Προς το περιεχόμενο

Intel 12th Gen Core, Alder-Lake & Z690 (2021) [ LGA 1700 ]

7nisiotis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε

και για τον 7950x τα review  βλεπεις παλι, οποτε γτ αυτο το μενος συνεχεια, λες και οι intel ειναι παγωτα και δεν καινε τπτ ,τα ιδια σκατα ειναι πλεον ολοι

Ε αυτά έχουμε τώρα, αμά τον πάρει κανείς και τρέξει ΣΤΟΚ  με single tower μικρή ψύκτρα και παίζει στους 80c και κάτω - θα αλλάξω γνώμη. Δεν είμαι δογματικός

Μόλις τώρα, leros2004 είπε

Προσωπικά έχασα πελάτη εξαιτίας της 12xxx με τα φοβερά ecores... Χρόνια πελάτης μου ζήτησε αναβάθμιση, στην αρχή αναγκάστηκε να περάσει από τα 10αρια στα 11αρια windows, με αποτέλεσμα να χάσουμε τον DesignJet 500 plotter, λόγω drivers. Οπότε βαφτίσαμε ενα παλιό pc ως printer server... 
Και στην συνέχεια πολλά από τα προγράμματα του, δεν έπαιζαν όπως έπρεπε (σε χρόνους εκτέλεσης) με τα καινούργια cpu.
Φυσικά μετά από όλο αυτό πήρα πούλο απο το support για την φαεινή μου ιδέα με την 12η γενιά...

Μολίς μου βρείς πόστ για κάστουμ λούπες των 400€ στο νήμα των Zen 4 από τα γνωστά μέλη θα σου απαντήσω σε αυτό που λές. Αμα δεν βρείς, πες δεν βρήκα - γιατί αυτά τα μέλη είναι τίγκα αντικειμενικά - πάλι θα σου απαντήσω. Μην το αγνοείς όμως, δεν είναι σωστό, δείχνει ότι είσαι και εσύ biased :) 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Προσωπικά έχασα πελάτη εξαιτίας της 12xxx με τα φοβερά ecores... Χρόνια πελάτης μου ζήτησε αναβάθμιση, στην αρχή αναγκάστηκε να περάσει από τα 10αρια στα 11αρια windows, με αποτέλεσμα να χάσουμε τον DesignJet 500 plotter, λόγω drivers. Οπότε βαφτίσαμε ενα παλιό pc ως printer server... 
Και στην συνέχεια πολλά από τα προγράμματα του, δεν έπαιζαν όπως έπρεπε (σε χρόνους εκτέλεσης) με τα καινούργια cpu.
Φυσικά μετά από όλο αυτό πήρα πούλο απο το support για την φαεινή μου ιδέα με την 12η γενιά...

Ε καλά και εσύ, δεν ήξερες δεν ρώταγες ; Δεν βλέπεις ότι τα τελευταία χρόνια το 90% του professional segment είναι ryzen-ripper-epic. ;  ή ψωνίζεις από αυτά που λέει ο συμπαθητικός μας χεραλντ ;

Μόλις τώρα, nick0lis είπε

Ε καλά και εσύ, δεν ήξερες δεν ρώταγες ; Δεν βλέπεις ότι τα τελευταία χρόνια το 90% του professional segment είναι ryzen-ripper-epic. ;  ή ψωνίζεις από αυτά που λέει ο συμπαθητικός μας χεραλντ ;

Σε αυτό συμφωνώ. Έπρεπε να πάει σε zen 3 που ήταν σταθερή πλατφόρμα. Usb disconnects, ftpm issues, χώμα τα random 4k reads σε sata, όχι μόνο δεν θα έχανε τον πελάτη - θα του δίναν και αύξηση. 😁🤪

2 λεπτά πριν, nick0lis είπε

Intel είχε πριν, τον έψησα και εγώ, δεν ήθελε και πολύ.. Ποτέ ξανά ecores απο μένα.

Για το σπίτι και cb23 φοβεροί οι ecores. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Herald είπε

Σε αυτό συμφωνώ. Έπρεπε να πάει σε zen 3 που ήταν σταθερή πλατφόρμα. Usb disconnects, ftpm issues, χώμα τα random 4k reads σε sata, όχι μόνο δεν θα έχανε τον πελάτη - θα του δίναν και αύξηση. 😁🤪

Τον πελάτη τον έχασε με τον 12900Κ, φέρε τον πίσω αν μπορείς. 

13 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Intel είχε πριν, τον έψησα και εγώ, δεν ήθελε και πολύ.. Ποτέ ξανά ecores απο μένα.

Φταίει και ο πελάτης σου, επαγγελματικό πισι άμεσης κυκλοφορίας hardware ποτέ… Ένα κλικ να έκανε υπάρχουν εκατοντάδες φόρουμ να βρει ότι πιο σταθερό για την δουλειά του και ας ήταν και λίγο πιο παλιάς κυκλοφορίας.

Επεξ/σία από nick0lis

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Για τις κάστουμ λούπες τίποτα ε? Κατάλαβα :) 

6hluiu-jpg.248916

Επεξ/σία από Herald
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Herald είπε

Για τις κάστουμ λούπες τίποτα ε? Κατάλαβα :) 

6hluiu-jpg.248916

Μολις βγει ο 13900k το ιδιο θα κανεις και εσυ ομως. Βασικα κανεις τα ιδια που κατεκρινες καποτε και μην μου πεις οχι

οπως τα ιδια κανουν και οι amd fans ,οποτε αντι να τσακωνεστε βρειτε τα 😛

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2

1 ώρα πριν, Herald είπε

Aυτό ακριβώς. Η ειρωνεία στο πόστ σου είναι golden. Όταν επί ένα χρόνο το έγραφα αυτό για τον 12900k, δεν ιδρώναν τα αυτιά. Τώρα που έβγαλε η AMD τους lavazen 4 όλοι ανακάλυψαν το power limit και το undervolt. Είναι να απορεί κανείς :P 

Πουθενά ειρωνεία, όπως της εννοείς εσύ τουλάχιστον.

Να βάλουμε stock vs stock? Να βάλουμε.

Να βάλουμε tuned vs tuned? Να βάλουμε.

Να βάλουμε limit vs limit? Να βάλουμε.

Να βάλουμε συγκεκριμένη εφαρμογή και στους 2? Να βάλουμε.

Να βάλουμε ένα συγκεκριμένο εύρος εφαρμογών και στους 2? Να βάλουμε.

Να βάλουμε, όμως, τα αποτελέσματα του ενός stockσε μια εφαρμογή με τα αποτελέσματα του άλλου σε άλλη εφαρμογή μετά από μικρορύθμιση και το αντίθετο, όχι.

Το συγκεκριμένο γράφημα δείχνει πολύ συγκεκριμένο πράγμα...και βγαίνει ένα εντελώς αστείο συμπέρασμα στο συγκεκριμένο post.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Μολις βγει ο 13900k το ιδιο θα κανεις και εσυ ομως. Βασικα κανεις τα ιδια που κατεκρινες καποτε και μην μου πεις οχι

Tσου. Φωτιά να με πέσει να με κάψει. Πρώτο μου πόστ στο zen 4 νήμα μόλις ανακοινώθηκαν τα 250w του 7950x ήταν "who cares, αφού με 1 κουμπί βάζεις ότι limits θες". Πρώτο πόστ των γνωστών amdtroll σε αυτό εδώ το νήμα όταν βγήκαν τα 250w του 12900k ήταν για κάστουμ λούπ των 400€ και φωτιές σε δάση και βουνά. 

20 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Πουθενά ειρωνεία, όπως της εννοείς εσύ τουλάχιστον.

Να βάλουμε stock vs stock? Να βάλουμε.

Να βάλουμε tuned vs tuned? Να βάλουμε.

Να βάλουμε limit vs limit? Να βάλουμε.

Να βάλουμε συγκεκριμένη εφαρμογή και στους 2? Να βάλουμε.

Να βάλουμε ένα συγκεκριμένο εύρος εφαρμογών και στους 2? Να βάλουμε.

Να βάλουμε, όμως, τα αποτελέσματα του ενός stockσε μια εφαρμογή με τα αποτελέσματα του άλλου σε άλλη εφαρμογή μετά από μικρορύθμιση και το αντίθετο, όχι.

Το συγκεκριμένο γράφημα δείχνει πολύ συγκεκριμένο πράγμα...και βγαίνει ένα εντελώς αστείο συμπέρασμα στο συγκεκριμένο post.

Βρε άνθρωπε του θεού, λέω κάτι ξεκάθαρο. Όταν βγήκαν τα alderlake, δεν γνωρίζαμε για τα power limit και τα undervolt? Γνωρίζαμε. Αντί να δούμε λοιπόν πως τα πάνε με UV και powerlimits, είχαμε πόστ για 400€ κάστουμ λούπες. Ε ωραία ,τα ίδια μέλη που γράφαν για τις κάστουμ λούπες σε αυτό το νήμα - θα έπρεπε ή όχι να κάνουν παρόμοια πόστ και στο νήμα των zen 4? Θα έπρεπε. Κάνανε? Όχι.

Το γιατί σε ρωτάω. Δώσε μια ξεκάθαρη απάντηση :) 

Και τι να βάλουμε στοκ vs στοκ, αφού ούτε νούμερ απτο κομπιουτεράκι δεν δέχονται οι γνωστοί. Ο atenra μανιωδώς προσπαθούσε επι 15 σελίδες να μας πεί οτι ο 12900k σε στοκ είναι 125/240, και τώρα που συνειδητοποίησε ότι με αυτά τα settings είναι πιο efficient από τον 7950x σε στοκ, προσπάθησε άλλες 15 σελίδες να μας λέει ότι τελικά ο 12900k είναι PL1 = Pl2 = 240w. . Τι να πείς - δεν βγαίνει νόημα - άλλα γράφουν στο ένα νήμα άλλα στο άλλο. Έχει καεί φλάντζα. 

Επεξ/σία από Herald
  • Thanks 1

2 ώρες πριν, leros2004 είπε

Τι CPU είχε πριν; Αν έκλεινες τα e-cores σίγουρα θα ήταν καλύτερο από οποιοδήποτε προηγούμενο Intel. 

3 ώρες πριν, Herald είπε

Πάντως 95c δεν βαράω ούτε με single tower μικρό air cooler. Πόσο μάλλον με κάτι 480 AIOs που βάζουν στα lavazen και πάλι, 100αρίζουν. Μόλις τον είχα αγοράσει, τον πέταξα πάνω στη μητρική, όλα stock default CBR23 78c peak. Από τα 78 μέχρι τα 95, υπάρχει μια μικρή απόκλιση :P 

Δε ξέρω πότε άλλαξε η οδηγία, αλλά στην αρχή η Intel διαφήμιζε PL1=PL2=240W. Και αν το έχεις έτσι, μια χαρά 90+ Celcius θα έχεις - ακόμα και με AiO. Έβαλες air cooler και η μητρική σου στο γύρισε στο παλιό PL1=125W PL2=241W Tau=56

Δες τι έγραφαν τα reviews στο launch (από techpowerup το συγκεκριμένο)

For the i9-12900K, this is 241 W. Unlike past generations of processors that were constrained by the Tau time value to hold maximum power draw, or PL2, Alder Lake processors now run at maximum power draw indefinitely if the load demands it and as long as the processor doesn't hit the thermal limit of 105°C. This is done without inventing a new system; Intel simply tweaked the PL1 and PL2 values and set them both to 241 W, which effectively means the processor can run at 241 W all the time as long as it doesn't overheat. The "125 W" limit now only exists on paper and in marketing documents.

Οπότε άκου τον @akoinonitos που τα λέει σωστά και σταμάτα τη μίρλα. Η AMD αντί να κρατήσει μία σοβαρή στάση, έγινε το ίδιο γελοία με την Intel. Αυτή είναι η ουσία.

• Like 1

14 λεπτά πριν, malakudi είπε

Τι CPU είχε πριν; Αν έκλεινες τα e-cores σίγουρα θα ήταν καλύτερο από οποιοδήποτε προηγούμενο Intel. 

Δε ξέρω πότε άλλαξε η οδηγία, αλλά στην αρχή η Intel διαφήμιζε PL1=PL2=240W. Και αν το έχεις έτσι, μια χαρά 90+ Celcius θα έχεις - ακόμα και με AiO. Έβαλες air cooler και η μητρική σου στο γύρισε στο παλιό PL1=125W PL2=241W Tau=56

Nope, power unlimited έτρεξα, με όλα default, 70c στο CBR20 και 78c στο CBR23. Έχω ανεβάσει και νούμερα κάπου

• Like 1

Μόλις τώρα, Herald είπε

Nope, power unlimited έτρεξα, με όλα default, 70c στο CBR20 και 78c στο CBR23. Έχω ανεβάσει και νούμερα κάπου

Σε ένα run; Άστο 10-20 λεπτά!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...