Προς το περιεχόμενο

Intel 12th Gen Core, Alder-Lake & Z690 (2021) [ LGA 1700 ]

7nisiotis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Βασικα το ipc  ηταν μια εφευρεση για να δει ο κατασκευαστης  την βελτιωση της αρχιτεκτονικης του και μονο οχι για συγκριση επεξεργαστων διαφορετικων εταιριων γενικα.

Καθε εφαρμογη ειναι διαφορετικη και δεν μπορεις να γενικολογεις. Μια cpu με μια αλλη  πχ μπορει να εχει το ιδιο  ipc στην ταδε εφαρμογη αλλα σε καποια αλλη να ειναι 50% πισω. 

Οποτε η γενικολογια η ταδε cpu εχει μεγαλυτερο ipc απο την αλλη δεν ισχυει στην πραξη. 

Το ipc ειναι εντελως αχρηστο να χρησιμοποιειται για την συγκριση cpu.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

5 ώρες πριν, malakudi είπε

SR είναι με δύο XMP profiles, 3000 15-15-17-17 και 3600-17-17-21-21. Χάλια kit είναι.

@leokafiris αν το αγόρασες τώρα αυτό το kit, γύρνα το πίσω και πάρε 2*16GB 3600 CL16.

maxed out είναι, λίγα κομμάτια παίζουν πάνω από 3800 χωρίς errors.

Δυστυχώς τα έχω μια βδομάδα και τα έχω κουμπώσει στον υπολογιστη

Παρέλαβα σήμερα τον 12700KF και την tomahawk, προς το παρόν call me not inpressed, αλλά είναι new game και θέλω να δω πόσο μπορεί να βελτιωθεί.

Stock cb23 ~23Κ-185w-64c όλα κομπλέ, μόλις τον πήγα [email protected] adaptive (1.37v κάνει report το hwinfo), hello 100c και 285w, θα τσεκάρω μήπως δεν πάτησε καλά το block ή θέλει repaste, τα watt δεν είναι λίγα έτσι και αλλιώς, αλλά νομίζω δεν έπρεπε να παίζει πάνω από 85c.

Από μνήμες μέχρι 4133 μπήκε windows με sa 1.35v που μάλλον είναι πάρα πολύ, από ns στα 53, δεν πείραξα κάτι εκτός από τα primaries 16-16-16-32 και 320 trfc. Λογικά 4000 το κόβω με πιο λογικό ρεύμα.

• Like 6

4 ώρες πριν, morehp είπε

Ναι σιγουρα, παντως με το ιδιο κιτ ram ειχα στο AIDA 53.1 latency με 4133 και τον 12700KF και 53.3 στα 3900 τωρα με τον 12700Κ. 

προφανώς μιλάς για αρκετά διαφορετικά ραμ (primary/secondary) settings.....ειδάλλως τα 4133 από τα 3900 απλά δεν ακουμπιούνται σε latency από 100-200mhz σε πυρήνα μόνο...πάντως στα 4133mhz λίγοι imc τα καταφέρνουν...anyway την επιλογή την έκανες.

• Like 2

15 λεπτά πριν, Razor333 είπε

Παρέλαβα σήμερα τον 12700KF και την tomahawk, προς το παρόν call me not inpressed, αλλά είναι new game και θέλω να δω πόσο μπορεί να βελτιωθεί.

Stock cb23 ~23Κ-185w-64c όλα κομπλέ, μόλις τον πήγα [email protected] adaptive (1.37v κάνει report το hwinfo), hello 100c και 285w, θα τσεκάρω μήπως δεν πάτησε καλά το block ή θέλει repaste, τα watt δεν είναι λίγα έτσι και αλλιώς, αλλά νομίζω δεν έπρεπε να παίζει πάνω από 85c.

Από μνήμες μέχρι 4133 μπήκε windows με sa 1.35v που μάλλον είναι πάρα πολύ, από ns στα 53, δεν πείραξα κάτι εκτός από τα primaries 16-16-16-32 και 320 trfc. Λογικά 4000 το κόβω με πιο λογικό ρεύμα.

καλορίζικος!

• Like 1

3 λεπτά πριν, BabisTs είπε

προφανώς μιλάς για αρκετά διαφορετικά ραμ (primary/secondary) settings.....ειδάλλως τα 4133 από τα 3900 απλά δεν ακουμπιούνται σε latency από 100-200mhz σε πυρήνα μόνο...πάντως στα 4133mhz λίγοι imc τα καταφέρνουν...anyway την επιλογή την έκανες.

σαφώς και άλλα timings 😉

16 λεπτά πριν, Razor333 είπε

manual ρεύμα καλύτερα....καλύτερα temps.....1,35 sa είναι καλά

• Like 1

6 ώρες πριν, BabisTs είπε

manual ρεύμα καλύτερα....καλύτερα temps.....1,35 sa είναι καλά

Έβαλα fixed 1.3v με auto llc, ρίχνει 1.35v, p-cores 51x, e-cores 40x, ring 40x.

cb23-12700kf.png.b81a220f002538971800e9960a227084.png

• Like 2

10 ώρες πριν, morehp είπε

Ποτέ δεν συγκρίνουμε IPC μεταξύ διαφορετικών αρχιτεκτονικών

Προφανώς και συγκρίνουμε , το κάνουμε κάθε μέρα μεταξύ της AMD και Intel

11 ώρες πριν, morehp είπε

Αν μια εφαρμογή είναι για τα γαιδούρια ή έχει παραχθεί από compiler της πουτσ@ς δεν σημαίνει ότι το IPC του επεξεργαστή  μέτρησες με την χ εφαρμογή είναι αντίστοιχο. Το χρησιμοποιείς ως reference για σύγκριση της εφαρμογής και μόνο, όχι του IPC καθεαυτού.

Άλλο το maximum θεωρητικό IPC  του κάθε επεξεργαστή και άλλο το IPC στην καθημερινότητα όταν ο επεξεργαστής τρέχει εφαρμογές του εμπορίου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Βασικα το ipc  ηταν μια εφευρεση για να δει ο κατασκευαστης  την βελτιωση της αρχιτεκτονικης του και μονο οχι για συγκριση επεξεργαστων διαφορετικων εταιριων γενικα.

Καθε εφαρμογη ειναι διαφορετικη και δεν μπορεις να γενικολογεις. Μια cpu με μια αλλη  πχ μπορει να εχει το ιδιο  ipc στην ταδε εφαρμογη αλλα σε καποια αλλη να ειναι 50% πισω. 

Οποτε η γενικολογια η ταδε cpu εχει μεγαλυτερο ipc απο την αλλη δεν ισχυει στην πραξη. 

Το ipc ειναι εντελως αχρηστο να χρησιμοποιειται για την συγκριση cpu.

Το IPC δεν είναι εφεύρεση, είναι μονάδα μέτρησης της λειτουργιάς του επεξεργαστεί. Μετράει πόσα Instructions (mOPs) μπορεί να επεξεργαστεί (για την ακρίβεια πόσα μπορεί να κάνει Retire) ο επεξεργαστής ανά κύκλο λειτουργιάς. Από την στιγμή που όλοι οι επεξεργαστές (ας πάρουμε μόνο τους χ86) λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο , τότε μπορούμε να συγκρίνουμε το IPC μεταξύ τους.

Για να μιλήσεις γενικά για IPC πρέπει να πάρεις μετρήσεις από πολλές εφαρμογές και να βγάλεις ένα μέσο όρο. Αυτό κάνει και η AMD και η Intel όταν μιλάνε για IPC.

Το IPC δεν είναι καθόλου άχρηστο για να συγκρίνεις επεξεργαστές, το χρησιμοποιούμε κάθε μέρα όταν μετράμε το performance των επεξεργαστών.

Performance = IPC x Clock Speed x Number of Cores.

STP = IPC x Clock Speed

Παράδειγμα,

ZEN 3 IPC Increase

Mark-Papermaster-AMD-Zen-3-IPC-Improveme

Και παρακάτω από πού έβγαλαν αυτό το 19% IPC increase. 

Όπως βλέπουμε το IPC δεν είναι σταθερό σε όλα τα application αλλά παίζει ανάλογα με το applicationΚαι είναι αναμενόμενο, κάθε εφαρμογή είναι γραμμένη με διαφορετικό κώδικα.

82556edb95ba8972eba7f73424e8263d.png

Επεξ/σία από Aten-Ra

Kόστισε πολλά η apex, αλλά ρε φίλε, βλέπω τον shamino στο ocnet να φτύνει τα bios σαν κουκούτσια από φέτα καρπουζιού για να φτιάξει το memory support με τα kitakia της gskill. Έχει βγάλει 5-6 bios σε 5 μέρες

• Like 1

8 λεπτά πριν, star4 είπε

24/7 imc/mem settings

wtf το latency δεν έπρεπε να είναι sub 50's ;

1215786482_Screenshot(15).png.133c6be4464100a26915884c57b5f1bb.png

Τα μαλλιά μου τραβάω και εγώ από χτες με το latency, λογικά δεν είσαι stable, δοκίμασε με 2Ν μήπως παίξει καλύτερα.

Δεν έχω καταλάβει ακόμα γιατί δεν είμαι ούτε 3800c14 stable, με χρονισμούς που έπαιζαν οι μνήμες μου. 

Καλά κάτι c14 στα 4000 και πάνω είναι μόνο για κάποιες ddr4, που καλύτερα να περιμένεις για ddr5 αν είναι να τις αγοράσεις.

• Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...