Herald Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, nikpoth είπε 1.47 adaptive /vf6 -0.010 / vf7 +0.025 Εχω πυρήνα που θέλει 1369vid ο χειρότερος δλδ. μια τρέξω σε λίγο cb20 Και στο vf11 ποσο εχεις? Το δικο σου παει καλυτερα στα μεγαλα clocks, εγω είναι - 0.040 στο vf6 αλλα θελει +0.060 στο vf7. Και το 11 θελει 0.120 για τα 5.7 με 1.46 adaptive και κοντευει στο 1.60 volt 😂 Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2022 από Herald Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikpoth Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Vf11 νομίζω 0.170 σε αυτό το προφίλ. LLC1 Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2022 από nikpoth Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 13 λεπτά πριν, nikpoth είπε Vf11 νομίζω 0.170 σε αυτό το προφίλ. LLC1 Με 0.17 ρε μαν τραβάει πάνω από 1.60 volts σε ST workloads. Θα το παρεις στα χέρια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikpoth Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Που βλέπεις 1.60v με 1.460 adaptive? Το είδα που το έγραψες και πριν . Ποσό βλέπεις σε hwinfo (άσχετα αν δεν διαβάζει σωστά) max vid/ max vcore / και max vcore latch max? Ποσό έχεις maximum σε αυτά; Επίσης δες μια και maximum amper σε vrm vcore power. Οποίος πυρήνας παίζει στους 45c σε παιχνίδια , πχ god of war που βλέπω τώρα , ανεβαίνει και 5.5 Το θέμα όμως είναι πως τους κρατάς δροσερούς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 51 λεπτά πριν, nikpoth είπε Που βλέπεις 1.60v με 1.460 adaptive? Το είδα που το έγραψες και πριν . Ποσό βλέπεις σε hwinfo (άσχετα αν δεν διαβάζει σωστά) max vid/ max vcore / και max vcore latch max? Ποσό έχεις maximum σε αυτά; Επίσης δες μια και maximum amper σε vrm vcore power. Οποίος πυρήνας παίζει στους 45c σε παιχνίδια , πχ god of war που βλέπω τώρα , ανεβαίνει και 5.5 Το θέμα όμως είναι πως τους κρατάς δροσερούς. To offset που βάζεις στο VF11 προστίθεται πάνω στο adaptive και όχι πάνω στο stock voltage που έχει το VF curve. Σε εμένα τουλάχιστον έτσι δουλεύει. Το έχω κλείσει το monitoring της ASUS, μου ρίχνει τα fps Δεν τρέχει κανείς corona πλέον? Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2022 από Herald Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikpoth Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Specific adaptive voltage τα έχεις αυτόματο μήπως; Εκεί δεν έχεις δώσει το voltage του κάθε πυρήνα ανάλογα με το vid που έχουν από εργοστάσιο; Δώσε ένα screen από hwinfo δεν γίνεται ρε σύ να δεις 1.6v . Αφού έχεις βάλει ήδη, καπέλο ,στο IA vr 1500.. 😂 και να θες να δώσεις 1.6/1.7 δεν σε αφήνει . 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, nikpoth είπε Specific adaptive voltage τα έχεις αυτόματο μήπως; Εκεί δεν έχεις δώσει το voltage του κάθε πυρήνα ανάλογα με το vid που έχουν από εργοστάσιο; Δώσε ένα screen από hwinfo δεν γίνεται ρε σύ να δεις 1.6v . Αφού έχεις βάλει ήδη, καπέλο ,στο IA vr 1500.. 😂 και να θες να δώσεις 1.6/1.7 δεν σε αφήνει . 1700 εχω IAVR 😜 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikpoth Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, Herald είπε 1700 εχω IAVR 😜 1750 λέει max και η intel αλλά το φοβάμαι λίγο. Το 1500 άντε 1540 είναι μια καλή δικλείδα ασφαλείας. Ότι και να κάνει κάποιος ,τουλάχιστον ξέρει ότι δεν περνά το όριο πχ στα 1.5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, nikpoth είπε 1750 λέει max και η intel αλλά το φοβάμαι λίγο. Το 1500 άντε 1540 είναι μια καλή δικλείδα ασφαλείας. Ότι και να κάνει κάποιος ,τουλάχιστον ξέρει ότι δεν περνά το όριο πχ στα 1.5 Τo IAVR δεν είναι το πόσα volts πάνε στο CPU αλλά το πόσα ζητάει το CPU πριν μπούν τα VRMs στη μέση. Το πραγματικό voltage θα είναι παρακάτω. Με 1700 IAVR τράβαγε μέχρι 1.58 το δικό μου, με 1600 IAV κάπου 1.510. 1 χρόνο να αντέξει καλά είναι, έρχονται οι μετεωρίτες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikpoth Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Αντέχουν ρε σύ.Απλά θέλει ψύξη και όχι υπερβολές για κάθε μέρα. Αν βάλω 1490 IAV , δεν πάω 1.484 που χρειάζεται για τα 5.7 , μου βγάζει κατευθείαν ένδειξη voltage limit η καμπύλη στο vf11. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, nikpoth είπε Αντέχουν ρε σύ.Απλά θέλει ψύξη και όχι υπερβολές για κάθε μέρα. Αν βάλω 1490 IAV , δεν πάω 1.484 που χρειάζεται για τα 5.7 , μου βγάζει κατευθείαν ένδειξη voltage limit η καμπύλη στο vf11. Tι να σου πώ, μπορεί να έχω κάνει λαλακία εγώ? Αλλά εσύ είσαι με LLC4, εγώ με 1, μπορεί αυτό να παίζει ρόλο, εγώ έχω vdroop από το IAV ενώ εσύ όχι. Κοίτα με τόση απόδοση που βγάζει στοκ, απλά για χόμπυ ασχολούμε με OC. Και ο 10900k ήταν κτήνος σε gaming αλλά ήθελε αρκετό tinkering σε μνήμες cache κλπα. Αυτό εδώ είναι θηρίο απτο κουτί του. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2022 από Herald 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikpoth Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Έτσι ακριβώς! Και το ai oc σε ASUs είναι πολύ καλό. Απλά τσιμπάει λίγο παραπάνω από όσο το manual. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lefstef Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 29 λεπτά πριν, Herald είπε Tι να σου πώ, μπορεί να έχω κάνει λαλακία εγώ? Αλλά εσύ είσαι με LLC4, εγώ με 1, μπορεί αυτό να παίζει ρόλο, εγώ έχω vdroop από το IAV ενώ εσύ όχι. Κοίτα με τόση απόδοση που βγάζει στοκ, απλά για χόμπυ ασχολούμε με OC. Και ο 10900k ήταν κτήνος σε gaming αλλά ήθελε αρκετό tinkering σε μνήμες cache κλπα. Αυτό εδώ είναι θηρίο απτο κουτί του. Αυτό ήθελα να ρωτήσω, σας διαβάζω συνέχεια, τα περισσότερα μου φαίνονται κινέζικα που λέτε. Επειδή ειναι στην τσίτα οι επεξεργαστές, για ποιο λόγο να ασχοληθεί κάποιος; είναι για επαγγελματικό μηχάνημα; αξίζει η ώρες που θα χαλάσεις για την διαφορά στο workload να την θυσιάσεις με το stability? Είναι για παιχνίδι; γιατί βάζετε το cyberpunk? Ποιο το νόημα να βγάλει 150-200fps ένα παιχνίδι που δεν είναι fps και δεν έχει τρελή διαφορά αν είσαι πάνω από 60; Ασχολήθηκα λίγο με τις μνήμες από 4400 να ρίξω το latency και δεν καταλάβαινα διαφορά, οπότε τις έβαλα xmp. Νομίζω απλά κυνηγάτε νούμερα που δεν μπορείτε να δείτε την διαφορά στην πράξη. Το λέω σαν ένας casual gamer, δεν παίζω επαγγελματικά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jgeorgiou Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 16 λεπτά πριν, lefstef είπε Αυτό ήθελα να ρωτήσω, σας διαβάζω συνέχεια, τα περισσότερα μου φαίνονται κινέζικα που λέτε. Επειδή ειναι στην τσίτα οι επεξεργαστές, για ποιο λόγο να ασχοληθεί κάποιος; είναι για επαγγελματικό μηχάνημα; αξίζει η ώρες που θα χαλάσεις για την διαφορά στο workload να την θυσιάσεις με το stability? Είναι για παιχνίδι; γιατί βάζετε το cyberpunk? Ποιο το νόημα να βγάλει 150-200fps ένα παιχνίδι που δεν είναι fps και δεν έχει τρελή διαφορά αν είσαι πάνω από 60; Ασχολήθηκα λίγο με τις μνήμες από 4400 να ρίξω το latency και δεν καταλάβαινα διαφορά, οπότε τις έβαλα xmp. Νομίζω απλά κυνηγάτε νούμερα που δεν μπορείτε να δείτε την διαφορά στην πράξη. Το λέω σαν ένας casual gamer, δεν παίζω επαγγελματικά Μην σου φαίνεται παράξενο , είναι χόμπυ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Razor333 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 31 λεπτά πριν, lefstef είπε Αυτό ήθελα να ρωτήσω, σας διαβάζω συνέχεια, τα περισσότερα μου φαίνονται κινέζικα που λέτε. Επειδή ειναι στην τσίτα οι επεξεργαστές, για ποιο λόγο να ασχοληθεί κάποιος; είναι για επαγγελματικό μηχάνημα; αξίζει η ώρες που θα χαλάσεις για την διαφορά στο workload να την θυσιάσεις με το stability? Είναι για παιχνίδι; γιατί βάζετε το cyberpunk? Ποιο το νόημα να βγάλει 150-200fps ένα παιχνίδι που δεν είναι fps και δεν έχει τρελή διαφορά αν είσαι πάνω από 60; Ασχολήθηκα λίγο με τις μνήμες από 4400 να ρίξω το latency και δεν καταλάβαινα διαφορά, οπότε τις έβαλα xmp. Νομίζω απλά κυνηγάτε νούμερα που δεν μπορείτε να δείτε την διαφορά στην πράξη. Το λέω σαν ένας casual gamer, δεν παίζω επαγγελματικά For fun είναι, για εμένα πιο fun από πολλά games. Το cp77 είναι το πιο βαρύ ΑΑΑ από κάθε άποψη και έχει διαφορά ακόμα και στα 1440p με ακριβές κάρτες, οπότε αξίζει να ασχοληθείς, επίσης είναι FPS και μια χαρά καταλαβαίνεις πάνω από 60fps ή πιο σταθερά frametimes, όπως και με τα περισσότερα παιχνίδια, φυσικά με την κατάλληλη κάρτα αλλά και οθόνη. ADL με 4400 xmp σχεδόν τερματίζουν τις περισσότερες κάρτες εκεί έξω σε μεγάλες αναλύσεις 1440p και πάνω, οπότε δεν θα δεις ποτέ το παραμικρό με την 570, αν αλλάξεις άυριο με 4080 όμως, μπορεί και να αξίζει να ασχοληθείς. Επαγγελματίες πάντως κάτι μου λέει παίζουν με καρατσεκαρισμένα O/Ced συστήματα ή stock+xmp με μνήμες στο qvl της μητρικής, δεν νομίζω να ρισκάρουν ctd/bsod σε καμία περίπτωση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα