Προς το περιεχόμενο

Intel 12th Gen Core, Alder-Lake & Z690 (2021) [ LGA 1700 ]

7nisiotis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

7 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Thermal Paste update. Πήρα ξανά την Noctua Nth1 από το κιτρινομαγαζο. Την πέρασα χθες. Φρέσκια εγκατάσταση..Τα λέμε ξανά σε 2 χρόνια τώρα 

( η Arctic mx4 πάντως μια ώρα θες για να τη καθαρίσεις πλήρως από το τσιπ..Δεν φεύγει άλλο η ρουφιανα. Σαν alimony support είναι, όλο πληρώνεις και δεν γλυτώνεις. )

Ρε δεν είπαμε, master gel maker pro

https://www.skroutz.gr/s/19523299/CoolerMaster-Mastergel-Pro-Thermal-Paste-1-5gr.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 8/9/2022 στις 9:31 ΠΜ, Herald είπε

Αυτό είναι το MasterGel Pro V1, υπάρχει και το V2 (για το οποίο λένε επίσης καλά λόγια).

Μήπως εννοείς αυτό; Maker είναι αλλά δεν είναι Pro. Υπάρχει Maker + Pro;

(8 W/m-K το V1 vs 9 W/m-K το V2)

Επεξ/σία από kkatzos

4 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Αυτό είναι το MasterGel Pro V1, υπάρχει και το V2 (για το οποίο λένε επίσης καλά λόγια).

Μήπως εννοείς αυτό; Maker είναι αλλά δεν είναι Pro. Υπάρχει Maker + Pro;

Ναί το maker εννοώ, αυτό εδώ από το site της CM

https://www.coolermaster.com/catalog/coolers/thermal-grease/new-mastergel-maker/

Φοβερή

Στις 8/9/2022 στις 9:23 ΠΜ, 7nisiotis είπε

( η Arctic mx4 πάντως μια ώρα θες για να τη καθαρίσεις πλήρως από το τσιπ..Δεν φεύγει άλλο η ρουφιανα. Σαν alimony support είναι, όλο πληρώνεις και δεν γλυτώνεις. )

Άσε γιατί η δικιά μου είναι σαν φραπές. Έπεσα σε κακή παρτίδα και διαχωρίζεται το λάδι. Απελπισία... 
Αν στο μέλλον σε ενδιαφέρει να βάλεις μία φορά "πάστα" και να μην ξανασχοληθείς, βρες Honeywell PTM7950. Είναι industrial grade. Την περνάς ( ιδανικά θες pre cured ) και την αφήνεις να κάνει τη δουλειά της. 
Την ξέρω από τα forum με OC σε λάπτοπ αλλά δεν έχω δει κανέναν να την περνάει σε desktop. 

Την έχω στα υπόψην μελλοντικά όταν αλλάξω με το καλό το λάπτοπ. 

• Like 1

15 λεπτά πριν, Herald είπε

@Razor333 Trefi 65536, δεν bootari ότι και να κάνω σε voltages

Trefi 65535, instaboot και 100% stable. 

What the heck? 

Καινούριο bios με bug; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, Herald είπε

@Razor333 Trefi 65536, δεν bootari ότι και να κάνω σε voltages

Trefi 65535, instaboot και 100% stable. 

What the heck? 

0-65535 16bit unsigned int ή αλλιώς word είναι οι αποδέκτες τιμές. Το 65536 κάνει wrap around = 0

Με λιγα λογια εξαρταται τι κανει το bios, αν βαλεις πανω απο 65535 το κανει cap στα 65535 ή το αφήνει χωρίς ελεγχο και κανει integer overflow.

Για να καταλαβεις αν κανει overflow, βαλε trefi 65536+65535, θα πρεπει να δουλεψει σαν να ειχες βαλει 65535.

Επεξ/σία από morehp

Καλησπέρα στην παρέα!

Σήμερα ήρθε στα χέρια μου ένας i9-12900k και σκέφτομαι να τον συνδυάσω με μία Noctua NH-U12A. Ο επεξεργαστής σε πρώτη φάση δεν θα υποστεί κάποιο overclock αλλά λόγω σχεδιαστικών προγραμμάτων και video rendering θα τρέχει αρκετά. Το κουτί μου έχει καλό airflow (τρέχουν 5 ανεμιστηράκια) . Πιστεύετε θα είμαι οκ με την παραπάνω ψύκτρα; Είδα και την D15 της ίδιας εταιρίας που έχει καλύτερες επιδόσεις αλλά με τρομάζει λίγο ο όγκος της..

(Σορρυ αν έχει αναφερθεί παραπάνω η ερωτηση μου αλλα θέλω 1 εβδομαδα για να διαβασω και τις 400 σελίδες του θέματος 😅)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, soleht είπε

Καλησπέρα στην παρέα!

Σήμερα ήρθε στα χέρια μου ένας i9-12900k και σκέφτομαι να τον συνδυάσω με μία Noctua NH-U12A. Ο επεξεργαστής σε πρώτη φάση δεν θα υποστεί κάποιο overclock αλλά λόγω σχεδιαστικών προγραμμάτων και video rendering θα τρέχει αρκετά. Το κουτί μου έχει καλό airflow (τρέχουν 5 ανεμιστηράκια) . Πιστεύετε θα είμαι οκ με την παραπάνω ψύκτρα; Είδα και την D15 της ίδιας εταιρίας που έχει καλύτερες επιδόσεις αλλά με τρομάζει λίγο ο όγκος της..

(Σορρυ αν έχει αναφερθεί παραπάνω η ερωτηση μου αλλα θέλω 1 εβδομαδα για να διαβασω και τις 400 σελίδες του θέματος 😅)

Έχω 12900k + u12a. Το OC για καλοκαίρι το ξεχνάς, οριακά τα διαχειρίζεται τα 240w με 28+ ambient. Δεν το χρειάζεσαι κιόλας, ο επεξεργαστής είναι ήδη τσιτωμένος. To χειμώνα με 20c ambient φτάνει μέχρι 280w ψιλοάνετα η u12, αλλά πάλι από επιδόσεις θα πάρεις ένα 10% και αν

Προσωπικά πάντως θα αγόραζα FC140 μαζί με το lga 1700 bracket, από amazon de

https://www.amazon.de/-/en/Thermalright-C12PRO-W-Aluminium-Heatsink-Technology/dp/B09WYR9YLW/ref=sr_1_1?keywords=fc%2B140%2Bthermalright&qid=1662826499&sprefix=fc%2B140%2Btherma%2Caps%2C103&sr=8-1&th=1

Επεξ/σία από Herald
  • Like 2
  • Thanks 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα τελευταία bios που έβγαλε η MSI για τις z690 σου δίνει επιλογή να κλειδώσεις το BCLK στα 100 για περισσότερη όπως αναφέρει  σταθερότητα. Μάλλον έμμεσα απενεργοποιεί το Spread Spectrum. 

Επεξ/σία από CODEC

Στις 19/9/2022 στις 9:44 ΜΜ, Dr.Tesla είπε

Έχει κρατήσει κάποιος νούμερα από 12900K με e-core disabled? 
Με ενδιαφέρει κάτι σε 5.2GHz - 5.0 ring - DDR5, P-Core only

Νούμερα σε τί? 

Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να κλείσεις ecores πλέον. Ακόμα και τα games αρχίζουν και τα χρησιμοποιούν αρκετά. 

5 ώρες πριν, Herald είπε

Νούμερα σε τί? 

ένα cinebench μου αρκεί. 
Δεν με ενδιαφέρει τι κάνει σε παιχνίδια ο επεξεργαστής. Να δω το STP με ψηλά το ring, για να έχω εικόνα σε number crunching. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...