Herald Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, malakudi είπε Σε ένα run; Άστο 10-20 λεπτά! Με aircooler ρε μαν και 8 ώρες να το αφήσεις δεν θα ανέβουν τα temps. Δεν έχει thermal capacity το aircooler, σε 2 λεπτά το πολύ έχει φτάσει equilibrium. Και όπως και να έχει, ο 7950x θέλει 20 λεπτά για να φτάσει 95 με single tower μικρό aircooler? Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2022 από Herald Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, leros2004 είπε Προσωπικά έχασα πελάτη εξαιτίας της 12xxx με τα φοβερά ecores... Χρόνια πελάτης μου ζήτησε αναβάθμιση, στην αρχή αναγκάστηκε να περάσει από τα 10αρια στα 11αρια windows, με αποτέλεσμα να χάσουμε τον DesignJet 500 plotter, λόγω drivers. Οπότε βαφτίσαμε ενα παλιό pc ως printer server... Και στην συνέχεια πολλά από τα προγράμματα του, δεν έπαιζαν όπως έπρεπε (σε χρόνους εκτέλεσης) με τα καινούργια cpu. Φυσικά μετά από όλο αυτό πήρα πούλο απο το support για την φαεινή μου ιδέα με την 12η γενιά... Ήταν απαραίτητο να πας σε Windows 11 και γιατί; Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2022 από nickol-us 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 7 λεπτά πριν, Herald είπε Με aircooler ρε μαν και 8 ώρες να το αφήσεις δεν θα ανέβουν τα temps. Δεν έχει thermal capacity το aircooler, σε 2 λεπτά το πολύ έχει φτάσει equilibrium. Και όπως και να έχει, ο 7950x θέλει 20 λεπτά για να φτάσει 95 με single tower μικρό aircooler? Με 360αρια AiO έπιαναν 75C σε CB23 και εσύ είσαι μόνο 78; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, nickol-us είπε Ήταν απαραίτητο να πας σε Windows 11 και γιατί; Λογικά για το scheduler φαντάζομαι. Λένε τα 10 δεν διαχειρίζονται σωστά τα ecores. 3 λεπτά πριν, malakudi είπε Με 360αρια AiO έπιαναν 75C σε CB23 και εσύ είσαι μόνο 78; Εδώ runs σε πολλά stress test, λογικά όλα μαζί θα πήρανε κανά 10λεπτο Spoiler Και εδώ σε CBR20 με κατανάλωση 205w να μην ξεπερνάει καν τους 70 Spoiler Tι να σου πώ, και εμένα εντύπωση μου έκανε, το πρώτο πράγμα που σχολίασα εδώ όταν το δοκίμασα είναι μήπως κάτι πάει στραβά με τον σένσορα. Η λένε παπάτζες οι reviewers, ή ήταν όλοι με bend ihs. Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2022 από Herald 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 3 λεπτά πριν, Herald είπε Λογικά για το scheduler φαντάζομαι. Λένε τα 10 δεν διαχειρίζονται σωστά τα ecores. Εδώ runs σε πολλά stress test, λογικά όλα μαζί θα πήρανε κανά 10λεπτο Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Και εδώ σε CBR20 με κατανάλωση 205w να μην ξεπερνάει καν τους 70 Απόκρυψη περιεχομένων Tι να σου πώ, και εμένα εντύπωση μου έκανε, το πρώτο πράγμα που σχολίασα εδώ όταν το δοκίμασα είναι μήπως κάτι πάει στραβά με τον σένσορα. Η λένε παπάτζες οι reviewers, ή ήταν όλοι με bend ihs. Φαντάζομαι ίσχυε στην αρχή, πλέον νομίζω όχι ή έστω οι διαφορές είναι αμελητέες... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, Herald είπε Λογικά για το scheduler φαντάζομαι. Λένε τα 10 δεν διαχειρίζονται σωστά τα ecores. Εδώ runs σε πολλά stress test, λογικά όλα μαζί θα πήρανε κανά 10λεπτο Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Και εδώ σε CBR20 με κατανάλωση 205w να μην ξεπερνάει καν τους 70 Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Tι να σου πώ, και εμένα εντύπωση μου έκανε, το πρώτο πράγμα που σχολίασα εδώ όταν το δοκίμασα είναι μήπως κάτι πάει στραβά με τον σένσορα. Η λένε παπάτζες οι reviewers, ή ήταν όλοι με bend ihs. Είδα ξανά μερικά reviews, ο GN με Arctic Freezer II 360 είχε 75C στο Blender ενώ ο HWU με το ίδιο coole r με το Corsar Icue H115i Elite είχε 100 και όταν άλλαξε σε ένα MSI 360 είχε κι αυτός 75. kitguru με Corsair H150, 90C Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2022 από malakudi Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 17 λεπτά πριν, nickol-us είπε Ήταν απαραίτητο να πας σε Windows 11 και γιατί; Το πρόβλημα ήταν η μη ύπαρξη hyperthreading στα e-cores κατ'επέκταση ο scheduler. Οποιος είναι "επαγγελματίας" κοιτάει τα specs για να ταιριάξει στα workload του Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 13 λεπτά πριν, malakudi είπε Είδα ξανά μερικά reviews, ο GN με Arctic Freezer II 360 είχε 75C στο Blender ενώ ο HWU με το ίδιο coole r με το Corsar Icue H115i Elite είχε 100 και όταν άλλαξε σε ένα MSI 360 είχε κι αυτός 75. kitguru με Corsair H150, 90C Ε καταλαβαίνεις ότι δεν γίνεται 4 high end coolers να βγάζουν από 15 έως 25 βαθμούς διαφοράς μεταξύ τους, και η διαφορά οφείλεται μάλλον σε PEBKAC Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Herald είπε Βρε άνθρωπε του θεού, λέω κάτι ξεκάθαρο. Όταν βγήκαν τα alderlake, δεν γνωρίζαμε για τα power limit και τα undervolt? Γνωρίζαμε. Αντί να δούμε λοιπόν πως τα πάνε με UV και powerlimits, είχαμε πόστ για 400€ κάστουμ λούπες. Ε ωραία ,τα ίδια μέλη που γράφαν για τις κάστουμ λούπες σε αυτό το νήμα - θα έπρεπε ή όχι να κάνουν παρόμοια πόστ και στο νήμα των zen 4? Θα έπρεπε. Κάνανε? Όχι. Το γιατί σε ρωτάω. Δώσε μια ξεκάθαρη απάντηση Η διαφορά είναι ότι ο 12900Κ στα 125W είναι χειρότερος από τον 5950Χ σε default 140W. Από την άλλη μεριά ο 7950Χ στα 105W είναι καλύτερος/ταχύτερος από τον 12900Κ στα 240W. To ότι μπορείς να τρέξεις τον 12900Κ στα 125W δεν το αναίρεσε κανείς, το για ποιο λόγο να το κάνεις αφού είναι ποιο αργός από τον 5950Χ είναι το θέμα και ο λόγος που κάνεις δεν ασχολήθηκε με τα 125W στον 12900Κ. Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2022 από Aten-Ra 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 16 λεπτά πριν, Herald είπε Ε καταλαβαίνεις ότι δεν γίνεται 4 high end coolers να βγάζουν από 15 έως 25 βαθμούς διαφοράς μεταξύ τους, και η διαφορά οφείλεται μάλλον σε PEBKAC Ίσως τα early mounting kits για παλιά cooler να ήταν χάλια; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 10 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε Η διαφορά είναι ότι ο 12900Κ στα 125W είναι χειρότερος από τον 5950Χ σε default 140W. Από την άλλη μεριά ο 7950Χ στα 105W είναι καλύτερος/ταχύτερος από τον 12900Κ στα 240W. To ότι μπορείς να τρέξεις τον 12900Κ στα 125W δεν το αναίρεσε κανείς, το για ποιο λόγο να το κάνεις αφού είναι ποιο αργός από τον 5950Χ είναι το θέμα και ο λόγος που κάνεις δεν ασχολήθηκε με τα 125W στον 12900Κ. Κανένας λόγος απολύτως, σωστά τα λές. Μόνο χαζός θα αγόραζε 12900k αντί για 5950x 🙃 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hln3 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 4 ώρες πριν, leros2004 είπε Intel είχε πριν, τον έψησα και εγώ, δεν ήθελε και πολύ.. Ποτέ ξανά ecores απο μένα. Για το σπίτι και cb23 φοβεροί οι ecores. Γιατί δεν τους κάνατε disable; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 3 ώρες πριν, Herald είπε Το γιατί σε ρωτάω. Δώσε μια ξεκάθαρη απάντηση Nα σου δώσω εγώ απάντηση σε πράγματα που γράφουν άλλοι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Μόλις τώρα, Πέτρος είπε Nα σου δώσω εγώ απάντηση σε πράγματα που γράφουν άλλοι? Ναι, να μου πείς γιατί δεν διαβάσαμε για custom loop των 400€ στο νήμα των zen 4 από τα ίδια άτομα που το γράφανε στο νήμα των alderlake. Δεν έχεις την παραμικρή ιδέα; Τίποτα? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Herald είπε Με aircooler ρε μαν και 8 ώρες να το αφήσεις δεν θα ανέβουν τα temps. Δεν έχει thermal capacity το aircooler, σε 2 λεπτά το πολύ έχει φτάσει equilibrium. Ε? Τί γράφεις? Ποιά ισορροπία? Αν δεν μπορεί να διώξει αρκετά γρήγορα το φουρφούρι τη θερμότητα από την ψύκτρα, θα ανέβει η θερμοκρασία του συστήματος ψύκτρας-επεξεργαστή. Η θερμότητα του συστήματος, από τον επεξεργαστή προέρχεται, από την κατανάλωσή του και πόση θα πάει προς την ψύκτρα εξαρτάται από επιφάνεια επαφής/υλικό/υλικό-τύπο ihs κλπ. Τα ξέρεις αυτά, πώς δεν θα ανέβουν οι θερμοκρασίες αν αντί για 100w του δώσεις 150 ή 200? Ακόμα και για ορισμένο "φορτίο" σε W, άλλο θα γίνει στα 30'', άλλο στα 300'. Έτσι αυθαίρετα γράφεις πως δεν έχει αρκετή θερμοχωρητικότητα, χωρίς να λάβεις υπόψη τα υπόλοιπα του συστήματος? Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2022 από Πέτρος 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα