Προς το περιεχόμενο

Intel 12th Gen Core, Alder-Lake & Z690 (2021) [ LGA 1700 ]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, leros2004 είπε

ωραία έστω ότι ήσουν έτοιμος σημερα για καρτα και οθόνη, τι θα κοίταγες ?

Βρε αδελφέ στοχεύεις σε κάρτες επιπέδου 4090 ? 

Οθόνη 1440 , 4K  ? 

Αν δεν ξέρουμε τα απο πάνω δεν είναι εφικτό να σου προτείνουμε το σωστότερο cpu/mb combo για σένα. 

Όχι και 4090, 3060ti ή 3070 max. Σε 1440p monitor θα πάω. Για την ώρα μη μου προτείνεις κάτι, έδωσα ήδη παραγγελία για mobo και ram, o cpu μόνο μένει.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kirileman είπε

Όχι και 4090, 3060ti ή 3070 max. Σε 1440p monitor θα πάω. Για την ώρα μη μου προτείνεις κάτι, έδωσα ήδη παραγγελία για mobo και ram, o cpu μόνο μένει.

ποια πήρες kirile? (mobo-ram)

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, kirileman είπε

Όλο το σετ που πρότεινε ο AlexandrosKle. Θα πάω στον 13600k τελικά.

Μία υπενθύμιση μόνο (αν και μάλλον θα το ξέρεις), πιθανότατα θα χρειαστεί bios update η μητρική για τον 13600K. Στην συγκεκριμένη βάζεις το στικάκι usb (στην bios usb θύρα) και πατάς το κουμπί qflash plus που βρίσκεται κάτω κάτω στην μητρική.

Spoiler

image.png.8b82554c9912af7dc3713448e659a953.png

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, kirileman είπε

Όλο το σετ που πρότεινε ο AlexandrosKle. Θα πάω στον 13600k τελικά.

Tην καλύτερη δουλειά θα κάνεις. Ψύκτρα έχεις?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Herald είπε

Tην καλύτερη δουλειά θα κάνεις. Ψύκτρα έχεις?

Περιμένει στο κουτί της. :P 

Corsair iCUE H100i Elite Capellix

Επεξ/σία από kirileman
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ShooterX είπε

Z690 ddr5 εγώ πάντως δεν θα πρότεινα.. κόβεις τα πόδια του imc της 13gen.. ddr4 ναι.. όλες θα παίξουν gear 1 4000+

Ναι αλλά plug and play θα πάει περίπατο, θα πρέπει να αγοράσει ddr4 4000 συχνότητα bdie που θα κοστίσει πάνω από 300€ νομίζω. 

Δημοσ.

Για λίγο καλύτερο memory support η z790 asrock pro rs παίζει στα 240. Για έως 7000 συχνότητα (https://www.asrock.com/mb/Intel/Z790 Pro RS/index.asp#MemoryRPL ). Άμα καλύπτεσαι από τα υπόλοιπα specs/thermals δεν είναι κακή budget επιλογή. H gigabyte gaming x 790 που έπαιξε στα 270 πριν μερικές μέρες ήταν καλή περίπτωση αλλά τώρα ανέβηκε πάλι στα 320+.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sjtak είπε

Για λίγο καλύτερο memory support η z790 asrock pro rs παίζει στα 240. Για έως 7000 συχνότητα (https://www.asrock.com/mb/Intel/Z790 Pro RS/index.asp#MemoryRPL ). Άμα καλύπτεσαι από τα υπόλοιπα specs/thermals δεν είναι κακή budget επιλογή. H gigabyte gaming x 790 που έπαιξε στα 270 πριν μερικές μέρες ήταν καλή περίπτωση αλλά τώρα ανέβηκε πάλι στα 320+.

Μήπως εννοείς την 690;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.bestprice.gr/item/2158058425/asrock-z790-pro-rs.html?qo=z790+pro+rs&from=cat

Άμα εννοούσες για την gigabyte https://www.bestprice.gr/item/2158032322/gigabyte-z790-gaming-x-ax.html?qo=z790+gaming+x&from=search-single κοίτα λίγο πιο κάτω στο γράφημα της τιμής.

Επεξ/σία από sjtak
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, sjtak είπε

+60 ευρώ!

Τελευταία ερώτηση. 13600k + 3070 + H100i + 2 M2 nvme πόσα W τροφοδοτικό θέλω; Να παίξω με τα online calculators; Γιατί μου βγάζουν ότι μου αρκεί ένα 650άρι (που έχω καινούριο), αλλά δεν ξέρω, δεν τα πολυεμπιστεύομαι (και αυτή η cpu πρέπει να είναι dei-killer).

Επεξ/σία από kirileman
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kirileman είπε

+60 ευρώ!

Τελευταία ερώτηση. 13600k + 3070 + H100i + 2 M2 nvme πόσα W τροφοδοτικό θέλω; Να παίξω με τα online calculators; Γιατί μου βγάζουν ότι μου αρκεί ένα 650άρι (που έχω καινούριο), αλλά δεν ξέρω, δεν τα πολυεμπιστεύομαι (και αυτή η cpu πρέπει να είναι dei-killer).

Άμα παίξεις με λίγο undervolt και λίγο κάτω τα power limits μια χαρά efficient είναι και ειδικά στο gaming θα δεις ~5% κάτω σε επιδόσεις μόνο. Γενικά είτε σε amd είτε σε Intel current gen cpu μπορείς να ρίξεις αρκετά την κατανάλωση/θερμοκρασίες με πολύ μικρή πτώση επιδόσεων (τουλάχιστον στο gaming). Για psu εγώ γενικά θα σκεφτόμουν minimum ένα 750ρι αν όχι 850ρι για καινούριο σύστημα για να έχεις έναν αέρα και για μελλοντικές αναβαθμίσεις. Ακόμα και να είσαι καλυμμένος με 650ρι psu, άλλο χρόνο θα σου κρατήσει ενα psu που ενδεχομένως θα το λειτουργείς π.χ. στο 90-95% load και άλλο ένα που δεν θα το ζορίζεις τόσο.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, sjtak είπε

Άμα παίξεις με λίγο undervolt και λίγο κάτω τα power limits μια χαρά efficient είναι και ειδικά στο gaming θα δεις ~5% κάτω σε επιδόσεις μόνο. Γενικά είτε σε amd είτε σε Intel current gen cpu μπορείς να ρίξεις αρκετά την κατανάλωση/θερμοκρασίες με πολύ μικρή πτώση επιδόσεων (τουλάχιστον στο gaming). Για psu εγώ γενικά θα σκεφτόμουν minimum ένα 750ρι αν όχι 850ρι για καινούριο σύστημα για να έχεις έναν αέρα και για μελλοντικές αναβαθμίσεις. Ακόμα και να είσαι καλυμμένος με 650ρι psu, άλλο χρόνο θα σου κρατήσει ενα psu που ενδεχομένως θα το λειτουργείς π.χ. στο 90-95% load και άλλο ένα που δεν θα το ζορίζεις τόσο.

Load Wattage:490 W
Recommended UPS rating:900 VA
Recommended PSU Wattage:540 W

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, kirileman είπε

Load Wattage:490 W
Recommended UPS rating:900 VA
Recommended PSU Wattage:540 W

Το 650 αρκει. Αν τρέξεις power virus σε ολα cpu και gpu ταυτόχρονα ισως καταφέρεις να φτασεις τα 500w για ολο το συστημα. Σε gaming κλπα θα εισαι κατω απο τα 400w.  

Με 3090 (480w καρτα) και 12900k κατάφερα μεχρι τα 690w να φτασω 😂

Επεξ/σία από Herald
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...