Προς το περιεχόμενο

Intel 12th Gen Core, Alder-Lake & Z690 (2021) [ LGA 1700 ]

7nisiotis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 6,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Xαιρετώ όλους,το πρώτο ποστ εδώ.Πριν μια εβδομάδα αγόρασα καινούργιο PC με την κάρτα και το τροφοδοτικό απ΄το προηγούμενο. Εκανα ένα μικρό oc σε cpu/ram,ελπίζω να είμαι μέσα στα πλαίσια όσον αφορά τα volts.https://ibb.co/s5C8yXd

https://ibb.co/1M4zMqm

CASE:BeQuiet Pure Base 500DX PSU:Evga Supernova P2 850W Motherboard:Mag Tomahawk Z690 Wifi CPU:i7 12700k COOLER:Arctic Liquid Freezer ii 360 A-RGB GPU:980TI RAM:32GB Kingston Fury 4800 DDR5 SSD:Samsung 870 EVO 2TB/Sandisk Ultra II 960GB HDD:ST4TB Blue Monitor:Samsung U32R590CWR Mouse/Keyboard:Logitech MK295 Speakers:Logitech Z407

Επεξ/σία από Westbaum
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Razor333

Insta training και boot η unify x, το XMP απροβλημάτιστο, λίγο χειρότερο latency / καλύτερο bandwidth από apex σε ίδια settings. 

Αλλά μου ήρθε με ξεκολλημένο το slot του 1ου nvme 😮 

Edit : Gaming δοκιμές στο warzone, κάτι πήγαινε ΠΟΛΥ στραβά με την Apex. Ίδια settings / stock CPU στο ίδιο ακριβώς σημείο του map ήμουνα πάντα στα 235-245 fps με την Apex, με την unisex τρώω GPU μπουκάλα στα 295.....

Επεξ/σία από Herald
  • Like 2

2 ώρες πριν, Herald είπε

@Razor333

Insta training και boot η unify x, το XMP απροβλημάτιστο, λίγο χειρότερο latency / καλύτερο bandwidth από apex σε ίδια settings. 

Αλλά μου ήρθε με ξεκολλημένο το slot του 1ου nvme 😮 

Τα έχουν κάνει μαντάρα στο QC σε αυτή την γενιά. Τουλάχιστον σου παίζει καλά τις μνήμες και με γρήγορο training.

@pirmen56

Με ecores off ---> cache 4.7 (auto) φτάνω 158 fps στην είσοδο στο V's aparment. Τα ίδια χοντρικά με τον 3d. Θες manual oc και ιστορίες για να τον περάσεις. Θα δοκιμάσω all core OC μαζί με σφίξιμο μνήμες, παίζει να φτάσει 180 αν εδεήσουν τα samsung dies μου.

• Like 2

Παιδιά καλησπέρα. Η670 asus tuf wifi ή Ζ690 msi A pro wifi για non k? Πέραν του ότι δε θα γίνει oc, επειδή είναι στα ίδια χρήματα ποια θεωρείτε πιο αξιόπιστη σε ποιότητα/απόδοση;

καλημέρα, ρωτάω και εδώ μιας και, με τις γνώσεις που έχω, δεν μπορώ να βγάλω άκρη. 

πρόκειται να φτιάξω ένα sff (μόνο) pc με σκοπό γενικές εργασίες, φωτογραφία και πολύ χαλαρό gaming (1080, 60-75fps). δεν με ενδιαφέρει overclocking mining κλπ και γενικά είναι ένα pc που θα ζοριστεί ελάχιστα έως καθόλου. επιπλέον έχω χαμηλές απαιτήσεις στα παιχνίδια. μηχάνημα δεν θα αλλάξω για πολλά χρόνια.

έχω καταλήξει ότι ένας 12400 είναι υπεραρκετός και οι μητρικές που βρίσκω αυτή τη στιγμή (όλες περίπου 200ε λογω itx) είναι οι παρακάτω δύο:

12400+Asrock h670m-itx + 2x8gb 3600mhz  για ddr4

και

12400+Asus ROG Strix B660-I Gaming WiFi  + 1x16gb 5200MHz για  ddr5

δεδομένου ότι για μνήμες δεν θέλω να διαθέσω πάνω από 100, αξίζει να πάρω τώρα ddr5 μητρική με την πιο φτηνή 1 module 16αρα μνήμη που υπάρχει πχ Kingston Fury Beast 16GB DDR5 RAM 5200MHz (περίπου 100ε) έτσι ώστε όταν πέσουν κάποτε οι τιμες να έχω δυνατότητα αναβάθμισης  ή να πάρω (μαξ 100ε) 2χ8 ddr4?  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετά από χρόνια έφυγα απο amd2700x σε i7 12700k :) Μέχρι τώρα δεν το μετάνιωσα καθόλου... ίσα ίσα. Αμφιταλαντεύτηκα για κάμποσο καιρό ανάμεσα σε υδρόψυξη ή αερόψυξη, καθώς το σύστημα θα χρησιμοποιηθεί περισσότερο για δουλειά παρά για παιχνίδι, αλλά πραγματικά, την ησυχία που έχει τώρα δεν την αλλάζω πλέον με τίποτα. Κατανάλωση σε idle, 3-4W :) 

Μεγειές μου. (το παλαιό μου σύστημα με τον 2700x πήγε στον γιό μου που πάλευε ο καημένος να κάνει compile unreal engine 4 με έναν παλαιό i5 2310)

DSCN2001.JPG

DSCN2022.JPG

IMG_20220427_191855.jpg

Επεξ/σία από kogos
  • Like 6

3 ώρες πριν, bower είπε

καλημέρα, ρωτάω και εδώ μιας και, με τις γνώσεις που έχω, δεν μπορώ να βγάλω άκρη. 

πρόκειται να φτιάξω ένα sff (μόνο) pc με σκοπό γενικές εργασίες, φωτογραφία και πολύ χαλαρό gaming (1080, 60-75fps). δεν με ενδιαφέρει overclocking mining κλπ και γενικά είναι ένα pc που θα ζοριστεί ελάχιστα έως καθόλου. επιπλέον έχω χαμηλές απαιτήσεις στα παιχνίδια. μηχάνημα δεν θα αλλάξω για πολλά χρόνια.

έχω καταλήξει ότι ένας 12400 είναι υπεραρκετός και οι μητρικές που βρίσκω αυτή τη στιγμή (όλες περίπου 200ε λογω itx) είναι οι παρακάτω δύο:

και

δεδομένου ότι για μνήμες δεν θέλω να διαθέσω πάνω από 100, αξίζει να πάρω τώρα ddr5 μητρική με την πιο φτηνή 1 module 16αρα μνήμη που υπάρχει πχ Kingston Fury Beast 16GB DDR5 RAM 5200MHz (περίπου 100ε) έτσι ώστε όταν πέσουν κάποτε οι τιμες να έχω δυνατότητα αναβάθμισης  ή να πάρω (μαξ 100ε) 2χ8 ddr4?  

οχι δε θα εχει νοημα γιατι μπορει να μην υποστηριζει τις πιο καλες μνημες.Ειτε θα πας τωρα σε ddr4 ειτε σε ddr5

• Like 1

4 ώρες πριν, bower είπε

και

Παρε ddr4

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...