Προς το περιεχόμενο

Intel 12th Gen Core, Alder-Lake & Z690 (2021) [ LGA 1700 ]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, Razor333 είπε

Επίσης για το cpu-z είναι εύκολο να σκάσεις 1.5 και 1.6 vcore στο single γιατί κρατάει 5sec, λογικά σε κάτι που κρατάει ώρα θα ανάψει, το core που τρώει το ζόρι. Δεν θέλω καν να ασχοληθώ με adaptive/tvb να σου πω.

Nαι βαράει 85+ σε cbr20 ST με 1.59 volt :P 

3 ώρες πριν, nikpoth είπε

Σπάνε μωρέ από θερμοκρασίες. Πρέπει να τρέχει φουλ ανεμιστήρες σαν αεροπλάνο, και μόλις τρέξεις 2,3 bench να το γυρίσεις σε άλλο προφίλ χαλαρό για 24/7

Κοιτά εδώ στραπάτσο που τρώει το all core. Δεν την παλεύει . Δεν υπάρχει λύση του παίζω all fans 800rpm για τέτοια νούμερα. Ακόμα κ με 2/3 x360rad θέλει max rpm για να κρατάει.

face.png.5931613aa2c3cffba9d9112e8df64e50.png

Λογικά τα κακαρώνει η 240αρα που έχεις. Ποτέ δεν τις είδα με καλό μάτι τις μικρές ΑΙΟ. Πάρε noctua να σωθείς :P 

Kρατάω 30k cinbench indefinitely με 94C peak "χωρίς θόρυβο" (eye of the beholder), 90c με θόρυβο. 

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους θα ηθελα μια βοηθεια ειμαι μεταξυ του Intel Core i7-11700K 3.6GHz 11 γενιας και του Intel Core i5-12600K 2.8GHz της 12ης ......επειδη δεν εχω ιδεα απο αυτα διαβασα για θερμοκρασια και προβλημε με συγκεκριμενες μνημες που εχει ο πρωτος...... ποιον απο τους δυο να διαλεξω και με τι σετακι μνημες 16ρες και απλη ψιχτρα σιγουρα αφτερ μαρκετ; η θελουν αυτες υδροψιξη.......; γιατι εγω ειμαι στην 4η γενια ακομα και εχω χάσει επεισοδια........ευχαρηστω.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Al_pacino είπε

Καλησπερα σε ολους θα ηθελα μια βοηθεια ειμαι μεταξυ του Intel Core i7-11700K 3.6GHz 11 γενιας και του Intel Core i5-12600K 2.8GHz της 12ης ......επειδη δεν εχω ιδεα απο αυτα διαβασα για θερμοκρασια και προβλημε με συγκεκριμενες μνημες που εχει ο πρωτος...... ποιον απο τους δυο να διαλεξω και με τι σετακι μνημες 16ρες και απλη ψιχτρα σιγουρα αφτερ μαρκετ; η θελουν αυτες υδροψιξη.......; γιατι εγω ειμαι στην 4η γενια ακομα και εχω χάσει επεισοδια........ευχαρηστω.

12600k πάρε, από ψύξη ένα καλό aircooler από 40€, ανάλογα το κουτί σου και τι χωράει

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Al_pacino είπε

Intel Core i7-11700K 3.6GHz

Μέτριο προς κακό CPU

7 λεπτά πριν, Al_pacino είπε

Intel Core i5-12600K 2.8GHz

Ότι καλύτερο έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Al_pacino είπε

Σε όλα τα σενάρια (ακόμη και θερμοκρασίες), ο 12600k βγαίνει καλύτερος

https://www.cpubenchmark.net/compare/Intel-i7-11700K-vs-Intel-i5-12600K/3896vs4603

https://nanoreview.net/en/cpu-compare/intel-core-i7-11700k-vs-intel-core-i5-12600k

https://www.cpu-monkey.com/en/compare_cpu-intel_core_i7_11700k-vs-intel_core_i5_12600k

Μια Arctic Freezer 34 eSports Duo θα σε καλύψει άνετα εφόσον δεν μιλάμε για σενάρια oc

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ σε ένα φίλο μου μηχανικό πρότεινα για τον 12600Κ την Deepcool AK620 που άκουσα από τον @Herald και είναι πολύ ευχαριστημένος.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 2
Δημοσ.

Μνημες; ddr4 16gb που να εχετε βαλει και να δουλευουν κανονικα για να μην εχουμε κανα ντραβαλο με τιποτα ασυμβατοτιτες;

41 λεπτά πριν, elpenor είπε

Εγώ σε ένα φίλο μου μηχανικό πρότεινα για τον 12600Κ την Deepcool AK620 που άκουσα από τον @Herald και είναι πολύ ευχαριστημένος.

Με τοσα βαζεις υδροψυξη......

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Al_pacino είπε

Εγώ θεωρώ ότι τα 240 AIO έχουν λιγότερα πλεονεκτήματα από ότι μία καλή κλασσική ψύκτρα.

Σχετικά με το κατά πόσο είναι υπερβολή να δώσεις 70 ευρώ για ψύξη σε ένα σύστημα που μαζί με την GPU θα βγει 1-2k πιστεύω ότι έχει να κάνει καθαρά με τις προτεραιότητες του καθενός, για εμένα προσωπικά δεν είναι.

• Like 1
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, Al_pacino είπε

Aπό τα lidl. 

Το λες λες και η υδρόψυξη είναι το ιερό δισκοπότηρο του cooling :P 

1 ώρα πριν, elpenor είπε

Aν μπορεί και θέλει έχει όρεξη ο φίλος σου να δεί αν χωράει 30 αρης ανεμιστήρας ανάμεσα στη μέση? Ψήνομαι να την χτυπήσω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Herald είπε

Aν μπορεί και θέλει έχει όρεξη ο φίλος σου να δεί αν χωράει 30 αρης ανεμιστήρας ανάμεσα στη μέση? Ψήνομαι να την χτυπήσω

Έπαθε overdose με το στήσιμο... το κάναμε με skype call από το κινητό του που έδειχνε το PC με την κάμερα και έπρεπε να τον χειριστώ σαν τον γιο μου για να μην τσακίσει... δεν είναι να του ζητάω τέτοια πράγματα.

Spoiler

Μου έχεις κάνει ζημιά με τα t30, την πρώτη φορά σταμάτησα σχετικά εύκολα το χέρι μου πριν κάνω την πληρωμή γιατί έβγαιναν 125 με τα μεταφορικά (3άδα), τη δεύτερη που έβαλε και ένα μικρό offer το amazon και έβγαιναν 107 το σταμάτησα πιο δύσκολα... ε την τρίτη θα το πατήσω.

Επεξ/σία από elpenor

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...