει κάνει η amd με monolithic 8πύρηνο... Μας το έδειξε με το unicorn τον 3300x που δεν υπήρξε ποτέ πουθενά :P Επίσης αυτή η φιλοσοφία που έχουν πλέον οι εταιρίες να κάνουν binning στα καλά chips/chiplets είναι το λιγότερο τραγική... 11900k πχ ήταν ξεκάθαρα ένας καλά binned 11700k. Η Amd από την άλλη σου δίνει το μεγαλύτερο boost στους 3950/5950 λες και μας απασχολεί όλους το core count και όχι το single core performance... Σε αναγκάζει ουσιαστικά να ανέβεις σε πυρήνες που δεν χρειάζεσαι για να πάρεις single core speed που όντως χρειάζεσαι... Ενώ παλιότερα ίσα ίσα συνήθως οι πιο μικροί Intel clockάρανε και καλύτερα από τους μεγάλους λόγο thermal headroom κυρίως... Να΄χαμε να λέγαμε κοινώς :P

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, ilos είπε

Εχει σημασια ομως? Για τον λαουτζικο το multithreading argument εχει πεθανει εδώ και 3 χρόνια με τους προσιτους 6πυρηνους, για τους επαγγελματιες cinebenchers ο 5950x / 12900k επισης ειναι αρκετός. Ποσο multithreading πια, μπουχτίσαμε 😂

Παντως εχει τη δυνατοτητα πολλων e cores σε hedt που φανταζομαι θα ειναι δυνατοι σε mt σεναρια

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...