Προς το περιεχόμενο

Intel 12th Gen Core, Alder-Lake & Z690 (2021) [ LGA 1700 ]

7nisiotis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 λεπτά πριν, Thresh είπε

G.SKILL announces DDR5-6600 CL36 Trident Z5 overclocked memory - VideoCardz.com

Προνομιακή τιμή AMAN Teleshopping λογικά. 😛

Kαι είναι και άσχημες! Θα μου πείς κοίτα ποιος μιλάει με την gamerock αλλά ντάξει..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"This is the world’s first DDR5 memory kit to reach such high level of frequency speed and extremely efficient low timings, achieved with high-performance Samsung DDR5 ICs"

πάλι sammy θα είναι τα top;

9 λεπτά πριν, Herald είπε

Kαι είναι και άσχημες! Θα μου πείς κοίτα ποιος μιλάει με την gamerock αλλά ντάξει..

Οι τωρινές trident z, είναι πιο όμορφες. Γενικά πάντως η καγκουρια στα gaming parts πάει και έρχεται.

• Like 1

46 λεπτά πριν, Thresh είπε

G.SKILL announces DDR5-6600 CL36 Trident Z5 overclocked memory - VideoCardz.com

Προνομιακή τιμή AMAN Teleshopping λογικά. 😛

Μπαμ μπαμ η νέα έκδοση. Πριν μια εβδομάδα ανακοινώθηκαν οι προηγούμενες στα 6400. 

Και 2 φωτο να συνοδέψουν το λινκ 

03-gskill-ddr5-6600-cl36-36-36-16gbx2-sc

04-gskill-trident-z5-rgb-black-x4.jpg

44 λεπτά πριν, Herald είπε

Ισχύει αυτό. Οι Trident Z DDR4 για μένα αποτελούν τις πιο όμορφες εμφανισιακά.

• Like 1

6 ώρες πριν, malakudi είπε

Δεν ισχύει αυτό που γράφεις. Τα pins μείνανε ίδια (288), το physical pin-out έχει αλλάξει. Ο Jay έχει παρεξηγήσει την παρακάτω εικόνα:

DDR5_12.png

όπου "φαίνεται" να είναι η εγκοπή στο ίδιο σημείο, κάτι που δεν ισχύει.

Ίδιο αριθμό pin είχαμε και κατά τη μετάβαση από DDR2 σε DDR3, αλλά το socket ήταν και πάλι διαφορετικό.

Το ιδιο λεμε, η φωτογραφία του Jedec δειχνει την εγκοπη στο ιδιο σημειο, το αν αυτο ειναι αληθεια ή οχι δεν φταιει ο Jay να μυρισει τα νυχια του οτι η φωτογραφία  ειναι λαθος.

Φυσικα δεν ειναι συμβατες, εγω εγραψα στα παιδια που εκραξαν τον Jay ενω στη φαση αυτη δεν φταιει αυτος.

DDR5 vs. DDR4 Memory Costs

Historically, newer memory technology has always commanded close to a 30-40% premium over the previous generation. However, this time, DDR5 includes additional components that have driven the costs up further. As a result, we expect a 50-60% price premium compared to DDR4 at launch.

It typically takes around 2 years to reach price parity with previous generations, and we expect trends to remain similar with DDR5 modules as well.

— Sara Lin, MSI 

Καλό τέλος 2023 με αρχές 2024 πιο "νορμάλ" τιμές. Εν ολίγοις ούτε στους Raptor ούτε στους 7000 AM5  θα είναι καλύτερα τα πράγματα όσον αφορά τις τιμές. 

Τουλάχιστον στο λανσάρισμα τους.  Όλα ανεβαίνουν και θα ανεβαίνουν όπως φαίνεται. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Herald είπε

https://www.techpowerup.com/288088/gigabytes-z690-aorus-xtreme-leaks-features-two-pcie-5-0-x16-slots

X8 Pcie 5 το 2ο slot. :) 

Φαντάζομαι κουμπώνεις την κάρτα εκεί και...κομπλέ? 

Θέλω να δω με τα Μ2 drives τι θα γίνει με τους ADL.

Άραγε, pcie 4.0 Χ16 για τη GPU + 2 gen 4 M2 nvme drives θα μπορούμε να τρέξουμε; 

Επεξ/σία από 7nisiotis

7 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Θέλω να δω με τα Μ2 drives τι θα γίνει με τους ADL.

Άραγε, pcie 4.0 Χ16 για τη GPU + 2 gen 4 M2 nvme drives θα μπορούμε να τρέξουμε; 

Να ξερεις ειναι εντελως overrated το gen 4 nvme, εκτος και αν κανεις τιποτα που χρειαζεται το bandwidth, κλαιν. Έχω τον 980pro και τον 970evo plus, να σου πω οτι βλεπω διαφορα θα σου πω ψεμματα. 

• Like 1

Να δούμε πότε θα βγει κάνα game να εκμεταλλεύεται πραγματικά όλο αυτό το hardware. Γιατί βλέπω κάτι γελοιότητες με stuttering από loading των assets και single thread (FC6) και μου ανάβουν τα λαμπάκια..

11 ώρες πριν, Herald είπε

https://www.techpowerup.com/288088/gigabytes-z690-aorus-xtreme-leaks-features-two-pcie-5-0-x16-slots

X8 Pcie 5 το 2ο slot. :) 

Φαντάζομαι κουμπώνεις την κάρτα εκεί και...κομπλέ? 

Αν θυμάμαι καλά η Intel είπε ότι το PCIe-5 είναι μόνο για GPU.

Αν βάλεις σε 8X PCIe 5 κάρτα με 16X PCIe4,  αυτή θα δουλεύει σε 8X PCIe4 mode. Το ίδιο που γίνεται και με 16X PCIe3 σε 8Χ PCIe4.

13 λεπτά πριν, Herald είπε

Να ξερεις ειναι εντελως overrated το gen 4 nvme, εκτος και αν κανεις τιποτα που χρειαζεται το bandwidth, κλαιν. Έχω τον 980pro και τον 970evo plus, να σου πω οτι βλεπω διαφορα θα σου πω ψεμματα. 

Θέλω να δω αν θα υλοποιηθούν στη πράξη ότι υπόσχεται το DirectStorage + RTX IO .... waiting 

7 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Καλά άμα αυτή είναι η τιμή...550€ περίπου?

Ετοιμάστε κόλυβα ;) 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...