Προς το περιεχόμενο

Intel 12th Gen Core, Alder-Lake & Z690 (2021) [ LGA 1700 ]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Crus είπε

Έτσι. Ακομα και οι zen2 άνετα είχαν τα 3600 ακόμα και με B350 η X370. 

X370 f gaming με 3600-CL18 και 4X8GB (micron e-die) πάνω στον 3600x. 

Στο t topology κάτι που ήταν ασταθές σε 2x8 configuration, μπορούσε να είναι stable στο 4x8.. 

Ναι για 4 sticks είναι καλύτερες.

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Herald είπε

H 13η γενιά μια χαρά θα μπεί σε z690, δεν ξέρω που είδες το ανάποδο. Ποτέ στα χρονικά δεν έχει συμβεί κάτι διαφορετικό. 

Πόνο μοιράζει η μπλέ, γιαυτό και είσαι σε αυτό εδώ το θέμα να υπερασπιστείς την αγορά σου. Αυτονόητα πράματα. 

Εννοείς ίδιο score με 5950x? 

@Aten-Ra Άρα καλύτερο multithreading o 12900k από τον 5950x, αφού το καταφέρνει με λιγότερους πυρήνες. Amiright? 

Δε νομίζω να μοιράζει πόνο η μπλε,  είναι λίγο στη φάπα από το launch των 5000 και μετά αλλά έστρωσε λίγο.

Και εδώ είμαι επειδή θέλω να συζητώ για την αγορά γενικά και γιατί μου αρέσει να ακούω και να τα λέω με οπαδούς εταιριών και όχι γιατί με απασχολεί μη χασει τκ προβάδισμα της η AMD. Τη δουλειά μου θέλω να κάνω, όπως αλλάζω πλατφόρμα στις κάρτες γραφικών αλλάζω και εδώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Armoral είπε

Δε νομίζω να μοιράζει πόνο η μπλε,  είναι λίγο στη φάπα από το launch των 5000 και μετά αλλά έστρωσε λίγο.

δεν το λες και στη φάπα το 10% και αν, στα πολύ ψηλά fps. Άντε στην κατανάλωση ναι, αλλά και πάλι ποιος τρέχει prime95 κάθε μέρα; Μας τη φόρεσε καλά η AMD με τους 5000, έβγαλε μόνο X μοντέλα και ακριβά. Πολύ πιο value οι 10th gen. Και εγώ σιγά μην έπαιρνα zen3 αν δεν ήμουν ήδη στην AM4..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

αντίστοιχα ήταν ένας τρόπος να δείξει η AMD προβάδισμα με τους 5000 και ούτε οι 5000 έχουν σοβαρό πλεονέκτημα στις "αναλύσεις που παίζουμε" σε σχέση με τους 10 και 11 gen..

Μα αυτό ακριβώς λέω. Καμία εταιρία δεν έχει τεράστιο προβάδισμα σε gpu bound αναλύσεις άρα γιατί μας κουράζουν με αυτα τα ψρυδο reviews.

Σε multicore όμως και σε κατανάλωση  έχουν τεράστια διαφορά και νομίζω ότι για πολλούς χρήστες που έκαναν τη μετάβαση αυτό τους έκανε να επιλέξουν αυτή τη φορά AMD.

Άρα για να μιλάμε λίγο χωρίς να κάνουμε κύκλους όταν έχεις προϊόντα με παρεμφερή θα πω εγώ single core απόδοση και το ένα έχει μικρότερη κατανάλωση και πολύ καλύτερη multicore επίδοση, τότε αυτό το προϊόν πρέπει να θεωρείται αντικειμενικά καλύτερο ναι η οχι;

1 λεπτό πριν, yiannis1991 είπε

δεν το λες και στη φάπα το 10% και αν, στα πολύ ψηλά fps. Άντε στην κατανάλωση ναι, αλλά και πάλι ποιος τρέχει prime95 κάθε μέρα; Μας τι φόρεσε καλά η AMD με τους 5000, έβγαλε μόνο X μοντέλα και ακριβά. Πολύ πιο value οι 10th gen. Και εγώ σιγά μην έπαιρνα zen3 αν δεν ήμουν ήδη στην AM4..

Μίλησα για γενική χρήση δε με απασχολούν τα fps όταν μιλάμε για τόσο μικρές διαφορές.

• Confused 1
Δημοσ.

Την τελευταία 5ετία 2 μόνο cpu ήταν πραγματικές ευκαιρίες. O 1600af sub 100 όποιος τον πρόλαβε και ο 10400f που τον ξεστοκάρανε στα ~120. Όλα τα άλλα ήταν να είχαμε να λέγαμε.

• Like 3
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Armoral είπε

Και εδώ είμαι επειδή θέλω να συζητώ για την αγορά γενικά και γιατί μου αρέσει να ακούω και να τα λέω με οπαδούς εταιριών και όχι γιατί με απασχολεί μη χασει τκ προβάδισμα της η AMD. Τη δουλειά μου θέλω να κάνω, όπως αλλάζω πλατφόρμα στις κάρτες γραφικών αλλάζω και εδώ.

Τις φάπες τις μοιράζει η AMD σε όσους την στηρίξαν με 300€ για 6πύρηνο και 450 για 8πύρηνο το 2021. Η Intel μια χαρά, την ανταγωνίζεται με τους 10th gen και σε τιμή και σε ταχύτητα με πυρήνες του 2014 και μέθοδο κατασκευής του 2013.

2 λεπτά πριν, ilos είπε

Την τελευταία 5ετία 2 μόνο cpu ήταν πραγματικές ευκαιρίες. O 1600af sub 100 όποιος τον πρόλαβε και ο 10400f που τον ξεστοκάρανε στα ~120. Όλα τα άλλα ήταν να είχαμε να λέγαμε.

Και  ο 8700kas μια χαρά ευκαιρία ήταν, από το 2017 ακόμα τραβάει κουπί. Με λίγο tweaking πιάνει τους σημερινούς 6πύρηνους χαλαρά

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Armoral είπε

1.Μα αυτό ακριβώς λέω. Καμία εταιρία δεν έχει τεράστιο προβάδισμα σε gpu bound αναλύσεις άρα γιατί μας κουράζουν με αυτα τα ψρυδο reviews.

2. Σε multicore όμως και σε κατανάλωση  έχουν τεράστια διαφορά και νομίζω ότι για πολλούς χρήστες που έκαναν τη μετάβαση αυτό τους έκανε να επιλέξουν αυτή τη φορά AMD.

3.Άρα για να μιλάμε λίγο χωρίς να κάνουμε κύκλους όταν έχεις προϊόντα με παρεμφερή θα πω εγώ single core απόδοση και το ένα έχει μικρότερη κατανάλωση και πολύ καλύτερη multicore επίδοση, τότε αυτό το προϊόν πρέπει να θεωρείται αντικειμενικά καλύτερο ναι η οχι;

4.Μίλησα για γενική χρήση δε με απασχολούν τα fps όταν μιλάμε για τόσο μικρές διαφορές.

1. Τα reviews αυτά πρέπει να τα διαβάζουμε όπως πρέπει και όχι όπως θέλουν οι εταιρείες. Μας λένε απλά και μόνο ότι το τάδε cpu είναι καλύτερο σε cpu bound σενάρια και τίποτα άλλο. Για μένα πιο χρήσιμα είναι τα 1% low ειδικά σε σημεία του παιχνιδιού με πολλά npcs ή γενικά δύσκολα σημεία. Αλλά πόσα είναι αυτά; και σε πόσα παιχνίδια; Γι' αυτό λέω ότι μόνο για gaming το 90% του κόσμου δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω από τον 10400F

2. Οι περισσότεροι που έκαναν τη μετάβαση την έκαναν επειδή μπορούσαν να πάρουν σε κανονική τιμή ένα cpu χωρίς κομμένα threads και χωρίς να πληρώνουν παραπάνω για ξεκλείδωτα skus και μητρικές που ενώ ήταν χειρότερα σε gaming από τους 9 και 10 gen δεν ήταν hopeless όπως οι FX.

3. Ε ναι προφανώς είναι το καλύτερο. Σήμερα, στις 31/10 και για τις επόμενες 3 μέρες (τουλάχιστον?) οι zen3 είναι οι καλύτεροι mainstream επεξεργαστές

4. Οκ, νόμιζα αναφέρθηκες μόνο στο gaming.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Herald είπε

Τις φάπες τις μοιράζει η AMD σε όσους την στηρίξαν με 300€ για 6πύρηνο και 450 για 8πύρηνο το 2021. Η Intel μια χαρά, την ανταγωνίζεται με τους 10th gen και σε τιμή και σε ταχύτητα με πυρήνες του 2014 και μέθοδο κατασκευής του 2013.

Τυχαία εντελώς και οι δύο είναι καλύτερες επιλογές από τους ανταγωνιστές τους.και επίσης τυχαία δεν έχει εως τη στιγμή που μιλάμε 16πυρηνη και 12πυρηνη πρόταση.

Επίσης νομίζω ότι για την 11η γενιά εγκαταλειφθηκε ο 10πυρηνος της Intel και επειδή πήρε λίγο αέρα με τις πωλήσεις των 10th gen τκ ξαναγυρισε στις παλιές πρακτικές ξεζουμισματος οπότε κάπως έτσι  ο 8πυρηνος της Intel από ξεκινά από τα 500 ευρώ και εκεί υπάρχει ο 5900x ο οποίος είναι απείρως καλύτερη cpu.

Συμφωνώ όμως ότι και η AMD εκμεταλλεύθηκε την κατάσταση για να κερδίσει περισσότερα  και για αυτό έχασε πολλούς χρήστες προς τη 10η γενιά που δεν ήθελαν να πληρώσουν αυτά τα ποσά και έτσι ανακαλύψαμε πόσο διαμαντάκια επεξεργαστές ήταν οι μέσου κόστους επιλογές της Intel.

Όταν ο ανταγωνιστής έχει αντικειμενικά  καλύτερο προϊόν δεν είναι κακό να το παρσδεχόμαστε.

Επεξ/σία από Armoral
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Herald είπε

.Και  ο 8700kas μια χαρά ευκαιρία ήταν, από το 2017 ακόμα τραβάει κουπί. Με λίγο tweaking πιάνει τους σημερινούς 6πύρηνους χαλαρά

Μόνο όσο αφορά το gaming και μόνο αν τον πήρες στα ~300. Γιατί σε κάποια φάση σκαρφάλωσε με τις ελλείψεις στα 400 και είχε τα διπλά λεφτά από τον 2600.

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Armoral είπε

Μα αυτό ακριβώς λέω. Καμία εταιρία δεν έχει τεράστιο προβάδισμα σε gpu bound αναλύσεις άρα γιατί μας κουράζουν με αυτα τα ψρυδο reviews.

Αυτο που γραφεις δεν εχει κανενα νοημα, λυπαμαι.

Πως θα εχει διαφορα ο ενας επεξεργαστης απο τον αλλο σε gpu bound αναλυσεις?

Ειλικρινα μηπως δεν ξερεις τι σημαινει gpu bound?

Ξερεις τι σημαινει η λεξη review και οτι για να γινει σωστα σε ενα υποσυστημα του υπολογιστη πρεπει να βγουν απο την μεση οι αλλοι παραγοντες ωστε να εκτεθουν τα τρωτα του ή δυνατα του σημεια?

Ψευδο reviews ειναι αυτα που τεσταρουν επεξεργαστες σε υψηλες αναλυσεις οχι το αναποδο.

Με το συστημα το δικο σου θα επρεπε να κανουμε copy test στους M.2 απο usb στικακια και οταν ενας M.2 με εναν HDD θα εγραφαν με 20MB/s να λεγαμε "ΑΧΑ! ΝΑ! Ειδατε! Επειδή ολοι συνηθως δουλευουμε με στικακια παει να πει οτι οι Μ.2 με τους HDD εχουν ελαχιστες διαφορες!!! Μας κουρασαν οι αλλοι με τα ψευδο review τους που βγαζουν τους M.2 7000MB/s!!"

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Herald είπε

@Aten-Ra Άρα καλύτερο multithreading o 12900k από τον 5950x, αφού το καταφέρνει με λιγότερους πυρήνες. Amiright? 

Ίδιο αριθμό πυρήνων έχει o AL (8+8) και 8+8 ο Ryzen, στα Threads έχει λιγότερα ο AL γιατί τα E-cores δεν έχουν HyperThreading (24 vs 32).  

Αν βγάζουν ίδιο MT Score πως έχει καλύτερο Multithread ?? Απλά οι 8 P-Cores στα 241W PL2 βγάζουν παραπάνω επιδόσεις ανά πυρήνα σε σχέση με τον Ryzen 5950X που δεν πρέπει να ξεπερνά τα 4-4.2GHz.

Μάλλον αυτό εννοείς ότι οι P-Core σε PL2 241W έχουν μεγαλύτερο STP από τους πυρήνες του 5950Χ, αναμενόμενο αλλά με σχεδόν 100W παραπάνω κατανάλωση για να φτάσουν τις ίδιες επιδόσεις.

Επεξ/σία από Aten-Ra
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Αν βγάζουν ίδιο MT Score πως έχει καλύτερο Multithread ?? 

Έλα ντε, αυτήν την απορία είχα και εγώ 2 βδομάδες πρίν 😜 

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Aten-Ra είπε

Δεν ξέρω γιατί πράγμα αναφέρεσαι

Στο ότι ο 5800x έχει καλύτερο MT performance από τον 10900k παρά το ότι βγάζουν το ίδιο score, γιατί έχει λιγότερα threads. Άρα και ο 12900k που έχει το ίδιο score με τον 5950x έχει καλύτερο MT performance. Να δούμε και τα review πρώτα βέβαια, αλλά πρός τα εκεί πάει το πράγμα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...