Προς το περιεχόμενο

Intel 12th Gen Core, Alder-Lake & Z690 (2021) [ LGA 1700 ]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Herald είπε

Να σου στείλω τον δικό μου? :P 

Tζάμπα πέρα δώθε. Κάποιο απόγευμα θα την κάνει να βγει με καμιά φίλη και θα γίνει τότε η δουλειά

2 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

γιατί δεν βάζεις την 3080 στο pc της που είναι πιο απλό;

Θες να τρέξεις 3080 με 400W PL με EVGA G3 650W που έχει φάει ήδη 6 χρόνια χρήση; Be my guest, πες μου πως πήγε 😅

• Like 1
  • Απαντ. 6,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Razor333 είπε

Ρε bro, έχεις ιδέα τι είναι cpu bound; 

Αν βλέπεις στο youtube σώθηκες, εδώ το μπαρμπάδι από NF δείχνει 52fps με τον 5900x, ο 3700x δεν θα πέφτει στα 50 και 40 και 30 ακόμα στα κατάλληλα χέρια.

Από κάτω και δύο δικά μου, με την 3080ti undervolted στα 2GHz, 1440 ultra/rt/dlss performance/quality, 60αρι δεν βλέπεις ούτε με αίτηση που λέει και ο herald, σε performance ούτε 80αρι.

Αν την δώσεις βέβαια στον nvidia foundry σε συνδυασμό με zen 3 cpu μπορεί να σου βγάλει και 30fps αν προσπαθήσει αρκετά, θα βρει κάποιο board που κάνει training subs στο θεό, έχει μαλακίες να φάνε και οι κότες αν θέλεις να βγάλεις τον ένα ή τον άλλο πάνω.

Το πείραγμα των subtimings βγάζει σφάλματα που δεν προκαλούν BSOD αλλά τα αντιλαμβάνεσαι με άλλους τρόπους. Ούτε το TM5 τα πιάνει.  Αν ήταν κάτι τόσο απλό θα το βλέπαμε σε μεγάλο ποσοστό στο youtube όπως και το overclocking.

Θυμάμαι πρόσφατα το TM5 να συνεχίζει χωρίς σφάλμα αλλά η οθόνη να είναι γεμάτη με περίεργα μηνύματα για κάτι overflow. Από ένα sub που πείραξα και έτρεχα stability test σε άλλο partition που έχω για πειραματισμούς.

Όλα τα σημεία που δείχvεις, σε δρόμους χωρίς NPC(νύχτα) τα έχει αέρα πατέρα και ο 10900K με XMP 3200.

Η ουσία είναι ότι το DF έβαλε ίδιες RAM για όλους. Όχι ΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ. Τώρα αν κάποιες ακριβές μητρικές Ryzen βάζουν υπερβολικά χαλαρά subs ΔΕΝ είναι πρόβλημα του DF. Οι περισσότεροι κάτοχοι ryzen(στο tube) σέρνονται πάντως.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Aten-Ra είπε

Με την RTX3070 στα 1440p DLSS Quality RT ON είσαι GPU limited και όχι CPU limited με τον 3700Χ, αυτό φαίνεται από τα παραπάνω video.

Kαι απέχεις 1 fps από το CPU limit, γιαυτό αν βάλεις 3090 δεν θα πάρεις fps. Αυτό σου λέω τόση ώρα. Το καταλαβαίνεις στο 1080p DLSS Ultra performance που βγάζει τα ίδια fps. Μέχρι και τα 40 πέφτει...jesus δηλαδή

1 λεπτό πριν, kostas_anes είπε

Θες να τρέξεις 3080 με 400W PL με EVGA G3 650W που έχει φάει ήδη 6 χρόνια χρήση; Be my guest, πες μου πως πήγε 😅

Το ίδιο PSU έχουμε, και εγώ γιαυτό φοβάμαι να κουμπώσω την 90 στον 3700x :P 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Με την RTX3070 στα 1440p DLSS Quality RT ON είσαι GPU limited και όχι CPU limited με τον 3700Χ, αυτό φαίνεται από τα παραπάνω video.

ε ναι προφανώς. Εγώ αναφέρθηκα στο cpu bound σενάριο που υποτίθεται μία πιο δυνατή κάρτα θα βγάλει παραπάνω fps κάτι που φυσικά δεν ισχύει.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Herald είπε

Kαι απέχεις 1 fps από το CPU limit, γιαυτό αν βάλεις 3090 δεν θα πάρεις fps. Αυτό σου λέω τόση ώρα. Το καταλαβαίνεις στο 1080p DLSS Ultra performance που βγάζει τα ίδια fps. Μέχρι και τα 40 πέφτει...jesus δηλαδή

Που είδες ρε φίλε ότι είναι 1fps από το CPU limit ???

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Aten-Ra είπε

Που είδες ρε φίλε ότι είναι 1fps από το CPU limit ???

Mε κοροιδεύεις? Αφού ίδια fps βγάζει και σε 1080p DLSS ULTRA PERFORMANCE! Άντε αντί για 41 έπεσε στα 45, και δυσκολεύοταν να ξεπεράσει τα 60. Με 3090 ΔΕΝ θα αποδίδει καλύτερα από ότι με 3070 σε 1080p Ultra performance, οπότε πάλι στα 40 θα πέφτει. Μικρές διαφορές δηλαδή με 10900k :P 

Δημοσ.

Να σχολιάσω πάντως πως την 3070 φίλου, ο 3700Χ την μπουκάλιαζε γενικότερα, ακόμα και σε 1440p. Ειδικά σε CP+RTX που το ζορίζει άσχημα το CPU, μάλλον με καμιά 3060-3060Ti θα είναι κομπλέ, αν κρίνω από διαφορές που έχω δει στα νούμερα 11700K vs 5800X vs 3700X

Δημοσ.
Μόλις τώρα, kostas_anes είπε

Να σχολιάσω πάντως πως την 3070 φίλου, ο 3700Χ την μπουκάλιαζε γενικότερα, ακόμα και σε 1440p. Ειδικά σε CP+RTX που το ζορίζει άσχημα το CPU, μάλλον με καμιά 3060-3060Ti θα είναι κομπλέ, αν κρίνω από διαφορές που έχω δει στα νούμερα 11700K vs 5800X vs 3700X

Αποκλείεται. Όταν έλεγα εγώ στον τύπο με τον 3600x να μην πάρει 3080 αλλά 3070 ήμουν troll και ιντελάκιας. Κάποιο λάθος θα κάνεις, πως γκένεν αυτό?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Herald είπε

Mε κοροιδεύεις? Αφού ίδια fps βγάζει και σε 1080p DLSS ULTRA PERFORMANCE! Άντε αντί για 41 έπεσε στα 45, και δυσκολεύοταν να ξεπεράσει τα 60. Με 3090 ΔΕΝ θα αποδίδει καλύτερα από ότι με 3070 σε 1080p Ultra performance, οπότε πάλι στα 40 θα πέφτει. Μικρές διαφορές δηλαδή με 10900k :P 

Εγώ στο ίδιο video βλέπω ότι στα 1080p DLSS Quality RT ON βγάζει παραπάνω από ότι στα 1440p DLSS Quality RT ON.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Herald είπε

Αποκλείεται. Όταν έλεγα εγώ στον τύπο με τον 3600x να μην πάρει 3080 αλλά 3070 ήμουν troll και ιντελάκιας. Κάποιο λάθος θα κάνεις, πως γκένεν αυτό?

Με 3600Χ ακόμα χειρότερα εντωμεταξύ, διότι είναι και το overhead των NoVideo drivers. Σε 3700Χ είναι σχεδόν ανεπαίσθητο, διότι scaleάρει με core count, κάτι που ο Unboxed ξέχασε να μας δείξει. Είχα κάνει σχετική έρευνα πριν κάνα χρόνο. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Aten-Ra είπε

Εγώ στο ίδιο video βλέπω ότι στα 1080p DLSS Quality RT ON βγάζει παραπάνω από ότι στα 1440p DLSS Quality RT ON.

Ισχύει, πολύ παραπάνω. Από τα 45 minimum πήγε στα 48....παραιτούμε ρε σύ, έχεις δίκιο αλήθεια. 

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Btw, το παρατηρεις οτι το run δεν εχει καμια σχεση ετσι; Ο τυπος στο 1440p παει και τρεχει μια πανω το σοκακι, βγαινει στον δρομο και τρεχει κατω το σοκακι σε 1434 NPC που τεζαρουν το CPU. 

Στο 1080p ξεκιναει απο τον δρομο, χωνεται σοκακι, κανει το μισο, επιστρεφει στον δρομο.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Herald είπε

Ισχύει, πολύ παραπάνω. Από τα 45 minimum πήγε στα 48....παραιτούμε ρε σύ, έχεις δίκιο αλήθεια. 

Φίλε το ότι πιάνει μέχρι και 71fps στα 1080p DLSS Quality RT ON δεν το είδες αλλά έπιασες τα 48fps minimum. Το ότι έπιασε 71fps  στα 1080p vs 53fps στα 1440p σου φαίνεται ότι είναι 1fps από CPU limit στα 1440p ???

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Το πείραγμα των subtimings βγάζει σφάλματα που δεν προκαλούν BSOD αλλά τα αντιλαμβάνεσαι με άλλους τρόπους. Ούτε το TM5 τα πιάνει.  Αν ήταν κάτι τόσο απλό θα το βλέπαμε σε μεγάλο ποσοστό στο youtube όπως και το overclocking.

Θυμάμαι πρόσφατα το TM5 να συνεχίζει χωρίς σφάλμα αλλά η οθόνη να είναι γεμάτη με περίεργα μηνύματα για κάτι overflow. Από ένα sub που πείραξα και έτρεχα stability test σε άλλο partition που έχω για πειραματισμούς.

Όλα τα σημεία που δείχvεις, σε δρόμους χωρίς NPC(νύχτα) τα έχει αέρα πατέρα και ο 10900K με XMP 3200.

Η ουσία είναι ότι το DF έβαλε ίδιες RAM για όλους. Όχι ΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ. Τώρα αν κάποιες ακριβές μητρικές Ryzen βάζουν υπερβολικά χαλαρά subs ΔΕΝ είναι πρόβλημα του DF. Οι περισσότεροι κάτοχοι ryzen(στο tube) σέρνονται πάντως.

Με τα συγκεκριμένα timings τον τρέχω από τότε που τον πήρα με 0 κρασαρίσματα ή bsods, ούτε σε games, ούτε σε vmware με γεμάτη την μνήμη. Εδώ μέσα δεν ξέρω κάποιον με zen 3 να τρέχει με xmp, αλλά what ever, δεν σου έκατσε εσένα το memory tweaking με πρώτης γενιάς ddr4, είναι το ίδιο για όλους.

Νύχτα δείχνει και ο nvidia foundry, 52fps με τον 5900x και 3600 xmp, 59fps με τον 10900Κ και 3600 xmp και εσύ πας αέρα πατέρα με 3200 xmp, οπότε κάποιος λέει ψέματα.

Είχα μια σκασίλα πάντως ποιος σέρνεται και ποιος δεν σέρνεται στο tube και όσα έχω δει από κάτι τέτοιες συζητήσεις τα βλέπω, δεκάρα δεν δίνω, εγώ δεν θέλω να σέρνομαι.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...