7nisiotis Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) @kkatzos Πάλι την πάπια θα κάνεις και θα εξαφανιστείς αντί να πείς "ούπς" όπως με το warzone αλλά...breaking news, ο 9700k είναι καλύτερος σε MT από τον 8700k. Toυλάχιστον πριν αρχίσεις να γράφεις κατεβατό τσέκαρε τα νούμερα. Spoiler Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2021 από Herald 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 12 λεπτά πριν, Herald είπε Πάλι την πάπια θα κάνεις και θα εξαφανιστείς αντί να πείς "ούπς" όπως με το warzone LOL. Καμία σχέση, στο Warzone δεν απάντησα γιατί ήταν τελείως ηλίθιο βίντεο και βαριόμουν. Στο 4:50 έπεφτε ο 5950Χ αλλά στο αμέσως επόμενο δύσκολο σημείο ήταν 15% πάνω σε fps από τον 10900Κ. Άρα; Άρα τίποτα. 14 λεπτά πριν, Herald είπε breaking news, ο 9700k είναι καλύτερος σε MT από τον 8700k. Toυλάχιστον πριν αρχίσεις να γράφεις κατεβατό τσέκαρε τα νούμερα. Ο 9700Κ με τα 8 threads έχει καλύτερο ΜΤ από τον 6/12 8700Κ; Δεν το είχα κοιτάξει να πω την αλήθεια γιατί θεώρησα ότι σίγουρα θα ίσχυε. Μάλλον σε στοκ φάση έχει χαμηλά ρολόγια ο 8700Κ ενώ ο 9700Κ αρκετά υψηλότερα. Ακόμα και έτσι όμως ξέρουμε όλοι ποια από τις 2 είναι καλύτερη CPU, τα νούμερα δε λένε πάντα την αλήθεια. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 6 λεπτά πριν, kkatzos είπε Ο 9700Κ με τα 8 threads έχει καλύτερο ΜΤ από τον 6/12 8700Κ; Δεν το είχα κοιτάξει να πω την αλήθεια γιατί θεώρησα ότι σίγουρα θα ίσχυε. Μάλλον σε στοκ φάση έχει χαμηλά ρολόγια ο 8700Κ ενώ ο 9700Κ αρκετά υψηλότερα. Ακόμα και έτσι όμως ξέρουμε όλοι ποια από τις 2 είναι καλύτερη CPU, τα νούμερα δε λένε πάντα την αλήθεια. Άρα αυτό που έγραψα συνεχίζει να ισχύει, δεν έχουμε ξαναματάδει μείωση mt επιδόσεων στο ίδιο price point. Thank you 6 λεπτά πριν, kkatzos είπε LOL. Καμία σχέση, στο Warzone δεν απάντησα γιατί ήταν τελείως ηλίθιο βίντεο και βαριόμουν. Στο 4:50 έπεφτε ο 5950Χ αλλά στο αμέσως επόμενο δύσκολο σημείο ήταν 15% πάνω σε fps από τον 10900Κ. Άρα; Άρα τίποτα. Mα το έχω γράψει δέκα φορές, σε άλλα σημεία είναι 80 fps πάνω από 10900k και σε άλλα πιάνει με το ζόρι 8700k. Ανώμαλη απόδοση. Εσύ δεν είσαι που γράφεις πόσες φορές για την σπουδαιότητα των lows? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
7nisiotis Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 https://www.tomshardware.com/how-to/intel-alder-lake-cpu-overclock-guide With the Core i9 and i7 models, you should aim for a maximum of a 1.25V Vcore with air cooling, while a 280mm air cooler can handle up to ~1.33V. In most cases, anything over 1.33V will require a 360mm AIO or custom watercooling. Due to its lower core count, you will have a bit more thermal headroom with the Core i5-12600K with each respective solution. Intel employs 'Gear' technology for memory overclocking, just like the previous-gen Rocket Lake chips and AMD's Zen 3 processors. Gear 1 mode allows the memory controller and memory frequency to operate at the same speed (1:1), thus providing the lowest latency and best performance in lightly-threaded work, like gaming. Gear 2 allows the memory to operate at twice the frequency of the memory controller (2:1) and results in higher data transfer rates (frequency), which can benefit some threaded workloads but also results in higher latency that can lead to reduced performance in some applications. We've found that Gear 1 provides the best overall performance, particularly for gaming, so it is almost always the best choice. If you scored a cherry chip, Intel's previous-gen Rocket Lake chips could push up to DDR4-3800 in Gear 1, though most chips were limited to DDR4-3600. That means you would have to shift to the less-desirable Gear 2 mode to exceed that transfer rate. Alder Lake is much more forgiving in this regard, with most chips supporting DDR4-3800 in Gear 1 and even DDR4-4000 with some chips. Έχει κ άλλα πράγματα, στο άρθρο. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 8 λεπτά πριν, Herald είπε Mα το έχω γράψει δέκα φορές, σε άλλα σημεία είναι 80 fps πάνω από 10900k και σε άλλα πιάνει με το ζόρι 8700k. Ανώμαλη απόδοση. Εσύ δεν είσαι που γράφεις πόσες φορές για την σπουδαιότητα των lows? Ναι. Στο Warzone ισχύουν αυτά που λες. Αλλά από ένα παιχνίδι θα κρίνουμε; Αν αυτή η ανώμαλη απόδοση υπήρχε γενικά σε κάθε παιχνίδι θα συμφωνούσα. Αλλά δεν. 15% πάνω είναι ο 5950Χ, και σε lows και σε avg.. Είτε στοκ και οι δύο είτε oc και οι δύο. 11 λεπτά πριν, Herald είπε Άρα αυτό που έγραψα συνεχίζει να ισχύει, δεν έχουμε ξαναματάδει μείωση mt επιδόσεων στο ίδιο price point. Thank you Ναι, και στο price point των 500-550€ έχουμε με 10% αύξηση στο MSRP και αύξηση 15% σε ΜΤ σε apps και 25% σε games. Μιλάω βέβαια για 3900Χ vs 5900X. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, kkatzos είπε Ναι. Στο Warzone ισχύουν αυτά που λες. Αλλά από ένα παιχνίδι θα κρίνουμε; Αν αυτή η ανώμαλη απόδοση υπήρχε γενικά σε κάθε παιχνίδι θα συμφωνούσα. . Μα δεν είναι το θέμα αν θα κρίνουμε, το θέμα είναι ότι όταν το έγραψα μου είπες δεν ισχύει και ότι είμαι τρόλλ. Τώρα μου λές ναί ισχύει αλλά και τι έγινε... Τώρα ξανά το ίδιο κάνεις, μου λές ότι είμαι τρολλ που αγνοώ το 8700k --> 9700k ενώ τα νούμερα σου είναι λάθος...έλεος δηλαδή 13 λεπτά πριν, kkatzos είπε Ναι, και στο price point των 500-550€ έχουμε με 10% αύξηση στο MSRP και αύξηση 15% σε ΜΤ σε apps και 25% σε games. Μιλάω βέβαια για 3900Χ vs 5900X. E καλά αυτό δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Πολλές φορές έχουμε δεί πολύ μεγάλυτερες αυξήσεις χωρίς αύξηση στην τιμή, σιγά τα αυγά. Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2021 από Herald 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 233 ευρω για αυτη τη σαπιλα ρε asrock ? https://www.skroutz.gr/s/32901924/Asrock-Z690M-ITX-ax-Motherboard-Mini-ITX-με-Intel-1700-Socket.html 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick0lis Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, malakudi είπε Τους 12 μια χαρά τους χρησιμοποιώ σε αυτά που κάνω πάντως. 10980xe βγήκε Q4/19, αφού είχε βγει 3900Χ/3950Χ. Ο προκάτοχός του 9980xe (που είναι στην ουσία το ίδιο τσιπ) είχε το καταπληκτικό 1999$ MSRP. Η ξυλόσομπα 10980χε τρώει πολύ ξύλο από τον 3900 με το 1/3 σε κατανάλωση. Ο άλλος και στις 200 σελίδες αρλούμπες στις αρλούμπες φορκορ είχε μέχρι προχτές γιατί χτες η λιζάρα έδωσε επεξεργαστές για πρώτη φορά στα χρονικά στα 400€ ανάλογων ιντελ στα 3000€ στο 1/3 κατανάλωσης της ιντελοσομπας. OpenBenchmarking.org Frames Per Second More Is Better x265 3.1.2H.265 1080p Video Encoding Core i9 10980XE 41fps Ryzen 9 3900X 61fps Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2021 από nick0lis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 25 λεπτά πριν, Herald είπε Μα δεν είναι το θέμα αν θα κρίνουμε, το θέμα είναι ότι όταν το έγραψα μου είπες δεν ισχύει και ότι είμαι τρόλλ. Τώρα μου λές ναί ισχύει αλλά και τι έγινε... Καλά κοίτα, ακόμα και η τελευταία λέξη από τα λεγόμενα μου να είναι εσφαλμένη το γεγονός ότι είσαι τρολ παραμένει. Είναι αξίωμα, δε χρήζει αποδείξεως. 🤣 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 18 πυρήνες skylake στα 4.6ghz τρώνε ξύλο από 12 zen 2 cores Ότι νάναι Μόλις τώρα, kkatzos είπε Καλά κοίτα, ακόμα και η τελευταία λέξη από τα λεγόμενα μου να είναι εσφαλμένη το γεγονός ότι είσαι τρολ παραμένει. Είναι αξίωμα, δε χρήζει αποδείξεως. 🤣 Ε καλά αμά τρολλ είναι όποιος διορθώνει αυτά που γράφεις τότε το παράδεχομαι πώς είμαι 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 8 λεπτά πριν, Herald είπε Ε καλά αμά τρολλ είναι όποιος διορθώνειαστρεβλώνει αυτά που γράφεις τότε το παράδεχομαι πώς είμαι Fixed 😉 🤣 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, kkatzos είπε Fixed 😉 🤣 Τι στρέβλωσα? Είπες λανθασμένα ότι ο 8700 > 9700 και ότι δνε ισχύει ότι ο 5950x έχει lows στο πάτωμα στο warzone. Κοίταξε ρε μαν, δεν είμαστε παιδιά. Καταλαβαίνω ποιό είναι το πρόβλήμα. Δεν σαρέσουν αυτά που γράφω αλλά επειδή δεν μπορείς να τα αντικρούσεις, μιας και είναι αλήθεια, αρχίζεις τους χαρακτηρισμούς. Ε αμά δεν σαρέσει η αλήθεια κάνε με ignore. Ο άλλος γράφει 12 zen 2 cores είναι πάνω από 18 skylake cores ας πούμε αλλά δεν είναι troll. Τι φάση, συνάδελφο στο γραφείο τον έχεις? YΓ1. Το πόστ σου πάντως είναι η ειρωνεία η ίδια. Αλλάζεις τα γραφόμενα μου στο πόστ που με κατηγορείς ότι αλλάζω τα γραφόμενα σου Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2021 από Herald 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, Herald είπε Τι στρέβλωσα? Είπες λανθασμένα ότι ο 8700 > 9700 και ότι δνε ισχύει ότι ο 5950x έχει lows στο πάτωμα στο warzone. Κοίταξε ρε μαν, δεν είμαστε παιδιά. Καταλαβαίνω ποιό είναι το πρόβλήμα. Δεν σαρέσουν αυτά που γράφω αλλά επειδή δεν μπορείς να τα αντικρούσεις, μιας και είναι αλήθεια, αρχίζεις τους χαρακτηρισμούς. Ε αμά δεν σαρέσει η αλήθεια κάνε με ignore. Δε με κατάλαβες. Τι δεν μπορώ να αντικρούσω και να αντικρούσεις και χαρακτηρισμούς και κολοκύθια; Δε σε είπα "τρολ" για την υπόθεση 8700-9700. Μπορεί για μια φορά να είχες δίκιο (δε θα κάτσω να ψάξω 1-1 τις περιπτώσεις). Ο χαρακτηρισμός "τρολ" αναφέρεται στην πάγια στάση σου εδώ μέσα, στη ροπή για δημιουργία εντάσεων και κυρίως στη τακτική σου να παρουσιάζεις επιλεκτικά τα γεγονότα, αποκρύπτοντας εντέχνως την πλήρη εικόνα. Πιστεύω έγινα κατανοητός. 😉 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2021 H πάγια στάση μου είναι η AMD ανέβασε τις τιμές κατά 50% στις κατηγορίες του 6πύρηνου και του 8πύρηνου CPU της. Αν αυτό με κάνει τρολλ τότε το θεωρώ κομπλιμέντο, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια 😜 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα