hln3 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 To future proof είναι απάτη, μονο αν κάποιος βαριέται να στήνει μηχάνημα πρέπει να το λάβει λίγο υπόψιν του. Αγόρασα 8 πυρήνες 2700 αντί για 2600 για "future proof" και τελικά πήγα ... σε 6 πυρήνες (5600Χ). Ακόμα να φτάσουμε στο σημείο οπου οι 8 πυρήνες να προσφέρουν σοβαρό πλεονέκτημα. 1
Herald Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Μόλις τώρα, hln3 είπε To future proof είναι απάτη, μονο αν κάποιος βαριέται να στήνει μηχάνημα πρέπει να το λάβει λίγο υπόψιν του. Αγόρασα 8 πυρήνες 2700 αντί για 2600 για "future proof" και τελικά πήγα ... σε 6 πυρήνες (5600Χ). Ακόμα να φτάσουμε στο σημείο οπου οι 8 πυρήνες να προσφέρουν σοβαρό πλεονέκτημα. Mπερδεύεις το future proof με τον αριθμό των πυρήνων. Αν είχες αγοράσει 8700k αντί για 2700 δεν θα χρειαζόταν να πάς σε 5600x. Αυτό είναι το future proof 2
hln3 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Και στους alder θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τα reviews αλλά δεν νομίζω να δει κάποιος σοβαρή διαφορά πέρα του 12600Κ/ ddr4, τουλάχιστον όχι τέτοια που να δικαιολογεί το κόστος (άντε μέχρι 12700Κ το πολύ) Μόλις τώρα, Herald είπε Mπερδεύεις το future proof με τον αριθμό των πυρήνων. Αν είχες αγοράσει 8700k αντί για 2700 δεν θα χρειαζόταν να πάς σε 5600x. Αυτό είναι το future proof Τότε όλοι λέγανε πως σύντομα όλα θα θέλουν 8 πυρήνες αφού έτσι θα ειναι οι κονσόλες και μπλα μπλα. Τελικά μια χαρά είσαι και σήμερα με έξι. Και σήμερα βλέπω πολλούς να τρέχουν σε 8+8 στους alder, ενώ και οι 6 + 4 μπορεί να είναι υπεραρκετοί. Καλά ήθελα τον 9700Κ αλλά μόλις είχε βγει και κόστιζε τα διπλά + ακριβότερο mobo από τον ryzen και δεν τον είχα ανάγκη με 1060 gtx. Όταν χρειάστηκε το καινούργιο cpu λόγω κάρτας, πιο φθηνό μου βγήκε να κάνω upgrade ακόμα και χωρίς να πουλήσω το παλιό cpu (βέβαια έπρεπε να περιμένω να πέσει αρκετά ο 5600Χ) Και σίγουρα είμαι καλύτερα από το να είχα τώρα 8700Κ 1
Armoral Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 24 λεπτά πριν, kkatzos είπε Όχι βέβαια. Μιλάμε για 1-2 χρόνια από τώρα με κάρτα RTX4000 ή 7000XT Εννοείται κάποια από τα σημερινά CPUs θα ζορίζονται σε κάποια παιχνίδια που θα βγουν τότε. Όπως υπάρχουν σήμερα κάποια Fart Cry 6 και Cyberbug που με RT θέλουν καλή CPU ... το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και τότε. Σε δύο χρόνια βλέπουμε. Κακογραμμένα παιχνίδια θα υπάρχουν πάντα. 24 λεπτά πριν, kkatzos είπε Όχι βέβαια. Μιλάμε για 1-2 χρόνια από τώρα με κάρτα RTX4000 ή 7000XT Εννοείται κάποια από τα σημερινά CPUs θα ζορίζονται σε κάποια παιχνίδια που θα βγουν τότε. Όπως υπάρχουν σήμερα κάποια Fart Cry 6 και Cyberbug που με RT θέλουν καλή CPU ... το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και τότε. Σε δύο χρόνια βλέπουμε. Κακογραμμένα παιχνίδια θα υπάρχουν πάντα. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 33 λεπτά πριν, hln3 είπε To future proof είναι απάτη, μονο αν κάποιος βαριέται να στήνει μηχάνημα πρέπει να το λάβει λίγο υπόψιν του. Αγόρασα 8 πυρήνες 2700 αντί για 2600 για "future proof" και τελικά πήγα ... σε 6 πυρήνες (5600Χ). Ακόμα να φτάσουμε στο σημείο οπου οι 8 πυρήνες να προσφέρουν σοβαρό πλεονέκτημα. Το "τα games χρειάζονται Χ πυρήνες" είναι λάθος. Τα games δεν χρειάζονται πυρήνες αλλά CPU power. Ένα game θα τρέξει το ίδιο καλά π.χ. σε έναν 8πυρηνο ή σε έναν 4πυρηνο με 2πλασιο single thread. Άσε που σπάνια scalαρουν σε πάνω από 6 πυρήνες. Για αυτό και ο 5600Χ είναι καλύτερος ακόμη και από τον 3900Χ ή τον 3950Χ παρόλο που έχουν πολλούς παραπάνω πυρήνες. Και με την τραγική πρόοδο στις μηχανές γραφικών βλέπω ότι οι καλοί 6πυρηνοι θα είναι relevant για καιρό ακόμη (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων). Single thread power χρειάζονται τα games και επειδή οι devs τα ξύνουν στο optimization, bruteforce-αρουν απαιτήσεις στο hardware χωρίς τα games να είναι τέτοια που να τις δικαιολογούν..
ilos Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 2 ώρες πριν, pirmen56 είπε Απόκρυψη περιεχομένων Δεν μπορείς να λες ευκαιρίες low end CPU που σε δύστροπα games δεν έχουν σίγουρα ούτε τα 45 καρέ τη στιγμή που το Χ high end CPU κρατάει ακλόνητο 60ρι. Αν έβγαινε ο 1600AF το 2017 τότε μόνο θα ήταν ευκαιρία. Με αυτή την έννοια και ο pentium anniversary edition είναι κελεπούρι. Άντε παίξε όμως με αυτό το πράγμα. Ευκαιρία ήταν μόνο ο 8700K για το διάστημα που έπαιζε στα κοντά στα 370€ και ο 10400f. Μέχρι και CP2077 παίζεις ανθρώπινα μετά τα τελευταία updates. Ο 2700X ήταν πίσω 19% σε IPC στα games. Χαώδης δηλαδή η διαφορά 2600X-8700K σε εμπειρία, μετά από OC και RAM tuning. Απόκρυψη περιεχομένων Γιατί πρέπει τα πάντα να περιστρέφονται γύρω από το gaming, ή μάλλον το high end gaming? 1600af στο 1/5 της τιμής του 8700κ ήταν τρελή ευκαιρία εκείνη την εποχή. Μιλάμε για 2600 (-100 MHz). Μια χαρά all around τσιπάκι ήταν. Ομοίως ο 10400f 3 χρόνια μετά είχε το 1/3 της τιμής του 8700k για παραπλήσια απόδοση, πολύ καλό deal. Και αν εσύ θεωρείς μια φορά ευκαιρία τον 8700k στα 370, τότε και εγώ θεωρώ 1000 φορές ευκαιρία τον 3700x στα 320 και με αξιοπρεπή ψύκτρα. Η αλήθεια όμως απέχει αρκετά από την οπτική μας, 3
Psycho_Warhead Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 8c/16t έχουν οι νέες κονσόλες, όταν θα αρχίσουμε να βλέπουμε next-gen only παιχνίδια(Απ' το 2023 και μετά δηλαδή), τότε θα μπουν σε σοβαρή αξιοποίηση(Gaming) τέτοια CPUs και στο PC. Καλά για 10/12/16 πυρήνες ούτε καν..Τα λέμε στο PS6 που μέχρι τότε το IPC θα 'χει κάνα 10 άλματα.. 1
DukeOfDream Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 7 ώρες πριν, 7nisiotis είπε Πολύ κακώς χωρίς απόδειξη. Έβαζες μόλις 20€ και την αγόραζες με απόδειξη. 6 χρόνια εγγύηση έχει. Λίγο με ενδιαφέρει να σου πω την αλήθεια... Άσε που τότε είχε 120+ οπότε η διαφορά ήταν 45€ το λιγότερο... 7 ώρες πριν, ilos είπε Ναι το νούμερο 1 prob στους 1st gen ήταν ο imc (πολύ πίσω σε σχέση με intel). Αλλά μητρικές με T-topology τράβαγαν ζόρι. Είναι θαύμα που φτάνεις εκεί με την taichi tbh. Και είναι θαύμα που πρόλαβες να βρεις και το bios για zen 3 πριν το πάρει πίσω η AMD.😁 Ε ίδια μητρική είναι με την KRAIT με περισσότερα leds.😁 Αφού έφτασες 3600c18 μη το πείς ούτε του παπά. Αν πάρω τελικά DDR-4 μητρική για 12900k θα μάθουμε αν το κιτ μπορεί να κουνήσει
kostas_anes Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 6 λεπτά πριν, DukeOfDream είπε Αν πάρω τελικά DDR-4 μητρική για 12900k θα μάθουμε αν το κιτ μπορεί να κουνήσει Δεν μπορεί.
DukeOfDream Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 3 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Δεν μπορεί. Δεν περιμένω να κάνει κάτι, απλά λέμε... Από περιέργεια... Θα σου φαινόταν κουλό; Τόσα έχουμε δει, δεν θα μου έκανε εντύπωση
kostas_anes Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Μόλις τώρα, DukeOfDream είπε Δεν περιμένω να κάνει κάτι, απλά λέμε... Από περιέργεια... Θα σου φαινόταν κουλό; Τόσα έχουμε δει, δεν θα μου έκανε εντύπωση Είμαι 100% σίγουρος. Και αυτό δεν το λέω συχνά. Απλώς έχω δει πολλές μνήμες στην ζωή μου 1
DukeOfDream Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 3 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Είμαι 100% σίγουρος. Και αυτό δεν το λέω συχνά. Απλώς έχω δει πολλές μνήμες στην ζωή μου Από ρεύμα πάντως έχει περιθώριο... Είδωμεν 😇
kostas_anes Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Μόλις τώρα, DukeOfDream είπε Από ρεύμα πάντως έχει περιθώριο... Είδωμεν 😇 Ανάλογα πότε θες να το πάρεις στο χέρι. Για AFR είμαστε στα 1.37. Για CJR είμαστε στα 1.42. Για DJR (που δεν παίζει να είναι εκτός και αν είσαι τέρμα άτυχος), πάμε και 1.5. Για Micron B-die παλιό, όσο πιο πάνω από 1.35, τόσο χάνεις συχνότητα. Για Samsung A-Die κάντο 1.28 με 1.3 (ναι παίζουν καλύτερα με μικρότερο voltage από ότι XMP 🤷♀️) Για Samsung D-Die πας και1.45 αν θυμάμαι σωστά. Για Nanya πας μέχρι 1.4. 2 1 1
DukeOfDream Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 4 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Ανάλογα πότε θες να το πάρεις στο χέρι. Για AFR είμαστε στα 1.37. Για CJR είμαστε στα 1.42. Για DJR (που δεν παίζει να είναι εκτός και αν είσαι τέρμα άτυχος), πάμε και 1.5. Για Micron B-die παλιό, όσο πιο πάνω από 1.35, τόσο χάνεις συχνότητα. Για Samsung A-Die κάντο 1.28 με 1.3 (ναι παίζουν καλύτερα με μικρότερο voltage από ότι XMP 🤷♀️) Για Samsung D-Die πας και1.45 αν θυμάμαι σωστά. Για Nanya πας μέχρι 1.4. Οκ τώρα μπερδέυτηκα περισσότερο 😅
kostas_anes Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Μόλις τώρα, DukeOfDream είπε Οκ τώρα μπερδέυτηκα περισσότερο 😅 Τι νομίζεις, ντουγρού βαράς τάση και όλα καλά; Το mem OC είναι ψιλοεπιστήμη άμα πεις να ασχοληθείς για να φτάσεις κάπου, ειδικά με κακό κιτ. Εσύ δεν ξέρεις καν τι die φοράν οι δικές σου και δεν υπάρχουν και πολλές πιθανότητες να μάθεις, ακόμα και χειρουργείο να τις κάνεις. Η Corsair αλλάζει το SN στα IC's και θέλει αποκωδικοποίηση, όπως ανακάλυψα ο ίδιος πριν καιρό. Το να βαράς ράντομ τάση λοιπόν, είναι κυριολεκτικά ρώσικη ρουλέτα. Αν μας κάτσει έκατσε, αλλιώς... την κάτσαμε. Γενικά το κιτάκι σου αν δεν κάνει ούτε καν 3600/16 με καμία, είναι του πεταματού. Ότι τάση και να δώσεις, δεν θα πάει. Εξαίρεση η περίπτωση του Sammy A-die, όπου μπορείς να το δοκιμάσεις πχ με 1.3 να δεις μήπως τότε πάει. Θα δώσεις που θα δώσεις 7-8 κατοστάρικα για ADL platform, ρίξε άλλο ένα 120άρι και πάρε δαύτες να τις χαρείς τουλάχιστον 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα