d4ydr33m3r Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Bandwidth και latency με full windows και programs installed.. Εχει πολυ μελλον το DDR5 μολις ξεκιναει.. 12 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, ilos είπε Όσο δυνατή χρονιά να είναι το 22 (που θα είναι), η κατάσταση δε σώζεται. 500ρια για entry level gpu's και 700ρια για mid range δε θα δώσει ο απλός κοσμάκης. Η microsoft και η nintendo θα θησαυρίσουν από αυτήν την κατάσταση και σε λιγότερο βαθμό η sony. Ο πέτσινος και το Λιζάκι κοιτάνε κοντόφθαλμα. Ευελπιστούν ότι δε θα συρρικνωθεί ο χώρος, όταν με το καλό σκάσει η φούσκα. Αλλά δυστυχώς για αυτούς το μέλλον πάει σε arm apu's + consoles/cloud gaming και θα μοσχοπουλάνε πια σε datacenters/επαγγελματίες και τα όσα αρρωστάκια μείνουν. Οι εποχές που έπαιρνε ο κόσμος με 200 ευρώ HD 4850/4870 έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. H NVIDIA έχει ήδη αρχίσει το cloud gaming και η AMD πιο πολύ βγάζει apu's για τις κονσόλες. Δεν νοιάζονται για τον pc gamer παρά μόνο για το absolute high end που αυτοί θα τα δώσουν όσα και να είναι. Φαίνεται και απ' τα μικρά skus (3060/6600/6500XT/3050) που είναι σκουπίδια.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 49 λεπτά πριν, ioannis__ είπε H NVIDIA έχει ήδη αρχίσει το cloud gaming και η AMD πιο πολύ βγάζει apu's για τις κονσόλες. Δεν νοιάζονται για τον pc gamer παρά μόνο για το absolute high end που αυτοί θα τα δώσουν όσα και να είναι. Φαίνεται και απ' τα μικρά skus (3060/6600/6500XT/3050) που είναι ακριβά σκουπίδια.. fixed. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
7nisiotis Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 https://www.amazon.de/gp/aw/d/B09HK77J9P/ msi z690i unify μόλις εμφανίστηκε 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 10 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε https://www.amazon.de/gp/aw/d/B09HK77J9P/ msi z690i unify μόλις εμφανίστηκε Με αυτές τις τιμές δουλειά δεν γίνεται. Να δώσεις 100-150€ για μια ITX οκ, για παραπάνω .... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
7nisiotis Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 15 λεπτά πριν, adtakhs είπε Με αυτές τις τιμές δουλειά δεν γίνεται. Να δώσεις 100-150€ για μια ITX οκ, για παραπάνω .... Είναι δυνατή ρε συ. Άνετα έδινα 250€ μέχρι 300€ λόγω features (με μεταφορικά) - παραπάνω όχι. 210€ έδωσα τον Φεβρουάριο του 2019 για την τοτε δυνατότερη Ζ390 ΙΤΧ. Μετά ήρθε αύξηση 50-100€ ανά γενιά. Δεν σε κόβει πουθενά μια δυνατή ΙΤΧ για gaming αλλά... είναι που είναι special κατηγορία παραπαει φέτος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexcrx Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 36 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε Είναι δυνατή ρε συ. Άνετα έδινα 250€ μέχρι 300€ λόγω features (με μεταφορικά) - παραπάνω όχι. 210€ έδωσα τον Φεβρουάριο του 2019 για την τοτε δυνατότερη Ζ390 ΙΤΧ. Μετά ήρθε αύξηση 50-100€ ανά γενιά. Δεν σε κόβει πουθενά μια δυνατή ΙΤΧ για gaming αλλά... είναι που είναι special κατηγορία παραπαει φέτος. αυτο που βλεπουμε στο βιντεο απο πανω ειναι μπουγατσα με 12900κ??????? ρε φιλε θα ειχα φρικαρει με τοσο μικρα πραγματα...........μπορει και να το ειχα μεσα στο ψυγειο........... συγνωμη για το ακυρο απλα φρικαρα.......... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, 7nisiotis είπε Είναι δυνατή ρε συ. Άνετα έδινα 250€ μέχρι 300€ λόγω features (με μεταφορικά) - παραπάνω όχι. 210€ έδωσα τον Φεβρουάριο του 2019 για την τοτε δυνατότερη Ζ390 ΙΤΧ. Μετά ήρθε αύξηση 50-100€ ανά γενιά. Δεν σε κόβει πουθενά μια δυνατή ΙΤΧ για gaming αλλά... είναι που είναι special κατηγορία παραπαει φέτος. Μα είναι ότι πιο χαζό έχει κατασκευαστεί. Και εμένα μου αρέσουν οι ITX , τα μικρά κουτιά κ.λ.π. Αλλά με ITX κάρτα γραφικών και Low profile ψύκτρα σε μικρό κουτί τύπου Rijintek metis ή και μικρότερο, έως πολύ μικρότερο. Αν είναι να τοποθετήσω τρίφτερη κάρτα γραφικών των .... 50 εκατοστών , τριπλό ψυγείο .... και κουμούτσα τροφοδοτικό, τι νόημα έχει το ITX ? Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2022 από adtakhs Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Εγώ δεν έχω πρόβλημα που βγάζουν 430 ευρώ itx, το ότι δεν βγάζουν και των 100 ευρώ είναι πλέον το θέμα. 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
7nisiotis Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, adtakhs είπε Μα είναι ότι πιο χαζό έχει κατασκευαστεί. Και εμένα μου αρέσουν οι ITX , τα μικρά κουτιά κ.λ.π. Αλλά με ITX κάρτα γραφικών και Low profile ψύκτρα σε μικρό κουτί τύπου Rijintek metis ή και μικρότερο, έως πολύ μικρότερο. Αν είναι να τοποθετήσω τρίφτερη κάρτα γραφικών των .... 50 εκατοστών , τριπλό ψυγείο .... και κουμούτσα τροφοδοτικό, τι νόημα έχει το ITX ? Είναι τι σαρεσει. Υπάρχουν υποκατηγορίες στο θέμα itx. Σε metix κ πιο κάτω φτιάχνεις πλέον mid low end λόγω του γεγονότος ότι δε σε καλύπτει για το hardware του σήμερα. Εγώ σιχαίνομαι που δε θα χτίσω στο NR200 μου, στο οποίο χωράει ότι κ να ζητήσεις, δεν είναι μεγάλο για μένα σαν μέγεθος, αφήνοντας το έπειτα πάνω στο ράφι κ αναγκάζομαι να γυρίσω σε midi tower. • Τι εννοώ; ότι δεν υπάρχει αυτή η ενέργεια, ο ενθουσιασμός της δημιουργίας που είχα όταν μάζευα με ιδιαίτερο ζήλο και χαρά τα τότε κομμάτια για το Itx build, όπου σχεδίαζα σαν σκέψη από το καλοκαίρι του 2015! και υλοποίησα πρώτη φορά εκείνον τον Μάρτιο του 2019. Ένα ωραίο πρότζεκτ - ταξίδι, με τις όποιες δυσκολίες του, τις ιδιαιτερότητες του ξεχώρισε σε σχέση με ότι desktop είχα μέχρι τότε και έμεινε μια ωραία εμπειρία, ένα μοναδικό pc building μονοπάτι. Αυτό μαρεσει στη συγκεκριμένη κατηγορία την οποία πρέπει να έχει κάποιος τη "λόξα" για να τη γουστάρει άγρια ( και έτοιμος να δώσει και το κάτι παραπάνω € ) και φυσικά εννοείται πως εφόσον ηρεμήσουν τα πράγματα (κάπως) να θέλω με μεγάλη όρεξη να επιστρέψω σε αυτό το form factor. Τώρα δεν νιώθω ότι έχει κάτι το μοναδικό αυτό που πάω να φτιάξω σε ΑΤΧ, μάζεψα τα κομμάτια και δεν μου κάνουν καμία εντύπωση, boring και κλασσική σύνθεση κομματιών σε ένα μεγάλο κουτί που δε θα μου "λέει" τίποτα. Θυμάμαι ακόμα σαν χθες όταν πήγα στο ταχυδρομείο να παραλάβω την itx mobo μου, την ανυπομονησία και περιέργεια να γυρίσω σπίτι να ανοίξω το κουτί, όταν πάλευα να κάνω ιδιαίτερη cable management λεπτοδουλεια εντός κουτιού, τις πατέντες για να φέρω τους SSD μπροστά, κ.α. Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2022 από 7nisiotis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FireKiller Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 8 ώρες πριν, d4ydr33m3r είπε Bandwidth και latency με full windows και programs installed.. Εχει πολυ μελλον το DDR5 μολις ξεκιναει.. Το CPU είναι σταθερό εκεί? Τι SP έχει & με τι LLC παίζεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leros2004 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 5 ώρες πριν, 7nisiotis είπε Είναι τι σαρεσει. Υπάρχουν υποκατηγορίες στο θέμα itx. Σε metix κ πιο κάτω φτιάχνεις πλέον mid low end λόγω του γεγονότος ότι δε σε καλύπτει για το hardware του σήμερα. Εγώ σιχαίνομαι που δε θα χτίσω στο NR200 μου, στο οποίο χωράει ότι κ να ζητήσεις, δεν είναι μεγάλο για μένα σαν μέγεθος, αφήνοντας το έπειτα πάνω στο ράφι κ αναγκάζομαι να γυρίσω σε midi tower. • Τι εννοώ; ότι δεν υπάρχει αυτή η ενέργεια, ο ενθουσιασμός της δημιουργίας που είχα όταν μάζευα με ιδιαίτερο ζήλο και χαρά τα τότε κομμάτια για το Itx build, όπου σχεδίαζα σαν σκέψη από το καλοκαίρι του 2015! και υλοποίησα πρώτη φορά εκείνον τον Μάρτιο του 2019. Ένα ωραίο πρότζεκτ - ταξίδι, με τις όποιες δυσκολίες του, τις ιδιαιτερότητες του ξεχώρισε σε σχέση με ότι desktop είχα μέχρι τότε και έμεινε μια ωραία εμπειρία, ένα μοναδικό pc building μονοπάτι. Αυτό μαρεσει στη συγκεκριμένη κατηγορία την οποία πρέπει να έχει κάποιος τη "λόξα" για να τη γουστάρει άγρια ( και έτοιμος να δώσει και το κάτι παραπάνω € ) και φυσικά εννοείται πως εφόσον ηρεμήσουν τα πράγματα (κάπως) να θέλω με μεγάλη όρεξη να επιστρέψω σε αυτό το form factor. Τώρα δεν νιώθω ότι έχει κάτι το μοναδικό αυτό που πάω να φτιάξω σε ΑΤΧ, μάζεψα τα κομμάτια και δεν μου κάνουν καμία εντύπωση, boring και κλασσική σύνθεση κομματιών σε ένα μεγάλο κουτί που δε θα μου "λέει" τίποτα. Θυμάμαι ακόμα σαν χθες όταν πήγα στο ταχυδρομείο να παραλάβω την itx mobo μου, την ανυπομονησία και περιέργεια να γυρίσω σπίτι να ανοίξω το κουτί, όταν πάλευα να κάνω ιδιαίτερη cable management λεπτοδουλεια εντός κουτιού, τις πατέντες για να φέρω τους SSD μπροστά, κ.α. Κομμένος και ραμμένος για κονσολίτσα είσαι εσύ.. Μαντζέβελη, δεν θα σου πιάνει και χώρο. Έτσι και αλλιως 9 μήνες τον χρόνο συνήθως δεν έχεις pc. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chris_gk Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Στις 5/1/2022 στις 5:43 ΜΜ, 7nisiotis είπε Όλα ακριβά είναι πλέον. Εδώ και οι πίτες πήγαν 2.80€ και δεν αγοράζει κανένας, ΔΕΗ ανέβηκε και κλείνουμε τα φώτα, νέα πρότυπα νέα τροφοδοτικά πανακριβα και για τις νέες πλατφόρμες και τις νέες φαγανες σε κατανάλωση κάρτες γραφικών αυτό το καλοκαίρι (1000w+ psu the new era). Τελευταία γενιά PC είναι αυτή για μένα αν συνεχιστεί αυτή η εμετική άνοδος τιμών και γενικότερα αυτό το ξερασμα. Παίρνεις 2 κονσόλες και μια τηλεορασαρα, μένουν και ρεστα. Φινιτο. Αντε θα σου λείψουν 2-3 παιχνίδια "pc exclusive" από το Steam και κάτι έγινε. Έχει ξεφύγει η κατάσταση! Έγω δεν άντεξα κ πήρα από scalper 3060 στα 700 (κλάμα) κ τώρα που θέλω να κάνω το upgrade σε 12600κ δεν παίζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
7nisiotis Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 13 ώρες πριν, leros2004 είπε Κομμένος και ραμμένος για κονσολίτσα είσαι εσύ.. Μαντζέβελη, δεν θα σου πιάνει και χώρο. Έτσι και αλλιως 9 μήνες τον χρόνο συνήθως δεν έχεις pc. Δε με παρακολουθείς καλά, το έχω δηλώσει επανειλημμένως αυτό 2 χρόνια τώρα και έχω εξηγήσει και τους λόγους κιόλας. Τεντωστε αυταρες και ματαρες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
7nisiotis Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, Aten-Ra είπε Εγώ δεν έχω πρόβλημα που βγάζουν 430 ευρώ itx, το ότι δεν βγάζουν και των 100 ευρώ είναι πλέον το θέμα. Μα είναι προφανές. Τα κόστη έρευνας και ανάπτυξης είναι κατά πολύ μεγαλύτερα στο συγκεκριμένο είδος λόγω της ίδιας της φύσης του. Μεγαλύτερη πολυπλοκότητα, ακριβότερη εργασία κατασκευής, νέες πρωτότυπες τεχνολογίες που μόλις παρουσιάστηκαν και δεν υπάρχουν στον ανταγωνισμό, διάθεση σε μικρή μερίδα χρηστών είναι μερικά παραδείγματα. Είναι ανούσιο και βαρετό να συνεχίσουμε να μιλάμε για κάτι το οποίο 9 στους 10 δεν ενδιαφέρονται ή δεν καταλαβαίνουν σε ποιους χρήστες απευθύνονται. Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2022 από 7nisiotis 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα