Herald Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, kogos είπε Γρήγορη ερώτηση... έχω το MSI Z690 PRO-A με έναν 12700k, και σε λίγες ημέρες / εβδομάδες θα μπει ένας 13700k. Μέχρι τώρα είχα ένα nvme gen3x4 δίσκο, και πρόσφατα έβαλα δεύτερο nvme gen3x4. Οι δίσκοι δεν ζεσταίνονται, είναι σε κουτί με πολύ καλή ροή αέρα. Παρ'όλα αυτά, όταν πρόσθεσα τον δεύτερο nvme, η θερμοκρασία του chipset πήγε από ~45-50C στους 61-62C. Δοκίμασα όλες τις διαθέσιμες θέσεις για nvme δίσκους, και σε οποιαδήποτε θέση και να τους τοποθέτησα, πάντα υπήρχε η ίδια αύξηση στη θερμοκρασία του chipset (μετρημένο με hwinfo αλλά και μέσα από το bios). Το καλό νέο είναι πως τουλάχιστον, όποιο stress test κι αν έκανα, ανέβηκε μόλις 2 βαθμούς η θερμοκρασία. Και ρωτώ, είναι φυσιολογική μια τέτοια αύξηση; Αν κάποιος από εσάς έχει 2+ nvme σε z690, τι θερμοκρασίες chipset έχετε; 53 με 56c είναι μόνιμα εμένα με 2 nvme. Βέβαια έχω 0 airflow, είναι κλειστά όλα τα fans 1
kogos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) χμ.... γιατί ρε γαμώτο μου ανεβάζει εμένα τόσο.... και όλα τα άλλα components μέσα στο κουτί είναι κρύα σαν παγάκι... Με 2 fans 140mm μποστά, έναν 140mm πίσω και 2 140mm πάνω... Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2022 από kogos
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Φυσιολογικό δεν είναι να ανεβει η θερμοκρασία το chipset; Συνδέεις συσκευή, τα IO lanes που δεν είχαν load πλέον έχουν
kogos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ναι, έχεις δίκιο, λογικό είναι. Απλά μου φάνηκε σχετικά μεγάλη η διαφορά. Δηλαδή, αν βάλω και τους 4 nvme που υποστηρίζει το motherboard, πόσο ψηλά θα πάει η θερμοκρασία του chipset... Λογικό ακούγεται λοιπόν να ανεβαίνει η θερμοκρασία, απλά ήθελα εμπειρία από άλλους που έχουν περισσότερους από 1 nvme για το πόσο μεγάλη είναι αυτή η αύξηση θερμοκρασίας. Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2022 από kogos
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 6 λεπτά πριν, kogos είπε Ναι, έχεις δίκιο, λογικό είναι. Απλά μου φάνηκε σχετικά μεγάλη η διαφορά. Δηλαδή, αν βάλω και τους 4 nvme που υποστηρίζει το motherboard, πόσο ψηλά θα πάει η θερμοκρασία του chipset... Λογικό ακούγεται λοιπόν να ανεβαίνει η θερμοκρασία, απλά ήθελα εμπειρία από άλλους που έχουν περισσότερους από 1 nvme για το πόσο μεγάλη είναι αυτή η αύξηση θερμοκρασίας. Εριξα μια ματιά σε σύστημα με 3 NVMe - 2 στο chipset και βλέπω 62C
Herald Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 8 λεπτά πριν, kogos είπε Ναι, έχεις δίκιο, λογικό είναι. Απλά μου φάνηκε σχετικά μεγάλη η διαφορά. Δηλαδή, αν βάλω και τους 4 nvme που υποστηρίζει το motherboard, πόσο ψηλά θα πάει η θερμοκρασία του chipset... Λογικό ακούγεται λοιπόν να ανεβαίνει η θερμοκρασία, απλά ήθελα εμπειρία από άλλους που έχουν περισσότερους από 1 nvme για το πόσο μεγάλη είναι αυτή η αύξηση θερμοκρασίας. Οταν λες 2 nvme, εννοείς 2 στο chipset ή δύο γενικά; Γιατί αν εννοείς 2 γενικά - σημαίνει ότι τόσο καιρό δεν είχες nvme στο chipset αλλά κατευθείαν στο CPU, οπότε λογικό να ανέβηκαν οι θερμοκρασίες σου
kogos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Ναι ναι, ακριβώς... είχα έναν στο CPU στην αρχή, ο οποίος παρέμεινε ως main δίσκος και τώρα στο CPU. Αλλά πλέον πρόσθεσα +1 στο chipset
akoinonitos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, kogos είπε Ναι ναι, ακριβώς... είχα έναν στο CPU στην αρχή, ο οποίος παρέμεινε ως main δίσκος και τώρα στο CPU. Αλλά πλέον πρόσθεσα +1 στο chipset 60 βαθμοι για chipset χωρις fan ,νομιζω ειναι οκ. Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2022 από akoinonitos
CODEC Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 21 ώρες πριν, kogos είπε χμ.... γιατί ρε γαμώτο μου ανεβάζει εμένα τόσο.... και όλα τα άλλα components μέσα στο κουτί είναι κρύα σαν παγάκι... Με 2 fans 140mm μποστά, έναν 140mm πίσω και 2 140mm πάνω... Φυσιολογική είναι αυτή η θερμοκρασία . Απλά φρόντισε να έχεις καλό airflow . όχι τόσο για να κατέβει , όσο για να μην ανέβει . 2
Herald Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 @Arkin Eδώ στα ίδια settings που τρέχει και αυτός, μόλις το έβγαλα με shadowplay. https://streamable.com/j6op5j Και εδώ από cyberpunk Spoiler 3
greekfragma Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) έκανα αναζήτηση το θρεντ για το chipset ahci driver αλλά δεν γύρισε αποτέλεσμα, οπότε ρωτάω επειδή έκανα φορματ σήμερα σε αυτήν https://www.msi.com/Motherboard/MAG-Z690-TOMAHAWK-WIFI-DDR4/support#bios στο SATA AHCI, USB υπάρχει κάπου κάποιο πακέτο 600 series intel chipset για windows 11 ή πάμε στα ίδια με 10άρια; έχω μπει στο win-raid forum του Fernando αλλά έχει αλλάξει δραματικά και χάθηκα στις κατηγορίες και δε βρίσκω τα κατάλληλα. Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2022 από greekfragma
akoinonitos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 13 λεπτά πριν, greekfragma είπε έκανα αναζήτηση το θρεντ για το chipset ahci driver αλλά δεν γύρισε αποτέλεσμα, οπότε ρωτάω επειδή έκανα φορματ σήμερα σε αυτήν https://www.msi.com/Motherboard/MAG-Z690-TOMAHAWK-WIFI-DDR4/support#bios στο SATA AHCI, USB υπάρχει κάπου κάποιο πακέτο 600 series intel chipset για windows 11 ή πάμε στα ίδια με 10άρια; έχω μπει στο win-raid forum του Fernando αλλά έχει αλλάξει δραματικά και χάθηκα στις κατηγορίες και δε βρίσκω τα κατάλληλα. δεν υπαρχουν αυτα μεσα στον chipset driver της μητρικης?
greekfragma Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2022 1 minute ago, akoinonitos said: δεν υπαρχουν αυτα μεσα στον chipset driver της μητρικης? nope
kirileman Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Επειδή έχω καιρό να ασχοληθώ με το άθλημα και οσονούπω στήνω νέο μηχάνημα, αυτή η μητρική τι λέει; Τη μάρκα δεν τη ξέρω καθόλου, δεν την έχω δουλέψει ποτέ. Asrock Z790 PG Riptide Motherboard ATX με Intel 1700
Herald Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 23 λεπτά πριν, kirileman είπε Επειδή έχω καιρό να ασχοληθώ με το άθλημα και οσονούπω στήνω νέο μηχάνημα, αυτή η μητρική τι λέει; Τη μάρκα δεν τη ξέρω καθόλου, δεν την έχω δουλέψει ποτέ. Asrock Z790 PG Riptide Motherboard ATX με Intel 1700 Γνωστη ειναι η asrock, αν αυτο ρωτας. Απο τους 4-5 μεγάλους κατασκευαστες μητρικών. Συνήθως τα φτηνα μοντέλα τους ειναι σαπια βεβαια. Τι μηχανημα θες να αγορασεις? Ρωταω γιατι υπαρχει η λύση του z690 αντι για z790 που ειναι φθηνότερη και σηκωνει τα ιδια cpu.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα