Προς το περιεχόμενο

Intel 12th Gen Core, Alder-Lake & Z690 (2021) [ LGA 1700 ]

7nisiotis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 ώρες πριν, leokafiris είπε

Καλημέρα και από εμένα μόλις παρέλαβα την z690 ud ddr 4 και την συνδύασα με ένα κ12700kf.ομως στο πρωτο chek πριν κάνει ,boot μένει αναμενο πάνω στην μητρική το ,led vga. Προσπαθώ να χρησιμοποιήσω μια ,gtx 680 μιας και αυτήν έχω και δεν παίζουν λεφτά για καινούργια κάρτα έτσι όπως είναι οι τιμές τώρα.εικονα δεν έχω καθόλου στην οθόνη και ήθελα την βοήθεια σας

τσεκαρε αν εχει κουμπωσει καλα η καρτα και αν εχει κλεισει το κλιπσακι του σλοτ, δοκιμασε την και σε αλλο pcie slot.

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα τα έκανε όλα.η καρτα μεχρι χθες το βράδυ δούλευε πάνω σε ένα  i 5 3570 κανονικά οπότε δεν πιστεύω να είναι η κάρτα.τα έχω αλλάξει  όλα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, leokafiris είπε

Καλημέρα και από εμένα μόλις παρέλαβα την z690 ud ddr 4 και την συνδύασα με ένα κ12700kf.ομως στο πρωτο chek πριν κάνει ,boot μένει αναμενο πάνω στην μητρική το ,led vga. Προσπαθώ να χρησιμοποιήσω μια ,gtx 680 μιας και αυτήν έχω και δεν παίζουν λεφτά για καινούργια κάρτα έτσι όπως είναι οι τιμές τώρα.εικονα δεν έχω καθόλου στην οθόνη και ήθελα την βοήθεια σας

Μάλλον η παλιά κάρτα σου δεν υποστηρίζει UEFI boot και η νέα μητρική είναι default σε UEFI.

edit: Σίγουρα αυτό είναι, υπάρχουν αρκετές αναφορές στο internet για έλλειψη UEFI support στο VBIOS της GTX 680. Αν είχες 12700K θα μπορούσες να μπεις BIOS και να το γυρίσεις σε CSM, τώρα θα πρέπει να βρεις μία GPU με UEFI VBIOS για να το κάνεις και μετά να βάλεις την κάρτα σου.

edit #2: Κάποιες εταιρείες είχαν δώσει updated VBIOS με UEFI support, οπότε μπορείς να δεις αν έχει βγει και για τη δικιά σου.

Επεξ/σία από malakudi
  • Like 12

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις αλλά πώς θα ξέρω ποια κάρτα πρέπει να χρησιμοποιησω για να αλλάξω τα settings.σηλαδη πως ξέρω ότι ποια κάρτα θα θα διαβάσει το bios

Επεξ/σία από leokafiris

1 λεπτό πριν, leokafiris είπε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις αλλά πώς θα ξέρω ποια κάρτα πρέπει να χρησιμοποιησω για να αλλάξω τα settings.σηλαδη πως ξέρω ότι ποια κάρτα θα θα διαβάσει το bios

Οποιαδήποτε κάρτα των τελευταίων 4 ετών θα έχει υποστήριξη UEFI. Το καλύτερο είναι να βρεις updated VBIOS για την κάρτα σου και να την φλασάρεις στο παλιό σύστημα που δουλεύει.

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, malakudi είπε

Μάλλον η παλιά κάρτα σου δεν υποστηρίζει UEFI boot και η νέα μητρική είναι default σε UEFI.

edit: Σίγουρα αυτό είναι, υπάρχουν αρκετές αναφορές στο internet για έλλειψη UEFI support στο VBIOS της GTX 680. Αν είχες 12700K θα μπορούσες να μπεις BIOS και να το γυρίσεις σε CSM, τώρα θα πρέπει να βρεις μία GPU με UEFI VBIOS για να το κάνεις και μετά να βάλεις την κάρτα σου.

edit #2: Κάποιες εταιρείες είχαν δώσει updated VBIOS με UEFI support, οπότε μπορείς να δεις αν έχει βγει και για τη δικιά σου.

ισχυει και εγω ειχα δοκιμασει μια παλια καρτα στην x570 και ειχα το ιδιο θεμα

2 λεπτά πριν, leokafiris είπε

Υπάρχει video πως να το κάνω αυτο

ποια ακριβως ειναι η καρτα γραφικων σου ? βαλε ενα λινκ

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, leokafiris είπε

Ευχαριστώ πολύ θα προσπαθήσω και ο θεός βοηθος

μην φοβασαι ,δεν ειναι τπτ δυσκολο μονο του θα το κανει στην ουσια ,απλα ακολουθησε τα βηματα που λεει

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...