Herald Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Και εδώ ένας reviewer που εμπιστεύομαι γιατί και στον 13900k και στον 12900k που έτρεξε με power limits, επιβεβαίωσα τα νούμερα του στο σύστημα μου. H διαφορά που βρίσκει σε iso wattage είναι 9% στα 125w και 0% στα 65w. https://www.club386.com/intel-core-i9-13900k-vs-amd-ryzen-9-7950x-at-125w-and-65w/ 1 minute ago, Aten-Ra said: 31305 σε 125W PL1/2 Είπες ISO Watt https://pcper.com/2022/10/intel-core-i9-13900k-power-scaling-performance-explored/ Ρε μαν δεν συννενοούμαστε. Μου λές ότι αν ρίξεις τα watts δεν θα μικρύνει η διαφορά αλλά θα μεγαλώσει. Προφανώς δεν ισχύει αυτό, φαντάζομαι το κατάλαβες και μόνος σου? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 minutes ago, Herald said: Και εδώ ένας reviewer που εμπιστεύομαι γιατί και στον 13900k και στον 12900k που έτρεξε με power limits, επιβεβαίωσα τα νούμερα του στο σύστημα μου. H διαφορά που βρίσκει σε iso wattage είναι 9% στα 125w και 0% στα 65w. https://www.club386.com/intel-core-i9-13900k-vs-amd-ryzen-9-7950x-at-125w-and-65w/ Ρε μαν δεν συννενοούμαστε. Μου λές ότι αν ρίξεις τα watts δεν θα μικρύνει η διαφορά αλλά θα μεγαλώσει. Προφανώς δεν ισχύει αυτό, φαντάζομαι το κατάλαβες και μόνος σου? Μόνο εσύ μετράς ISO Watt, όλα τα review μετράνε out of the box η γράφουν ακριβός το TDP. Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2023 από Aten-Ra Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 minutes ago, Aten-Ra said: Μόνο εσύ μετράς ISO Watt, όλα τα review μετράνε out of the box η γράφουν ακριβός το TDP. Μα και το hwunboxed iso wattage μέτρησε, σου ανέβασα το γράφημα προηγούμενος. Απλά στα 125w έβγαλε 22k στον 13900k, ενώ όπως διαπιστώνεις στην πράξη βγάζει 31500. Δεν καταλαβαίνω που θες να καταλήξεις να σου πω την αλήθεια. Εγώ σου δείχνω ότι το techpowerup και το techspot βγάζουν νούμερα απτο μυαλό τους (πάντα κατά της intel) - τα βάζουν σε πινακάκια - και τα πιστεύεται. Συμφωνούμε ότι τα νούμερα που ανέβασαν και τα 2 είναι λάθος? Δεν έχω καταλάβει ακόμα... Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2023 από Herald Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Just now, Herald said: Δεν καταλαβαίνω που θες να καταλήξεις να σου πω την αλήθεια. Το θέμα είναι ότι κάποιος άλλος μπορεί να προτιμά το ISO Perf η το out of the box που θα δει η πλειοψηφία όταν βάλει έναν επεξεργαστή στο σύστημα του. Εκεί έχουμε άλλα νούμερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 minutes ago, Aten-Ra said: Το θέμα είναι ότι κάποιος άλλος μπορεί να προτιμά το ISO Perf η το out of the box που θα δει η πλειοψηφία όταν βάλει έναν επεξεργαστή στο σύστημα του. Εκεί έχουμε άλλα νούμερα. Tέλεια, εγώ όμως άλλο ρωτάω. Είναι ή όχι ΜΟΥΦΑ τα νούμερα του hwunboxed και του techspot? Βγάζει 22k o 13900k στα 125w? Mετά πάμε και στο isoperformance που σε ενδιαφέρει Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2023 από Herald 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Just now, Herald said: Tέλεια, εγώ όμως άλλο ρωτάω. Είναι ή όχι ΜΟΥΦΑ τα νούμερα του hwunboxed και του techspot? Βγάζει 22k o 13900k στα 125w? Από ότι φαίνεται όχι αν και έχω επιφυλάξεις για τον τρόπο και τα settings που χρησιμοποίησαν, το είπαμε και πριν δεν τα μετράω αυτά τα δυο νούμερα. Αυτό δεν κάνει όμως όλα τα reviews από αυτά τα site άκυρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Just now, Aten-Ra said: Από ότι φαίνεται όχι αν και έχω επιφυλάξεις για τον τρόπο και τα settings που χρησιμοποίησαν, το είπαμε και πριν δεν τα μετράω αυτά τα δυο νούμερα. Αυτό δεν κάνει όμως όλα τα reviews από αυτά τα site άκυρα. Όχι δεν είναι μούφα? Καλά... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Just now, Herald said: Όχι δεν είναι μούφα? Καλά... Όχι δεν συμβαδίζουν με τους υπόλοιπους εννοώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Just now, Aten-Ra said: Όχι δεν συμβαδίζουν με τους υπόλοιπους εννοώ Τέλεια. Και τώρα πώς είναι δυνατόν να ξέρω εγώ αν τα υπόλοιπα νούμερα, ας πούμε του techpowerup, είναι σωστά? Δεν λέω κάτι περίεργο, όταν επιβεβαιωμένα βλέπω λάθος νούμερα, τότε πετάω ολόκληρο το review εκτός. Γιατί πως ξέρω ότι και τα υπόλοιπα νούμερα που δεν μπορώ να επιβεβαιώσω είναι σωστά? Ας πούμε τρέχει 10 παιχνίδια. Τα 5 τα έχω και διαπιστώνω ότι και στα 5 τα νούμερα του είναι λάθος. Τι θα σκεφτώ, ότι ε δεν πειράζει, τα άλλα 5 που δεν τα έχω θα τα θεωρήσω σωστά? Προφανώς και όχι. Πάμε τώρα στο iso performance που σε ενδιαφέρει. Σε ενδιαφέρει μόνο στις κατηγορίες που είναι μπροστά η AMD (πχ., 7950x vs 13900k) η θα σε ενδιέφερε και σε κάτι τύπου i7 vs r7? Η ακόμα και i5 vs R7. Ας πούμε πόσα watt θέλει ο 7700x για να πιάσει τον 13600k σε επιδόσεις? Έχεις bias ρε συ, και είναι κρίμα. Δεν ξέρω τι σας πιάνει με τις εταιρείες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 hours ago, Herald said: Τέλεια. Και τώρα πώς είναι δυνατόν να ξέρω εγώ αν τα υπόλοιπα νούμερα, ας πούμε του techpowerup, είναι σωστά? Δεν λέω κάτι περίεργο, όταν επιβεβαιωμένα βλέπω λάθος νούμερα, τότε πετάω ολόκληρο το review εκτός. Γιατί πως ξέρω ότι και τα υπόλοιπα νούμερα που δεν μπορώ να επιβεβαιώσω είναι σωστά? Ας πούμε τρέχει 10 παιχνίδια. Τα 5 τα έχω και διαπιστώνω ότι και στα 5 τα νούμερα του είναι λάθος. Τι θα σκεφτώ, ότι ε δεν πειράζει, τα άλλα 5 που δεν τα έχω θα τα θεωρήσω σωστά? Προφανώς και όχι. Πάμε τώρα στο iso performance που σε ενδιαφέρει. Σε ενδιαφέρει μόνο στις κατηγορίες που είναι μπροστά η AMD (πχ., 7950x vs 13900k) η θα σε ενδιέφερε και σε κάτι τύπου i7 vs r7? Η ακόμα και i5 vs R7. Ας πούμε πόσα watt θέλει ο 7700x για να πιάσει τον 13600k σε επιδόσεις? Έχεις bias ρε συ, και είναι κρίμα. Δεν ξέρω τι σας πιάνει με τις εταιρείες. Δεν υπάρχει bias, εγώ όταν βλέπω κάπου λάθος το λέω και δεν είμαι αυτός που βλέπει το efficiency μόνο σε ISO Watt όπως εσύ. Μπορείς να μετρήσεις όποιον επεξεργαστή θέλεις και όπως τον θέλεις. Αλλά μόνο εσύ συγκρίνεις έτσι ώστε να βγάλεις τα νούμερα που θέλεις και επιμένεις κιόλας ότι μόνο ο δικό σου τρόπος είναι ο σωστός. Αν συγκρίνεις τον 7700 με τον 13600Κ out of the box θα έχεις αλλά αποτελέσματα , αν τον συγκρίνεις σε ISO Watt θα έχεις άλλα αποτελέσματα και αν συγκρίνεις με ISO Perf άλλα αποτελέσματα. Η πλειοψηφία όταν αγοράζουν έναν επεξεργαστή τον "φυτεύουν" στο σύστημα και τον λειτουργούν όπως είναι, για αυτό και η πλειοψηφία των review μετράει σε Default out of the box ρυθμίσεις και το performance και την κατανάλωση και το Efficiency. Εσύ βγάζεις όλα τα review άκυρα γιατί δεν μετράνε το efficiency όπως το θέλεις εσύ, εε δεν πάει έτσι. Είναι άλλο να πεις ότι σε ISO Watt σε ΜΤ συνθήκες οι 13 Gen είναι πολύ κοντά σε εefficiency με τους ZEN 4 KAI κάποια SKU περνάνε και μπροστά (πχ 13600 vs 7700) και άλλο να λες ότι οι 13Gen γενικά είναι ποιο efficiency από τους ΖΕΝ4. Edit: Όσο για τα review, για αυτό βλέπουμε πολλά review και όχι μόνο από μια πυγή, αν τα νούμερα του TPU/HWUB συμβαδίζουν με τους υπόλοιπους τότε τα δεχόμαστε, αν έχουν αποκλίσεις όπως τα δυο παραπάνω τότε τα αφαιρούμε, δεν βγάζουμε όμως όλα τα review του TPU/HWUB άκυρα γιατί σε ένα review έχουν διαφορετικά αποτελέσματα. Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2023 από Aten-Ra Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
just_a_dude Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Το πιο σωστό θα ήταν να μετράς με bios default (F6 ή ξέρω 'γω τι ανάλογα τη μητρική). Σε AMD νομίζω δουλεύει καλά αυτό γιατί όλες οι μητρικές βάζουν τα ίδια settings όσον αφορά power limit και τα σχετικά. Σε intel έχω την εντύπωση ότι υπάρχουν μητρικές που βάζουν διαφορετικά ή αυτό ίσχυε σε προηγούμενες σειρές; Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2023 από just_a_dude Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 1 hour ago, Aten-Ra said: Μπορείς να μετρήσεις όποιον επεξεργαστή θέλεις και όπως τον θέλεις. Αλλά μόνο εσύ συγκρίνεις έτσι ώστε να βγάλεις τα νούμερα που θέλεις και επιμένεις κιόλας ότι μόνο ο δικό σου τρόπος είναι ο σωστός. Αν συγκρίνεις τον 7700 με τον 13600Κ out of the box θα έχεις αλλά αποτελέσματα , αν τον συγκρίνεις σε ISO Watt θα έχεις άλλα αποτελέσματα και αν συγκρίνεις με ISO Perf άλλα αποτελέσματα. Η πλειοψηφία όταν αγοράζουν έναν επεξεργαστή τον "φυτεύουν" στο σύστημα και τον λειτουργούν όπως είναι, για αυτό και η πλειοψηφία των review μετράει σε Default out of the box ρυθμίσεις και το performance και την κατανάλωση και το Efficiency. Εσύ βγάζεις όλα τα review άκυρα γιατί δεν μετράνε το efficiency όπως το θέλεις εσύ, εε δεν πάει έτσι. Eσένα - εμένα - και γενικά το 90% του forum στο οποίο σχολιάζουμε, τι σημασία έχει τι κάνει η πλειοψηφία? Και τέλοσπαντων, αν όντως σε ενδιαφέρει το out of the box, το έχω ξαναπεί, t και non k είναι τα πιο efficient cpu στο πλανήτη. 22 minutes ago, just_a_dude said: Το πιο σωστό θα ήταν να μετράς με bios default (F6 ή ξέρω 'γω τι ανάλογα τη μητρική). Σε AMD νομίζω δουλεύει καλά αυτό γιατί όλες οι μητρικές βάζουν τα ίδια settings όσον αφορά power limit και τα σχετικά. Σε intel έχω την εντύπωση ότι υπάρχουν μητρικές που βάζουν διαφορετικά ή αυτό ίσχυε σε προηγούμενες σειρές; Πουθενά δεν δουλεύει καλά, σε amd κάποιοι μητρικάδες "κλέβουν" και κάνουν underreporting τα watt για να νομίζει το CPU ότι τραβάει λίγα και να τραβήξει και άλλα. Με bios default δεν έχει νόημα η σύγκριση, ειδικά όταν μιλάμε για MT workloads. Δεν υπάρχει άνθρωπος στο πλανήτη που θα πάρει 13900k η και 7950x για να τρέχει 12ώρα blender και θα τους τρέχει out of the box στα 230 και τα 300w αντίστοχα. Και τέλοσπατων όταν τεστάριςι με bios default δεν βρίσκεις ποιός επεξεργαστής είναι πιο efficient, βρίσκεις ποιος επεξεργαστής έχει χαμηλότερο power limit, γιατί αυτός θα βγεί και πιο efficient. Πχ. 13900t, out of the box δεν έχει αντιπάλο σε effiiciency.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
just_a_dude Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Ε τότε πρέπει να συγκρίνεις στα ίδια watt. Αλλά και πάλι ούτε αυτό δουλεύει γιατί κάθε cpu έχει διαφορετικό sweetspot perf/watt. Στην τελική δεν μπορείς να συγκρίνεις εντελώς σωστά. Απλά λες ότι στο τάδε workload με το ταδε consumption ο Χ cpu είναι πιο efficient απ' τον Υ. Σε άλλο workload μπορεί να είναι ανάποδα. Ή μπορεί ο ένας να είναι καλύτερο sample και να τρέχει με ποιο χαμηλά volts. Γενικά 100% αντικειμενικό είναι δύσκολο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 minutes ago, just_a_dude said: Ε τότε πρέπει να συγκρίνεις στα ίδια watt. Αλλά και πάλι ούτε αυτό δουλεύει γιατί κάθε cpu έχει διαφορετικό sweetspot perf/watt. Στην τελική δεν μπορείς να συγκρίνεις εντελώς σωστά. Απλά λες ότι στο τάδε workload με το ταδε consumption ο Χ cpu είναι πιο efficient απ' τον Υ. Σε άλλο workload μπορεί να είναι ανάποδα. Ή μπορεί ο ένας να είναι καλύτερο sample και να τρέχει με ποιο χαμηλά volts. Γενικά 100% αντικειμενικό είναι δύσκολο. E χοντρικά καταλαβαίνεις ποιός είναι πιο efficient χωρίς να χρειαστεί να τεστάρις σε πολλά διαφορετικά wattage. Aπλά εγώ όταν μιλάω για efficiency, κοιτάαω σε ίδια watt γιατί αναφέρομαι σε τεχνολογία. Πόσο efficient είναι η αρχιτεκτικονική και η μέθοδο κατασκευής. Όχι τι νούμερο αποφάσισε να βάλει στο bios η intel και η amd. Αυτό δεν είναι efficiency, αυτό είναι απόφαση του marketing department Σκέψου και το πρακτικό αντίκτυπο όταν δεν μας ενδιαφέρει το iso wattage συγκριτικό. Ανοίγω θέμα και ρωτάω, παιδιά θέλω να τρέχω blender 24 ώρες το 24ώρο, να πάρω 7950x ή συμφέρει ο 7950x 3d που είναι πιο efficient? Η σωστή απάντηση είναι πάρε 7950x και βάλτον να τρέχει στα watt του 3d, και την διαφορά στα χρήματα σουβλάκια. Οπότε δεν μπορείς να δώσεις καν σωστές συμβουλές όταν δεν σε ενδιαφέρει το iso wattage. Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2023 από Herald 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
just_a_dude Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Αλλά και πάλι δεν μπορείς να συγκρίνεις στα ίδια watt δύο διαφορετικούς επεξεργαστές. Ή μάλλον μπορείς απλά θα είναι μόνο για λόγους standardized σύγκρισης. Δεν βλέπεις όμως το πραγματικό efficiency του κάθε cpu γιατί μπορεί ανεβάζοντας/κατεβάζοντας λίγο το power draw να γίνεται πιο efficient γιατί το standard power draw που συγκρίνεις να είναι πολύ περιοριστικό ή αχρείαστα ανεβασμένο αντίστοιχα για κάποιον από τους δύο. Κάτι άλλο που θα μπορούσες να κάνεις είναι να βρεις σε ποιο wattage έχει ο καθένας το καλύτερο π.χ. cinebench points/watt και να συγκρίνεις αυτά. Αλλά και πάλι πρέπει να πεις ότι ο Χ είναι πιο efficient από τον Υ στο cinebench. Σε blender μπορεί να αλλάζει αυτό ή μπορεί να ανεβαίνει/κατεβαίνει η διαφορά τους, κτλ, κτλ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα