7nisiotis Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, DukeOfDream είπε χωρίς απόδειξη Πολύ κακώς χωρίς απόδειξη. Έβαζες μόλις 20€ και την αγόραζες με απόδειξη. 6 χρόνια εγγύηση έχει. Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2021 από 7nisiotis 1
ilos Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 2 ώρες πριν, Πέτρος είπε Παραμύθι το θέμα των μητρικών για mem oc (μέχρι κάποιο όριο, προφανώς). 3800/16-1900 είμαι στην Χ370 Taichi με τον imc του 5600x. Τα προβλήματα που είχα παλιότερα ήταν combo χάλια imc του 1700 και τρισκακων AFR μαζί με ανώριμο agesa/bios (σε κάθε έκδοση τσίμπαγα και κάτι). Ναι το νούμερο 1 prob στους 1st gen ήταν ο imc (πολύ πίσω σε σχέση με intel). Αλλά μητρικές με T-topology τράβαγαν ζόρι. Είναι θαύμα που φτάνεις εκεί με την taichi tbh. Και είναι θαύμα που πρόλαβες να βρεις και το bios για zen 3 πριν το πάρει πίσω η AMD.😁 2 ώρες πριν, DukeOfDream είπε Gaming pro carbon 😅 Το XMP 3600 cl18 δουλεύει out of the box... Αλλά όσο ρεύμα και να της χώσω δεν πάει cl17 με τίποτα 😅😂 Ε ίδια μητρική είναι με την KRAIT με περισσότερα leds.😁 Αφού έφτασες 3600c18 μη το πείς ούτε του παπά. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 https://videocardz.com/newz/intel-core-i9-12900k-up-to-36-faster-in-cinebench-r20-in-maximum-turbo-power-pl2-mode ο 5950Χ πόσο βγάζει;
malakudi Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 14 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε https://videocardz.com/newz/intel-core-i9-12900k-up-to-36-faster-in-cinebench-r20-in-maximum-turbo-power-pl2-mode ο 5950Χ πόσο βγάζει; 10150 stock, 11500 περίπου με PBO + CO. Πολύ καλά νούμερα αλλά το CB20 τελειώνει αμέσως. Ποιο ενδιαφέρον θα είναι το δεκάλεπτο CB23 για να ξέρουμε τι γίνεται και με τα temps.
kostas_anes Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Μόλις τώρα, malakudi είπε 10150 stock, 11500 περίπου με PBO + CO. Πολύ καλά νούμερα αλλά το CB20 τελειώνει αμέσως. Ποιο ενδιαφέρον θα είναι το δεκάλεπτο CB23 για να ξέρουμε τι γίνεται και με τα temps. Και φυσικα το ποσο κραταει τα PL1-2
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Οι 12th gen δεν έχουν καταργήσει το tau ή έχω καταλάβει λάθος; Ή απλά το PL2 είναι τώρα το είναι το standard σε όλες τις μητρικές;
Armoral Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, kostas76532 είπε Εγώ θα προτιμήσω μια σχετικά φθηνή μητρική με ddr5 και γιατί εννοείται με αγορά 12900κ θα αναβαθμίσω το 25 τώρα όσο για την 13γενια ,Θα την αφήσω στους κόκκινους που ξέρουν καλύτερα απο μικρα παιδια πως να πετάνε λεφτά κάθε χρόνο σε αναβαθμίσεις cpu+gpu Είπε ο φίλος που θα δώσει 500 ευρώ μόνο για μνήμες και ξέρει να μη σπαταλάμε τα λεφτά του κάθε χρόνο Και να ήθελες 13η γενιά δεν υπάρχει μητρική που θα την υποστηρίζει επειδή η Intel έτσι λειτουργεί. Σας έχει μοιράσει πολύ πόνο η κόκκινη τελικά. Δεν πειράζει θα σας περάσει. Ελπίζω να μην ξενερώσετε με τα πραγματικά benchmarks όταν και όποτε βγουν. Α και κατεβάστε ανάλυση στα 720p. Εκεί έχετε τρελό προβάδισμα λέει και καθόλου bottleneck. Οθόνη που θα βρείτε. Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2021 από Armoral 1
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Εγώ πάντως απορώ με αυτούς που ειρωνεύονται για τα 1080p ή 720p gaming benchmarks όταν μιλάμε για CPU. Πώς αλλιώς θα εξαλείψεις τον παράγοντα GPU; Προφανώς και δεν έχουν εφαρμογή in real life πλην ελαχίστων εξαιρέσεων competitive fps με πολύ δυνατή κάρτα) αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος να διαχωρίσεις τα CPU στο gaming. Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2021 από Επισκέπτης
Crus Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Πέτρος είπε Παραμύθι το θέμα των μητρικών για mem oc (μέχρι κάποιο όριο, προφανώς). 3800/16-1900 είμαι στην Χ370 Taichi με τον imc του 5600x. Τα προβλήματα που είχα παλιότερα ήταν combo χάλια imc του 1700 και τρισκακων AFR μαζί με ανώριμο agesa/bios (σε κάθε έκδοση τσίμπαγα και κάτι). Έτσι. Ακομα και οι zen2 άνετα είχαν τα 3600 ακόμα και με B350 η X370. X370 f gaming με 3600-CL18 και 4X8GB (micron e-die) πάνω στον 3600x. 2 ώρες πριν, ilos είπε Ναι το νούμερο 1 prob στους 1st gen ήταν ο imc (πολύ πίσω σε σχέση με intel). Αλλά μητρικές με T-topology τράβαγαν ζόρι. Είναι θαύμα που φτάνεις εκεί με την taichi tbh. Και είναι θαύμα που πρόλαβες να βρεις και το bios για zen 3 πριν το πάρει πίσω η AMD.😁 Ε ίδια μητρική είναι με την KRAIT με περισσότερα leds.😁 Αφού έφτασες 3600c18 μη το πείς ούτε του παπά. Στο t topology κάτι που ήταν ασταθές σε 2x8 configuration, μπορούσε να είναι stable στο 4x8.. Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2021 από Crus 1
noFEARgr Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 42 λεπτά πριν, malakudi είπε 10150 stock, 11500 περίπου με PBO + CO. Πολύ καλά νούμερα αλλά το CB20 τελειώνει αμέσως. Ποιο ενδιαφέρον θα είναι το δεκάλεπτο CB23 για να ξέρουμε τι γίνεται και με τα temps. Ιδιο σκορ αλλα με 100watt λιγοτερα . Ενδιαφερον θα εχει πως θα ειναι η κατασταση εναντιον των 5nm της tsmc του χρονου με zen4
Herald Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 29 λεπτά πριν, Armoral είπε Είπε ο φίλος που θα δώσει 500 ευρώ μόνο για μνήμες και ξέρει να μη σπαταλάμε τα λεφτά του κάθε χρόνο Και να ήθελες 13η γενιά δεν υπάρχει μητρική που θα την υποστηρίζει επειδή η Intel έτσι λειτουργεί. Σας έχει μοιράσει πολύ πόνο η κόκκινη τελικά. Δεν πειράζει θα σας περάσει. Ελπίζω να μην ξενερώσετε με τα πραγματικά benchmarks όταν και όποτε βγουν. Α και κατεβάστε ανάλυση στα 720p. Εκεί έχετε τρελό προβάδισμα λέει και καθόλου bottleneck. Οθόνη που θα βρείτε. H 13η γενιά μια χαρά θα μπεί σε z690, δεν ξέρω που είδες το ανάποδο. Ποτέ στα χρονικά δεν έχει συμβεί κάτι διαφορετικό. Πόνο μοιράζει η μπλέ, γιαυτό και είσαι σε αυτό εδώ το θέμα να υπερασπιστείς την αγορά σου. Αυτονόητα πράματα. 5 λεπτά πριν, noFEARgr είπε Ιδιο σκορ αλλα με 100watt λιγοτερα . Εννοείς ίδιο score με 5950x? @Aten-Ra Άρα καλύτερο multithreading o 12900k από τον 5950x, αφού το καταφέρνει με λιγότερους πυρήνες. Amiright? 1
Armoral Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 43 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Εγώ πάντως απορώ με αυτούς που ειρωνεύονται για τα 1080p ή 720p gaming benchmarks όταν μιλάμε για CPU. Πώς αλλιώς θα εξαλείψεις τον παράγοντα GPU; Προφανώς και δεν έχουν εφαρμογή in real life πλην ελαχίστων εξαιρέσεων competitive fps με πολύ δυνατή κάρτα) αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος να διαχωρίσεις τα CPU στο gaming. Συμφωνώ απόλυτα. Πραγματικές διάφορες σε ρεαλιστικά σενάρια δε βλέπεις. Συζητάμε για bottleneck σε σειρές 5000 και 10th gen και μετά, εντάξει το τερματίσαμε.
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Μόλις τώρα, Armoral είπε Συμφωνώ απόλυτα. Πραγματικές διάφορες σε ρεαλιστικά σενάρια δε βλέπεις. Συζητάμε για bottleneck σε σειρές 5000 και 10th gen και μετά, εντάξει το τερματίσαμε. Μα δεν συζητάμε για bottleneck. Το bottleneck το προκαλούμε επί σκοπού για να φανεί η διαφορά στα cpu μόνο. Προφανώς και με 5000/10th gen και άνω δεν έχεις bn πουθενά σε ρεαλιστικά σενάρια, αλλά όταν βγαίνει ένα καινούργιο cpu κάπως πρέπει να δούμε πως τα πάει σε σχέση με τα προηγούμενα σε rendering, encoding, code compilation, ... , gaming. Ε στο gaming αυτός είναι ο τρόπος δεν γίνεται αλλιώς. Το λάθος που κάνουν μερικοί είναι που κάνουν λάβαρο τα 10fps παραπάνω που έχει το ένα cpu απ' το άλλο στα 200+ ξέρω 'γω..
Armoral Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 8 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Μα δεν συζητάμε για bottleneck. Το bottleneck το προκαλούμε επί σκοπού για να φανεί η διαφορά στα cpu μόνο. Προφανώς και με 5000/10th gen και άνω δεν έχεις bn πουθενά σε ρεαλιστικά σενάρια, αλλά όταν βγαίνει ένα καινούργιο cpu κάπως πρέπει να δούμε πως τα πάει σε σχέση με τα προηγούμενα σε rendering, encoding, code compilation, ... , gaming. Ε στο gaming αυτός είναι ο τρόπος δεν γίνεται αλλιώς. Το λάθος που κάνουν μερικοί είναι που κάνουν λάβαρο τα 10fps παραπάνω που έχει το ένα cpu απ' το άλλο στα 200+ ξέρω 'γω.. Νομίζω ότι ξέχωρα από αυτό είναι και ένας τρόπος να δείξει η Intel ανούσιο προβάδισμα. Κατανοητό από την άποψη ότι θέλουν να πουλήσουν, μας ενδιαφέρει τι μπορούν να δώσουν στις αναλύσεις που παίζουμε. Και εκεί δεν έχουν σοβαρό προβάδισμα. Τι να το κάνω το 1080p προβάδισμα όταν εγώ θέλω να παίζω σε 1440p η 4k και θέλω να μάθω αν με συμφέρει οικονομικά να δώσω 200 300 η 400 περισσότερα ευρώ για να έχω 5 frames διαφορά και αν. Καλά για multicore αποδόσεις δεν το συζητάμε καν. Και από πάνω έχεις και την επιπλέον κατανάλωση. Δε λέω ότι δε μπορείς να κάνεις παπάδες με έναν 10900k. Εννοείται ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα με άνεση με ότι και αν απασχολήσεις τον υπολογιστή δε θα έχει πρόβλημα να αποδώσει. Και οι 10800k, 10700 κτλ είναι θαυμάσιες cpu στα χρήματα τότε. Εύκολα θα επέλεγα έναν για το πρώτο η το δεύτερο pc, μιλάμε για θηριάκια. Και προσωπικά το χαίρομαι αυτό γιατί ο ανταγωνισμός έστω και σε ένα ολιγοπώλιο λειτουργεί στο να πάνε τα πράγματα που γρήγορα μπροστά. Αυτή τη στιγμή όμως το πακέτο που σου δίνει η AMD μου φαίνεται πιο ολοκληρωμένο και οπωσδήποτε για να φτάσει σε αυτό το σημείο υποθέτω ότι έπρεπε να περάσουν 2 γενιές επεξεργαστών με μεγάλα άλματα στην απόδοση τους από γενιά σε γενιά. Τέλος η συμβολή της όμως στο να φτάσουμε σήμερα η Intel να έχει παρουσιάσει τόσο καλή 10η και όπως φαίνεται και 12η γρνια είναι καθοριστική καθώς η Intel ως μονοκρατορία έδινε με το σταγονόμετρο τις βελτιώσεις επειδή έτσι τη βόλευε. Και φυσικά δεν υπάρχει λόγος για αναβάθμιση σε ADL απο οποιαδήποτε πλατφόρμα όταν υπάρχουν αυτά τα κόστη σε μνήμες ακόμη αν η διαφορά δεν είναι εξωπραγματικά μεγάλη.
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Μόλις τώρα, Armoral είπε είναι και ένας τρόπος να δείξει η Intel ανούσιο προβάδισμα. Κατανοητό από την άποψη ότι θέλουν να πουλήσουν, μας ενδιαφέρει τι μπορούν να δώσουν στις αναλύσεις που παίζουμε. Και εκεί δεν έχουν σοβαρό προβάδισμα. αντίστοιχα ήταν ένας τρόπος να δείξει η AMD προβάδισμα με τους 5000 και ούτε οι 5000 έχουν σοβαρό πλεονέκτημα στις "αναλύσεις που παίζουμε" σε σχέση με τους 10 και 11 gen..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα