Προς το περιεχόμενο

Intel 12th Gen Core, Alder-Lake & Z690 (2021) [ LGA 1700 ]

7nisiotis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

ο 12900k με τα 7 λιγοτερα watt

Τι να το κανείς με τους  χρόνους που θελει να τελειώσει τα τασκ ;

45 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Καθιστε ερχεται ο 13900k να τα σαρωσει ολα 

Ε ναι μην χάσουν την πρωτιά στα βαττ 🤣

Επεξ/σία από nick0lis
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επισης ειναι αστειο να ακουω απο κατοχο 12900k για τα temps του 7950x οταν και ο 12900 ειναι στα 92+ στοκ. 

Ολα τα τοπ sku ειναι θερμαστρες και καταναλωνουν τον κ@λο τους ειτε ειναι της amd ειτε της intel ,η αληθεια ειναι αυτη, καλο θα κανουν να το χωνεψουν και οι intel αλλα και οι amd fans. 

Απο εκει και περα ο καθενας πορευεται οπως γουσταρει 

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Nαι, αλλά με tuning/uv ο 12900Κ πέφτει πάρα πολύ και γίνεται τρομερά efficient, ενώ όπως είναι γνωστό κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει στον 7950Χ και γενικά σε κανέναν ΑΜΔ επεξεργαστή.

Επίσης, τί κι αν με αυτά τα 7w παραπάνω ο 7950Χ στο blender του σκίζει τα βάρδουλα (εδώ το κάνει ο 7900Χ) του 12900Κ...δεν κοιτάμε απόδοση εδώ...κατανάλωση μόνο, έτσι ξερά.

Στο μπλέντερ ειδικά του τα σκίζει και ο 3950 και ο 5900

Επεξ/σία από nick0lis

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Nαι, αλλά με tuning/uv ο 12900Κ πέφτει πάρα πολύ και γίνεται τρομερά efficient, ενώ όπως είναι γνωστό κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει στον 7950Χ και γενικά σε κανέναν ΑΜΔ επεξεργαστή.

Επίσης, τί κι αν με αυτά τα 7w παραπάνω ο 7950Χ στο blender του σκίζει τα βάρδουλα (εδώ το κάνει ο 7900Χ) του 12900Κ...δεν κοιτάμε απόδοση εδώ...κατανάλωση μόνο, έτσι ξερά.

Aυτό ακριβώς. Η ειρωνεία στο πόστ σου είναι golden. Όταν επί ένα χρόνο το έγραφα αυτό για τον 12900k, δεν ιδρώναν τα αυτιά. Τώρα που έβγαλε η AMD τους lavazen 4 όλοι ανακάλυψαν το power limit και το undervolt. Είναι να απορεί κανείς :P 

ΥΓ1. Το πρώτο ποστ που έκανα για τον lavazen 7950 είναι ότι η stock κατανάλωση είναι αδιάφορη, ας τραβάει και 9000w, αφού μπορείς με 2 κουμπιά να τον περιορίσεις! Τώρα πήγαινε 100 σελίδες πίσω και δες ποιό ήταν το πρώτο πόστ που γράφτηκε για τους 12900k στο launch. Αντικειμενικότητα πάνω από όλα :D

10 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Επισης ειναι αστειο να ακουω απο κατοχο 12900k για τα temps του 7950x οταν και ο 12900 ειναι στα 92+ στοκ. 

Ολα τα τοπ sku ειναι θερμαστρες και καταναλωνουν τον κ@λο τους ειτε ειναι της amd ειτε της intel ,η αληθεια ειναι αυτη, καλο θα κανουν να το χωνεψουν και οι intel αλλα και οι amd fans. 

Απο εκει και περα ο καθενας πορευεται οπως γουσταρει 

Πάντως 95c δεν βαράω ούτε με single tower μικρό air cooler. Πόσο μάλλον με κάτι 480 AIOs που βάζουν στα lavazen και πάλι, 100αρίζουν. Μόλις τον είχα αγοράσει, τον πέταξα πάνω στη μητρική, όλα stock default CBR23 78c peak. Από τα 78 μέχρι τα 95, υπάρχει μια μικρή απόκλιση :P 

Επεξ/σία από Herald
  • Thanks 1

1 λεπτό πριν, leros2004 είπε

Τον στέλνει για καναρίνια δλδ? 

Ναί, πολύς κόσμος αναβάθμισε από 12900k σε 3950 και 5900x. Μόνο εδώ στο φορουμ έχουμε δεκάδες :P 

Απεναντίας, κανείς δεν πήγε από 5950x σε 12900k. Oύτε 1 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Τον στέλνει για καναρίνια δλδ? 

🤪

και που να δεις στο intel image denoise μεγαλοπρεπή πανήγυρη και από 5700G. 

πηγή phoronix 

Επεξ/σία από nick0lis

2 λεπτά πριν, Herald είπε

Ναί, πολύς κόσμος αναβάθμισε από 12900k σε 3950 και 5900x. Μόνο εδώ στο φορουμ έχουμε δεκάδες :P 

Απεναντίας, κανείς δεν πήγε από 5950x σε 12900k. Oύτε 1 

Εγώ αποριούλες εκφράζω.

Υπάρχει επαγγελματίας που άφησε τον 5950x να πάει σε 12900k? 

Αν εννοείς για τα παιδάκια που ψυρίζουν τις σκηνές του cyberbug, των 9.99€ από την λαϊκή αγορά, φυσικά τους έχω ικανούς 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Εγώ αποριούλες εκφράζω.

Υπάρχει επαγγελματίας που άφησε τον 5950x να πάει σε 12900k? 

Αν εννοείς για τα παιδάκια που ψυρίζουν τις σκηνές του cyberbug, των 9.99€ από την λαϊκή αγορά, φυσικά τους έχω ικανούς 

Υπάρχει επαγγελματίας που άφησε τον 12900k να πάει σε 3950 και 5900 δηλαδή; 

Πήγα σελίδα 20-25 του νήματος. Πριν καν βγούν τα reviews, γίνονται αναφορές για καμένα δάση και λούπες των 400€ για να δουλέψει το CPU. Άραγε, στο νήμα των amd θα δώ τα ίδια γραπτά από το ίδιο άτομο; Θα δώ αναφορές σε λούπες των 400€; Τι πιστεύεις; Ξέρω - δεν θα μου απαντήσεις, ρητορική ερώτηση :P 

YΓ1. Kαι ναι φυσικά και υπάρχουν επαγγελματίες που άφησαν 5950 να πάνε σε 12900k. Έχεις δεί τι ξυλοφόρτωμα πέφτει σε εφραμογές της adobe, autocad, premiere, matlab , κλπα κπα; Μέχρι και 30% πάνω είναι ο 12900k 

7 λεπτά πριν, nick0lis είπε

🤪

και που να δεις στο intel image denoise μεγαλοπρεπή πανήγυρη και από 5700G. 

πηγή phoronix 

Aυτή είναι η πηγή σου για την ανωτερότητα των zen? Μιλάμε εστία παραπληροφόρησης έχεις καταντήσει, ούτε με εξορκισμό δεν φτιάχνει η κατάσταση. Τα πιτσίλησε όλα ο 12900. Ο ανώτερος 5900x βγήκε πρώτος στο 0.7% των test 🤢

12900.png.acbcff5530353266beeac27ccc4cc26f.png

Επεξ/σία από Herald
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Herald είπε

Aυτό ακριβώς. Η ειρωνεία στο πόστ σου είναι golden. Όταν επί ένα χρόνο το έγραφα αυτό για τον 12900k, δεν ιδρώναν τα αυτιά. Τώρα που έβγαλε η AMD τους lavazen 4 όλοι ανακάλυψαν το power limit και το undervolt. Είναι να απορεί κανείς :P 

ΥΓ1. Το πρώτο ποστ που έκανα για τον lavazen 7950 είναι ότι η stock κατανάλωση είναι αδιάφορη, ας τραβάει και 9000w, αφού μπορείς με 2 κουμπιά να τον περιορίσεις! Τώρα πήγαινε 100 σελίδες πίσω και δες ποιό ήταν το πρώτο πόστ που γράφτηκε για τους 12900k στο launch. Αντικειμενικότητα πάνω από όλα :D

Πάντως 95c δεν βαράω ούτε με single tower μικρό air cooler. Πόσο μάλλον με κάτι 480 AIOs που βάζουν στα lavazen και πάλι, 100αρίζουν. Μόλις τον είχα αγοράσει, τον πέταξα πάνω στη μητρική, όλα stock default CBR23 78c peak. Από τα 78 μέχρι τα 95, υπάρχει μια μικρή απόκλιση :P 

Δεν ξερω τι κανεις εσυ οσα review εχω δει στα temps 93+ εχουν. Αυτα θα λαβω υποψιν μου ;)

Πρεπει να σταματησει αυτο το ανουσιο vs  και να καταλαβετε ολοι οτι ολα τα τοπ cpu πλεον ειναι θερμαστρες.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 4

2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Δεν ξερω τι κανεις εσυ οσα review εχω δει στα temps 93+ εχουν. Αυτα θα λαβω υποψιν μου ;)

Kαι εγώ τα reviews έβλεπα και είχα τρομοκρατηθεί ότι θα πρέπει να ξαγυρίσω σε AIO (μόλις είχα πάρει την u12a). Παπάτζες. Στα 280w όντως βαράει 90αρια, σε stock ούτε τους 80 δεν περνάει. Δεν μιλάω για prime95 προφανώς

7 λεπτά πριν, Herald είπε

Ανάποδα ως συνήθως….
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο επαγγελματίας στο μπλέντερ με 3950X επουδενί δεν θα διαθέσει τα χρήματα για 12900κ + μητρική + ddr5. Ξεκάθαρα πεταμένα λεφτά.

3 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Πρεπει να σταματησει αυτο το ανουσιο vs  και να καταλαβετε ολοι οτι ολα τα τοπ cpu πλεον ειναι θερμαστρες.

Συμφωνώ, απλά το ρεκόρ σε temps και consumption αυτή τη στιγμή το έχει ο lavazen 4 7950x σύμφωνα με το gnexus. Τα έσκισε όλα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Herald είπε

Kαι εγώ τα reviews έβλεπα και είχα τρομοκρατηθεί ότι θα πρέπει να ξαγυρίσω σε AIO (μόλις είχα πάρει την u12a). Παπάτζες. Στα 280w όντως βαράει 90αρια, σε stock ούτε τους 80 δεν περνάει. Δεν μιλάω για prime95 προφανώς

και για τον 7950x τα review  βλεπεις παλι, οποτε γτ αυτο το μενος συνεχεια, λες και οι intel ειναι παγωτα και δεν καινε τπτ ,τα ιδια σκατα ειναι πλεον ολοι.

εχουμε πει 125w για power consuption και temps και pl1 =pl2 για bwnchmarks ,αυτο τοσα χρονια το εχω βαρεθει.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1

4 λεπτά πριν, Herald είπε

Πήγα σελίδα 20-25 του νήματος. Πριν καν βγούν τα reviews, γίνονται αναφορές για καμένα δάση και λούπες των 400€ για να δουλέψει το CPU. Άραγε, στο νήμα των amd θα δώ τα ίδια γραπτά από το ίδιο άτομο; Θα δώ αναφορές σε λούπες των 400€; Τι πιστεύεις; Ξέρω - δεν θα μου απαντήσεις, ρητορική ερώτηση :P 

YΓ1. Kαι ναι φυσικά και υπάρχουν επαγγελματίες που άφησαν 5950 να πάνε σε 12900k. Έχεις δεί τι ξυλοφόρτωμα πέφτει σε εφραμογές της adobe, autocad, premiere, matlab , κλπα κπα; Μέχρι και 30% πάνω είναι ο 12900k 

Προσωπικά έχασα πελάτη εξαιτίας της 12xxx με τα φοβερά ecores... Χρόνια πελάτης μου ζήτησε αναβάθμιση, στην αρχή αναγκάστηκε να περάσει από τα 10αρια στα 11αρια windows, με αποτέλεσμα να χάσουμε τον DesignJet 500 plotter, λόγω drivers. Οπότε βαφτίσαμε ενα παλιό pc ως printer server... 
Και στην συνέχεια πολλά από τα προγράμματα του, δεν έπαιζαν όπως έπρεπε (σε χρόνους εκτέλεσης) με τα καινούργια cpu.
Φυσικά μετά από όλο αυτό πήρα πούλο απο το support για την φαεινή μου ιδέα με την 12η γενιά...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...