Προς το περιεχόμενο

Intel 12th Gen Core, Alder-Lake & Z690 (2021) [ LGA 1700 ]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, kogos είπε

Ήρθε με ACS από αποθήκη της Τσεχίας...

Σαββατοκύριακο οι δοκιμές στον 12700κ / MSI z690A pro / Arctic Liquid Freezer II 280

DSCN2028.JPG

DSCN2032.JPG

DSCN2033.JPG

DSCN2035.JPG

Ένα link αν είναι εύκολο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/7/2022 στις 5:55 ΠΜ, 7nisiotis είπε

- New Bios - MSI PRO Z690-A DDR4 

7D25v17 ( 2022-07-04 )

Description:

- Fine-tuned memory compatibility.

380.png

Το πέρασες?  Γιατί και στην Edge έβγαλε ένα V17 bio's αλλά δεν έχω χρόνο να κάτσω να το δοκιμάσω .

Επεξ/σία από ICE-T
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, nikpoth είπε

Ένα link αν είναι εύκολο.

Στο ebay γίνεται της π....ας από τέτοια frames, κατά κόρον non-name κινέζικα μεταξύ 8-12 ευρώ.

Αρχικά αν δε κάνω λάθος η Thermal Grizzly είχε βγάλει  ένα στα 40-45 ευρώ.

Τώρα η Thermal Grizzly πουλάει τρέλα ή οι Κινέζοι πουλάνε παπά ειλικρινά δε ξέρω.

Επεξ/σία από CODEC
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό που πήρα εγώ το πήρα 12.5 ευρώ τελική τιμή από aliexpress, έκανε περίπου 15 μέρες να έρθει. Είναι το γνήσιο της thermalright, έχει πάνω και sticker για να ελέγξει κανείς την γνησιότητα στο site. 

Σε φίλο είχα βάλει το thermal grizzly που έκανε και αυτό περίπου 15 μέρες να έρθει απο Γερμανία, και πλήρωσε 35ευρω + μεταφορικά. 

Έχω δει και τα 2 frames από πρώτο χέρι... Ασχέτου τιμής, το thermalright είναι πολύ καλύτερο σαν κατασκευή. Δυστυχώς είμαι εκτός σπιτιού για να εξηγήσω περισσότερα, αλλά Κυριακή που επιστρέφω θα γράψω λεπτομέρειες. 

Επίσης, το thermalright έρχετε μαζί με πάστα tf7, που είναι λίγο καλύτερη της mx4. Εγώ όμως έβαλα την mx4 για να μπορέσω να συγκρίνω σωστά, χωρίς να αλλάξω fan curves ὴ οτιδήποτε άλλο στο σύστημα... Η μοναδική αλλαγή ήταν τα frames. 

Πρώτη τα είχε ανακοινώσει η thermal grizzly, και μάλιστα πέρασε και πατέντα για αυτό. Αλλά πρώτη τα διέθεσε στην αγορά η thermalright. Και λόγο πατέντας απαγορεύεται να τα πουλήσει από Ευρωπαϊκό κατάστημα. Στην τιμή που ζητά η thermal grizzly πληρώνει κανείς σε κάποιο ποσοστό και την πατέντα :)

Στο gamer nexus έκαναν review το thermal grizzly, και πραγματικά ο τυπακος που κάνει την εγκατάσταση είναι για γέλια... Πολύ επιστημοσύνη για κάτι εξαιρετικά αστείο στην εγκατάσταση. 

Επεξ/σία από kogos
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, ICE-T είπε

Το πέρασες?  Γιατί και στην Edge έβγαλε ένα V17 bio's αλλά δεν έχω χρόνο να κάτσω να το δοκιμάσω .

Δεν έχω περάσει κανένα από όταν αγόρασα τη μητρική.

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Δεν έχω περάσει κανένα από όταν αγόρασα τη μητρική.

δεν ξέρω μέχρι το V14 που ήταν το τελευταίο το έχω περάσει και δεν έχω θέμα,ο καθένας κάνει ότι νομίζει καλύτερο για το σύστημα του βέβαια 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler

Δεν ξέρω αν ταιριάζει εδώ ή σε ξεχωριστό topic

Έχω το σύστημα της υπογραφής και ανέβασα τις μνήμες στα 3.733MHz με τα timings που βλέπετε παρακάτω χωρίς να πειράξω τάσεις. Υπάρχει πιθανότητα να τα πάρω στο χέρι (σε βάθος 10ετίας); Στο MemTest64 ή σε Prime 95 Small FFT' s, πιάνοντας τις μνήμες δεν έχουν υψηλή θερμοκρασία (γύρω στους 45-50 βαθμούς υπολογίζω).

292321523_(136).png.e30b780e08637d8f7677005c22ad8a8f.png

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Έχω το σύστημα της υπογραφής και ανέβασα τις μνήμες στα 3.733MHz με τα timings που βλέπετε παρακάτω χωρίς να πειράξω τάσεις. Υπάρχει πιθανότητα να τα πάρω στο χέρι (σε βάθος 10ετίας); Στο MemTest64 ή σε Prime 95 Small FFT' s, πιάνοντας τις μνήμες δεν έχουν υψηλή θερμοκρασία (γύρω στους 45-50 βαθμούς υπολογίζω).

Σε βάθος πολλών ετών έχω πιει το αίμα από δεκάδες μνήμες, οι μόνες που πήρα στο χέρι ήταν κάτι afr skhynix και κάτι παλιές ddr3 της Corsair, σαν να λέμε 2/25 και μόνο οι χειρότερες.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Η μπορεις πολυ πιο  απλα να κατεβασεις το HWinfo και να δεις τις θερμοκρασιες χωρις να μαντευεις! :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, BabisTs είπε

7% STP λιγοτερο  απο οτι περιμενα αλλα ενθαρρυντικα τα νεα για πολυ καλυτερα ρολογια οποτε μια χαρα ειμαστε αν συνυπολογισεις και το γενναιο MTP. Με αστερισκο ολα αυτα βεβαια εκτος αυτου..

The score of this new CPU shouldn’t be compared with any existing product due to the issue with timers on the system. 

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Intel Core i9-13900K pre-production sample tested, 10% faster than Core i9-12900K in single-core tests

''The 13900K tested in Intel’s own XTU tool reached 100°C peak temperature and began to throttle despite using 360 AIO cooler. Furthermore, the PL4 (package) power reportedly hit as high as 420W.''

Meh..

Επεξ/σία από Psycho_Warhead
  • Confused 1
Δημοσ.
Στις 12/7/2022 στις 5:49 ΜΜ, d4ydr33m3r είπε

7% STP λιγοτερο  απο οτι περιμενα αλλα ενθαρρυντικα τα νεα για πολυ καλυτερα ρολογια οποτε μια χαρα ειμαστε αν συνυπολογισεις και το γενναιο MTP. Με αστερισκο ολα αυτα βεβαια εκτος αυτου..

The score of this new CPU shouldn’t be compared with any existing product due to the issue with timers on the system. 

Binning και imc 🚀

άντε να βγαίνουν σιγά σιγά.....

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...