Προς το περιεχόμενο

Intel 12th Gen Core, Alder-Lake & Z690 (2021) [ LGA 1700 ]

7nisiotis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 6,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

21 ώρες πριν, godslayerxp είπε

Τσίμπησα έναν 12700k για να παίξω μαζί με τις 4000c16 που έχω ήδη.
Είμαι ανάμεσα στις...

• MSI Pro Z690-A DDR4 (αν μου άρεσε λίγο παραπάνω θα την είχα πάρει χτες... τρελό vfm)
  • MSI MAG Z690 Tomahawk WIFI DDR4
  • MSI Z690 Edge WIFI DDR4 (έχει πάρει πολλούς πόντους από τα σχόλια του @BabisTs)
  • Asus TUF GAMING Z690-PLUS D4

Με την TUF (επελέγει λόγω εμφάνισης μαύρη stealth και ελάχιστο rgb, το ευκολότερο oc όπου έχω κάνει ποτέ)

01.jpg

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, itanium είπε

Με την TUF (επελέγει λόγω εμφάνισης μαύρη stealth και ελάχιστο rgb, το ευκολότερο oc όπου έχω κάνει ποτέ)

01.jpg

5.6ghz??
Λογικά θα έχεις φάει κλήση για υπερβολική ταχύτητα 😁
Με τις μνήμες έχεις ασχοληθεί; Πως τα πάει εκεί η tuf;

• Like 1

Με τις μνήμες δεν έχω ασχοληθεί για τους εξής λόγους

-Δεν προσφέρει τίποτα απολύτως σε 4Κ που παίζω η 3080Τi σε όποιο ΑΑΑ τίτλο και να παίξεις είναι 99-100%

-Είναι τέρμα βαρετό για τα γούστα μου

-Κράτησα σαν δεύτερο rig το προηγούμενο μου Χ299/i9 9940X, ευτυχώς δεν πωλήθηκε λόγω οτι δεν έπιασα τα χρήματα όπου με ενδιέφεραν και το κράτησα, αυτό το HEDT έχει ακριβώς το διπλάσιο memory bandwith από τον i9 12900K και έπαιζε στα 5,0ghz, πάλι είχα ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα με την 3080Τi, δεν έχει κάποιο νόημα από την στιγμή όπου η κάρτα τερματίζει

• Like 2

Το ξέρω ότι δεν έχει ιδιαίτερη (έως και καμία) σημασία γιατί και εγώ σε 4k είμαι.
Απλά για "ψυχολογικούς" λόγους θα ήθελα τουλάχιστον να έχω το xmp 4000c16 σε gear 1... και ίσως να είναι ο μοναδικός λόγος που με κάνει να είμαι πιο κοντά στην Edge ως τώρα

• Like 1

15 λεπτά πριν, godslayerxp είπε

Το ξέρω ότι δεν έχει ιδιαίτερη (έως και καμία) σημασία γιατί και εγώ σε 4k είμαι.
Απλά για "ψυχολογικούς" λόγους θα ήθελα τουλάχιστον να έχω το xmp 4000c16 σε gear 1... και ίσως να είναι ο μοναδικός λόγος που με κάνει να είμαι πιο κοντά στην Edge ως τώρα

Δεν υπαρχει περιπτωση να σε κοψει η μητρικη, μονο ο imc. Παίζω στα 4600 mhz σε b560 με τον 11600k.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, godslayerxp είπε

άνετα τα 4000/c16 g1....πρέπει να πέσεις σε μάπα imc για να μην τα έχει οποιαδήποτε mobo.....

Asus TUF GAMING Z690-PLUS D4 ....14+1 Phase VRM  80A

MSI Z690 Edge WIFI DDR4...... 16+1+1 Phase VRM  75A

MSI Pro Z690-A DDR4 .......14+1+1 Phase VRM  55A

MSI MAG Z690 Tomahawk WIFI DDR4 .....16+1+1 Phase VRM  70A

Αυτά από τροφοδοσίες......σε ram δεν σε κόβει καμία μην ανησυχείς....κοιτάς μετά και τα γενικότερα specs των mobos και εννοείται που γέρνεις σε εξωτερική εμφάνιση και διαλέγεις.....

32ρι κίτ ή 16ρι μιλάμε?

Επεξ/σία από BabisTs

Πώς μπορούμε να μπουταρουμε ενα φλασακι σε USB LEGACY MODE? 

Ενεργοποιώντας το CSM > uefj σε uefi + legacy > usb legacy support > save ενώ δείχνει να το αποθηκεύει μετά γυρνάει πάλι σε uefi 

(.msi z690 A Pro ddr4 )

7 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Πώς μπορούμε να μπουταρουμε ενα φλασακι σε USB LEGACY MODE? 

Ενεργοποιώντας το CSM > uefj σε uefi + legacy > usb legacy support > save ενώ δείχνει να το αποθηκεύει μετά γυρνάει πάλι σε uefi 

(.msi z690 A Pro ddr4 )

Αν έχεις την ενσωματομένη κάρτα γραφικών και όχι ξεχωριστή τότε δεν μπορείς.

23 λεπτά πριν, BabisTs είπε

άνετα τα 4000/c16 g1....πρέπει να πέσεις σε μάπα imc για να μην τα έχει οποιαδήποτε mobo.....

Asus TUF GAMING Z690-PLUS D4 ....14+1 Phase VRM  80A

MSI Z690 Edge WIFI DDR4...... 16+1+1 Phase VRM  75A

MSI Pro Z690-A DDR4 .......14+1+1 Phase VRM  55A

MSI MAG Z690 Tomahawk WIFI DDR4 .....16+1+1 Phase VRM  70A

Αυτά από τροφοδοσίες......σε ram δεν σε κόβει καμία μην ανησυχείς....κοιτάς μετά και τα γενικότερα specs των mobos και εννοείται που γέρνεις σε εξωτερική εμφάνιση και διαλέγεις.....

32ρι κίτ ή 16ρι μιλάμε?

32ρι είναι το κιτ (2x16)
Μιας και ανέφερες τις τροφοδοσίες η Edge είναι η μοναδική από τις 4 που είναι με direct phases (με ότι αυτό σημαίνει)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, coffeex είπε

Αν έχεις την ενσωματομένη κάρτα γραφικών και όχι ξεχωριστή τότε δεν μπορείς.

Ξεχωριστή έχω 3060ti ( για την onboard έχω επιλέξει .. multimonitor disable )

Επεξ/σία από 7nisiotis

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, godslayerxp είπε

32ρι είναι το κιτ (2x16)
Μιας και ανέφερες τις τροφοδοσίες η Edge είναι η μοναδική από τις 4 που είναι με direct phases (με ότι αυτό σημαίνει)

μια χαρά....το 16ρι θα πήγαινε πιο τάπα για daily βέβαια λόγω single rank.......ωστόσο και το 32ρι το πάνε τάπα και οι msi και οι asus....

daily cpu 5.1ghz / daily ram 32gb (dual rank) 4000/c14......πολύ γρηγορότερος από τον 10900Κ στα 5,2ghz με ram στα 4500/c16 που είχα.....

με την Edge και με την Μsi γενικά έχω μείνει έκπληκτος απλά.....

daily cpu 5.1ghz / daily ram 32gb (dual rank) 4000/c14 εδώ

1.jpg

Επεξ/σία από BabisTs
  • Like 1

7 λεπτά πριν, BabisTs είπε

μια χαρά....το 16ρι θα πήγαινε πιο τάπα για daily βέβαια λόγω single rank.......ωστόσο και το 32ρι το πάνε τάπα και οι msi και οι asus....

daily cpu 5.1ghz / daily ram 32gb (dual rank) 4000/c14......πολύ γρηγορότερος από τον 10900Κ στα 5,2ghz με ram στα 4500/c16 που είχα.....

με την Edge και με την Μsi γενικά έχω μείνει έκπληκτος απλά.....

daily cpu 5.1ghz / daily ram 32gb (dual rank) 4000/c14 εδώ

1.jpg

Πένα είσαι...
Μιας και το είδα στο screenshot σου, το uncore frequency (ή north bridge όπως το λέει το aida64) αλλάζει με το overclock των μνημών ή το αλλάζεις μόνος σου; Τα έχω ξεχάσει, έχω καιρό να ασχοληθώ με intel...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

8 λεπτά πριν, godslayerxp είπε

Πένα είσαι...
Μιας και το είδα στο screenshot σου, το uncore frequency (ή north bridge όπως το λέει το aida64) αλλάζει με το overclock των μνημών ή το αλλάζεις μόνος σου; Τα έχω ξεχάσει, έχω καιρό να ασχοληθώ με intel...

η cache frequency είναι στην ουσία....την αλλάζει manual ο χρήστης μέχρι το daily sweet spot του κάθε κομματιού cpu

Επεξ/σία από BabisTs
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...