kostas76532 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 5 ώρες πριν, 7nisiotis είπε "Φθηνές" μνήμες κ το καλοκαίρι αναβάθμιση σε ποιοτικότερες κ πιο γρήγορες. Δυνατή μητρική ώστε να είναι όσο γίνεται πιο έτοιμη για 13γενια. στο μέλλον. Εγώ θα προτιμήσω μια σχετικά φθηνή μητρική με ddr5 και γιατί εννοείται με αγορά 12900κ θα αναβαθμίσω το 25 τώρα όσο για την 13γενια ,Θα την αφήσω στους κόκκινους που ξέρουν καλύτερα απο μικρα παιδια πως να πετάνε λεφτά κάθε χρόνο σε αναβαθμίσεις cpu+gpu
DukeOfDream Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 2 ώρες πριν, kostas76532 είπε Εγώ θα προτιμήσω μια σχετικά φθηνή μητρική με ddr5 και γιατί εννοείται με αγορά 12900κ θα αναβαθμίσω το 25 τώρα όσο για την 13γενια ,Θα την αφήσω στους κόκκινους που ξέρουν καλύτερα απο μικρα παιδια πως να πετάνε λεφτά κάθε χρόνο σε αναβαθμίσεις cpu+gpu Αυτό για τους κόκκινους μου άρεσε Πέρα από την πλάκα πάντως, το να αναβαθμίζεις κάθε χρόνο δεν είναι τόσο wasteful όσο φαίνεται... Πολλές φορές συμφέρει περισσότερο να πουλάς κάτι όσο ακόμα διατηρεί την αξία του και να ετοιμάζεσαι για το επόμενο με μια μικρή διαφορά... Αν κάθε χρόνο κουμπώνεις 400-500€ για να αναβαθμίσεις, στην 5ετία είναι 2.000-2.500€... Θα στοιχίσει λιγότερο το 2025 να χτιστεί ένα high-end μηχάνημα; Επίσης πολλές φορές αναβαθμίζουμε και για την κ...λα μας περισσότερο, παρά από ανάγκη xD Δεν νομίζω βασικά πως υπάρχει άνθρωπος που έχει "ανάγκη" 12900k... 1
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Κάθε δύο χρόνια βασικά όταν βγαίνουν καινούργιες κάρτες ενώ για CPU πηδάς μια γενιά. Έτσι το προηγούμενο hardware έχει ακόμη εγγύηση και μπορείς να το πουλήσεις χωρίς να το σκοτώσεις και συμπληρώνεις τη διαφορά. Βέβαια στους Intel θα πρέπει να αλλάζεις και μητρικές, αλλά οκ.. Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2021 από Επισκέπτης
BabisTs Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 9 ώρες πριν, 7nisiotis είπε "Φθηνές" μνήμες κ το καλοκαίρι αναβάθμιση σε ποιοτικότερες κ πιο γρήγορες. Δυνατή μητρική ώστε να είναι όσο γίνεται πιο έτοιμη για 13γενια. στο μέλλον. σωστός 1
DukeOfDream Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 25 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Κάθε δύο χρόνια βασικά όταν βγαίνουν καινούργιες κάρτες ενώ για CPU πηδάς μια γενιά. Έτσι το προηγούμενο hardware έχει ακόμη εγγύηση και μπορείς να το πουλήσεις χωρίς να το σκοτώσεις και συμπληρώνεις τη διαφορά. Βέβαια στους Intel θα πρέπει να αλλάζεις και μητρικές, αλλά οκ.. Κι εγώ βασικά για 14η σκεφτόμουν... Να μου πεις ακόμα δεν παρέλαβες 12η σκέφτεσαι 14η; Οκ το πλάνο είναι να μείνω με 12η και DDR4 και να αλλάξω σε DDR5 στην 14η... Ακόμα βέβαια είναι debatable και ένας από τους λόγους που ακόμα σκέφτομαι αν θα πάω σε DDR5 είναι γιατί έχω κόλλημα να έχω decent μητρική... Η πιο "entry" που με ψήνει είναι η Strix-E... Ειλικρινά όμως δεν βλέπω πόσο νόημα θα υπάρχει performance-wise να δώσω 1000€ για μητρική και ram από το να πάρω την πιο φθηνή της asus με 200-250€ και να καθαρίσω... Φυσικά παίζει και το enthusiast κομμάτι μέσα σε όλο αυτό και η αλήθεια είναι σπάζομαι να βλέπω το 2021 μητρικές χωρίς κουμπιά πάνω τους και ένα ρημάδι 7-segment... Την στιγμή μάλιστα που βλέπω να υπάρχει θέση στην πλακέτα και απλά να μην είναι populated 😕 Το κομμάτι έλλειψης gen 5 Nvme δεν το αγγίζω καν καθότι δεν σκοπεύω να πάω καν σε gen 4 πριν φτάσουμε στην 14η γενιά
kkatzos Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 25 λεπτά πριν, DukeOfDream είπε Ειλικρινά όμως δεν βλέπω πόσο νόημα θα υπάρχει performance-wise να δώσω 1000€ για μητρική και ram από το να πάρω την πιο φθηνή της asus με 200-250€ και να καθαρίσω.. Και θα δώσεις 700€ για CPU αλλά θα μείνεις με μάπα DDR4 μνήμες; Όπως σου είπε ο @kostas_anes οι Corsair που έχεις δεν είναι B-Die αλλά και να ήταν θα ήταν trash bin... 1
7nisiotis Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, DukeOfDream είπε Η απλά ότι φθηνότερο υπάρχει σε μητρική, κρατάς παλιές DDR4 ή παίρνεις ένα decent φθηνό σετ, το καλοκαίρι πουλάς το combo ως έχει και μπαίνεις 13η γενιά με καλύτερες και ας ελπίσουμε πιο φθηνές DDR5 κατευθείαν... Οι δοκιμές που έκανε η intel έγιναν σε 4400 cl36... Είμαι σχεδόν σίγουρος πως ένα κιτ 3600 cl18 θα είναι κοντά αν όχι το ίδιο γρήγορο... Γενικά είναι η χειρότερη περίοδος για αγορά εφόσον δεν έχει κάποιος λειτουργικό σύστημα όπως εγώ φερειπείν και θέλω να πάρω κάτι να μείνει δυνατό όσο γίνεται μέχρι 3 χρόνια που θα γίνει η αλλαγή του πάλι ( πριν λήξουν οι εγγυήσεις δηλαδή ). Δε θα έδινα τον 8700Κ αν δε χαλαγε η μητρική. Επεξεργαστής τεχνολογίας 4ετων μεν (άλλο που αγοράστηκε Χριστούγεννα του 18 και κουμπωθηκε Μάρτιο του 2019) αλλά μια χαρά άντεχε μέχρι του χρόνου που θα είχαν και οι 2 εταιρίες μπει στη "νέα γενιά". Εξάλλου ότι χρήματα υπήρχαν μαζευόταν από τώρα για του χρόνου με την μόνη αγορά υπό κανονικές συνθήκες μιας νέας οθόνης και έναν 1ΤΒ ssd δίσκο. Δεν μαρεσει καθόλου που θα χαθούν τόσα χρήματα για εντελώς νέα και ακριβή πλατφόρμα αλλά δεν έχει νόημα να πάω σε 10η ή 11η ή Ryzen εφόσον δεν βρω κάτι σε προσφορά μες τον Νοέμβριο. Άσε που δεν έχω και την όρεξη πλέον καθόλου να κάθομαι να στήνω σύστημα και να έχω το άγχος αν θα λειτουργήσουν όλα οκ. Κάτσε κάνε και φορμάτ, φάε 2 μέρες μέχρι να θυμηθώ πώς τα είχα όλα. Κι όλα αυτά όταν μια νύχτα πριν 1 μήνα ενώ Titanfall2 έπαιζα, πήγαινα με έναν φίλο για κανα δυο ματσακια Warzone πριν κοιμηθώ και τσουπ πρόβλημα με τη μητρική. 7 ώρες πριν, Fulgore είπε Πριν καλά καλά βγούν οι 12th gen,βλέψεις για επόμενη γενιά?Μαρέσεις Στον Δουκα απάντηση ήταν που θέλει να κάνει συχνές αλλαγές 3 ώρες πριν, yiannis1991 είπε Κάθε δύο χρόνια βασικά όταν βγαίνουν καινούργιες κάρτες ενώ για CPU πηδάς μια γενιά. Έτσι το προηγούμενο hardware έχει ακόμη εγγύηση και μπορείς να το πουλήσεις χωρίς να το σκοτώσεις και συμπληρώνεις τη διαφορά. Βέβαια στους Intel θα πρέπει να αλλάζεις και μητρικές, αλλά οκ.. Καλά και δίπλα είδαμε για να είσαι άνετος χωρίς σουξου μουξου θέλει κ εκεί κάθε 2 έτη νέα μητρική. Δεν βλέπω κάποιον με Χ370 και 5950/5900Χ ή 5600Χ ή 5800Χ. Πιο συχνά είδα άτομα να μεταπηδουν από 1600 > 3600 με νέα μητρική και 3600 > 5600 με νέα μητρική πάλι. Όπου Χ600, 700, 800, κλπ Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2021 από 7nisiotis 2
DukeOfDream Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 44 λεπτά πριν, kkatzos είπε Και θα δώσεις 700€ για CPU αλλά θα μείνεις με μάπα DDR4 μνήμες; Όπως σου είπε ο @kostas_anes οι Corsair που έχεις δεν είναι B-Die αλλά και να ήταν θα ήταν trash bin... Ξαναγράφω... Οι δοκιμές έγιναν με 4400 cl36 Λες τα 3600 cl18 να του κόψουν 10% ας πούμε; Επίσης φεύγω από γάιδαρο, όχι από 10900k Upgrade θα είναι ακόμα κι έτσι... Τέλος πάντων ας περιμένουμε να δούμε DDR4 vs DDR5 benchmarks και θα το σκεφτώ... Ακόμα σαιζόν σε νησί είμαι, δεν έχω γυρίσει καν αθήνα 😅 Δεν σκοπεύω να το παντρευτώ το mobo/cpu, του χρόνου αν έχει νόημα και έχουν πέσει οι ddr5 αλλάζω ή περιμένω για 14th gen... Όσο περνάνε οι μέρες, τόσο περισσότερο τείνω προς DDR4, απλά εύχομαι να υπήρχαν καλύτερες μητρικές... 22 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε Γενικά είναι η χειρότερη περίοδος για αγορά εφόσον δεν έχει κάποιος λειτουργικό σύστημα όπως εγώ φερειπείν και θέλω να πάρω κάτι να μείνει δυνατό όσο γίνεται μέχρι 3 χρόνια που θα γίνει η αλλαγή του πάλι ( πριν λήξουν οι εγγυήσεις ). Από αυτή την άποψη καταλαβαίνω πως το λες... Όμως από κάπου πρέπει να αρχίσεις... Γενικά όλα μαζί δεν γίνονται αν δεν είσαι ευκατάστατος... Κι εγώ πήρα τώρα το chip, νομίζεις αύριο θα πάρω mobo + ram? Μπορεί να φτάσουμε και τέλος δεκέμβρη μέχρι να bootάρει το μηχάνημα... Το θέμα είναι να κάνεις κινήσεις όσο γίνεται που μένουν... Πχ ένα κουτί να χωράει ότι θες, ένα τροφοδοτικό να σηκώνει τα πάντα(Μου λέγανε είναι υπερβολή να πάρεις πάνω από 850w τροφοδοτικό) Παίξε 12900k overclocked + 3080ti με λιγότερα τώρα... Θα το ξαναπλήρωνα αν δεν το είχα πάρει... Υδρόψηξη πήρα την arctic 420mm... Τι να την κάνεις ρε φίλε τόσο μεγάλη υδρόψυξη, υπερβολή είναι, άχρηστη θα πάει ειδικά για 3700Χ... Αν είχα πάρει 240 τώρα θα ξαναπλήρωνα για να έχω overclocking headroom... Τέσπα καταλαβαίνεις που το πάω Κινήσεις που μένουν όσο μπορείς και τα combo πωλούνται όποτε θες, μια ιδέα είναι... Αυτό το "pc για 5 χρόνια" είναι ψιλομύθος... 2
kkatzos Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 32 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε Καλά και δίπλα είδαμε για να είσαι άνετος χωρίς σουξου μουξου θέλει κ εκεί κάθε 2 έτη νέα μητρική. Δεν βλέπω κάποιον με Χ370 και 5950/5900Χ ή 5600Χ ή 5800Χ. Πιο συχνά είδα άτομα να μεταπηδουν από 1600 > 3600 με νέα μητρική και 3600 > 5600 με νέα μητρική πάλι. Το Χ370 παραείναι παλιό, από την εποχή των 1st gen. Παρόλα αυτά υπάρχει ο @Πέτρος με Χ370 + 5600Χ Υπάρχουν όμως πολλοί με Χ470/Β450 (2nd gen) που ΔΕΝ άλλαξαν μητρική στα δύο χρόνια και πήγαν Ryzen 2000 --> Ryzen 5000. Εδώ μέσα δε θα βρεις πολλούς γιατί οι περισσότεροι που γράφουν είναι τρελαμένοι και τα αλλάζουν όλα κάθε χρόνο. 1
ilos Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 34 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε Καλά και δίπλα είδαμε για να είσαι άνετος χωρίς σουξου μουξου θέλει κ εκεί κάθε 2 έτη νέα μητρική. Δεν βλέπω κάποιον με Χ370 και 5950/5900Χ ή 5600Χ ή 5800Χ. Πιο συχνά είδα άτομα να μεταπηδουν από 1600 > 3600 με νέα μητρική και 3600 > 5600 με νέα μητρική πάλι. Όπου Χ600, 700, 800, κλπ Δε παίζουν zen 3 σε b350/x370 cause AMD 4 the people.😄 Μόνο κάτι ανόμαλες gigabyte demek A320 (στην ουσία b350) πήραν πρόσφατα τέτοιο update, αλλά κάτι μου λέει θα τους ρουφιανέψουν και θα τα πάρουν πίσω. Επίσης b350/x370 είχαν αρκετές θέμα με τα memory traces ή δεν ήταν καν daisy chain και βρίσκαν ταβάνι τα bdies μέχρι ~3466 (εντάξει λίγο το κακό για zen2). Σύν ότι λόγω 128Μbit bios chip πήγαινε περίπατο το uefi gui σε κάτι msi κλπ και ήταν λες και είχες pentium mmx bios.😁 Αλλά και οι x570 που τις μοσχοπούλησαν ένα χρόνο μέχρι να βγουν οι b550 δεν ήταν ζάχαρη. Εκτός από τα pch temps με το ηλίθιο fan placement, πήραμε δώρο και το downgrade σε rand4k sata read/writes. Βάλε και τα half writes σε DRAM που έχουν οι 1 chiplet zen 2, υπάρχει regression σε συγκεκριμένα workloads ακόμα και σε σχέση με zen. Αλλά εμείς συζητάμε μόνο για gaming εδώ... Who cares. 1
DukeOfDream Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, ilos είπε Δε παίζουν zen 3 σε b350/x370 cause AMD 4 the people.😄 Μόνο κάτι ανόμαλες gigabyte demek A320 (στην ουσία b350) πήραν πρόσφατα τέτοιο update, αλλά κάτι μου λέει θα τους ρουφιανέψουν και θα τα πάρουν πίσω. Επίσης b350/x370 είχαν αρκετές θέμα με τα memory traces ή δεν ήταν καν daisy chain και βρίσκαν ταβάνι τα bdies μέχρι ~3466 (εντάξει λίγο το κακό για zen2). Σύν ότι λόγω 128Μbit bios chip πήγαινε περίπατο το uefi gui σε κάτι msi κλπ και ήταν λες και είχες pentium mmx bios.😁 Αλλά και οι x570 που τις μοσχοπούλησαν ένα χρόνο μέχρι να βγουν οι b550 δεν ήταν ζάχαρη. Εκτός από τα pch temps με το ηλίθιο fan placement, πήραμε δώρο και το downgrade σε rand4k sata read/writes. Βάλε και τα half writes σε DRAM που έχουν οι 1 chiplet zen 2, υπάρχει regression σε συγκεκριμένα workloads ακόμα και σε σχέση με zen. Αλλά εμείς συζητάμε μόνο για gaming εδώ... Who cares. Λες γιαυτό οι 3600 ram να μην δουλεύουν καλά σε εμένα; Και msi και Χ370 είναι Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2021 από DukeOfDream
ilos Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, DukeOfDream είπε Λες γιαυτό οι 3600 ram να μην δουλεύουν καλά σε εμένα; Και msi και Χ370 είναι Ποια έχεις? Είχα την KRAIT gaming x370 με tον 1600 (εντάξει πολύ χειρότερος imc σε σχέση με τους zen 2). AFR του κιλού fast timings με το ζόρι 3066, bdies μέχρι 3333/3466 με πιο loose. Την έδωσα όμως και δε την είχα δοκιμάσει με zen 2 για να δω τι ψάρια πιάνει. Και η συγκεκριμένη ήταν και daisy chain και από τις πιο κυριλέ x370 για memory tuning σε σχέση με κάτι asus/asrock. Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2021 από ilos
7nisiotis Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, DukeOfDream είπε Υδρόψηξη πήρα την arctic 420mm Για τα χρήματα που κοστίζει κακή αγορά δεν έκανες πάντως. Οπότε υπερβολή από θέμα χρημάτων δεν υπάρχει. Το αν είναι υπερβολή στο θέμα ψύξη, αν έχεις το χώρο στο κουτί σου γιατί όχι, αξιοποιήθηκε εντελώς. Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2021 από 7nisiotis
DukeOfDream Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, ilos είπε Ποια έχεις? Είχα την KRAIT gaming x370 με tον 1600 (εντάξει πολύ χειρότερος imc σε σχέση με τους zen 2). AFR του κιλού fast timings με το ζόρι 3066, bdies μέχρι 3333/3466 με πιο loose. Την έδωσα όμως και δε την είχα δοκιμάσει με zen 2 για να δω τι ψάρια πιάνει. Και η συγκεκριμένη ήταν και daisy chain και από τις πιο κυριλέ x370 για memory tuning σε σχέση με κάτι asus/asrock. Gaming pro carbon 😅 Το XMP 3600 cl18 δουλεύει out of the box... Αλλά όσο ρεύμα και να της χώσω δεν πάει cl17 με τίποτα 😅😂 2 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε Για χρήματα που κοστίζει κακή αγορά δεν έκανες πάντως. Οπότε υπερβολή από θέμα χρημάτων δεν υπάρχει. Το αν είναι υπερβολή στο θέμα ψύξη, αν έχεις το χώρο στο κουτί σου γιατί όχι; Γιατί άλλαξα και κουτί για να την χωρέσει 🤣 Δεν το μετανιώνω... Είναι τέρμα άνετο από θέμα χώρου... Στο look δεν μου αρέσει και το buildzoid quality είναι μούφα σε σχέση με phanteks που έχω κακομάθει, αλλά ο χώρος ο άτιμος και το flow είναι απίστευτα... View 71 edit: Όσο για τα χρήματα ναι... Ειδικά που την πήρα από μέλος εδώ 75€ σφραγισμένη 😅 Απλά χωρίς απόδειξη... Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2021 από DukeOfDream
Πέτρος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Παραμύθι το θέμα των μητρικών για mem oc (μέχρι κάποιο όριο, προφανώς). 3800/16-1900 είμαι στην Χ370 Taichi με τον imc του 5600x. Τα προβλήματα που είχα παλιότερα ήταν combo χάλια imc του 1700 και τρισκακων AFR μαζί με ανώριμο agesa/bios (σε κάθε έκδοση τσίμπαγα και κάτι). 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα