Herald Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Το να είσαι άσχετος δεν είναι κακό, το να μην το ξέρεις είναι κακό. Το CPU z μπορεί να σου δείχνει την ταχύτητα του single core σε όλους τους πυρήνες μιας και έχει 500ms polling rate ενώ τα threads κάνουν bounce από πυρήνα σε πυρήνα. Δοκίμασε το πρώτα πρίν αρχίσεις τα emoticons. Κλειδωμένος 11600k με 5 πυρήνες στο ST turbo....με λίγη υπομονή σου βγάζω και τους 6. Spoiler Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2021 από Herald Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, petasis είπε Κάτι με εμποδίζει να δώσω 250 ευρώ για τόσο παρωχημένη τεχνολογία. 3GB ram, android 9, και HDMI 2.0b. Δεν είναι περιοριστικά αυτά τα κουτάκια; Και επεξεργαστής που καταλαβαίνω έρχεται από το 2015... Αν πω έχει το πλαίσιο ετοιμοπαράδοτες κορσαιρ, διαπράττω ύβρη;; 🙂 Spoiler Για μένα είναι ο καλύτερος player, το pro έχει και AI upscaling που είναι πραγματικά ότι καλύτερο υπάρχει αφού χρησιμοποιεί το AI experience της nVidia. Το ότι έχει παλιό CPU δεν έχει σημασία, εφ' όσον παίζει με HW decoding. AV1 decoding δεν έχει απ' όσο ξέρω, αυτό είναι το μοναδικό μειονέκτημα. Kodi παίζει άψογα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
petasis Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 Τα του shield νομίζω τα γνωρίζω, είναι μονόδρομος αν θέλω να δοκιμάσω το dolby vision (χωρίς το shield να το υποστηρίζει σωστά όμως), αλλά α) ο υπολογιστής έχει δίσκους μέσα, β) ευέλικτο λειτουργικό χωρίς εξαρτήσεις από "πλαυ στορς", γ) το bluray drive που έχω είναι το μοναδικό μέσο που μου έμεινε για τα (όχι πολλά) δισκάκια που έχω και το κυριότερο, η χαρά να καθαρίσω το παλιό κουτί μέσα και να συναρμολογήσω το νέο... 🙃 Σκέφτομαι για έναν 12600Κ, αγνοείται η αθόρυβη ψήκτρα, αν και έχω 3 νόκτουα και κάθονται από τον 5950Χ. Οι περισσότερες μητρικές που βλέπω (κοίταξα κυρίως gigabyte) έχουν HDMI 2.1 (αν και χωρίς το πλήρες εύρος τους). Τώρα για το KODI, με εκνευρίζει το περιβάλλον του, αλλά μου αρέσει που βρίσκει πληροφορίες και υπότιτλους. Άλλα addons δεν χρησιμοποιώ. 3 λεπτά πριν, malakudi είπε Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Για μένα είναι ο καλύτερος player, το pro έχει και AI upscaling που είναι πραγματικά ότι καλύτερο υπάρχει αφού χρησιμοποιεί το AI experience της nVidia. Το ότι έχει παλιό CPU δεν έχει σημασία, εφ' όσον παίζει με HW decoding. AV1 decoding δεν έχει απ' όσο ξέρω, αυτό είναι το μοναδικό μειονέκτημα. Kodi παίζει άψογα. Δεν αποκλείω να αγοράσω ένα shield για δοκιμή κάποια στιγμή, αλλά φοβάμαι μην έχει την τύχη του media8er (ή κάπως έτσι λέγονταν), να το ανάψω δηλαδή μόνο 2 φορές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 Κατά τη γνώμη μου 12600K για HTPC είναι overkill και σπατάλη. Φυσικά αν το γουστάρεις κάντο. Εγώ αν έστηνα HTPC θα έβαζα κανένα 12400/12500 ή από AMD έναν 5600G. Επίσης DDR5 σε HTPC πάλι δεν έχει νόημα κατά τη γνώμη μου, δε θα κάνεις κάτι που να θέλει τόσο μεγάλο memory bandwidth. Αν από την άλλη μιλάμε για HTPC/Gaming δύο σε ένα (δηλαδή να βάλεις και κάποια GPU), τότε ίσως θα είχε νόημα ο 12600K και DDR5. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, petasis είπε Τα του shield νομίζω τα γνωρίζω, είναι μονόδρομος αν θέλω να δοκιμάσω το dolby vision (χωρίς το shield να το υποστηρίζει σωστά όμως), αλλά α) ο υπολογιστής έχει δίσκους μέσα, β) ευέλικτο λειτουργικό χωρίς εξαρτήσεις από "πλαυ στορς", γ) το bluray drive που έχω είναι το μοναδικό μέσο που μου έμεινε για τα (όχι πολλά) δισκάκια που έχω και το κυριότερο, η χαρά να καθαρίσω το παλιό κουτί μέσα και να συναρμολογήσω το νέο... 🙃 Σκέφτομαι για έναν 12600Κ, αγνοείται η αθόρυβη ψήκτρα, αν και έχω 3 νόκτουα και κάθονται από τον 5950Χ. Οι περισσότερες μητρικές που βλέπω (κοίταξα κυρίως gigabyte) έχουν HDMI 2.1 (αν και χωρίς το πλήρες εύρος τους). Τώρα για το KODI, με εκνευρίζει το περιβάλλον του, αλλά μου αρέσει που βρίσκει πληροφορίες και υπότιτλους. Άλλα addons δεν χρησιμοποιώ. Είχα και εγώ το ίδιο δίλημμα πολύ πρόσφατα όμως είχα την τύχη να έχω στην άκρη μερικές GPU. Ήθελα και εγώ φυσικά 12XXX αλλά οι τιμές DDR5 και itx mb με αποθάρρυναν. Εγώ κατέληξα στον 5800Χ, για τη δική σου περίπτωση που δεν έχεις GPU θα πρότεινα τον 5600G. Μπορεί να πληρώνεις πανάκριβα το CPU αλλά οι DDR4 είναι τζάμπα και οι B550 itx έχουν λογική τιμή και είναι δοκιμασμένες. Χτυπάει άσχημα να αγοράζεις κάτι με τόσο μικρότερο ST performance όπως ο 5600G αλλά για ΗΤPC έχει λιγότερη σημασία και συνολικά θα βγει λίγο φτηνότερα και χωρίς τις απρόβλεπτες ταλαιπωρίες που έχουν υποστεί αρκετοί από τις Z690 (ιδίως τις φτηνές Gigabyte). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 6 λεπτά πριν, petasis είπε Δεν αποκλείω να αγοράσω ένα shield για δοκιμή κάποια στιγμή, αλλά φοβάμαι μην έχει την τύχη του media8er (ή κάπως έτσι λέγονταν), να το ανάψω δηλαδή μόνο 2 φορές. Εγώ από το shield κάνω τα πάντα, Cosmote TV app, EON (Nova) app, netflix, youtube και φυσικά kodi και plex. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
7nisiotis Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Δε γουσταρει Micron E die ο ADL. Κάτι 58αρια,60αρια latency σε DDR4! πχ https://www.overclock.net/threads/official-intel-z690-ddr4-daily-memory-overclock.1794799/post-28913646 Με micron b die τι γίνεται, αν είναι δεν έχω που δεν έχω το μπρακετ της ψυκτρας κ περιμένω - χμ - να γυρίσω το κιτ πίσω, να βρω Samsung B dies να τελειώνει το μαρτύριο https://www.overclock.net/threads/official-intel-z690-ddr4-daily-memory-overclock.1794799/page-80 Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2021 από 7nisiotis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FireKiller Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 16 ώρες πριν, BabisTs είπε Δυνατός! Τρέχει R20 εκεί? Περί DDR5, έχει πέσει μεγάλη βελτίωση στο memory oc συγκριτικά με τα πρώτα bios και δεν έχουμε κλείσει 2μηνο καλά καλά. Hynix παίζουν 7GHzCL30 αέρα για πλάκα με λίγο ψάξιμο (14500+ memory score στο Geek3). 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BabisTs Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, FireKiller είπε Δυνατός! Τρέχει R20 εκεί? Ψύξη να έχεις....... Πρώτα stable βήματα........ 45ρι χαλαρό latency με 34λεπτά πέρασμα στο tm5....... Η Edge πολύ καλή μητρική μέχρι στιγμής 10 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikpoth Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 Ζεσταίνονται πολύ τα ddr5 ,θέλει καλό airflow η έξτρα λύση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
techon1 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 Είναι πάρα πολλές οι motherboard z690 και δεν ξέρω ποια να διαλέξω! Προτεραιότητα δίνω σε ποιότητα κατασκευής, σταθερότητα και καλό τσιπ ήχου! Overclocking όχι και τόσο. Για 12700k παω. Ποια μου προτείνετε; Θα ήθελα να κρατήσω τις μνήμες DDR4 που έχω (3200mhz 32gb). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
7nisiotis Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 Msi Z690 A + ξεχωριστή λύση ήχου ( κάποια μτχ κάρτα ήχου ή dac/amp ) την οποία θα κρατήσεις και σε επόμενα συστήματα σου για χρόνια Διαφορετικά θα πρέπει να ανέβεις σε 320+€ για μητρική μόνο για τον ήχο αφού δε σε απασχολεί το O.C. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
techon1 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 Μπορώ να πάω σε 320+ για να μη μπλέκω με έξτρα εξαρτήματα, για πες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, techon1 είπε Μπορώ να πάω σε 320+ για να μη μπλέκω με έξτρα εξαρτήματα, για πες Τι θές να βάλεις πάνω και σε ενδιαφέρει η κάρτα ήχου? Οτιδήποτε της προκοπής δεν τρέχει σε on board κάρτα ήχου, και οτιδήποτε δεν είναι της προκοπής δεν έχει σημασία τι κάρτα ήχου θα έχει το PC. Οπότε....τζάμπα λεφτά θα δώσεις 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, techon1 είπε Μπορώ να πάω σε 320+ για να μη μπλέκω με έξτρα εξαρτήματα, για πες καλυτερα να παρεις ενα dac παρα να δωσεις παραπανω λεφτα για καλυτερη onboard καρτα ηχου. Δεν υπαρχει επαφη. Τι θα κουμπωσεις στην καρτα ηχου? Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2021 από akoinonitos 8 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα