ICE-T Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Στις 23/10/2022 στις 1:13 ΠΜ, 7nisiotis είπε @Herald Εν συνέχεια της δοκιμής με HT OFF. Σχεδόν τα ίδια frames παρατήρησα στο WZ. Θα δοκιμάσω ξανά τώρα με HT ON να δω αν έχει διαφορά στο smoothness. Α και κάτι τελευταίο. Μόλις ενεργοποίησα απλά το HT, και έκανα Save & Exit στο BIOS... κάνει restart και κόλλησε με μαύρη οθόνη και αναμμένο το κόκκινο λαμπακι CPU LED στη μητρική. Το έκανα shut down απο το power. Πατησα να ανοιξει και μπηκε. HT on αλλά τι περίεργο bug ήταν αυτό. MSI κόλπα για να σε φοβίζει να μην πολύ πειράζεις το bios. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 23/10/2022 στις 1:13 ΠΜ, 7nisiotis είπε @Herald Εν συνέχεια της δοκιμής με HT OFF. Σχεδόν τα ίδια frames παρατήρησα στο WZ. Θα δοκιμάσω ξανά τώρα με HT ON να δω αν έχει διαφορά στο smoothness. Α και κάτι τελευταίο. Μόλις ενεργοποίησα απλά το HT, και έκανα Save & Exit στο BIOS... κάνει restart και κόλλησε με μαύρη οθόνη και αναμμένο το κόκκινο λαμπακι CPU LED στη μητρική. Το έκανα shut down απο το power. Πατησα να ανοιξει και μπηκε. HT on αλλά τι περίεργο bug ήταν αυτό. itx μητρικη εχεις ακομα η πηγες σε μεγαλυτερη? Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2022 από akoinonitos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
7nisiotis Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 14 ώρες πριν, akoinonitos είπε itx μητρικη εχεις ακομα η πηγες σε μεγαλυτερη? Ήταν πολύ ακριβή η ΙΤΧ (450+) οπότε αναγκαστικά έχω ΑΤΧ: msi pro z690-A DDR4 16 ώρες πριν, ICE-T είπε MSI κόλπα για να σε φοβίζει να μην πολύ πειράζεις το bios. Δε πειράζω τίποτα πλέον μόνο xmp, enhanced turbo OFF, Fan speeds, Command Rate 1T στις μνήμες. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 20 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε Ήταν πολύ ακριβή η ΙΤΧ (450+) οπότε αναγκαστικά έχω ΑΤΧ: msi pro z690-A DDR4 Δε πειράζω τίποτα πλέον μόνο xmp, enhanced turbo OFF, Fan speeds, Command Rate 1T στις μνήμες. Εγω μαλλον θα πεσω στην καταντια την asrock z690 itx Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
7nisiotis Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Εγω μαλλον θα πεσω στην καταντια την asrock z690 itx Όχι Asrock! Asus B660i Strix δες Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2022 από 7nisiotis 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 20 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε Όχι Asrock! Asus B660i Strix δες ddr5 ρε η asus ,για ddr4 κοιταω ,η μαλακια η gigabyte b660 i δεν παιρνει δευτερο m2 ,μια ολκληρωμενη μητρικη δεν μπορουν να βγαλουν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ICE-T Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, akoinonitos είπε ddr5 ρε η asus ,για ddr4 κοιταω ,η μαλακια η gigabyte b660 i δεν παιρνει δευτερο m2 ,μια ολκληρωμενη μητρικη δεν μπορουν να βγαλουν μου φαίνεται παίρνει από πίσω όπως η Asus B660i ,δεν είμαι σίγουρος βέβαια, ξέχασα DDR4 κοιτάζεις Ζ690i ultra plus max rebrand είναι γιατί οι πρώτες φόρτωναν εκατομμύρια λάθη και τις κάναν απόσυρση, έχει 2 M2 slots. Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2022 από ICE-T Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, ICE-T είπε μου φαίνεται παίρνει από πίσω όπως η Asus B660i ,δεν είμαι σίγουρος βέβαια, ξέχασα DDR4 κοιτάζεις Ζ690 ultra plus max rebrand είναι γιατί οι πρώτες φόρτωναν εκατομμύρια λάθη και τις κάναν απόσυρση, έχει M2 slots. οχι δυστυχως ,οπως και στην αντιστοιχη B550 i που κοιταζα παλια παιρνει μονο εναν ,μπροστα ,παιζει να ειναι και η μονη εταιρια που δινει μονο μια M2 Δες το και εσυ μηπως καπου κανω λαθος https://www.gigabyte.com/Motherboard/B660I-AORUS-PRO-DDR4-rev-1x/sp#sp Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2022 από akoinonitos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ICE-T Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε οχι δυστυχως ,οπως και στην αντιστοιχη B550 i που κοιταζα παλια παιρνει μονο εναν ,μπροστα ,παιζει να ειναι και η μονη εταιρια που δινει μονο μια M2 άστα να πάνε τότε δεν υπάρχουν επιλογές πολλές. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 1 λεπτό πριν, ICE-T είπε άστα να πάνε τότε δεν υπάρχουν επιλογές πολλές. γιαυτο κατεληξα στην Asrock και ο θεος βοηθος ,ας ελπισουμε οτι δεν θα εχει θεμα με 13600k 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ICE-T Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, akoinonitos είπε γιαυτο κατεληξα στην Asrock και ο θεος βοηθος ,ας ελπισουμε οτι δεν θα εχει θεμα με 13600k δεν έχω δοκιμάσει ποτέ Asrock ο triplex γνωρίζει καλύτερα που τις δουλεύει, αλλά με AMD τις δουλεύει. Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2022 από ICE-T 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) @papatsonis Αποφάσισα να μπώ στο bios να σκαλίσω για χάρη σου (πριν έτρεχα με XTU). Έκλεισα και τα fans και έτρεξα 5 -10 λεπτά να ανέβει η θερμοκρασία να μην υπάρχουν αμφιβολίες από εκεί (αν και για τα Intel δεν παίζει ρόλο, δεν boostaroon λόγω temps). Αμά συνεχίσω το σκάλισμα σπάει τα 17k - stability be gone αλλά προφανώς - δεν υπάρχει τρόπος να ελέγξω το stability σου και εσύ το δικό μου οπότε φιλοσοφική συζήτηση ΥΓ1. Έχω κάνει reset τα αποτελέσματα του hwinfo για να φάνει το CPU fan, όταν το έχω 0rpm εξαφανίζεται, πρέπει να του δώσω στροφές ---> reset ---> 0rpm για να το εμφανίσει. Αν σου δημιουργεί υποψίες στο ξανατρέχω χωρίς reset, απλά δεν θα φαίνεται το CPU fan σε 0 rpm Επεξ/σία 26 Οκτωβρίου 2022 από Herald Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papatsonis Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, Herald είπε @papatsonis Αποφάσισα να μπώ στο bios να σκαλίσω για χάρη σου (πριν έτρεχα με XTU). Έκλεισα και τα fans και έτρεξα 5 -10 λεπτά να ανέβει η θερμοκρασία να μην υπάρχουν αμφιβολίες από εκεί (αν και για τα Intel δεν παίζει ρόλο, δεν boostaroon λόγω temps). Αμά συνεχίσω το σκάλισμα σπάει τα 17k - stability be gone αλλά προφανώς - δεν υπάρχει τρόπος να ελέγξω το stability σου και εσύ το δικό μου οπότε φιλοσοφική συζήτηση ΥΓ1. Έχω κάνει reset τα αποτελέσματα του hwinfo για να φάνει το CPU fan, όταν το έχω 0rpm εξαφανίζεται, πρέπει να του δώσω στροφές ---> reset ---> 0rpm για να το εμφανίσει. Αν σου δημιουργεί υποψίες στο ξανατρέχω χωρίς reset, απλά δεν θα φαίνεται το CPU fan σε 0 rpm 1. μου αρκεί ο "Λόγος" σου ότι είναι σταθερό.. μεγάλα παιδιά είμαστε 2. Δεν είχα δει την απάντηση αυτή ενόσω έγραφα στο άλλο thread, αλλά πάλι δεν χρειάζεται να αλλάξω τπτ γιατί δεν έφυγα εκτός από τις εκτιμήσεις μου. 3. Tuned P/GC Core : 16620/ 73,45 = 226.27p/w Tuned Zen3 Core : 15068/66,34 = 227,13p/w Άρα ξανά καταλήγουμε ότι έχουν +/- το ίδιο efficiency που έγραψα το βράδυ, οπότε.. το παρακάτω που έγραψες πώς προκύπτει..? Ψάχνω να βρω το Χάος.. και όλο στον Πανόπουλο με βγάζει η Google... Ενδιαφέρουν θα είχε πάντως να τεστάρουμε 8GC vs 8 Zen 3 cores, να τελειώσουν οι αμφιβολίες κάποιον. Πιστεύω η διαφορά θα είναι το χάος, 8GC cores >>>>>> 8 Zen 3 cores. Πχ. με 65w σπάνε άνετα τα 16k οι 8P cores, ενώ 8 zen 3 cores χρειάζονται πάνω από το διπλάσιο ρεύμα, σωστά; Επεξ/σία 26 Οκτωβρίου 2022 από papatsonis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, papatsonis είπε 1. μου αρκεί ο "Λόγος" σου ότι είναι σταθερό.. μεγάλα παιδιά είμαστε 2. Δεν είχα δει την απάντηση αυτή ενόσω έγραφα στο άλλο thread, αλλά πάλι δεν χρειάζεται να αλλάξω τπτ γιατί δεν έφυγα εκτός από τις εκτιμήσεις μου. 3. Tuned P/GC Core : 16620/ 73,45 = 226.27p/w Tuned Zen3 Core : 15068/66,34 = 227,13p/w Άρα ξανά καταλήγουμε ότι έχουν +/- το ίδιο efficiency που έγραψα το βράδυ, οπότε.. το παρακάτω που έγραψες πώς προκύπτει..? Ψάχνω να βρω το Χάος.. και όλο στον Πανόπουλο με βγάζει η Google... Ενδιαφέρουν θα είχε πάντως να τεστάρουμε 8GC vs 8 Zen 3 cores, να τελειώσουν οι αμφιβολίες κάποιον. Πιστεύω η διαφορά θα είναι το χάος, 8GC cores >>>>>> 8 Zen 3 cores. Πχ. με 65w σπάνε άνετα τα 16k οι 8P cores, ενώ 8 zen 3 cores χρειάζονται πάνω από το διπλάσιο ρεύμα, σωστά; Τι απο που προκυπτουν ρε μαν, καντο performance normalised και πες μου ποσα watt χρειαζεσαι για να πιάσεις αυτο το σκορ. Και ποτε δεν μιλησα για io die εκτος, αφου καιει ρευμα το ρημαδι. Στον kkatzos ειπα οτι και να το αφήσεις εκτος, δεν αλλαζει το αποτέλεσμα. Ναι μικραινει η διαφορα αλλα υπάρχει διαφορα. Απλα σκέψου στα 150w χτυπαει 20k+,ο zen 3 θα χρειαστει 300w για να πιασει αυτο το σκορ. Ακομα και χωρίς το io die. Εχω κρατήσει ss απο παλια run. Εχω δει και καλυτερα νουμερα, αλλοι βαρανε πανω απο 17k στα 65w, εμενα είναι ολιγον μπανανα 65w 16720pts. Επεξ/σία 26 Οκτωβρίου 2022 από Herald 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 @papatsonis θα ανεβάσεις και συ 8 zen 3 cores με σκορ 16700 να δω ποσα watt χρειαζεται? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα