Προς το περιεχόμενο

Intel 12th Gen Core, Alder-Lake & Z690 (2021) [ LGA 1700 ]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Angelcrow είπε

To ξέρω, δεν το ξέρω λες! Ακόμα και ο 11400 είναι καλή περίπτωση για άμεση αγορά χωρίς πολλά πολλά. Πολύ καλός επεξεργατής overall! 

Πριν δεν είπες ότι ο 8100 τα πάει μια χαρά στα games που παίζεις;

• Απαντ. 6,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

Καλά έχουν έρθει όλα σχεδόν (εκτός κουτιού) και το μπρακετ της Arctic ακόμη! Άντε κάπου χάθηκε. Αυτό για να μη στέλνουν με έναν γαμωtracking. Τα λεγα γω ότι δεν θα έρθει τίποτα :P

Τώρα 8€ για μπρακετ σιχαίνομαι να δώσω. 

bracket arctic LFII απο 28 Νοεμβρη παραγγελία, ακόμα να έρθει. Είχα τα πράματα και τα κοίταζα 2 βδομάδες, με το που το βρήκα skroutz διαθέσιμο πήρα ένα και τέλος.

Επεξ/σία από FeelsBadMan
  • Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, ioannis__ είπε

Πριν δεν είπες ότι ο 8100 τα πάει μια χαρά στα games που παίζεις;

Μέχρι στιγμής!Απλά δεν έχει άλλα ψωμιά και το ξέρω καλά! Θα φανεί στο elder ring για να είμαι ειλικρινής!

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Angelcrow είπε

To ξέρω, δεν το ξέρω λες! Ακόμα και ο 11400 είναι καλή περίπτωση για άμεση αγορά χωρίς πολλά πολλά. Πολύ καλός επεξεργατής overall! 

Τσάμπα λεφτά πετάς, πάρε 10400f, μια μητρικούλα των 100€ και 16gb ram... 

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Angelcrow είπε

Μέχρι στιγμής!Απλά δεν έχει άλλα ψωμιά και το ξέρω καλά! Θα φανεί στο elder ring για να είμαι ειλικρινής!

Μην κοιτάς από ένα game. Άλλωστε πιο πιθανό να κλάσει η 580 εκεί. Άραξε μέχρι αν και όποτε μπορέσεις να βρεις κάρτα. Καλύτερα μεγάλη αναβάθμιση σε raptor ή am5 με ddr5

Δημοσ.

3 λεπτά πριν, ioannis__ είπε

Μην κοιτάς από ένα game. Άλλωστε πιο πιθανό να κλάσει η 580 εκεί. Άραξε μέχρι αν και όποτε μπορέσεις να βρεις κάρτα. Καλύτερα μεγάλη αναβάθμιση σε raptor ή am5 με ddr5

H RX 590 8gb είναι μια καλή κάρτα γραφικών για 1080p ακόμα και για 1440p gaming! Δεν θα κλάσει σε καμιά περίπτωση για τα επόμενα 2 χρονάκια! Ο επεξεργατής δεν βαστάει πολλά πολλά και τα 8gb μνήμης που είναι το maximum της mobo! Από εκεί και πέρα πλέον είμαι σε αναμονή αναβάθμισης!

Απορώ πως δεν μου είπες να αλλάξω και κουτί γιατί δεν έχει LED για καλύτερες επιδόσεις!

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Angelcrow είπε

H RX 590 8gb είναι μια καλή κάρτα γραφικών για 1080p ακόμα και για 1440p gaming! Δεν θα κλάσει σε καμιά περίπτωση για τα επόμενα 2 χρονάκια! Ο επεξεργατής δεν βαστάει πολλά πολλά και τα 8gb μνήμης που είναι το maximum της mobo! Από εκεί και πέρα πλέον είμαι σε αναμονή αναβάθμισης!

Απορώ πως δεν μου είπες να αλλάξω και κουτί γιατί δεν έχει LED για καλύτερες επιδόσεις!

Οσο ειναι η 3090 για 8k αλλο τοσο και η 590 για 1440p. 1080p με χοντρές παραχωρησεις στα settings

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Angelcrow είπε

Εμένα κλάνει η 2060 με ultra και ρίχνω high σε κάποια για να έχω 60-70 fps, και δεν κλάνει η 590 που είναι 60% κάτω σε επιδόσεις; Στο CP77, Valhalla, Horizon Zero Dawn, RDR2 πώς τα πάει η 590; Εδώ το είπες και μόνος σου ότι παίζεις με medium στο Witcher 3 που βγήκε πριν 6+ χρόνια. Αν δεν είναι αυτό κλασιμο, τότε τι είναι;

Επεξ/σία από ioannis__
Δημοσ.

@7nisiotis

"Old news. 415€ παίζει από Αμαζον. 

Και 403€ ο  KF Ελλάδα.

Τιμές με μεταφορικά και ΦΠΑ εννοείται."

403 στην Ελλάδα; Που; Άμεση παραλαβή;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Angelcrow είπε

Αφού είσαι με την RX590, πάρε μια Mobo Β660 και τον Core i3 12100F και αναβάθμισε το CPU σε Core i7 13700KF μόλις βγουν οι Raptor τέλος του 22.  

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ioannis__ είπε

@7nisiotis

"Old news. 415€ παίζει από Αμαζον. 

Και 403€ ο  KF Ελλάδα.

Τιμές με μεταφορικά και ΦΠΑ εννοείται."

403 στην Ελλάδα; Που; Άμεση παραλαβή;

Άμεση παραλαβή δεν έχει κανένας γιατί είναι και γιορτές. Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες είχαν αρκετά καταστήματα στα 400€ 

Αλλά και πάλι κάθε μέρα αλλάζει το θέμα της διαθεσιμότητας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει κανείς 12600k με noctua nh-d15 ή αντίστοιχη; Είναι λογικό να χτυπάει 85 βαθμούς stock σε prime95 με avx2;

Επεξ/σία από Dennisbest
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Dennisbest είπε

Έχει κανείς 12600k με noctua nh-d15 ή αντίστοιχη; Είναι λογικό να χτυπάει 85 βαθμούς stock σε prime95 με avx2;

όχι. δες τα ρεύματα σου (πχ αν δίνει 1.25+ για στοκ) & το πάτημα που κανει.

--------------------
Στην Apex bios με το bios η κατάσταση βελτιώνεται αισθητά και φαντάζομαι το ίδιο ισχύει για όλες τις μητρικές.

Πλέον η μητρική bootάρει με μνήμες στα 6800+ σφικτά και τρέχει 7000+ σε αέρα/νερό.

Με το 0022 πήρε και 1-2 divider το 1T οπότε πλέον μπορεί και παίζει εύκολα 6666 1T και σχεδόν 7000 σε extreme καταστάσεις.

Εδώ και ένα memory score στα 7510C30 (hynix)
Υπόψιν πως τόσο οι μνήμες όσο και ο memory controller είναι ευαίσθητα στο ρεύμα.
Επίσης το System Agent δεν φαίνεται να κάνει τίποτα σε DDR5 (φαντάζομαι αυτό αλλάζει σε DDR4 όπως στις προηγούμενες γενιές).

270630308_10227255892732858_5644675380088636556_n.jpg

Επεξ/σία από FireKiller
  • Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, FireKiller είπε

Επίσης το System Agent δεν φαίνεται να κάνει τίποτα σε DDR5 (φαντάζομαι αυτό αλλάζει σε DDR4 όπως στις προηγούμενες γενιές).

Λόγω gear 2, τρέχει χαμηλές ταχύτητες ο IMC. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...