Προς το περιεχόμενο

Intel 12th Gen Core, Alder-Lake & Z690 (2021) [ LGA 1700 ]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Just now, kkatzos said:

Το ίδιο πρόβλημα είχες και με το The Last of Us.

Απενεργοποίησε από τα graphics settings των Windows το VRR.

image.png.d5d98fcb6c9a0b4ae9fb703f472e1396.png

Εντάξει, θέλω και εγώ να δω που βρίσκεται ο 3D αλλά τι out of the box?

Εδώ έχει 24 stutters και διάγραμμα οροσειρά με χαράδρες.

Και GPU render = 90 fps 😂

Ρε συ λες αυτο να το προκαλει ; Γιατι σε καποια ομως να ξεπερνανε κανονικα το οριο και αλλα να κανουν αυτο . Θα το δοκιμασω !

Δημοσ.
8 minutes ago, noFEARgr said:

Ρε συ λες αυτο να το προκαλει ; Γιατι σε καποια ομως να ξεπερνανε κανονικα το οριο και αλλα να κανουν αυτο . Θα το δοκιμασω !

Το παιχνίδι φταίει, και εμένα καπάρι στα 120 και θέλει πολύ σπρώξιμο για να τα ξεπεράσει. Δεν νομίζω να φταίει το VRR. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπον αρχικα το παστελωμα στον @Herald εγινε :P 

Kατα δευτερον ομως δεν εχω δει πιο περιεργη συμπεριφορα σε παιχνιδι . Οσο και να ριχνω την αναλυση το gpu usage δεν πεφτει , δηλαδη μενει στο 99% κατα την διαρκεια του benchmark . Στο γραφημα στο τελος ομως γραφει οτι δεν ηταν gpu bound. 

Κατα δευτερων και το ιδιο συμβαινει και στο the last of us , @kkatzos δεν αλλαξε κατι με την επιλογη του vrr που ανεφερες αλλα υπαρχει το εξης περιεργο . Οταν το παραθυρο ειναι focused , τα frames κλειδωνουν στα hz της οθονης. Οταν ομως ειναι unfocused γινονται Unlocked. Μηπως γνωριζει κανεις τι στο καλο εχει γινει και υπαρχει αυτη η συμπεριφορα ; Μεχρι στιγμης σε αυτα τα 2 παιχνιδια το εχω παρατηρησει .  Παραθετω εικονες 

desktopscreenshot2023dwdhc.png

desktopscreenshot2023vfdkp.png

Επεξ/σία από noFEARgr
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, noFEARgr said:

Λοιπον αρχικα το παστελωμα στον @Herald εγινε :P 

Kατα δευτερον ομως δεν εχω δει πιο περιεργη συμπεριφορα σε παιχνιδι . Οσο και να ριχνω την αναλυση το gpu usage δεν πεφτει , δηλαδη μενει στο 99% κατα την διαρκεια του benchmark . Στο γραφημα στο τελος ομως γραφει οτι δεν ηταν gpu bound. 

Κατα δευτερων και το ιδιο συμβαινει και στο the last of us , @kkatzos δεν αλλαξε κατι με την επιλογη του vrr που ανεφερες αλλα υπαρχει το εξης περιεργο . Οταν το παραθυρο ειναι focused , τα frames κλειδωνουν στα hz της οθονης. Οταν ομως ειναι unfocused γινονται Unlocked. Μηπως γνωριζει κανεις τι στο καλο εχει γινει και υπαρχει αυτη η συμπεριφορα ; Μεχρι στιγμης σε αυτα τα 2 παιχνιδια το εχω παρατηρησει .  Παραθετω εικονες 

desktopscreenshot2023dwdhc.png

desktopscreenshot2023vfdkp.png

6 fps μου ρίξεις, δυνατός 😁

Τώρα βλέπω και κατανάλωση, 56w. Εφιχενσι, 40 με 50 παίζει το δικό μου 👀

Επεξ/σία από Herald
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 minutes ago, Herald said:

6 fps μου ρίξεις, δυνατός 😁

Τώρα βλέπω και κατανάλωση, 56w. Εφιχενσι, 40 με 50 παίζει το δικό μου 👀

120 fps εβγαλες . Ασε κατι stutter count , με 214 πρεπει να ειχες καθε 10frame και stutter :P 

@Tambas91 το εχω , σε ποιο σημειο θες να το τσεκαρω ;

Επεξ/σία από noFEARgr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 minutes ago, noFEARgr said:

120 fps εβγαλες . Ασε κατι stutter count , με 214 πρεπει να ειχες καθε 10frame και stutter :P 

Έχω ανεβάσει στο overclocking νήμα, 127-128 βγαζω στα 40-45w με 0 stutter count 😁

Καταλαβαινεις που θα βρίσκεται ένας 13900k... 

Επεξ/σία από Herald
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Herald είπε

Έχω ανεβάσει στο overclocking νήμα, 127-128 βγαζω στα 40-45w με 0 stutter count 😁

8 λεπτά πριν, Herald είπε

Ούτε που θυμάμαι, νομίζω τα έβαλα όλα auto 

Τα βρήκα...127 έχεις, 3 st. 😛

Με ακριβώς ίδιες ρυθμίσεις έχω στο cpu ένα 3-4% κάτω από τον @noFEARgr ....με ελάχιστα πιο σφιγμενες μνήμες πλέον, ίδιο επεξεργαστή.

Τί ψύξη έχεις?

Δημοσ.
Just now, Πέτρος said:

Τα βρήκα...127 έχεις, 3 st. 😛

Με ακριβώς ίδιες ρυθμίσεις έχω στο cpu ένα 3-4% κάτω από τον @noFEARgr ....με ελάχιστα πιο σφιγμενες μνήμες πλέον, ίδιο επεξεργαστή.

Τί ψύξη έχεις?

Ψύξη? U12a

Έχω και με 0 st, scrollare το νημα

Παντως την κατανάλωση γαργάρα την κάνανε όλοι βλέπω, 25% παραπάνω ρεύμα ο 3d για 4.5% παραπάνω επιδόσεις 😁

Δημοσ.
14 minutes ago, Herald said:

Kαταλαβαινω που θα βρισκεται ενας 7800x3d , οταν δεν ειναι gpu bound , το πετυχα σχεδον αυτην την φορα :P

desktopscreenshot2023byevh.png

1 minute ago, Herald said:

Παντως την κατανάλωση γαργάρα την κάνανε όλοι βλέπω, 25% παραπάνω ρεύμα ο 3d για 4.5% παραπάνω επιδόσεις 😁

this will not age well :P 

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

κανε το ίδιο path αν δε σου κάνει κόπος :) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 minutes ago, Πέτρος said:

Όχι εσύ, ο αφοβος.

Liquid freezer ii 280

9 minutes ago, Tambas91 said:

κανε το ίδιο path αν δε σου κάνει κόπος :) 

Θες με ultra high το lighting η very high ; Παντως σε αρκετα σημεια εισαι gpu limited εκει . 

Επεξ/σία από noFEARgr
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...