Προς το περιεχόμενο

Intel 12th Gen Core, Alder-Lake & Z690 (2021) [ LGA 1700 ]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, yiannis1991 είπε

άμα κόβει το cpu πως θα πάρει παραπάνω με άλλη κάρτα; Τα ίδια fps θα βγάζει και η 3090 απλά με χαμηλότερο usage επειδή είναι δυνατότερη. Αν ο cpu σε ένα συγκεκριμένο game σε ένα συγκεκριμένο σημείο μπορεί να "ταίσει" με 40fps την κάρτα τότε όποια και να βάλεις 40fps θα βγάζει (εκτός προφανώς αν βάλεις πολύ αδύναμη και δεν μπορεί η ίδια η κάρτα να βγάλει τόσα). Αλλά νομίζω αυτά είναι γνωστά..

θα παει παραπανω σε απολυτα νουμερα γιατι οσο ανεβαινεις σε αναλυση κρατωντας το ιδιο cpu εχεις μεγαλυτερο gpu overhead με μια 3090 απο  οτι με μια 3070,φυσικα παλι μπουκαλι μεγαλο λογω αδυναμου επεξεργαστη.

• Απαντ. 6,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, DukeOfDream είπε

Άρα όλα καλά... Με μητρική τι έκανες; Εγώ περιμένω να δω benchmarks ddr4 vs ddr5 με τα τωρινά available kits...

εννοειται οτι θα παρω ddr5 απλα δεν εχω καταληξει σε ποια , λεω κατσε να παρω πρωτα τον επεξεργαστη μην δω το κλασικο sms out af stock και για τα αλλα θα υπαρχουν διαθεσιμα

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Fulgore είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Μα τους περισσότερους δεν τους ενδιαφέρει το gaming που τα γράφουν αυτά. Απλά αντι να τρέχουν Heaven ή Timespy,τρέχουν in game benchmarks(Tomb Raider ,Vallhala κλπ).

Σαν τα των καρτών γραφικών που από την μια προβληματίζονται τάχα μου για τις απαιτήσεις/Vram και κάθε 1-2χρόνια αλλαγή κάρτας γραφικών.

Η σαν τις τιμές σε ddr5 που ενώ εδώ και χρόνια το περιμέναμε ότι day one θα είναι ακριβές,ξαφνικά με το που ανακοινώθηκαν επίσημα,πολλοί ''πεσανε απο τα σύννεφα'' επειδη θα είναι ακριβές...

Και για τα περί value for money και high end,τα έχουμε γράψει παλιοτερα πόσες φορές. Οποιος έψαχνε κάτι τέτοιο, 10850k στα 380ευρώ και δεν ξαναασχολιόταν για πολλά χρόνια με αγορά επεξεργαστή ειδικά σε intel μεριά. 

Για τους Alder Lake, οπως και οι προηγούμενοι λόγω κόστους(μητρικές/ram)τέρμα αδιάφορη σαν κυκλοφορία. Γιατί όπως αναφέρθηκε και πιο πίσω,με όσα ζητάει σκέτος ο 12900k,αγοράζεις 5900x+αξιόλογη b550 .

Γιαυτό και στις τελευταίες intel κυκλοφορίες,ξαναεπέστρεψε το ιντερνετικό ενδιαφέρον σε κλειδωμένους i5,όπως πίσω στο 2012/2013 με τους τότε i5.

Η Intel ανέκαθεν πάντα στις ακριβές μητρικές έχανε και αυτό θα ισχύει ακόμα περισσότερο/χειρότερα με τους νέους AlderLake.

Αναμένουμε πάλι τα 720p και 1080p benchmarks με 12900k και 6900xt/3090 για να βγουν τα ''λογικά''συμπεράσματα......

Στην παρούσα φάση και με τις τιμές που ακούμε όσον αφορά το συνολικό κόστος δεν  αξίζει η αναβάθμιση από 5000 series η 10th gen για τις αναλύσεις που κυριαρχούν τώρα όσον αφορά το gaming.

Χίλιες φορές αυτά τα χρήματα να πάνε σε κάρτα γραφικών που θα δώσει σαν αναβάθμιση σίγουρα καλύτερα αποτελέσματα. Θα δείξει.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kostas76532 είπε

εννοειται οτι θα παρω ddr5 απλα δεν εχω καταληξει σε ποια , λεω κατσε να παρω πρωτα τον επεξεργαστη μην δω το κλασικο sms out af stock και για τα αλλα θα υπαρχουν διαθεσιμα

Κι εγώ για αυτό μπήκα κατευθείαν :P Αλλά ακόμα δεν έχω πειστεί πως αξίζει να δώσω +350€ την στιγμή που έχω ήδη 3600 kit... Θα δούμε στα reviews xD

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, DukeOfDream είπε

Κι εγώ για αυτό μπήκα κατευθείαν :P Αλλά ακόμα δεν έχω πειστεί πως αξίζει να δώσω +350€ την στιγμή που έχω ήδη 3600 kit... Θα δούμε στα reviews xD

εγω εχω σκοπο να κρατησω τον 8700κ και την μητρικη μου δεν θα τον σκοτώσω  ,οποτε αναγκαστικα θα χρειαστώ ddr 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, kostas76532 είπε

εγω εχω σκοπο να κρατησω τον 8700κ και την μητρικη μου δεν θα τον σκοτώσω  ,οποτε αναγκαστικα θα χρειαστώ ddr 

Κι εγώ θα βάλω το γαιδούρι να mineάρει raptoreum :P αλλά το ίδιο είναι 130€ μνήμες και 250€ μητρική και το ίδιο είναι 350€ μνήμες και 600-700€ μητρική; Γιατί αν πάω σε ddr5 θα πάω και σε strix-E

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, 3DJIN είπε

θα παει παραπανω σε απολυτα νουμερα γιατι οσο ανεβαινεις σε αναλυση κρατωντας το ιδιο cpu εχεις μεγαλυτερο gpu overhead με μια 3090 απο  οτι με μια 3070,φυσικα παλι μπουκαλι μεγαλο λογω αδυναμου επεξεργαστη.

Ε ναι αν ανέβεις ανάλυση χαίρω πολύ :P Αλλά αυτό δεν είναι σωστή σύγκριση γιατί αλλάζεις δύο μεταβλητές. Την κάρτα και την ανάλυση..

Δημοσ.

Για όποιον άλλο είχε την ίδια απορία, από TechPowerUp...

From what we can tell, while you can disable individual P cores available on your SKU, you can only disable E cores on a per-cluster basis. You also must have at least one P-core active—so you can't run the CPU with only E cores. You can disable all E cores for a pure P-core processor, though.

Αυτό που δεν αναφέρει είναι τι γίνεται αν κάνεις disable τους E-cores... Εννοώ το λειτουργικό τον αντιμετωπίζει σαν ένα κλασσικό 8πύρηνο ή υπάρχουν κι εκεί ασυμβατότητες με denuvo κλπ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

"Φθηνές" μνήμες κ το καλοκαίρι αναβάθμιση σε ποιοτικότερες κ πιο γρήγορες.

Δυνατή μητρική ώστε να είναι όσο γίνεται πιο έτοιμη για 13γενια. στο μέλλον.

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παιδιά ξέρει κανείς τι τιμές θα παιχτούν για τον φθηνότερο i5 12th gen όχι τον ΚF τον κλειδωμένο F στην Ελλάδα και για μια ATX  LGA 1700 πχ Astrock (έχουν βγεί τιμές γενικά?)

Επεξ/σία από Dark_Beast_John_Gr
Δημοσ.
1 ώρα πριν, 7nisiotis είπε

Η απλά ότι φθηνότερο υπάρχει σε μητρική, κρατάς παλιές DDR4 ή παίρνεις ένα decent φθηνό σετ, το καλοκαίρι πουλάς το combo ως έχει και μπαίνεις 13η γενιά με καλύτερες και ας ελπίσουμε πιο φθηνές DDR5 κατευθείαν... Οι δοκιμές που έκανε η intel έγιναν σε 4400 cl36... Είμαι σχεδόν σίγουρος πως ένα κιτ 3600 cl18 θα είναι κοντά αν όχι το ίδιο γρήγορο...

Δημοσ.

Πωπω διαβάζω κάτι τερατογενέσεις περί cpu/gpu limitation και συσχετισμούς cpu/gpu σε configs και απορω πραγματικά τι στο καλό καταλαβαίνετε μερικοί.. 😵😵😂

Δημοσ.
1 ώρα πριν, DukeOfDream είπε

Η απλά ότι φθηνότερο υπάρχει σε μητρική, κρατάς παλιές DDR4 ή παίρνεις ένα decent φθηνό σετ, το καλοκαίρι πουλάς το combo ως έχει και μπαίνεις 13η γενιά με καλύτερες και ας ελπίσουμε πιο φθηνές DDR5 κατευθείαν... Οι δοκιμές που έκανε η intel έγιναν σε 4400 cl36... Είμαι σχεδόν σίγουρος πως ένα κιτ 3600 cl18 θα είναι κοντά αν όχι το ίδιο γρήγορο...

Εχμ... θα ειναι πιο γρηγορο.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

Πριν καλά καλά βγούν οι 12th gen,βλέψεις για επόμενη γενιά?Μαρέσεις :D 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, MikeGR7 είπε

Εχμ... θα ειναι πιο γρηγορο.

Είναι εντελώς feeling από την μεριά μου... Είμαι ρεαλιστής οπότε θα μάθουμε όντως όταν βγουν τα benchmarks 😇

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...