Προς το περιεχόμενο

Intel 12th Gen Core, Alder-Lake & Z690 (2021) [ LGA 1700 ]

7nisiotis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

7 ώρες πριν, nikpoth είπε

Για να μην παίζουν σε xmp και να περιμένεις bios update.. 😂

Μέχρι να έρθουν θα έχει βγεί raptor lake, θα δουλεύουν day one. Δεν μασάμε ρε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

11 ώρες πριν, Apollonian είπε

Καλησπέρα παιδιά, παρακολουθώ το συγκεκριμένο topic αλλά απ'ότι βλέπω
πολλές απόψεις διίστανται.
Έχω μία Z690 Aorus Pro DDR5, είχα καταλήξει να πάρω τον 12900k, αλλά ύστερα από
τα υψηλά power consuption που διάβασα και τις υψηλές θερμοκρασίες με προβλημάτισε
ως προς την αξιοπιστία του, κι έτσι μπήκα σε σκέψεις για τον 12700k.
Αξίζει ο 12900k για future-proofing build πολλών ετών καθώς τα νέα παιχνίδια απαιτούν όλο και περισσότερους πυρήνες
ή είναι προτιμότερο να πάω σε 12700k και να αλλάζω επεξεργαστή κάθε 3-4 χρόνια ανάλογα με την εξέλιξη?

Ανάλογα το workload και τα settings είναι η κατανάλωση, για gaming και light threading δεν θα δεις μεγάλες καταναλώσεις και θερμοκρασίες, στα παιχνίδια είναι ψυγεία, όλο και κάποιο θα είναι bugαρισμένο και θα τραβήξει κάτι παραπάνω σε watt, αλλά γενικά τα 240 και βάλε watt θα τα δεις μόνο σε 100% workloads, για αυτές τις περιπτώσεις βάλε ένα watt/temp limit και τελείωσες, τώρα αν θέλεις το απόλυτο σε 3d rendering πήρες λάθος πλατφόρμα, όχι ότι δεν κάνει, αλλά οι dual ccd AMD είναι πιο αποτελεσματικοί.

Γενικά longevity από τα e-cores μην περιμένεις, αφού έμπλεξες με ddr5, λογικά το οικονομικό φαντάζομαι δεν είναι θέμα, οπότε πάρε τον 12900Κ, αλλά μην περιμένεις να σε πάει πιο μακριά, γιατί δεν πρόκειται.

Μπορείς εναλλακτικά να πάρεις 12700K και την διαφορά να την ρίξεις σε καλύτερες ddr5, αλλά παίζει μετά, όπως ειπώθηκε να μην σου ποστάρει καν xmp αν πάρεις τπτ 6000+, αλλά μπορείς πάντα να κατεβάσεις μέχρι να βγουν καλύτερα bios.

• Like 6

1 λεπτό πριν, Razor333 είπε

πάρε τον 12900Κ, αλλά μην περιμένεις να σε πάει πιο μακριά, γιατί δεν πρόκειται.

+1

Μαζί θα σβήσουν. Ο 12900k είναι απλά ασφάλεια για όσους φοβήθηκαν την Intel με το binning στους rocketlake :P 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, Razor333 είπε

Ανάλογα το workload και τα settings είναι η κατανάλωση, για gaming και light threading δεν θα δεις μεγάλες καταναλώσεις και θερμοκρασίες, στα παιχνίδια είναι ψυγεία, όλο και κάποιο θα είναι bugαρισμένο και θα τραβήξει κάτι παραπάνω σε watt, αλλά γενικά τα 240 και βάλε watt θα τα δεις μόνο σε 100% workloads, για αυτές τις περιπτώσεις βάλε ένα watt/temp limit και τελείωσες, τώρα αν θέλεις το απόλυτο σε 3d rendering πήρες λάθος πλατφόρμα, όχι ότι δεν κάνει, αλλά οι dual ccd AMD είναι πιο αποτελεσματικοί.

Γενικά longevity από τα e-cores μην περιμένεις, αφού έμπλεξες με ddr5, λογικά το οικονομικό φαντάζομαι δεν είναι θέμα, οπότε πάρε τον 12900Κ, αλλά μην περιμένεις να σε πάει πιο μακριά, γιατί δεν πρόκειται.

Μπορείς εναλλακτικά να πάρεις 12700K και την διαφορά να την ρίξεις σε καλύτερες ddr5, αλλά παίζει μετά, όπως ειπώθηκε να μην σου ποστάρει καν xmp αν πάρεις τπτ 6000+, αλλά μπορείς πάντα να κατεβάσεις μέχρι να βγουν καλύτερα bios.

Εαν κανει λιγο απο ολα καλυτερα να παρει τον 12900k που ειναι πιο ισορροπημενη cpu για οτιδηποτε και εχει και κορυφαιες gaming επιδοσεις. Υπο αυτο το πρισμα τοτε ναι ο 12900k θα του βγαλει τα 3-4 χρονια πιο balanced αν χρειαζεται και μια cpu που θα την χρησιμοποιει ακομη και για καποια απαιτητικα workloads και θα του δωσει και next gen gaming performance . 

Ο φιλος ειπε αν ο 12900k θα τον κρατησει πολλα χρονια ή μονο 3-4; 

Σε 3-4 χρονια θα υπαρχουν πολυ καλυτερες cpu.. Οποτε ας παρει ενα 12900k με DDR4 να μην πληρωσει πολλα στην πλατφορμα με DDR5 και να εχει και ενα επεξεργαστη που κανει και 5 πραγματα παραπανω καλυτερα σε productivity imo..

8 ώρες πριν, nikpoth είπε

Για να μην παίζουν σε xmp και να περιμένεις bios update.. 😂

Eτσι ακριβως.. Λες και εχουμε σιγουρο τον καλο IMC και εχουν ολοι apex,aorus master και πανω ή ασχολουνται με manual tuning.. 

Επεξ/σία από d4ydr33m3r

50 λεπτά πριν, Herald είπε

@nikpoth εχεις παρει ενημέρωση απο lidl? Εμενα για 29 μου ειπανε

Τους ακύρωσα βασικά. 29 μου είπαν και πριν κάποιες μέρες για 3/1. Βρήκα κάτι σάπια micron σε «καλή τιμή…» 320 😂 και θα παίξω με αυτά μέχρι να βγει κάτι σωστό. Πάνω κάτω στα 5600 θα παίξουν και τα σάπια κιτ. Βάζω στην άκρη τα έξτρα 200 και βλέπουμε σε 3/4 μήνες.

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, nikpoth είπε

Τους ακύρωσα βασικά. 29 μου είπαν και πριν κάποιες μέρες για 3/1. Βρήκα κάτι σάπια micron σε «καλή τιμή…» 320 😂 και θα παίξω με αυτά μέχρι να βγει κάτι σωστό. Πάνω κάτω στα 5600 θα παίξουν και τα σάπια κιτ. Βάζω στην άκρη τα έξτρα 200 και βλέπουμε σε 3/4 μήνες.

Δεν ξερω δεν το πηρα με καλο ματι αυτο  το μαγαζι το κοιτουσα και εγω στην αρχη στο τι υποσχεται και τι ισχυει.. Αλλαζει συνεχως χρονους παραδοσης και δεν ειμαι σιγουρος οτι τους τιμαει κιολας πιο πολυ παραγγελιες μου κανει οτι θελει να παρει και ουσιαστικα θα παραδωσει στο στοκ που περιμενουν ολοι τελος χρονου αρχες του νεου που δεν τις βαζουν καν στα site τους.. 

Oι δικες μου Corsair Vengeance 5200cl38 παιζουν 5600 αλλα με χειροτερα timings απο οτι 5400 και θελουν 1.2V SA και VDDQ 1.42, δεν αξιζει αν δεν εχουν τα timings που εχω σε 5400 και ζητανε και αποτομα πολυ παραπανω ρευματα.. 

Την δουλεια τους την κανουν και με το παραπανω το μονο σιγουρο oμως.

320 που τα βρηκες καλα ειναι εγω 370 ειχα δωσει..

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
  • Like 1

Από computeruniverve, βασικά από εκεί πείρα και την μητρική. Ακυρωμένο κιτ είναι από ότι κατάλαβα. Το γαλλικό μου έκανε και κόλπα με το ΦΠΑ. Αντάλλαξα πάνω από 20 mail. Μου έβαζε φόρο rate106 στα 95.85 euro!! Τελικά λέει έγινε από λάθος κι μπλα μπλα … 

• Like 1

3 λεπτά πριν, nikpoth είπε

Από computeruniverve, βασικά από εκεί πείρα και την μητρική. Ακυρωμένο κιτ είναι από ότι κατάλαβα. Το γαλλικό μου έκανε και κόλπα με το ΦΠΑ. Αντάλλαξα πάνω από 20 mail. Μου έβαζε φόρο rate106 στα 95.85 euro!! Τελικά λέει έγινε από λάθος κι μπλα μπλα … 

Ναι ρε απο εκει τα ψωνισα ολα! Αψογοι και με τις ενδοκοινοτικες κανενα απολυτως θεμα και εγω! Κυριοι και επαγγελματιες οτι σου πουν ισχυει εχω ξαναψωνισει απο αυτους πολυ καλα εκανες και πηρες απο εκει.

• Like 1

13 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Πρέπει να χει καλό imc αυτός. Τυχερός

4200 σε gear1 βαρεσε με 12600Κ...... ρωσική ρουλέτα Σπύρο

Όπλα γίνονται οι alder......

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...