Προς το περιεχόμενο

Intel 12th Gen Core, Alder-Lake & Z690 (2021) [ LGA 1700 ]

7nisiotis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

9 λεπτά πριν, Herald είπε

Ο steve τώρα τους βγάζει μπροστά τους zen 3. Τόσο καιρό στα ίδια ήταν, να σου ανεβάσω τα review από zen 3 και rocketlake? :) 

Ανέβασε κάτι αξιόπιστο να δείχνει μπροστά τους 10th/11th gen

Εδώ στον Ίγκορ βλέπω συνέχεια πρώτα τα Zen 3. Κατάλαβα, θα σου μυρίσει, αν δεν το έκανε ήδη, σε λίγο και ο Ίγκορ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Μιας και με ανάφερες πιο πίσω.....όχι ότι παίζει ρόλο διότι τον έχω δώσει τον 10900Κ......

https://www.insomnia.gr/forums/topic/215678-benchmarking-lets-see-how-good-we-are/?do=findComment&comment=58583869

1.jpg

Επεξ/σία από BabisTs
  • Like 3

3 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Εδώ στον Ίγκορ βλέπω συνέχεια πρώτα τα Zen 3. Κατάλαβα, θα σου μυρίσει, αν δεν το έκανε ήδη, σε λίγο και ο Ίγκορ.

Δεν ξέρω τι θεωρείς αξιόπιστο. Το techpowerup σε όλα τα reviews έβγαζε τα cometlake μπροστά (zen 3 review, rocket lake review). Το techspot τα έβγαζε ακριβώς στα ίδια, πχ. το παρακάτω

Spoiler

Average-f.png

To digital foundry τα έβγαλε στα ίδια, με ένα μικρό προβάδισμα των cometlake στα minimums, αλλά γενικά αστείες διαφορές.

Όλα αυτά με ίδιες ram. Με το φτώχο μου το μυαλό τώρα σκέφτομαι,. πώς από την στιγμή που με ίδιες ram έχουν παρόμοιες επιδόσεις, όταν η μία πλατφόρμα σηκώνει 600mhz παραπάνω clocks στη ram, δεν θα βγάλει καλύτερα νούμερα; 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και για να μην πείτε φταίει η nvidia κάρτα, ορίστε και με nvidia κάρτα πιο παλιό

image.jpeg.6f9fe3db2b76e87d343e9737b5797e68.jpeg

Από 165 / 127, βγήκαν οι ζεν 4 και πέσαμε ξαφνικά στα 157 / 119

Επεξ/σία από AlexandrosKle

1 λεπτό πριν, AlexandrosKle είπε

Παπατζής-unboxed

image.png.e61ce8687464b6745ad55ed3eb1cb958.png

Και όταν βάζουμε πιο γρήγορες μνήμες, η απόδοση πέφτει

1238897133_zen4legion.jpg.4f183a08a80945f744206b3a61d41146.jpg

Παίζει όντως - αυτό που είχαμε πεί με τον razor. Η z690 ace απλά δεν μπορεί να σηκώσει τα hynix mdie που τρέχει και τρώει errors 😮 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Herald είπε

Παίζει όντως - αυτό που είχαμε πεί με τον razor. Η z690 ace απλά δεν μπορεί να σηκώσει τα hynix mdie που τρέχει και τρώει errors 😮 

Όντως πιθανό. Εντωμεταξύ, βρήκα ένα διαμαντάκι από παλιό του βίντεο. Έχει να κάνει με rocket lake βέβαια. Μισό λεπτό και επανέρχομαι.

Άκυρο - δεν βρίσκω μια παλιά μου screenshot με τον 11400😁

Επεξ/σία από AlexandrosKle
  • Sad 1

38 λεπτά πριν, AlexandrosKle είπε

Όντως πιθανό. Εντωμεταξύ, βρήκα ένα διαμαντάκι από παλιό του βίντεο. Έχει να κάνει με rocket lake βέβαια. Μισό λεπτό και επανέρχομαι.

Άκυρο - δεν βρίσκω μια παλιά μου screenshot με τον 11400😁

Πάντως τα νούμερα του στο cyberpunk - 147 min / 176 average στέκουν. Δοκίμασα ακριβώς το ίδιο που τρέχει και αυτός εξώ από το V's aparment, κάπου από 150 έως 190 ήταν το framerate, άρα χοντρικά σωστός είναι. ΒΡΗΚΑΜΕ 1 παίγνιο!! :P 

18 λεπτά πριν, BabisTs είπε

Μιας και με ανάφερες πιο πίσω.....όχι ότι παίζει ρόλο διότι τον έχω δώσει τον 10900Κ......

https://www.insomnia.gr/forums/topic/215678-benchmarking-lets-see-how-good-we-are/?do=findComment&comment=58583869

Αυτό δεν το βρήκα γιατί άλλαξες αργότερα μνήμες. Τα προηγούμενα σου που έπαιζαν γύρω στα 255 είχα βρει. Δεν έψαξα όλο το thread.

Εκεί στα ποσά είσαι, θυμάσαι; Πρέπει να είσαι ψηλά. Ο Nvidiafan είχε το υψηλότερο σκορ που βρήκα με 270fps και όπως έγραψε ήταν με τρελό OC, 5,5GHz ή κάτι τέτοιο.

25 λεπτά πριν, Herald είπε

Με το φτώχο μου το μυαλό τώρα σκέφτομαι,.

Άσε το φτωχό σου μυαλό. Δε βλέπω άλλους Zen 3 στο techspot. Έβαλες από το launch τους με τα προβληματικά AGESA?

Όταν ωρίμασαν λίγο ανέβηκαν και λίγο.

image.png.cdb12da9a7fc1a6b98606379e530e04e.png

Δε βγαίνει άκρη, σε 1080p μέσους όρους τα μισά παιχνίδια είναι GPU limited. Μεταξύ μας ότι κάνουμε τελικά.

54 λεπτά πριν, Herald είπε

όταν η μία πλατφόρμα σηκώνει 600mhz παραπάνω clocks στη ram...

... η άλλη κατεβάζει τα timings.

Θα βελτιώσει τη θέση της η πρώτη αλλά όχι πολύ.

Εδώ στο SOTTR που ειναι από τα πιο RAM sensitive παιχνιδια μπροστά είναι ο 5850Χ με τα 3800.

2 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Αυτό δεν το βρήκα γιατί άλλαξες αργότερα μνήμες. Τα προηγούμενα σου που έπαιζαν γύρω στα 255 είχα βρει. Δεν έψαξα όλο το thread.

Εκεί στα ποσά είσαι, θυμάσαι; Πρέπει να είσαι ψηλά. Ο Nvidiafan είχε το υψηλότερο σκορ που βρήκα με 270fps και όπως έγραψε ήταν με τρελό OC, 5,5GHz ή κάτι τέτοιο.

Άσε το φτωχό σου μυαλό. Δε βλέπω άλλους Zen 3 στο techspot. Έβαλες από το launch τους με τα προβληματικά AGESA?

Όταν ωρίμασαν λίγο ανέβηκαν και λίγο.

image.png.cdb12da9a7fc1a6b98606379e530e04e.png

Δε βγαίνει άκρη, σε 1080p μέσους όρους τα μισά παιχνίδια είναι GPU limited. Μεταξύ μας ότι κάνουμε τελικά.

... η άλλη κατεβάζει τα timings.

Θα βελτιώσει τη θέση της η πρώτη αλλά όχι πολύ.

Εδώ στο SOTTR που ειναι από τα πιο RAM sensitive παιχνιδια μπροστά είναι ο 5850Χ με τα 3800.

Ρε μαν και σε αυτο που linkaris τωρα η διαφορα ειναι αστεια. Να μου πεις για τον 10600k ας πουμε να σου πω ναι, είναι ξεκάθαρα πίσω και οτι σουιτα παιχνιδιών και να βαλεις δεν θα αλλαξει αυτο. Αλλα οι διαφορες 4 fps στα 200 που έχουν τα αλλα ειναι απλα 1 αλλαγη παιχνιδιου και ερχονται τούμπα. 

• Like 1

Βρε παιδιά, γράψτε ένα κείμενο αναλυτικό με τα διαφορετικά τεστ και τα διαφορετικά νούμερα, μπείτε στο discord και ρωτήστε τους.

• Like 2

4 λεπτά πριν, malakudi είπε

Βρε παιδιά, γράψτε ένα κείμενο αναλυτικό με τα διαφορετικά τεστ και τα διαφορετικά νούμερα, μπείτε στο discord και ρωτήστε τους.

E κάτσε ντέ, 2 μέρες παλεύω στο assetto corsa να πέσω στα 150 frames. Έχω δοκιμάσει τα πάντα, τέρμα οι μπάρες για το draw distance , όλες τις πίστες, έκλεισα  4 pcores, έκανα underclock, έτρεξα τις ram με XMP. Τίποτα, στα 150 fps δεν πέφτει :P 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...