kkatzos Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, nikpoth είπε Lost vape dna 250 με έναν Psyclone Citadel RDA 22mm Τι είναι αυτά τα ακαταλαβίστικα ρε παιδιά; Dual Rank είναι και πόσα βγάζει στο CPU Game του SOTTR; 🤣 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 30 λεπτά πριν, Herald είπε Εχεις δηλαδη 4 dr dimακια σε gigabyte daisy chain μητρικη? Ε ναι δεν νομιζω να δεις ποτε τσ 3200 που θες. Δοκιμασε να ποτίσει ρεύμα μπας και φταίει ο imc αλλά δύσκολο το βλεπω, μαλλον θέμα μητρικής είναι Δε νομίζω να είναι 8ρια DR. Λογικά είναι 4 8ρια SR και συνολικά έχει 2 ranks. Νομίζω κι άλλος φίλος ανέφερε πως με 4 DIMM SR δεν ανέβαινε ψηλά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, malakudi είπε Δε νομίζω να είναι 8ρια DR. Λογικά είναι 4 8ρια SR και συνολικά έχει 2 ranks. Νομίζω κι άλλος φίλος ανέφερε πως με 4 DIMM SR δεν ανέβαινε ψηλά. E τα 4SR θα πρέπει να τα βλέπουν τα 3200. Βέβαια είναι gigabyte η μητρική, θεός φυλάξοι 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, malakudi είπε Δεν ανεβάζει το IPC η cache, με τον αρχέτυπο ορισμό του IPC (Instructions per cycle). Ανεβάζει το STP σε latency sensitive workloads μόνο, όχι γενικά. To IPC είναι application depended, δεν υπάρχει γενικό IPC η STP έκτος αν πάρεις τον μέσο όρο από διάφορα applications. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, BabisTs είπε Αναμενόμενο ειδικά όταν ανεβάζεις τόσο ψηλά την cache......το θέμα είναι να έκανε το τεστ με την cache στα 4.9 αλλά και με όλο το τσιπακι ενεργοποιημένο.....αλλά εκεί απλά δεν μπουταρει ο μπέμπης λόγω αρχιτεκτονικής alder....γενικά πάνω από 4.4-4.5 και παραπάνω cache δεν μπουταρει καν αν δεν κλείσεις e cores με όλα ενεργοποιημενα..... Ωραίος ο Ρώσος αλλά ενώ με τα dual rank την πάλεψε καλά στα 4100 με Gear 1 στον AL στον 5950Χ ούτε αυτός κατάφερε να ανεβάσει Fabric clock και έμεινε στα 3800; Εδώ μέσα πως τα καταφέρνουν όσοι τα καταφέρνουν; Είδαμε διάφορους 5800Χ και 5600Χ να τα καταφέρνουν, είδαμε και τον 5950Χ του Razor333 να πιάνει 3933. Δε λέω ότι το έκανε επίτηδες αλλά maxed out δεν είναι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 5 λεπτά πριν, Herald είπε E τα 4SR θα πρέπει να τα βλέπουν τα 3200. Βέβαια είναι gigabyte η μητρική, θεός φυλάξοι SR είναι με δύο XMP profiles, 3000 15-15-17-17 και 3600-17-17-21-21. Χάλια kit είναι. @leokafiris αν το αγόρασες τώρα αυτό το kit, γύρνα το πίσω και πάρε 2*16GB 3600 CL16. Μόλις τώρα, kkatzos είπε Δε λέω ότι το έκανε επίτηδες αλλά maxed out δεν είναι... maxed out είναι, λίγα κομμάτια παίζουν πάνω από 3800 χωρίς errors. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, malakudi είπε maxed out είναι, λίγα κομμάτια παίζουν πάνω από 3800 χωρίς errors. αυτό το έχουμε πει πολλές φορές. Είπαμε, ανάλογα τι errors είναι μπορεί και να δουλεύει κανονικά το σύστημα. Επίσης από όταν το ανέφερα την προηγούμενη φορά εμφανίστηκαν 3-4 μέλη με καλά αποτελέσματα. Τόσο τυχεροί είμαστε εδώ στο insomnia; Μάλλον για περισσότερο ψάξιμο και tweaking μου μοιάζει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 11 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε To IPC είναι application depended, δεν υπάρχει γενικό IPC η STP έκτος αν πάρεις τον μέσο όρο από διάφορα applications. Το IPC είναι instructions per clock, εξ' ορισμού του ονόματος. Αυτό που λες εσύ είναι να συγκρίνουμε το ίδιο workload σε ίδια συχνότητα, και να το ονομάζουμε καταχρηστικά IPC. Αν λοιπόν το workload είναι latency sensitive (έχει memory load / store ins) τότε θα επηρεαστεί από την cache. Αν δεν έχει, τότε η cache (ειδικά η L3 cache) δε κάνει καμία διαφορά. Αντίθετα σε αυτή τη 2η περίπτωση, η opcode cache παίζει σημαντικό ρόλο. 1 λεπτό πριν, kkatzos είπε αυτό το έχουμε πει πολλές φορές. Είπαμε, ανάλογα τι errors είναι μπορεί και να δουλεύει κανονικά το σύστημα. Επίσης από όταν το ανέφερα την προηγούμενη φορά εμφανίστηκαν 3-4 μέλη με καλά αποτελέσματα. Τόσο τυχεροί είμαστε εδώ στο insomnia; Μάλλον για περισσότερο ψάξιμο και tweaking μου μοιάζει. Αν βγάζει έστω κι ένα error, δεν είναι αποδεκτό για benchmarking. Εμένα ο δικός μου 5900X και ένας 5950Χ που έστησα για άλλον, δεν ανεβαίνουν πάνω από 3800 χωρίς errors. Και από εκείνο το xls που είχαμε αναλύσει, ελάχιστοι ήταν που δούλευαν με λογικό Vsoc. Αν είναι να δίνεις suicide voltages, δεν έχει νόημα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, malakudi είπε Το IPC είναι instructions per clock, εξ' ορισμού του ονόματος. Αυτό που λες εσύ είναι να συγκρίνουμε το ίδιο workload σε ίδια συχνότητα, και να το ονομάζουμε καταχρηστικά IPC. Αν λοιπόν το workload είναι latency sensitive (έχει memory load / store ins) τότε θα επηρεαστεί από την cache. Αν δεν έχει, τότε η cache (ειδικά η L3 cache) δε κάνει καμία διαφορά. Αντίθετα σε αυτή τη 2η περίπτωση, η opcode cache παίζει σημαντικό ρόλο. Eξού και το κόμπλεξ που έχω με το "throw more cache at the problem". Στο ίδιο παιχνίδι φτάνεις απο επιδόσεις 14900k στο ένα άκρο και 8700k στο άλλο άκρο 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, Herald είπε Eξού και το κόμπλεξ που έχω με το "throw more cache at the problem". Στο ίδιο παιχνίδι φτάνεις απο επιδόσεις 14900k στο ένα άκρο και 8700k στο άλλο άκρο Πάντως τα παιχνίδια που είναι latency sensitive, αν χωρέσει ο βασικός κώδικάς τους μέσα στην L3 cache θα δεις μεγάλες διαφορές. Αν το παιχνίδι είναι STP bound, τότε δε θα δεις. Η αλήθεια είναι πως δε θα έπρεπε το 2021 να υπάρχει πλέον ούτε ένα παιχνίδι που να είναι STP bound, αλλά δυστυχώς υπάρχουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, malakudi είπε Το IPC είναι instructions per clock, εξ' ορισμού του ονόματος. Αυτό που λες εσύ είναι να συγκρίνουμε το ίδιο workload σε ίδια συχνότητα, και να το ονομάζουμε καταχρηστικά IPC. Αν λοιπόν το workload είναι latency sensitive (έχει memory load / store ins) τότε θα επηρεαστεί από την cache. Αν δεν έχει, τότε η cache (ειδικά η L3 cache) δε κάνει καμία διαφορά. Αντίθετα σε αυτή τη 2η περίπτωση, η opcode cache παίζει σημαντικό ρόλο. Επαναλαμβάνω, το IPC (Instructions Per Cycle) εξαρτάτε από το application/game κλπ. Αλλιώς όλα τα προγράμματα/παιχνίδια θα είχαν το ίδιο performance στον ίδιο επεξεργαστή και δεν θα είχαμε τον παρακάτω πίνακα. Παρεμπίπτοντος το IPC το μετράμε στο ίδιο workload και στην ίδια συχνότητα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Μέρικα νούμερα από τον Ρώσσο παραπίσω Spoiler 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BabisTs Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Herald είπε Με το ht ανοιχτο εχει την cache 4.9 αλλα ψοφια πραματα. Ο scheduler το παιζει στα ζάρια που θα στείλει τα threads φαντάζομαι μ Το είδα ....απλά δεν παίζει σε όλα τα games να ωφελείται όπως τα έχει αυτός....θα ήθελα να δω συμπεριφορά 8c/8t 5.2 με stock cache και το ίδιο τσιπακι full ενεργοποιημένο στα 5.2 με στοκ cache πάλι...... anyway.......θα δούμε την αλήθεια το επόμενο διάστημα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, BabisTs είπε θα δούμε την αλήθεια το επόμενο διάστημα Εσύ θα δείς, εγώ ακόμα ram θα περιμένω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BabisTs Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 27 λεπτά πριν, kkatzos είπε Ωραίος ο Ρώσος αλλά ενώ με τα dual rank την πάλεψε καλά στα 4100 με Gear 1 στον AL στον 5950Χ ούτε αυτός κατάφερε να ανεβάσει Fabric clock και έμεινε στα 3800; Εδώ μέσα πως τα καταφέρνουν όσοι τα καταφέρνουν; Είδαμε διάφορους 5800Χ και 5600Χ να τα καταφέρνουν, είδαμε και τον 5950Χ του Razor333 να πιάνει 3933. Δε λέω ότι το έκανε επίτηδες αλλά maxed out δεν είναι... Απόλυτα σωστό..... ωστόσο είναι και τι κομμάτια έχει ο καθένας στην διάθεση του..... Πόσο καλά είναι δηλαδή σε imc...με το tweak όσο και να το κουρδισεις αν είναι μπανάνα τοτε είναι μπανάνα.....ένα δίκαιο vs θα ήταν στα 3800 mhz και οι δύο σε ραμ......ας είχε περισσότερο gap σε imc ο ιντελ που είχε στα χέρια του 6 λεπτά πριν, Herald είπε Εσύ θα δείς, εγώ ακόμα ram θα περιμένω Ναι αλλά εσύ πας για το απόλυτο 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα