Προς το περιεχόμενο

Intel 12th Gen Core, Alder-Lake & Z690 (2021) [ LGA 1700 ]

7nisiotis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, akoinonitos είπε

Να ρωτησω ρε παιδες γτ εχω μεινει λιγο πισω ,θα υπαρχουν νεες μητρικες με ddr4 και αλλες με ddr5 ?

Yes, αλλα ddr4 στα φτηνα μοντέλα. 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Herald είπε

Στα 200 ειναι οκ αλλα πάλι, θα βγαινει πίσω απο 11600k με oc. Και λογικα και με φτηνοτερο κοστος. 

φθηνοτερο γτ? θα βαζεις τον 12400 στην πιο φθηνη μητρικη και θα παιζει στοκ ,στον 11600K θες μητρικη μετρια και πανω για ενα καλο Overclock ,ασε που δεν νομιζω να τον δεις κατω απο 200 ευρω και βαλε και την ψυξη.

1 λεπτό πριν, Herald είπε

Yes, αλλα ddr4 στα φτηνα μοντέλα. 

καλο ειναι αυτο

Επεξ/σία από akoinonitos

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Herald είπε

Στα 200 ειναι οκ αλλα πάλι, θα βγαινει πίσω απο 11600k με oc. Και λογικα και με φτηνοτερο κοστος. 

Σου λεω κ παλι είναι λίγο άκυρη η σύγκριση π κάνεις.. Διαφορετικά tiers cpu..Επίσης ίσως δεν είναι τα τελικά ρολόγια του αυτά.. με all core 4ghz-single 4.6ghz ήταν τα νούμερα..

12 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Να ρωτησω ρε παιδες γτ εχω μεινει λιγο πισω ,θα υπαρχουν νεες μητρικες με ddr4 και αλλες με ddr5 ?

Ναι εάν δεις κ εδώ ..

Spoiler

NC2MxJPOPYNd59Wo.jpg.a506cd5dee4b3bcedeecc5b476d18fd9.jpg

https://www.techpowerup.com/287984/huge-list-of-close-to-100-upcoming-z690-motherboards-leaks

Επεξ/σία από ShooterX
  • Like 1
  • Thanks 1

1 ώρα πριν, akoinonitos είπε

φθηνοτερο γτ? θα βαζεις τον 12400 στην πιο φθηνη μητρικη και θα παιζει στοκ ,στον 11600K θες μητρικη μετρια και πανω για ενα καλο Overclock ,ασε που δεν νομιζω να τον δεις κατω απο 200 ευρω και βαλε και την ψυξη.

καλο ειναι αυτο

Aν εννοείς φθηνότερη z690, δεν νομίζω να ξεκινάνε από τα ~100€. PCIE 5 και τα ρέστα, θα πονέσουμε.

Αν εννοείς τα b660, αυτά πάνε από το 2022 και άν.

2 ώρες πριν, Herald είπε

Aν εννοείς φθηνότερη z690, δεν νομίζω να ξεκινάνε από τα ~100€. PCIE 5 και τα ρέστα, θα πονέσουμε.

Αν εννοείς τα b660, αυτά πάνε από το 2022 και άν.

μιλαω για την  πιο φθηνη μητρικη που θα υπαρξει με ddr4 ρε ,ποσο να εχει ?

11 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

ποσο να εχει

λογικα οσο εχουν οι φτηνες z590 και λιγο πιο πανω επειδη ειναι φρεσκο πραμα..........

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, akoinonitos είπε

καλο ειναι αυτο

τσεκαρε έχω ποσταρει λίστα με όλα τα μοντέλα μητρικών που έχουν διαρρεύσει, κάποια ποστ πίσω <<;) 

Edit. Α την ανέβασε και ο @ShooterX

3 ώρες πριν, LIGHT1NG είπε

Ίσως και να είναι πεταμένα λεφτά αν τώρα κάποιος έχει πχ i7 και i9 10-11 γενιά και από amd πλευρά zen 3.

Αυτό θέλω να δω κ γω. Για 12700Κ έχω αποφασίσει αλλά αν τα πράγματα πάνε κατά δι@όλου με τιμές για τρομάρα θα το σκεφτώ για εναλλακτικές λύσεις

Επεξ/σία από 7nisiotis

3 ώρες πριν, _Theo_ είπε

Επειδή έχω μείνει και εγώ λίγο πίσω, θα υπάρχουν μητρικές που να υποστηρίζουν ταυτόχρονα DDR4 και DDR5;;

99% όχι, είχα διαβάσει μία ανάλυση που εξηγούσε γιατί νομίζω από το anandtech- δεν ταιριάζουν στο σχεδιασμό της μητρικής να υπάρχουν buses και για τα δύο είδη. Αν κάποια βγει θα είναι frankenstein solution.

• Like 1

https://www.tomshardware.com/news/intel-alder-lake-cpus-may-not-work-with-older-games

Εάν το κατάλαβα καλά κάποιοι τίτλοι δεν θα παίζουν σε alder lake, εκτός και εάν ο εκδότης αφαιρέσει η κανει update το DRM.

4 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

Turn off small cores ✓ στα μη υποστηριζόμενα FIXED

Δεν ξέρω πώς δουλεύει αυτό το αντιπειρατικό λογισμικό ούτε αν θα υπάρχει δυνατότητα απενεργοποίησης σε small cores, μακάρι να φτιάξουν κάτι καλό γιατί θα υπάρχει ανταγωνισμός και ο ανταγωνισμός ρίχνει τις τιμές.

8 ώρες πριν, malakudi είπε

99% όχι, είχα διαβάσει μία ανάλυση που εξηγούσε γιατί νομίζω από το anandtech- δεν ταιριάζουν στο σχεδιασμό της μητρικής να υπάρχουν buses και για τα δύο είδη. Αν κάποια βγει θα είναι frankenstein solution.

Όσες μητρικές υποστηρίζουν ddr5 θα μπορείς να βάλεις και ddr4. Το αντίθετο δεν θα γίνεται...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, cpc464 είπε

Δεν ξέρω πώς δουλεύει αυτό το αντιπειρατικό λογισμικό ούτε αν θα υπάρχει δυνατότητα απενεργοποίησης σε small cores, μακάρι να φτιάξουν κάτι καλό γιατί θα υπάρχει ανταγωνισμός και ο ανταγωνισμός ρίχνει τις τιμές.

Αυτο το "ο ανταγωνισμος ριχνει τις τιμες" που το βλεπετε ρε παιδες στην πραξη ? τωρα δεν υπαρχει ανταγωνισμος ? στο θεο ειναι οι τιμες

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...