Προς το περιεχόμενο

Intel 12th Gen Core, Alder-Lake & Z690 (2021) [ LGA 1700 ]

7nisiotis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, ioannis__ είπε

Υπάρχει και ο 12100 με igpu ή όχι;

Ναι υπάρχει, δεν κοστίζει 120-130€ όμως, δεν έχει μητρικές στα 50-60€ και δεν ξέρω και τι ενσωματωμενα φορά.

Επεξ/σία από adtakhs
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Ναι υπάρχει, δεν κοστίζει 120-130€ όμως, δεν έχει μητρικές στα 50-60€ και δεν ξέρω και τι ενσωματωμενα φορά.

Ε για το office τι σημασία έχει τι igpu φοράει;

Ο 12100 είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να είναι για την τιμή του. 120ε με μια εντρι μητρική να τρέξει όλα τα office προγράμματα , να κάνει τη δουλειά ενός μέσου + χρήστη το 2022 με τις ανάλογες υποχωρήσεις. Απλά είναι ιντελ κ όχι amd

Για πάμε El Cheapo μνημουλίνια 99€ τα 32GB

IMG_20220110_150711.jpg 

Αργότερα βλέπουμε για Sammy B dies, τώρα+100€ δε δινω, αν παιχτεί καμία προσφορά σε μεταχειρισμένες - ή - νέες κάνω την αλλαγή πάλι.

Lga bracket να έρθει μαμω τη τρέλα του να τελειώνουμε

• Like 4

5 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Κ οι μητρικές των 60 ευρώ θα έχουν 2 usb

Μια χαρά είναι ο 12100, όπως μια χαρά ήταν και ο 10100. Για gaming rig το minimum είναι ο 12400, αλλά για office/esports/light gaming  ο 12100 είναι άρχοντας μέσες άκρες ~10% πάνω από 3600 πλην συγκεκριμένων περιπτώσεων που πιτάρει από threads/ μικρή cache. Αν δε σε νοιάζει καθόλου το productivity είσαι κομπλέ.

H AMD έχει αποκηρύξει την συγκεκριμένη κατηγορία τιμής (κλείνουμε 2 χρόνια σε λίγο). Παραείναι για δεξιές τσέπες φαίνεται.😁

• Confused 1
  • Sad 1

Είχα παραγγείλει την Corsair H170i lcd πριν 1,5 μήνα περίπου όταν την είχε το msystems προπαραγγελια αλλά σήμερα με ενημέρωσαν ότι τελικά αναμένεται να κυκλοφορήσει μετά από 2-3 μηνες,οπότε την ακύρωσα.

Τα έχω όλα έτοιμα με τον 12900k,μόνο η υδρόψυξη μου λείπει.

Σκέφτομαι για την Asus rog ryujin ii,γνωρίζει κανείς ποτέ αναμένεται να κυκλοφορήσει?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, Ultimategr είπε

Είχα παραγγείλει την Corsair H170i lcd πριν 1,5 μήνα περίπου όταν την είχε το msystems προπαραγγελια αλλά σήμερα με ενημέρωσαν ότι τελικά αναμένεται να κυκλοφορήσει μετά από 2-3 μηνες,οπότε την ακύρωσα.

Σκέφτομαι για την Asus rog ryujin ii,γνωρίζει κανείς ποτέ αναμένεται να κυκλοφορήσει?

400 euro ετοιμοπαράδοτη στο amazon.de και 300 με παραγγελία από bestprice. Τώρα αν εννοείς πότε θα υπάρχει ετοιμοπαράδοτη στο skroutz δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να ξέρει. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι αξίζει τόσα χρήματα ένα AIO...

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 3

Μόλις τώρα, elpenor είπε

400 euro ετοιμοπαράδοτη στο amazon.de και 300 με παραγγελία από skroutz. Τώρα αν εννοείς πότε θα υπάρχει ετοιμοπαράδοτη στο skroutz δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να ξέρει. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι αξίζει τόσα χρήματα ένα AIO...

Για ekwb να τα δώσεις... Για corsair και asus... Lol 😎

28 λεπτά πριν, Ultimategr είπε

Πολλά € για ΑΙΟ, όπως λέει και ο φίλος παραπάνω. Δες κάτι μέχρι 120-150€ και call it a day 

Όντως 400 ευρώ είναι αρκετά ακριβή.Τελη Νοεμβρίου τo msystems είχε την Corsair H170i lcd 315 ευρώ προπαραγγελια,μετά όμως από μερικές μέρες την έβγαλε καθώς θα ο προμηθευτής ενημέρωσε ότι τελικά θα καθυστερήσει αρκετα η κυκλοφορία της.

Μόλις τώρα, Ultimategr είπε

Όντως 400 ευρώ είναι αρκετά ακριβή.Τελη Νοεμβρίου τo msystems είχε την Corsair H170i lcd 315 ευρώ προπαραγγελια,μετά όμως από μερικές μέρες την έβγαλε καθώς θα ο προμηθευτής ενημέρωσε ότι τελικά θα καθυστερήσει αρκετα η κυκλοφορία της.

Η παίρνεις arctic freezer, η πας σε ekwb aio η custom loop. Τα υπολοιπα ειναι για rgb μπιμπλικια και αηδιες, δεν χρειαζεται να βάλεις aio βαλε rgb strips στο κουτι, πιο φτηνα θα σου ερθει. 

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Herald είπε

Δεν ξέρω τι ψυχασθένεια τον έπιασε στο gamegpu αλλά ξανατρέχει παλιά games με τιγκαρισμένες μνήμες και όντως, παντού μπλέ βλέπεις στην κορυφή. Ποιός να το λέγε ότι λόγω μεγαλύτερου ταβανιού παίρνουν κεφάλι τα Intel σε gaming (γκούχ γκούχ)

Δεν είδα κάπου να λέει ότι στους 5xxx τα τρέχει 1:1.

4000 τη μνήμη, ικανός είναι ο τύπος να έχει 1:4 το fabric (αντί για 2000 να το έχει στα 1000)

Ειδικά όταν τα αποτελέσματα του είναι τελείως διαφορετικά με αυτά που έχουμε δει εδώ μέσα, μεταξύ μας.

Τιγκαρισμένες μνήμες στα 4000 παίρνουν περισσότερο οι Intel από τους AMD; Νέα θεωρία είναι αυτή; Νόμιζα όταν έπαιρναν το ίδια και μόνο όταν οι Intel έπαιζαν στα ~4500 και οι Ryzen στα 3800 άρχιζαν να πλησιάζουν οι 10th gen.

4 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Στο gamegpu.ru τρέχει με ultra settings και τώρα τελευταία με 4400 ή 4000 ram τους 10th gen. Στο FC6 ειδικά, τα 10th gen έρχονται τελευταία και καταιδρωμένα στο hw unboxed και στο GN. Στο gamegpu.ru είναι(με RT on) έστω και λίγο μπροστά από 5XXX

Ίδρωσες με το BF2042 test του HWU και ψάχνεις τώρα να βρεις αποκούμπι, ε; 🤣

Να κάνει ξεκάθαρο ο gamegpu πρώτα αν τρέχει sync το FCLK με το MCLK και μετά τα συμπεράσματα...

Επεξ/σία από kkatzos
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ilos είπε

Μια χαρά είναι ο 12100, όπως μια χαρά ήταν και ο 10100. Για gaming rig το minimum είναι ο 12400, αλλά για office/esports/light gaming  ο 12100 είναι άρχοντας μέσες άκρες ~10% πάνω από 3600 πλην συγκεκριμένων περιπτώσεων που πιτάρει από threads/ μικρή cache. Αν δε σε νοιάζει καθόλου το productivity είσαι κομπλέ.

H AMD έχει αποκηρύξει την συγκεκριμένη κατηγορία τιμής (κλείνουμε 2 χρόνια σε λίγο). Παραείναι για δεξιές τσέπες φαίνεται.😁

Εδω βέβαια να αναφέρουμε πως σε οτιδήποτε κάτω από RTX3080/RX6800 η/και σε ανάλυση πάνω από 1440p δεν θα αντιλαμβάνεσαι καμία διαφορά από  12100 και 12400/5600x μην πω και 12600k/5800x. 

Αυτό δεν το λες απλά μια χαρά για Light Gaming, αλλά ίσως το απόλυτο VFM Gaming CPU για φέτος. 

Προσωπικά πιστεύω πως ο 12100 είναι ο 3600 του 2022 και μάλιστα σε ακόμα καλύτερο επίπεδο VFM. 

Επεξ/σία από Crus
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...