Προς το περιεχόμενο

Intel 12th Gen Core, Alder-Lake & Z690 (2021) [ LGA 1700 ]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα έχω καμιά σοβαρή απώλεια αν στήσω 12900Κ σε MOBO DDR4?

DDR4 συχνότητες μου είπαν να κοιτάξω 4000+ , ισχύει κάτι από αυτά?

Χρήση gaming σε 1440p , και Photoshop/AutoCAD

• Απαντ. 6,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Godaemon είπε

Θα έχω καμιά σοβαρή απώλεια αν στήσω 12900Κ σε MOBO DDR4?

DDR4 συχνότητες μου είπαν να κοιτάξω 4000+ , ισχύει κάτι από αυτά?

Χρήση gaming σε 1440p , και Photoshop/AutoCAD

ναι...αν πέσεις σε μάπα imc τότε την έκατσες.....όπως σε όλους τους 12gen.......

μπόμπα τιμούλα ο 12700Κ κούτα που δίνειςB)

αλλά γενικά τα 3800mhz τα βλέπουν το 99% των 12th gen σε gear1

αυτά περι gaming

Επεξ/σία από BabisTs
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, BabisTs είπε

ναι...αν πέσεις σε μάπα imc τότε την έκατσες.....όπως σε όλους τους 12gen.......

μπόμπα τιμούλα ο 12700Κ κούτα που δίνειςB)

αλλά γενικά τα 3800mhz τα βλέπουν το 99% των 12th gen σε gear1

αυτά περι gaming

Δηλαδή να μην πάω για DDR4 4200 ή 4600 που σκεφτόμουνα?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Godaemon είπε

Δηλαδή να μην πάω για DDR4 4200 ή 4600 που σκεφτόμουνα?

τι mobo?

16gb ή 32gb?

θα δουλέψεις xmp ή manual settings?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Godaemon είπε

STRIX Ζ690-Α

16GB XMP

Μαν μου με το συμπάθειο, θα στήσεις επεξεργαστή 700€ και mobo 350, πάρε 32gb μνήμης. Δεν χρειάζονται υπερβολές με συχνότητες 4800 γιατί έτσι και αλλιώς δεν θα δουλεύουν. Ένα 2Χ16gb bdie 3600c16 έχει φτάσει τα 200€, αμαρτία είναι να πας σε 16gb με τέτοιο σύστημα

Επεξ/σία από Herald
  • Like 4
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, παρακολουθώ το συγκεκριμένο topic αλλά απ'ότι βλέπω
πολλές απόψεις διίστανται.
Έχω μία Z690 Aorus Pro DDR5, είχα καταλήξει να πάρω τον 12900k, αλλά ύστερα από
τα υψηλά power consuption που διάβασα και τις υψηλές θερμοκρασίες με προβλημάτισε
ως προς την αξιοπιστία του, κι έτσι μπήκα σε σκέψεις για τον 12700k.
Αξίζει ο 12900k για future-proofing build πολλών ετών καθώς τα νέα παιχνίδια απαιτούν όλο και περισσότερους πυρήνες
ή είναι προτιμότερο να πάω σε 12700k και να αλλάζω επεξεργαστή κάθε 3-4 χρόνια ανάλογα με την εξέλιξη?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Apollonian είπε

τα υψηλά power consuption που διάβασα και τις υψηλές θερμοκρασίες με προβλημάτισε
Αξίζει ο 12900k για future-proofing build πολλών ετών καθώς τα νέα παιχνίδια απαιτούν όλο και περισσότερους πυρήνες
ή είναι προτιμότερο να πάω σε 12700k και να αλλάζω επεξεργαστή κάθε 3-4 χρόνια ανάλογα με την εξέλιξη?

Αν δεν χρειαζεσαι τα ecores τοτε ο 12700 βγάζει πιο πολύ νοημα μιας και εχει αρκετα καλη τιμη. Οσον αφορα την κατανάλωση και τις θερμοκρασιες του 12900 αυτά ειναι κουταμαρες. Μπορείς να τρεξεις και τους 2 με την ιδια ακριβως καταναλωση, και προφανώς ο 12900 θα εχει παραπανω επιδοσεις μιας και εχει περισσοτερα cores. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Godaemon είπε

STRIX Ζ690-Α

16GB XMP

ξεκάθαρα τα 32 είναι πιο σοφή επιλογή αλλά αφού πάς για 16 και xmp εδώ.....

https://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=78903&cat=4&skr_prm=WyIyYWYxOTA1ZC1kM2YzLTRlMjgtYjZiZS1iYzA0ZGJiZWY5NzMiLDE2Mzk5NTAyNDcxMDkseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

Επεξ/σία από BabisTs
  • Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, BabisTs είπε

ξεκάθαρα τα 32 είναι πιο σοφή επιλογή αλλά αφού πάς για 16 και xmp εδώ.....

https://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=78903&cat=4&skr_prm=WyIyYWYxOTA1ZC1kM2YzLTRlMjgtYjZiZS1iYzA0ZGJiZWY5NzMiLDE2Mzk5NTAyNDcxMDkseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

Τις έχω αυτές τις μνήμες. Παίζουν άνετα 4000 cl15 με σφιχτά timings 1.48v. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Herald είπε

Αν δεν χρειαζεσαι τα ecores τοτε ο 12700 βγάζει πιο πολύ νοημα μιας και εχει αρκετα καλη τιμη. Οσον αφορα την κατανάλωση και τις θερμοκρασιες του 12900 αυτά ειναι κουταμαρες. Μπορείς να τρεξεις και τους 2 με την ιδια ακριβως καταναλωση, και προφανώς ο 12900 θα εχει παραπανω επιδοσεις μιας και εχει περισσοτερα cores. 

Αν η κατανάλωση στα idle και σε gaming είναι ίδιες τότε πηγαίνω καρφωτά για 12900k ΑΚΟΜΗ κι αν δεν χρειαστώ ποτέ τα ecores 😝 Αυτό το νούμερο 16 με έχει κυριεύσει και με κυνηγάει στον ύπνο μου 😇

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Apollonian είπε

παρε μνημες πρωτα ,τουλαχιστον 6000 και μετα το πιο ευκολο ειναι το cpu

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Apollonian είπε

Αν η κατανάλωση στα idle και σε gaming είναι ίδιες τότε πηγαίνω καρφωτά για 12900k ΑΚΟΜΗ κι αν δεν χρειαστώ ποτέ τα ecores 😝 Αυτό το νούμερο 16 με έχει κυριεύσει και με κυνηγάει στον ύπνο μου 😇

Σε  idle και σε gaming έχουν πολυ χαμηλη καταναλωση και οι 2. Οι διαφορες ειναι σε all core workloads που ο 12900 εχει μεγαλυτερα ορια. Δηλαδη η intel τον αφήνει να τραβαει μεχρι 240 watt. Το νουμερο αυτο όμως μπορεις να το αλλαξεις και να τον βαλεις να τραβάει πχ. μεχρι 180 watt. Αν δεν σρ νοιαζουν τα ecores πάντως κοίτα τον 12700k, ειναι μεγαλη η διαφορα τιμης. 

• Like 3
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, 3DJIN είπε

παρε μνημες πρωτα ,τουλαχιστον 6000 και μετα το πιο ευκολο ειναι το cpu

Έχω κατά νου να παραγγείλω ( μόλις διατεθούν στην Ελληνική αγορά ) τις Aorus DDR5 32GB στα 5200mhz.
Γιατί όμως τουλάχιστον 6000?

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Apollonian είπε

Έχω κατά νου να παραγγείλω ( μόλις διατεθούν στην Ελληνική αγορά ) τις Aorus DDR5 32GB στα 5200mhz.
Γιατί όμως τουλάχιστον 6000?

Για να μην παίζουν σε xmp και να περιμένεις bios update.. 😂

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...