Herald Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, d4ydr33m3r είπε Το "αφοβα" ειναι σχετικη εννοια αναλογα τις αντοχες σου αν κατι παει στραβα.. Προσωπικα δεν βαζω ΠΟΤΕ beta bios παρα μονο μια δυο φορες που ηταν για σοβαρο προβλημα με bugs τοσα χρονια και μονο αν υπαρχει dual bios.. Μου εβγαλες τα ματια ρε φιλε 1. Παντα οι ακριβες μνημες ειναι για τους ενθουσιωδεις ειδικα τωρα που ειναι απαρχες μιας νεας τεχνολογιας σε μνημες 2.Εαν δεν ενεργοποιησεις το XMP profile του καθε κιτ, εξαρταται απο την μητρικη σου και αν τα αφηνεις ολα σε auto ρυθμισεις ή κανεις χειροκινητα επιλογες χρονισμων. 3. Ιδια πιθανοτατα οχι γιατι το καλο κιτ και σε auto πιθανοτατα θα εχει καλυτερους χρονισμους απο το απλο κιτ γιατι ειναι καλυτερo αλλα σιγουρα δεν εχει νοημα να επιλεξεις ενα ακριβο κιτ αν δεν το τρεξεις με το XMP profile δηλαδη για αυτο που προοριζεται.. 4.Παντα βελτιστοποιουνται οι μνημες και στις DDR4 π.χ ξεκινησαν απο 2666 και εφτασαν σημερα 4400 και βαλε.. Με μπερδεψες τι εννοεις αν μπουταρεις. Τον κλεινω τον υπολογιστη κανονικα και απλα εχω ενεργοποιημενο το fast boot ετσι δεν εχω ποτε θεμα με retrain και μου το κραταει το προφιλ. Μονο αν πειραξεις καποια timings manually ουτως ή αλλως που δεν του αρεσουν αρχιζουν τα θεματα,με memory preset δεν ειχα θεμα ποτε, οποτε εκει κανεις load optimized defaults κλεινεις fast boot και βγαζεις και καλωδιο ρευματος και μπουταρεις ξανα και ενεργοποιεις το fast boot για να κανει απο την αρχη train. Καμια παρεξηγηση 6200c32 ειμαι για 24/7 (δεν το λες και πρακτικο για την συντριπτικη πλειοψηφια των χρηστων και κανει αυτο που το αγορασα και με το παραπανω) αν παω ουτως ή αλλως παραπερα ζοριζεται πολυ και ανεβαζει θερμοκρασιες η cpu μου που εχει χαμηλο σχετικα SP 82 και 86 σε P cores 74/ecores.. Οποτε δωρο αδωρο ειναι γιατι αν ξεπερασεις το sweet spot τι νοημα εχει; Βλεπω παντως 6400,6600 ή πολυ ψηλα clocks και γενικα η αποδοση δεν σκαλαρει αναλογα οποτε ποιο το νοημα να λεω οτι ανεβασα αρκετα για ss? Αν ειχα κανα cherry picked 100αρι cpu τοτε ναι θα ειχα και ορεξη να ψαχτω αλλα για 24/7 ειμαι νομιζω περισσοτερο απο μια χαρα.. Τα ορια του Alderlake ακομη τα ψαχνουμε και ουτε ειπα να μην ασχοληθει καποιος με o/c και fine tuning περαιτερω.. Και εγω αργοτερα θα ψαξω περισσοτερο καποια subs, οταν ωριμασουν και τα bios περισσοτερο αλλα προς το παρον νομιζω οτι βρηκα το sweet spot χωρις να ανεβω δραματικα σε θερμοκρασιες και καταναλωση.. Επισης το board το πηρα γιατι ειναι μονοδρομος για premium Z690 αλλιως θα επρεπε να μεινω σε mainstream που απλα δεν μου εκανε σε DDR4.. Θελω ενα καρο usb και συνδεσμολογια, θελω καλη τροφοδοσια και καλα dimm slots γιατι μπορει να το κρατησω και για Raptorlake οποτε μονο χαμενο δεν θα παει Ελα ρε, εννοώ οτι αμα παω να πειράξω κατι οτιδηποτε και δεν καταφερει να κάνει train μου το γυριζει σε default. Μετα ξανανοίγω το saved profile που ηταν stable αλλα πλεον δεν είναι stable 😎 Κατα τα λοιπα και εγω ευχαριστημένος ειμαι, δεν με βλεπω τελικα να αλλαζω μνημες, εκτος αν πάω σε raptorlake του χρονου. Μετα απο τοσο καιρο με τον 11600k επιτέλους βλέπω και την 3090 να σκουζει παλι 🤣 Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2022 από Herald Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ShooterX Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 🤣 Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2022 από ShooterX Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
harrybani Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Επιστροφή στην κανονικότητα και μνήμες hynix σε λογική τιμή,βαριέμαι να στήσω... Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2022 από harrybani 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
godslayerxp Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Αν έμπαινε κάποιος νέος εδώ μέσα να μάθει τα βασικά για να ψωνίσει μητρική θα νομίζει ότι η Apex είναι καμία των 150€ και είναι η υπέρτατη ευκαιρία για όλους Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 53 λεπτά πριν, godslayerxp είπε Αν έμπαινε κάποιος νέος εδώ μέσα να μάθει τα βασικά για να ψωνίσει μητρική θα νομίζει ότι η Apex είναι καμία των 150€ και είναι η υπέρτατη ευκαιρία για όλους Entry level φιλος καλο μοντελο βγηκε. Εχει μόνο 2 dimm slots αλλα όλες σε αυτα τα λεφτα τοσα εχουν Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2022 από Herald Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pseira Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Συ-φόρουμιτες τα φώτα σας! 12600K με 300€ ή 12700KF με 349€; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Μόλις τώρα, pseira είπε Συ-φόρουμιτες τα φώτα σας! 12600K με 300€ ή 12700KF με 349€; Και οι δύο, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Έτσι ξερά δεν υπάρχει απάντηση. Ανάλογα τι σε ενδιαφέρει περισσότερο κινήσε αναλόγως. Κάνεις σύγκριση σε επεξεργαστή με ενσωματωμένα και χωρίς. Εφόσον σε ενδιαφέρει το backup της uhd δεν μιλάμε μόνο για 50 ευρώ διαφορά. Ο 12600kf tray αυτή την στιγμή είναι σε τιμή 280. Αν μπορείς να ζήσεις με το ρίσκο οτι αν κακαρώσει η gpu σου θα "ψάχνεσαι" και τα 50 ευρώ δεν σου είναι απαγορευτικά τότε ας μην το συζητάμε. (βάσει σκρουτζ η τιμή είναι 400+ και όχι 350, αν μιιλάμε για "ανοιγμένο" τότε πάλι αλλάζει η ζυγαριά) Btw η χρήση του pc ποιά θα είναι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pseira Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, nickol-us είπε Και οι δύο, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Έτσι ξερά δεν υπάρχει απάντηση. Ανάλογα τι σε ενδιαφέρει περισσότερο κινήσε αναλόγως. Κάνεις σύγκριση σε επεξεργαστή με ενσωματωμένα και χωρίς. Εφόσον σε ενδιαφέρει το backup της uhd δεν μιλάμε μόνο για 50 ευρώ διαφορά. Ο 12600kf tray αυτή την στιγμή είναι σε τιμή 280. Αν μπορείς να ζήσεις με το ρίσκο οτι αν κακαρώσει η gpu σου θα "ψάχνεσαι" και τα 50 ευρώ δεν σου είναι απαγορευτικά τότε ας μην το συζητάμε. (βάσει σκρουτζ η τιμή είναι 400+ και όχι 350, αν μιιλάμε για "ανοιγμένο" τότε πάλι αλλάζει η ζυγαριά) Btw η χρήση του pc ποιά θα είναι; Μιλάω για καταστήματα Γερμανίας. βγηκε σε προσφορά ο 12700kf κ το σκέφτομαι. εχω ήδη παραγγείλει έναν 12600κ στα 300 κ σκέφτομαι να μην τον παραλάβω. χρηση κατά 90% Gaming. Από ότι βλέπω η διαφορά είναι στο 0-4% Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Άμα είναι για 50 ευρώ εννοείται τον 12700KF, δεν υπάρχει συζήτηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, pseira είπε Μιλάω για καταστήματα Γερμανίας. βγηκε σε προσφορά ο 12700kf κ το σκέφτομαι. εχω ήδη παραγγείλει έναν 12600κ στα 300 κ σκέφτομαι να μην τον παραλάβω. χρηση κατά 90% Gaming. Από ότι βλέπω η διαφορά είναι στο 0-4% Στα μάτια μου, για gaming είναι υπερβολή κι ο 12600k αλλά περί ορέξεως που λένε. Εξαρτάται πόσο σημαντική είναι η ασφάλεια που δίνει η igpu, πόσο σε "καίνε" τα 50 ευρώ και κάθε πότε αλλάζεις σύστημα(πχ αν είναι μια στην 5ετία αξίζεις να πάρεις πιο δυνατό cpu) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greece_rodos Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Γειά σας κύριοι, έβλεπα τις συζητήσεις σας και ψήθηκα κι εγώ να επιστρέψω πάλι στην Intel. Περιμένω τον 12700KF, Z690 Aorus Pro και Kingston 32GB 6000Mhz CL40. Λέτε με το XMP να έχω κανένα θέμα; Επίσης έχει δοκιμάσει κανένας πόσο ανεβαίνουν οι συγκεκριμένες μνήμες; Ευχαριστώ. Έφτασε και συναρμολογήθηκε το μηχάνημα, μετά από αναβάθμιση του τελευταίου non beta bios το σύστημα φαίνεται να δουλεύει κανονικά με τις μνήμες XMP στις 6000mhz Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2022 από greece_rodos Edit Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
7nisiotis Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, nickol-us είπε 12700KF Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2022 από 7nisiotis 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BabisTs Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, pseira είπε Συ-φόρουμιτες τα φώτα σας! 12600K με 300€ ή 12700KF με 349€; Για ένα 50ρικο ο i7 εννοείται...τόσο τον τσίμπησα και εγώ....πολύ καλή τιμούλα! 39 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε 12700KF το beta είναι μονόδρομος αν παίξεις με 32gb ram.....μέρα με την νύχτα με το official της msi 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
7nisiotis Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 2 ώρες πριν, BabisTs είπε Για ένα 50ρικο ο i7 εννοείται...τόσο τον τσίμπησα και εγώ....πολύ καλή τιμούλα! το beta είναι μονόδρομος αν παίξεις με 32gb ram.....μέρα με την νύχτα με το official της msi Με τις 3200 crucial ballistix 2x16 (Micron Rev e ) θα πειραματιστώ λίγο, μέχρι να πετύχω (αν χρειαστεί) κάποιο καλό deal σε Samsung B-D Σύμφωνα με τον Buildzoid 3800-4133 μπορεί να επιτευχθεί ανάλογα τον imc (lottery) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2022 Σήμερα στα καλά καθούμενα πάω να ανοίξω το σύστημα με τη Prime Z690-A και αρνείται να ποστάρει 💀 τσεκάρει μνήμες και μετά λούπα φορέβερ... CMOS clear, μνήμες στα default χωρίς XMP ή άλλο profile, όλα μαμά ρυθμίσεις. Με μια μνήμη επάνω και cmos clear μπαίνει στο bios, save & exit τα ίδια...leds της μητρικής κανονικά CPU check-mem check λούπα φορέβερ .. Δοκίμασα μια μια τις μνήμες με το ενσωματωμένο memtest, μια φορά τράβηξε crash και 4-5 φορές ακόμα έβγαλε τα τεστ. Για POST και boot ούτε λόγος πάλι... Δοκίμασα άλλη μνήμη ίδια συμπεριφορά, άλλαξα τροφοδοτικό τα ίδια. Το μόνο που μένει είναι η CPU η ίδια και η μητρική. Φλασάρισμα νέο bios, τα ίδια... Ενα hint πως η μητρική είπε το ποίημα; RGB led στην μνήμη μετά από cmos clear ανάβουν κανονικά, με το που κάνω save & exit στο bios κάποιο από led στις άκρες κάνει ένα στιγμιαίο φλασάρισμα και μετά σβηστά. Σαν να υπάρχει θέμα με τα ρεύματα; Πρώτη φορά συναντώ τέτοια συμπεριφορά 🤔 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα