Προς το περιεχόμενο

Intel 12th Gen Core, Alder-Lake & Z690 (2021) [ LGA 1700 ]

7nisiotis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

9 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

Μπορούμε κάπως να τρέξουμε το TSX το οποίο χρειάζεται για τον RPCS3 Emulator?

https://hothardware.com/news/alder-lake-by-far-best-for-ps3-emulation

Αν κατάλαβα καλά κλείνουμε τα E-cores και ενεργοποιείται και το AVX 512?

Κλείνεις τα e και ενεργοποιείς το avx512 στο bios, αλλά είναι και ανάλογα το bios, δεν το έχουν τα αρχικά και μετά από ένα σημείο έπεσε σήμα από Intel να το ξυλωσουν και στα τελευταία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, BabisTs είπε

εδώ είμαστε.....άντε να σκάνε προς τέλος καλοκαιριού

https://wccftech.com/intel-13th-gen-raptor-lake-core-i9-13900k-cpu-benchmark-leak-32-threads-es-12900k-performance/

The Intel Raptor Lake-S chips will also support faster DDR5 memory speeds of up to 5600 Mbps (6500 Mbps LPDDR5(X)) along with retaining support for DDR4 memory as reports suggest

The Intel Raptor Lake lineup will be compatible with the LGA 1700 socket though will utilize all 1800 contact pads

Επεξ/σία από Aristomaxos

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, Aristomaxos είπε

The Intel Raptor Lake-S chips will also support faster DDR5 memory speeds of up to 5600 Mbps (6500 Mbps LPDDR5(X)) along with retaining support for DDR4 memory as reports suggest...

Αυτός είναι και ένας απο τους λόγους που ΣΗΜΕΡΑ για κάποιον που θέλει να φτιάξει απο το μηδέν ένα καινούργιο σύστημα, δεν αξίζει - για οικονομικους λόγους (κι άσχετα απο επιδόσεις κλπ) - να πάρει AMD πλατφόρμα. Διότι ενώ ήδη έχει βγεί η DDR5, αυτός θα πρέπει να επενδύσει σε DDR4 η οποία σε λίγους μήνες θα του είναι άχρηστη γιατί η καινούργια AMD πλατφόρμα θα απαιτεί υποχρεωτικά DDR5. Αντίθετα, στην Intel πλατφόρμα παίζει όπως θέλει - είτε DDR4 είτε DDR5 κι αν αποφασίσει να πάρει DDR4, θα μπορέσει να την χρησιμοποιήσει και στο πιθανό επόμενο upgrade του χρόνου...

Επεξ/σία από Eloy

ετσι και αλλιως ολοι σε ddr4 πηγαινουν με alder lake,δεν δινει τιποτα η ddr5 σε αυτες τις ταχυτητες και latency.Oποτε αν αγορασεις τωρα ddr5 σε 2 χρονια θα ξαναπαρεις γιατι θα ειναι πολυ ανωτερες.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, 3DJIN είπε

πηγαινε τωρα και στις προηγουμενες σειρες(10400,11400) να δεις που γραφει και στα δυο συγκεκριμενα μονο για single core και οχι derived πιπες και μη ξεκαθαρα πραγματα.Μπορει ανετα να γραψει allcore boost 4000,αλλα η απατεωνια δεν τους αφηνει.

derived χαχααααχαχαχα τι λες τωρα χαχαχα

Μπορείς να μας δείξεις τις διαφορές που λες γιατί δεν καταλαβαίνω τι λες με τα χαρακτηριστικά.

12400

12400.JPG

11400

11400.JPG

10400

10400.JPG

Επεξ/σία από NT1G

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, 3DJIN είπε

ετσι και αλλιως ολοι σε ddr4 πηγαινουν με alder lake,δεν δινει τιποτα η ddr5 σε αυτες τις ταχυτητες και latency.Oποτε αν αγορασεις τωρα ddr5 σε 2 χρονια θα ξαναπαρεις γιατι θα ειναι πολυ ανωτερες.

Δεν δινει τιποτα σε latency σε σχεση με κορυφαιες ddr4 οχι bandwidth.. Σε bandwidth δινει και παραδινει.. Σαφεστατα ειναι νωρις για DDR5 αλλα απο την αλλη αυτος που αναβαθμιζει καθε 3-4ετια δεν θελει κορυφαιες μνημες οποτε και να εβαζε DDR5 δεν νομιζω οτι θα αποτελουσε και τεραστιο προβλημα για αυτον η ταχυτητα της μνημης και το latest and greatest ουτε τροχοπεδη σαν επιλογη μια χαρα επιδοσεις εχουν οι DDR5.. Οποιος θελει αλλωστε συγκεκριμενα πραγματα απο τον υπολογιστη του και οχι κατι all around ξερει τι θα παρει..

Και ποιος του εξασφαλιζει οτι δεν θα υπαρξει περαιτερω κριση αργοτερα και θα ανεβουν περαιτερω οι τιμες; Η γιατι ειναι καλος χρονος να επιλεξεις να αναβαθμισεις Σεπτεμβρη που ερχονται και οι gpu οποτε το πακετακι θα μαζευτει και οχι τωρα ας πουμε; Παντα υπαρχει αντιλογος.. 

Το προβλημα ειναι οτι δεν εδωσε υβριδικα board η Intel αλλα οποιος εχει ddr5 board εχουν βγει και τρελλες πατεντες να βαλεις DDR4 modules επανω αν θες..Και πετας επανω Raptorlake στα καλα υπαρχοντα.. Μνημες βαζεις και αργοτερα σε επομενη γενια που θα εχουν και πραγματικο νοημα σε επιδοσεις και θα εκμεταλλευονται και περισσοτερο απο τις μελλοντικες αρχιτεκτονικες.. 

Προσωπικα και το τονιζω προσωπικα αν εστηνα PC τωρα με γνωμονα βαθος 3-4ετιας δεν θα πηγαινα σε DDR4.. 

Επεξ/σία από d4ydr33m3r

3 ώρες πριν, Aristomaxos είπε

The Intel Raptor Lake-S chips will also support faster DDR5 memory speeds of up to 5600 Mbps (6500 Mbps LPDDR5(X)) along with retaining support for DDR4 memory as reports suggest

The Intel Raptor Lake lineup will be compatible with the LGA 1700 socket though will utilize all 1800 contact pads

Εννοείται θα υπάρχει support και για ddr4 και στους raptor....η ιντελα έπαιξε καλά σε αυτήν την σειρά alder / raptor και έχει κερδίσει πόντους....

1 ώρα πριν, 3DJIN είπε

Από 2023 (amd am5/intel meteor) και μετά θα πέσουν σαγόνια με τις ddr5....προς το παρών οι ddr5 σίγουρα τα πάνε πολύ καλύτερα από ότι η μετάβαση από ddr3 σε ddr4...έχουν φτάσει σε πολύ καλό επίπεδο απόδοσης για αρχή ακομα οι ddr5....

Τσίμπησα έναν 12700k για να παίξω μαζί με τις 4000c16 που έχω ήδη.
Είμαι ανάμεσα στις...

• MSI Pro Z690-A DDR4 (αν μου άρεσε λίγο παραπάνω θα την είχα πάρει χτες... τρελό vfm)
  • MSI MAG Z690 Tomahawk WIFI DDR4
  • MSI Z690 Edge WIFI DDR4 (έχει πάρει πολλούς πόντους από τα σχόλια του @BabisTs)
  • Asus TUF GAMING Z690-PLUS D4
  • Like 3

1 λεπτό πριν, godslayerxp είπε

Είμαι ανάμεσα στις...

• MSI Pro Z690-A DDR4 (αν μου άρεσε λίγο παραπάνω θα την είχα πάρει χτες... τρελό vfm)
  • MSI Z690 Edge WIFI DDR4 (έχει πάρει πολλούς πόντους από τα σχόλια του @BabisTs)

PRO A και τα σκαμπό μου μέσα. Eίναι φορτωμένη η ****ανά, το μόνο που λείπει είναι heatsink σε όλα τα m2 slots. Αμά δεν σε ενοχλεί, χώσου

• Like 1
  • Thanks 1

2 ώρες πριν, NT1G είπε

Μπορείς να μας δείξεις τις διαφορές που λες γιατί δεν καταλαβαίνω τι λες με τα χαρακτηριστικά.

12400

12400.JPG

11400

11400.JPG

10400

10400.JPG

πατα στο ερωτηματικο στις δευτερες σειρες του turbo,σε 10400,11400 λεει ξεκαθαρα max turbo single core,στον 12400 ειναι στον αερα...derived😂 και μας παραπλανει.

ευκολα μπορουν να γραψουν παντου max all core turbo,ομως δεν 

Αναφορά σε κείμενο

The Intel Core i5-12400 contains six Golden Cove P cores only, with hyperthreading. There are no energy-efficient E-cores active in this Alder Lake variant. The processor features an 18MB L3 cache and has a lower 65W TDP. On a single-core, the boost clock reaches 4.4GHz; on all cores that value is 4.0GHz with a base frequency of 2.5 GHz.

40 λεπτά πριν, godslayerxp είπε

Είμαι ανάμεσα στις...

Εγώ που τσίμπησα την Edge άψογη zero issues αν θες λίγο ποιο φτηνή full black η Tomahawk φαίνεται πολύ καλή υλοποίηση.

• Like 1

1 ώρα πριν, godslayerxp είπε

Είμαι ανάμεσα στις...

• MSI Pro (αν μου άρεσε λίγο παραπάνω θα την είχα πάρει χτες... τρελό vfm)

Χτύπα edge.... τρομερό mobo με 16+1+1 Phase VRM  75A.... Υπεραρκετά για ότι θες....vrm κατάψυξη....bios αντάξιο της asus....εδώ λειτουργεί άψογα και το offset ρευματακι.....ραμ ότι θες κάνεις ....τραβάει άψογα...και ένα ελαφρύ rgb φοράει.

• Like 5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, 3DJIN είπε

Γενικά, μια αργή ddr5 έχει επιδόσεις και κόστος μιας καλής ddr4. Αργότερα αν τις πουλήσεις και τις δύο πάλι τα ίδια (μεταξύ τους) λεφτά θα πάρεις - την ddr5 (που θα έχει γίνει πιο φτηνή μέχρι τότε) για να πάρεις μια καλύτερη και την ddr4  γιατί πλέον δεν θα την ζητάει κανείς και ο τόπος βρωμάει απο ddr4, 6 χρόνια τώρα... Αρα , η χρηματική διαφορά πέφτει πάνω στο αν είναι ddr4 ή ddr5 η μητρική... Hδη όμως, καλές μητρικές όπως η Z690 MSI Pro-A, έχουν πέσει κάτω απο τα  200E με τις ddr5 20-30 Ε ακριβότερες κι έπεται συνέχεια...

Επεξ/σία από Eloy

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...