Προς το περιεχόμενο

Intel 12th Gen Core, Alder-Lake & Z690 (2021) [ LGA 1700 ]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Herald είπε

Να δούμε και τα review πρώτα βέβαια, αλλά πρός τα εκεί πάει το πράγμα

κάτσε να δούμε τι γίνεται και σε κανονικές καταστάσεις productivity και όχι σε ένα benchmark καμικάζι που κρατάει 20''. Γιατί εγώ είμαι από χωριό και δεν ξέρω από tau και pl2 :P  Ξέρω ότι αν βάλω τον cpu μου να κάνει encoding και γυρίσω μετά από 2 ώρες η συχνότητα θα είναι η ίδια που ήταν και στην αρχή. But that's just me..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, yiannis1991 είπε

κάτσε να δούμε τι γίνεται και σε κανονικές καταστάσεις productivity και όχι σε ένα benchmark καμικάζι που κρατάει 20''. Γιατί εγώ είμαι από χωριό και δεν ξέρω από tau και pl2 :P  Ξέρω ότι αν βάλω τον cpu μου να κάνει encoding και γυρίσω μετά από 2 ώρες η συχνότητα θα είναι η ίδια που ήταν και στην αρχή. But that's just me..

Ε και στα Intel CPU αν ορίσεις PL1 = Pl2 ίδια θα είναι η συχνότητα σε encoding και μια βδομάδα μετά αν γυρίσεις 😜 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Herald είπε

Ε και στα Intel CPU αν ορίσεις PL1 = Pl2 ίδια θα είναι η συχνότητα σε encoding και μια βδομάδα μετά αν γυρίσεις 😜 

no one ain't got time for dat :P

Σοβαρά πάντως, πιο πολύ εστιάζω στο τι παίζει με stock behaviour.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

no one ain't got time for dat :P

Σοβαρά πάντως, πιο πολύ εστιάζω στο τι παίζει με stock behaviour.

To τελευταίο που με απασχολεί είναι το stock behaviour :P 

Έτσι και αλλιώς δεν τρέχω encoding να με απασχολεί η κατανάλωση, αλλά ακόμα και αν έτρεχα θα έβαζα ένα όριο διαχειρίσημο για την εκάστοτε ψύκτρα μου και τελειώνει η υπόθεση. Πχ. 150-180watt. Τα stock PL της Intelas είναι για να βγάζει ωραία νούμερα στα reviews, την έχει βαρέσει η λαλακία στο κούτελο.

Εντελώς ανόητο το 240 PL2 που δίνει, το 99% του κόσμου εκεί έξω δεν έχει ψύκτρα να το παλέψει ούτε καν για τα 54 sec. Ξεκάθαρα για τα reviews είναι που βάζουν πάνω κορυφαίες AIO. Kαι είναι τραγικό γιατί καταστρέφει τα ίδια της τα πρόιοντα, βλέπεις τον 10900k, που μιλάμε για αρχιτεκτονική και μέθοδο κατασκευής κοντά 10ετίας, να είναι στο ίδιο efficiency και ΜΤ με 5800x με 7nm και μπάλες μπλέ. Αντί να εστιάσει εκεί η Intel πάει και του βάζει 5MEGAWATT power limit για να πιάσει τα 6.5ghz και της βγαίνει το όνομα στα forum καλή ώρα για καλοριφέρ και σόμπες.

Μόνο τροφή στα κοκκινόπαιδα δίνει να γράφουν τα δικά τους στα forum,, κάτι άλλο δεν βλέπω να καταφέρνει με αυτά τα limits

• Like 2
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Από αυτά που έχει δείξει η Intel μέχρι τώρα, μετά βίας θα φτάσει τον 5950Χ σε MT στο Blender και αυτό με 100W παραπάνω. Στα ίδια Watt με τον 5950X θα είναι κάπου στο 20% πίσω.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Aten-Ra είπε

Από αυτά που έχει δείξει η Intel μέχρι τώρα, μετά βίας θα φτάσει τον 5950Χ σε MT στο Blender

E άμα φτάνει τον 5950x με 8 threads λιγότερα σημαίνει ότι έχει σάπιο multi performance ο 5950x. Τι, όχι? :P 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Herald είπε

E άμα φτάνει τον 5950x με 8 threads λιγότερα σημαίνει ότι έχει σάπιο multi performance ο 5950x. Τι, όχι? :P 

Μπα, γιατί έχουν 100W διαφορά.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Aten-Ra είπε

Μπα, γιατί έχουν 100W διαφορά.

Δεν μίλησα για efficiency, σε multithreading PERFORMANCE λέω είναι σάπιος ο 5950x. Μην μου τα αλλάζεις τώρα, θα νομίζει ο κόσμος ότι είσαι biased ενώ ξέρουμε ότι δεν είσαι :P 

Δημοσ.

Μια χαρά για 10nm σαπακια φαίνονται αν έχουν τέτοιο multi...στην πράξη μένει να δούμε αν θα βγουν έτσι....αν είναι ετσι όπως δειχνουν και στα reviews βάζει καλές βάσεις για την συνέχεια η ιντελα

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, BabisTs είπε

Μια χαρά για 10nm σαπακια φαίνονται αν έχουν τέτοιο multi...στην πράξη μένει να δούμε αν θα βγουν έτσι....αν είναι ετσι όπως δειχνουν και στα reviews βάζει καλές βάσεις για την συνέχεια η ιντελα

Εγώ αυτό που περιμένω να δω από τα review είναι να κλείσουν τα e-core και να βάζουν τον 12900Κ μόνο με 8x P-cores εναντίον του 5800Χ για να δούμε με ίδιο αριθμό πυρήνων/threads πόσο έχει περάσει μπροστά η Intel με τόσο wide αρχιτεκτονική. Και βέβαια να μας δείξουν και το performance σε iso power.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, MikeGR7 είπε

Αυτο που γραφεις δεν εχει κανενα νοημα, λυπαμαι.

Πως θα εχει διαφορα ο ενας επεξεργαστης απο τον αλλο σε gpu bound αναλυσεις?

Ειλικρινα μηπως δεν ξερεις τι σημαινει gpu bound?

Ξερεις τι σημαινει η λεξη review και οτι για να γινει σωστα σε ενα υποσυστημα του υπολογιστη πρεπει να βγουν απο την μεση οι αλλοι παραγοντες ωστε να εκτεθουν τα τρωτα του ή δυνατα του σημεια?

Ψευδο reviews ειναι αυτα που τεσταρουν επεξεργαστες σε υψηλες αναλυσεις οχι το αναποδο.

Με το συστημα το δικο σου θα επρεπε να κανουμε copy test στους M.2 απο usb στικακια και οταν ενας M.2 με εναν HDD θα εγραφαν με 20MB/s να λεγαμε "ΑΧΑ! ΝΑ! Ειδατε! Επειδή ολοι συνηθως δουλευουμε με στικακια παει να πει οτι οι Μ.2 με τους HDD εχουν ελαχιστες διαφορες!!! Μας κουρασαν οι αλλοι με τα ψευδο review τους που βγαζουν τους M.2 7000MB/s!!"

Όχι δεν πάει έτσι. Πες ότι έχω έναν 10850k. Αν παίζω σε 1440p ή 4k έχει νόημα να αναβαθμίσω σε ADL, ρωτώ αν τα χρήματά μου θα πιάσουν τόπο αν παίζω σε αυτές τις αναλύσεις ή λέω μήπως το κόστος αυτό θα έπρεπε να το ρίξω αλλού, πχ σε κάρτα γραφικών. Αυτή είναι σωστή προσέγγιση και όχι ωχ ο ADL βγάζει 40 περισσότερα fps se 1080p, πάω για αναβάθμιση.

Το  παράδειγμά σου απλά αστείο.

Επεξ/σία από Armoral
  • Confused 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, yiannis1991 είπε

Εδώ το σαπακι ο 12600Κ τα φοράει κανονικά στον 11900Κ.....φανταστικό τσιπ......12600Κ/12700Κ το sweet spot μιας και τα επιπλέον e cores του 12900Κ δεν θα προσφέρουν τίποτα σε gaming....

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, BabisTs είπε

Εδώ το σαπακι ο 12600Κ τα φοράει κανονικά στον 11900Κ.....φανταστικό τσιπ......12600Κ/12700Κ το sweet spot μιας και τα επιπλέον e cores του 12900Κ δεν θα προσφέρουν τίποτα σε gaming....

και ο 12400 θα έχει ενδιαφέρον που θα είναι χωρίς e-cores αν στην τελικοί οι e-cores αποδειχθούν marketing-ιστικο trick ή γενικά δεν αξίζουν τη χρηματική διαφορά σε πραγματική χρήση..

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ilos είπε

Την τελευταία 5ετία 2 μόνο cpu ήταν πραγματικές ευκαιρίες. O 1600af sub 100 όποιος τον πρόλαβε και ο 10400f που τον ξεστοκάρανε στα ~120. Όλα τα άλλα ήταν να είχαμε να λέγαμε.

Spoiler

Δεν μπορείς να λες ευκαιρίες low end CPU που σε δύστροπα games δεν έχουν σίγουρα ούτε τα 45 καρέ τη στιγμή που το Χ high end CPU κρατάει ακλόνητο 60ρι. Αν έβγαινε ο 1600AF το 2017 τότε μόνο θα ήταν ευκαιρία. Με αυτή την έννοια και ο pentium anniversary edition είναι κελεπούρι. Άντε παίξε όμως με αυτό το πράγμα.

Ευκαιρία ήταν μόνο ο 8700K για το διάστημα που έπαιζε στα κοντά στα 370€ και ο 10400f. Μέχρι και CP2077 παίζεις ανθρώπινα μετά τα τελευταία updates. Ο 2700X ήταν πίσω 19% σε IPC στα games. Χαώδης δηλαδή η διαφορά 2600X-8700K σε εμπειρία, μετά από OC και RAM tuning.

Spoiler

Humiliation.png.04764f28a327910727bf74924ee73e4a.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα raptor θα ξυρίζουν με τον imc που αναμένεται να αναπτύξουν ......άντε να βγουν καλές ραμ να δούμε τι θα πάρουμε και εμείς ....am6 ή raptorakia....

Πάντως ο i5 12th gen να τα φοράει σε i9 11th gen μόνο ωμή δύναμη μυρίζει......

Επεξ/σία από BabisTs
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...