Προς το περιεχόμενο

Intel 12th Gen Core, Alder-Lake & Z690 (2021) [ LGA 1700 ]

7nisiotis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, 3DJIN είπε

θα επαιρνα z690 καθως πληρωνεις τιμη z690 για b660

Εμμμμ όχι;

Η αντίστοιχη ASUS κοστίζει 150€ παραπάνω.

Επεξ/σία από Zus
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, Zus είπε

Εμμμμ όχι;

Η αντίστοιχη ASUS κοστίζει 150€ παραπάνω.

Υποτίθεται ότι κάποιος θα επιλέξει b660 για να πληρώσει λιγότερα επειδή διαθέτει λιγότερα features
Στα περίπου 200€ η MSI Pro Z690-A DDR4 είναι μονόδρομος

Τώρα αν εσύ θες να έχεις strix ή tomahawk οπωσδήποτε πάω πάσο.

Για b660 για να έχει νόημα η επιλογή για μένα πρέπει να πας το πολύ μέχρι τα 150-160€, αλλιώς χάνεις το πλεονέκτημα τις χαμηλής τιμής που σου δίνει.

Μέχρι εδώ θα πήγαινα εγώ και με βαριά καρδιά κιόλας
https://www.skroutz.gr/s/33941510/MSI-MAG-B660M-Bazooka-DDR4-Motherboard-Micro-ATX-με-Intel-1700-Socket.html

• Like 5
  • Thanks 1

7 λεπτά πριν, 3DJIN είπε

οκ man δωσε τοσα για χειροτερο προιον με περιορισμους(Β660) ,μπραβο.

Περιορισμοί θα ήταν αν εγώ ήθελα να παίξω με o/c.

Από τη στιγμή που δεν ενδιαφέρομαι για κάτι τέτοιο, κοιτάζω να πάρω το καλύτερο δυνατόν όσο πιο χαμηλά μπορώ, ειδικά όταν οι διαφορές με τις πιο κάτω μητρικές είναι τόσο μικρές. (ναι, 60€ για πιο όμορφη mobo μπορώ να διαθέσω)

1 λεπτό πριν, Zus είπε

Από τη στιγμή που δεν ενδιαφέρομαι για κάτι τέτοιο, κοιτάζω να πάρω το καλύτερο δυνατόν όσο πιο χαμηλά μπορώ, ειδικά όταν οι διαφορές με τις πιο κάτω μητρικές είναι τόσο μικρές. (ναι, 60€ για πιο όμορφη mobo μπορώ να διαθέσω)

το καλυτερο δυνατον ειναι το z690 και δεν ειναι μονο το κλοκαρισμα που υπερτερει.κομμενο παντου ειναι το Β660.

και οταν κλειδωσει και στις asus το pl τοτε θα εχεις και ενα ωραιο downgrate σε επιδοσεις.

• Like 2
  • Thanks 1

Συμφωνώ και εγώ πολυ καλή η z690 a-pro όπως αποδείχτηκε,  Αν εξαιρέσεις την έλλειψη  rgb , heatsings στους υπόλοιπους m2 και του ξεχωριστού io shield , Είναι πολύ vfm αγορά. Φίλε zus και εγώ ήθελα να πάω σε b660 γιατί εμφανισιακά φαίνονται πιο πλήρεις αλλά μετά από διευκρινίσεις των μελών και λίγο ψάξιμο από μένα  αξίζει να πας σίγουρα z690 ιδίως σε αυτήν την τιμή…

Spoiler

B945C01A-BD0C-4177-B3D1-1B7C6E6B90A2.jpeg.0d09d94cb54ac29078d27dbbad0ba167.jpeg

• Like 2
  • Thanks 1

1 ώρα πριν, Zus είπε

Lanes και το ocing ειναι οι διαφορες b660 με z690. Αν δεν σε ενδιαφερουν αυτα προχωρας σε b660. 

• Like 1

1 ώρα πριν, Zus είπε

Οκ, με πείσατε. Συνεπώς προχωράω με i7 12700 πάνω σε MSI z690 a-pro.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Εάν κοιτάς μόνο τις δυνατότητες του chipset, ναι να πας σε Ζ690. Εδώ μέσα όλοι μόνο αυτό κοιτάνε. Όμως η μητρική είναι και θύρες και εξοπλισμός, γεγονός που όλοι αγνοούν εντυπωσιακά. Εγώ π.χ. ήθελα έξι sata, spdif, usb-c εξωτερικά και εσωτερικά, ενώ παράλληλα δεν χρειαζόμουν πάνω από δύο nvme, κλπ. κλπ. 

Ψιλά γράμματα για όσους προτείνουν συνέχεια την πιο φτηνή Ζ690 ή Χ570 στους ΑΜΔ, κι ας είναι γυμνές.

24 λεπτά πριν, RTW4ever είπε

Εάν κοιτάς μόνο τις δυνατότητες του chipset, ναι να πας σε Ζ690. Εδώ μέσα όλοι μόνο αυτό κοιτάνε. Όμως η μητρική είναι και θύρες και εξοπλισμός, γεγονός που όλοι αγνοούν εντυπωσιακά. Εγώ π.χ. ήθελα έξι sata, spdif, usb-c εξωτερικά και εσωτερικά, ενώ παράλληλα δεν χρειαζόμουν πάνω από δύο nvme, κλπ. κλπ. 

Ψιλά γράμματα για όσους προτείνουν συνέχεια την πιο φτηνή Ζ690 ή Χ570 στους ΑΜΔ, κι ας είναι γυμνές.

φρου φρου και αρωματα με κοστος επιδοσεις και μακροβιοτητα αποδοσης-τιμης

1 λεπτό πριν, RTW4ever είπε

Σωστά αυτά που λες, αλλά με καλύπτει η MSI.

Οκ, εμφανισιακά προφανώς δεν μου αρέσει αλλά το βασικό εδώ είναι η τιμή. Είδα για την έλλειψη spdif, δεν με ενοχλεί. SATA 3 έχει x6 συνεπώς καλύπτομαι. 

Θα ήθελα να έχει wi-fi και bluetooth όπως όλες οι νέες, αλλά είναι περισσότερο πολυτέλειες παρά ουσιώδεις ελλείψεις. 

27 λεπτά πριν, RTW4ever είπε

γεγονός που όλοι αγνοούν εντυπωσιακά.

Οχι ολοι , μην εισαι τοσο σιγουρος

1 λεπτό πριν, Zus είπε

Οκ, εμφανισιακά προφανώς δεν μου αρέσει

Αν δεν σ'αρεσει , γιατι την παιρνεις; εκτος αν σε τη δινουν με το ζορι.

8 λεπτά πριν, triplex1 είπε

Αν δεν σ'αρεσει , γιατι την παιρνεις; εκτος αν σε τη δινουν με το ζορι.

Γιατί αφενός προτιμώ να γλιτώσω 100€ στην τσέπη τα οποία θα διαθέσω για μία νέα GPU μετέπειτα και αφετέρου επειδή ο πύργος είναι χωμένος κάτω από το γραφείο, συνεπώς δεν θα τη βλέπω.

4 λεπτά πριν, Zus είπε

Γιατί αφενός προτιμώ να γλιτώσω 100€ στην τσέπη τα οποία θα διαθέσω για μία νέα GPU μετέπειτα και αφετέρου επειδή ο πύργος είναι χωμένος κάτω από το γραφείο, συνεπώς δεν θα τη βλέπω.

Αρα δεν θα βλεπεις ουτε τους ανεμιστηρες αν σταματησουν να γυρνανε

• Confused 1

4 λεπτά πριν, triplex1 είπε

Αρα δεν θα βλεπεις ουτε τους ανεμιστηρες αν σταματησουν να γυρνανε

Όχι, δεν θα τους βλέπω.

Θα περιμένω να κάνει restart το μηχάνημα αν ανεβάσει θερμοκρασία και τότε θα τους ελέγξω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...