malakudi Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 7 λεπτά πριν, 3DJIN είπε εχει στο φλεσιο με 120 b660 και στη φρατζη με 160 asus Όχι ATX όμως.
CODEC Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, adtakhs είπε Δυστυχώς η πλατφόρμα είναι τραγικά ακριβή. Πίστευα πως ήταν λόγω μη διαθεσιμότητας, όπου όποιο κατάστημα προλάβει κοπανά, αλλά με τα παραπάνω στο βίντεο βλέπω πως δεν ισχύει. Μια βόλτα στο Skroutz και θα δει κανείς μητρικές που σε άλλα socket κοστίζουν 30-40€ να πωλούνται στα 120€ . Px . Στην προνομοιακή τιμή των 120€. Τιμολογιακά με αυτές τις τιμές των μητρικών, μόνο ο 12600K/KF έχει νόημα, με την επένδυση σε ανάλογου κόστους μητρική. 12600 χωρίς k σε τέτοιο board..... Με k , άσε που κρατάω επιφυλάξεις για την αξιοπιστία του board.... είναι σα να έχεις audi S3 με 14αρες ζάντες... Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2022 από CODEC
jgeorgiou Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Οποιος βιάζεται σκοντάφτει (και πληρώνει). Πριν μια εβδομάδα ανακοίνωσε Β660 η INΤLELA και εσείς λέτε γιατί είναι λίγα και ακριβά τα μοντέλα που είναι διαθέσιμα σε μια ασήμαντη χώρα σαν την δική μας που είναι μακρυά και από τα κέντρα κατανάλωσης και τα κέντρα παραγωγής. Με τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας αντί να τα δούμε 1 μήνα μετά την ανακοίνωση θα τα έχουμε 2-3 μήνες μετά. Καλό Μάρτιο-Απρίλιο δηλαδή. Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2022 από jgeorgiou
adtakhs Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, CODEC είπε 12600 χωρίς k σε τέτοιο board..... Με k , άσε που κρατάω επιφυλάξεις για την αξιοπιστία του board.... είναι σα να έχεις audi S3 με 14αρες ζάντες... Εγώ λέω πως δεν αξίζει με αυτές τις τιμές να αγοράσεις 200€ μητρική για να βάλεις 150€ επεξεργαστή.... Από την άλλη οι μητρικές που παίζουν σήμερα στα 120€ και είναι για τα μπάζα, ούτε upgrade path προσφέρουν ούτε τίποτα. Είναι ως μη γενόμενες. Και καταλήγω στο συμπέρασμα που δεν κατάλαβες. Πως δηλαδή για να αξίζει να επενδύσεις σε μητρική των 200€ που να είναι μητρική πλήρης με τα όλα της , πρέπει να αγοράσεις τουλάχιστον έναν 12600K/KF . Εκεί μπορεί να πει κανείς πως υπάρχει μια κάποια σχέση απόδοσης κόστους. Δεν είπα πουθενά να βάλει σε τέτοια σαπάκια τον 12600. Είπα: Αναφορά σε κείμενο Τιμολογιακά με αυτές τις τιμές των μητρικών, μόνο ο 12600K/KF έχει νόημα, με την επένδυση σε ανάλογου κόστους μητρική. 17 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Οποιος βιάζεται σκοντάφτει (και πληρώνει). Πριν μια εβδομάδα ανακοίνωσε Β660 η INΤLELA και εσείς λέτε γιατί είναι λίγα και ακριβά τα μοντέλα που είναι διαθέσιμα σε μια ασήμαντη χώρα σαν την δική μας που είναι μακρυά και από τα κέντρα κατανάλωσης και τα κέντρα παραγωγής. Με τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας αντί να τα δούμε 1 μήνα μετά την ανακοίνωση θα τα έχουμε 2-3 μήνες μετά. Καλό Μάρτιο-Απρίλιο δηλαδή. Οι τιμές που εμφανίστηκαν στο προηγούμενο βίντεο, δεν είναι για Ελλάδα.... είναι οι τιμές που ανακοίνωσαν οι εταιρείες για τα αναφερόμενα μοντέλα. Ρίξτου μια ματιά. Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2022 από adtakhs
CODEC Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 10 ώρες πριν, adtakhs είπε Εγώ λέω πως δεν αξίζει με αυτές τις τιμές να αγοράσεις 200€ μητρική για να βάλεις 150€ επεξεργαστή.... Από την άλλη οι μητρικές που παίζουν σήμερα στα 120€ και είναι για τα μπάζα, ούτε upgrade path προσφέρουν ούτε τίποτα. Και καταλήγω στο συμπέρασμα που δεν κατάλαβες. Πως δηλαδή για να αξίζει να επενδύσεις σε μητρική των 200€ που να είναι μητρική πλήρης με τα όλα της , πρέπει να αγοράσεις τουλάχιστον έναν 12600K/KF . Δεν είπα πουθενά να βάλει σε τέτοια σαπάκια τον 12600. Είπα Οι τιμές που εμφανίστηκαν στο προηγούμενο βίντεο, δεν είναι για Ελλάδα.... είναι οι τιμές που ανακοίνωσαν οι εταιρείες για τα αναφερόμενα μοντέλα. Ρίξτου μια ματιά. Μα δε διαφωνώ σ αυτό που περιγράφεις...ίσως δε το διατύπωσα σωστά.... άσχετα με τις τιμές .... αν έχεις βάλει στο μάτι 12600K και πάνω... απαγορεύεται να κοιτάς τέτοιας κατηγορίας board...... αλλιώς στο τμήμα.....!!!!!! 1
jgeorgiou Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, CODEC είπε Μα δε διαφωνώ σ αυτό που περιγράφεις...ίσως δε το διατύπωσα σωστά.... άσχετα με τις τιμές .... αν έχεις βάλει στο μάτι 12600K και πάνω... απαγορεύεται να κοιτάς τέτοιας κατηγορίας board...... αλλιώς στο τμήμα.....!!!!!! Γιατί δεν μπορείς να βάλεις 12600Κ πάνω σε τέτοια μητρική? Επειδή θα αποδίδει σε ακραία σενάρια -5% και στο 99,9% real-life apps -0.5% ? Τώρα αν το θες για ακραία σενάρια (π.χ. πολύωρο rendering) τότε σίγουρα πας στον Ι9 ή σε R5950X αν θες mainstream desktop platform. Για δώσε μας να καταλάβουμε που είναι το έγκλημα και πρέπει να πάει στο τμήμα όποιος το κάνει. Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2022 από jgeorgiou
pseira Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Εγώ τσίμπησα χθες Asus Strix Z690-A για το λευκό μου build κ εντός της εβδομάδας θα έρθει μαζί με έναν 12600Κ. Τιμή από ebay.de : 336€ (με κουπόνι 10% σε ηλεκτρονικά). Έχει και η Asus 45€ Cashback, βγαίνει τελική 290€ ,not Bad. 3
RTW4ever Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 19 ώρες πριν, morehp είπε 16 ώρες πριν, malakudi είπε MSI B660 Tomahawk Wifi No CPU O/C PCI-E 4.0 only 200$ MSRP Είναι το μόνο ATX B660 της MSI, στα 200$ και με το ζόρι να πάρεις το wifi. Γιατί να πάρει κάποιος αυτό το board και όχι το Z690-P; Αυτό το trend να βγάζουμε μόνο ακριβά μοντέλα δε το βλέπω να σταματάει, βρήκαν όλη τη δικαιολογία να ξεζουμίζουν. Δηλαδή η MSI μας λέει ή 200$ ή Micro-ATX, κάτι άλλο δεν έχει. Απαράδεκτοι. Η ASUS μία από τα ίδια, μόνο ROG Strix και TUF Wifi σε ATX, με πιο φθηνό το TUF στα 200$. Κρίμα, πολύ κρίμα. 16 ώρες πριν, adtakhs είπε Δυστυχώς η πλατφόρμα είναι τραγικά ακριβή. Πίστευα πως ήταν λόγω μη διαθεσιμότητας, όπου όποιο κατάστημα προλάβει κοπανά, αλλά με τα παραπάνω στο βίντεο βλέπω πως δεν ισχύει. Μια βόλτα στο Skroutz και θα δει κανείς μητρικές που σε άλλα socket κοστίζουν 30-40€ να πωλούνται στα 120€ . Px . Στην προνομοιακή τιμή των 120€. Τιμολογιακά με αυτές τις τιμές των μητρικών, μόνο ο 12600K/KF έχει νόημα, με την επένδυση σε ανάλογου κόστους μητρική. Παίδες έχω πάθει σοκ με τις τιμές των μητρικών για AL. Είδα ολόκληρο το βίντεο παραπάνω, τι τραγική κατάσταση είναι αυτή; Εκτός από το κύριο workstation pc μου όπου όπως θα δείτε στο άλλο νήμα έχω παραγγείλει και περιμένω την επόμενη εβδομάδα 5900Χ και Χ570S Tomahawk, συντηρώ τουλάχιστον άλλα τέσσερα PC για διάφορες εργασίες. Ε λοιπόν όταν είδα πριν λίγο καιρό την ανακοίνωση των υπόλοιπων μοντέλων AL από την Intel, δηλαδή από τον Celeron ως τον 12400, είχα χαρεί ιδιαίτερα, διότι η Intel έβγαλε επιτέλους πλήρη καινούρια σειρά στις χαμηλές κατηγορίες τιμής, μετά από πολλά χρόνια, την στιγμη που η AMD έχει πουλήσει / εγκαταλείψει τελείως την κατηγορία (κάτω από 200 €), πράγμα το οποίο θεωρώ κατάπτυστο παρεμπιπτόντως και θα χαρώ να το πληρώσει ακριβά. Όπως βλέπετε δεν υποστηρίζω καμία εταιρεία, σε αντίθεση με κάποια Ιντελοτρολ εδώ μέσα, απλά τη δουλειά μου θέλω να κάνω ως καταναλωτής. Παλιότερα λοιπόν, είχα αγοράσει μητρική αντίστοιχη της Η610 με 40-50 € και τώρα ανακοινώθηκαν στα 115-120!!!!! Είχα αγοράσει αντίστοιχη της Β660 στα 70-80 € και τώρα ανακοινώθηκαν στα 140-150!!!!!!!!!!!!!!! Απίστευτες αυξήσεις!! Και εγώ που θέλω να φτιάξω ένα σύστημα με Celeron AL και ένα ακόμα με Pentium AL ή τον μικρότερο και φθηνότερο i3, τι κάνω; Είναι δυνατόν να έχει ο επεξεργαστής 50 € περίπου και η πιο φθηνή μητρική - σκουπίδι κυριολεκτικά, να ξεκινά από 115; ΤΡΑΓΙΚΟ!!! 1 1
ShooterX Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, pseira είπε Εγώ τσίμπησα χθες Asus Strix Z690-A για το λευκό μου build κ εντός της εβδομάδας θα έρθει μαζί με έναν 12600Κ. Τιμή από ebay.de : 336€ (με κουπόνι 10% σε ηλεκτρονικά). Έχει και η Asus 45€ Cashback, βγαίνει τελική 290€ ,not Bad. Not bad αλλά με τα ιδια η λιγότερα € πήγαινες σε 12700k και ένα πιο φτηνο Z690 mobo..αλλά το λευκο.. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2022 από ShooterX 1
nick0lis Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 27 λεπτά πριν, RTW4ever είπε Παίδες έχω πάθει σοκ με τις τιμές των μητρικών για AL. Είδα ολόκληρο το βίντεο παραπάνω, τι τραγική κατάσταση είναι αυτή; Εκτός από το κύριο workstation pc μου όπου όπως θα δείτε στο άλλο νήμα έχω παραγγείλει και περιμένω την επόμενη εβδομάδα 5900Χ και Χ570S Tomahawk, συντηρώ τουλάχιστον άλλα τέσσερα PC για διάφορες εργασίες. Ε λοιπόν όταν είδα πριν λίγο καιρό την ανακοίνωση των υπόλοιπων μοντέλων AL από την Intel, δηλαδή από τον Celeron ως τον 12400, είχα χαρεί ιδιαίτερα, διότι η Intel έβγαλε επιτέλους πλήρη καινούρια σειρά στις χαμηλές κατηγορίες τιμής, μετά από πολλά χρόνια, την στιγμη που η AMD έχει πουλήσει / εγκαταλείψει τελείως την κατηγορία (κάτω από 200 €), πράγμα το οποίο θεωρώ κατάπτυστο παρεμπιπτόντως και θα χαρώ να το πληρώσει ακριβά. Όπως βλέπετε δεν υποστηρίζω καμία εταιρεία, σε αντίθεση με κάποια Ιντελοτρολ εδώ μέσα, απλά τη δουλειά μου θέλω να κάνω ως καταναλωτής. Παλιότερα λοιπόν, είχα αγοράσει μητρική αντίστοιχη της Η610 με 40-50 € και τώρα ανακοινώθηκαν στα 115-120!!!!! Είχα αγοράσει αντίστοιχη της Β660 στα 70-80 € και τώρα ανακοινώθηκαν στα 140-150!!!!!!!!!!!!!!! Απίστευτες αυξήσεις!! Και εγώ που θέλω να φτιάξω ένα σύστημα με Celeron AL και ένα ακόμα με Pentium AL ή τον μικρότερο και φθηνότερο i3, τι κάνω; Είναι δυνατόν να έχει ο επεξεργαστής 50 € περίπου και η πιο φθηνή μητρική - σκουπίδι κυριολεκτικά, να ξεκινά από 115; ΤΡΑΓΙΚΟ!!! Νομίζω δεν αξίζει και από τις δύο πλευρές να πάρεις επεξεργαστή των 50-80€ με το κόστος των υπολοίπων περιφεριακών. Αν το θες μόνο ίντερνετ word Excel ταινίες δώσε 80€ στο raspberry pi.
RTW4ever Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, nick0lis είπε Νομίζω δεν αξίζει και από τις δύο πλευρές να πάρεις επεξεργαστή των 50-80€ με το κόστος των υπολοίπων περιφεριακών. Αν το θες μόνο ίντερνετ word Excel ταινίες δώσε 80€ στο raspberry pi. Έχω και Raspbery Pi 4GB model που το έχω για media center. Άλλα προβλήματα από εκεί, αλλά η όλη κουβέντα είναι εκτός θέματος. Το θέμα μας εδω είναι ότι όπως παρουσιάστηκαν οι μητρικές, θέτουν εκτός αγοράς όλους τους φθηνούς Intel. Βασικά αυτό θα ίσχυε αν η AMD είχε προτάσεις στην κατηγορία. Τώρα ούτε η μια ούτε η άλλη έχουν σοβαρή πρόταση στην κατηγορία Celeron έως και του πιο φτηνού i3. Δέστε εδώ τιμές για τα σκουπίδια τις Η610. Αυτές δεν έπρεπε να είναι πάνω από 50 ευρώ. Ο πιο φθηνός i3, o 12100 (εννοείται ότι θέλουμε επεξεργαστή με ενσωματωμένα γραφικά σε τέτοιες κατηγορίες, δεν θα βάλουμε φυσικά ξεχωριστή κάρτα) έχει 150 € και άλλα τόσα σχεδόν έχει η πιο φθηνή Β660! 300 σχεδόν ευρώ μόνο για επεξεργαστή και μητρική, αν θες έναν αξιοπρεπή υπολογιστή για γραφείο! Δηλαδή στα ίδια που έρχεται ο 5600G της AMD με μια μητρική των 50-60 ευρώ! Τεράστιο αυτογκόλ απο την Ιντελ. Φυσικά θα προτιμούσα τον 5600G από τον 12100, αλλά βέβαια το ζήτημα είναι ότι δεν μπορούμε να πάρουμε σετ με 120-150 σύνολο. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2022 από RTW4ever 2
nick0lis Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) @RTW4ever Είναι υπαρκτό το επιχείρημα σου όμως η σειρά 12 βγήκε αυτές τις μέρες μαζί με τις μητρικές οι τιμές είναι πάνω. Προσωπικά αν ήθελα cpu στα 100€ θα πήγαινα σε 10400 με φτηνά παρελκόμενα. Εξάλλου αυτό που παρουσιάζουν οι ενθουσιώδεις παιχνιδαδες δεν είναι η νόρμα ούτε η πραγματικότητα. Δεν θα έκανα τη χάρη ούτε στην amd να πάρω τον 5600 Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2022 από nick0lis
Herald Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, RTW4ever είπε Έχω και Raspbery Pi 4GB model που το έχω για media center. Άλλα προβλήματα από εκεί, αλλά η όλη κουβέντα είναι εκτός θέματος. Το θέμα μας εδω είναι ότι όπως παρουσιάστηκαν οι μητρικές, θέτουν εκτός αγοράς όλους τους φθηνούς Intel. Βασικά αυτό θα ίσχυε αν η AMD είχε προτάσεις στην κατηγορία. Τώρα ούτε η μια ούτε η άλλη έχουν σοβαρή πρόταση στην κατηγορία Celeron έως και του πιο φτηνού i3. Δέστε εδώ τιμές για τα σκουπίδια τις Η610. Αυτές δεν έπρεπε να είναι πάνω από 50 ευρώ. Ο πιο φθηνός i3, o 12100 (εννοείται ότι θέλουμε επεξεργαστή με ενσωματωμένα γραφικά σε τέτοιες κατηγορίες, δεν θα βάλουμε φυσικά ξεχωριστή κάρτα) έχει 150 € και άλλα τόσα σχεδόν έχει η πιο φθηνή Β660! 300 σχεδόν ευρώ μόνο για επεξεργαστή και μητρική, αν θες έναν αξιοπρεπή υπολογιστή για γραφείο! Δηλαδή στα ίδια που έρχεται ο 5600G της AMD με μια μητρική των 50-60 ευρώ! Τεράστιο αυτογκόλ απο την Ιντελ. Φυσικά θα προτιμούσα τον 5600G από τον 12100, αλλά βέβαια το ζήτημα είναι ότι δεν μπορούμε να πάρουμε σετ με 120-150 σύνολο. Με λιγότερα απο οσο κανει ο 5600x παιρνεις 12400f και μητρικη....τι συζηταμε θα θελα να ξερα 😂 1
NT1G Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Αναφορά σε κείμενο Ο πιο φθηνός i3, o 12100 (εννοείται ότι θέλουμε επεξεργαστή με ενσωματωμένα γραφικά σε τέτοιες κατηγορίες, δεν θα βάλουμε φυσικά ξεχωριστή κάρτα) .... αν θες έναν αξιοπρεπή υπολογιστή για γραφείο! . Αναφορά σε κείμενο Με λιγότερα απο οσο κανει ο 5600x παιρνεις 12400f και μητρικη... Παράνοια. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα