AlexandrosKle Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 51 λεπτά πριν, ChaosAD είπε Μολις ετρεξα CineR23 στα P50/E40/U36 και εχω max 200w, δλδ 31w κατω, οποτε ας μην κρινουμε αποκλειστικα απο τα γραφηματα στο internet. Συμφωνώ, είναι misleading τα γραφήματα πολλές φορές. Απλά τα ανέβασα για να πάρουμε περίπου μια ιδέα με τις θερμοκρασίες. Υ.Γ. σε OC ειδικά βλέπεις τρελά πράγματα. Πχ στα γραφήματα του techpowerup σε overclock, του δίνουν τάση 1.4v για 5.0ghz στα pcores. Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2021 από AlexandrosKle 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 9 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Ναι, ναι, καλά όλα αυτά. Για ακόμα μια φορά γράφεις εντελώς άλλα πράγματα από αυτά που συζητάμε. Έγραψες για efficiency παραπάνω βιάζοντας εντελώς τη λέξη και το νόημά της. Τώρα το γυρνάς στο "εγώ θέλω χ επιδόσεις πριν και πάνω από όλα και για αυτές δεν με νοιάζει πόσο θα πληρώσω/κάψω/αλλάξω". Πολύ καλά κάνεις εσύ, λόγος δεν πέφτει σε κανέναν για το τι εσύ θέλεις, αλλά efficiency αυτό δεν λέγεται. Ίσως να λέγεται "efficiency σε πολύ συγκεκριμένο σενάριο που μόνο εσένα βολεύει σήμερα", αλλά αυτό αφορά εσένα και μόνο εσένα. Δεν θα μας τρελάνεις όλους. Spoiler Με βολεύει με την έννοια ότι αυτό ζητάω και μου το προσφέρει η Intel, το δέχομαι. Δεν νομίζω να αφορά μόνο εμένα, θεωρώ πώς όλοι έτσι ψωνίζουν. Και για VFM όταν συζητάμε, δεν λέμε "Α το τάδε CPU βγάζει 10 fps αλλά κοστίζει 5€ άρα έχει το καλύτερο VFM". Βάζουμε και ένα κατώτατο όριο επιδόσεων. Και τελοσπάντων εσύ μπορεί να μην βάζεις, αλλά δεν θεωρώ πως είναι παράλογο που εγώ βάζω. Πολλοί έτσι κινούνται, είτε όταν μιλάμε για vfm είτε για efficiency. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FeelsBadMan Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, BabisTs είπε Γρήγοροι στην arctic.... ακριβώς μια βδομάδα το 1700 bracket......μια χαρα Ωραιος, εγω ειχα παραγγειλει 26/11 το bracket και ακομα δεν έχει φανεί. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, Herald είπε Απόκρυψη περιεχομένων Με βολεύει με την έννοια ότι αυτό ζητάω και μου το προσφέρει η Intel, το δέχομαι. Δεν νομίζω να αφορά μόνο εμένα, θεωρώ πώς όλοι έτσι ψωνίζουν. Και για VFM όταν συζητάμε, δεν λέμε "Α το τάδε CPU βγάζει 10 fps αλλά κοστίζει 5€ άρα έχει το καλύτερο VFM". Βάζουμε και ένα κατώτατο όριο επιδόσεων. Και τελοσπάντων εσύ μπορεί να μην βάζεις, αλλά δεν θεωρώ πως είναι παράλογο που εγώ βάζω. Πολλοί έτσι κινούνται, είτε όταν μιλάμε για vfm είτε για efficiency. Ναι, ναι...μην το συζητάς[email protected] κάνουμε στο 95% των περιπτώσεων και μόνο έτσι πάμε και ψωνίζουμε. Φυσικά και βάζουμε ένα κατώτατο όριο επιδόσεων. Μόνο που κοιτάμε και τι χρειάζεται για να "βγει" αυτό, αν μπορούμε να το δώσουμε/στήσουμε/υποστηρίξουμε και σίγουρα όλο αυτό δεν το ονομάζουμε efficiency. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, Πέτρος είπε Ναι, ναι...μην το συζητάς[email protected] κάνουμε στο 95% των περιπτώσεων και μόνο έτσι πάμε και ψωνίζουμε. Φυσικά και βάζουμε ένα κατώτατο όριο επιδόσεων. Μόνο που κοιτάμε και τι χρειάζεται για να "βγει" αυτό, αν μπορούμε να το δώσουμε/στήσουμε/υποστηρίξουμε και σίγουρα όλο αυτό δεν το ονομάζουμε efficiency. Spoiler Δεν διαφωνούμε απαραίτητα. Απλά αν σου πώ θέλω το CPU που με το λιγότερο δυνατό ρεύμα να βγάζει 200fps στο X game ή 35.000 score στο Cb με το λιγότερο δυνατόν ρεύμα, efficiency δεν είναι αυτό? Αν δεν είναι, πάω πάσο και έχεις δίκιο. Προσωπικά efficiency το λέω, αν θες να χρησιμοποιώ άλλον όρο πρότεινε μου έναν καλύτερο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 22 ώρες πριν, Herald είπε Στο warzone μενει πίσω απο τους κομητες review or it didn't (can't) happen 😉 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
7nisiotis Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 :salt: Περί BF2042 φαίνεται λετζιτ καθώς θέλει τιτανιο IPC το σκατοπαίχνιδο αυτό ούτως ώστε να μη πέφτει μπουκαλακιον or some shit Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε 🧂 Περί BF2042 φαίνεται λετζιτ καθώς θέλει τιτανιο IPC το σκατοπαίχνιδο αυτό ούτως ώστε να μη πέφτει μπουκαλακιον or some shit Χλωμο το κοβω να ειναι legit, μεγαλες διαφορες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ChaosAD Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) FPS per Watt Results testing i9-12900K vs Ryzen 5950X Για να μην μαλωνετε περι efficiency Spoiler (Ξεκιναει στο 12:00) Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2021 από ChaosAD 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 39 λεπτά πριν, ChaosAD είπε FPS per Watt Results testing i9-12900K vs Ryzen 5950X Για να μην μαλωνετε περι efficiency Spoiler (Ξεκιναει στο 12:00) 50% πιο efficient ο 12900k στο FC6. Yikes, αναβαθμίστε όλοι οι gamers να πέσει ο λογαριασμός της ΔΕΗ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, Herald είπε Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Δεν διαφωνούμε απαραίτητα. Απλά αν σου πώ θέλω το CPU που με το λιγότερο δυνατό ρεύμα να βγάζει 200fps στο X game ή 35.000 score στο Cb με το λιγότερο δυνατόν ρεύμα, efficiency δεν είναι αυτό? Αν δεν είναι, πάω πάσο και έχεις δίκιο. Προσωπικά efficiency το λέω, αν θες να χρησιμοποιώ άλλον όρο πρότεινε μου έναν καλύτερο. Αυτό ακριβώς δεν σου έγραψα παραπίσω? Πολύ συγκεκριμένο σενάριο το οποίο βαφτίζουμε "γενικό". Για την ειδική χρήση του καθενός, ουδεμία αντίρρηση. 49 λεπτά πριν, ChaosAD είπε FPS per Watt Results testing i9-12900K vs Ryzen 5950X Για να μην μαλωνετε περι efficiency Spoiler (Ξεκιναει στο 12:00) 9 λεπτά πριν, Herald είπε 50% πιο efficient ο 12900k στο FC6. Yikes, αναβαθμίστε όλοι οι gamers να πέσει ο λογαριασμός της ΔΕΗ Άμα βάλει και 2133 τις μνήμες στον Ryzen, ακόμα καλύτερα. Σοβαρά, τώρα? 3600/18, όταν το Kit των 70€ που έχω πιάνει 3800/16 (1:1:1. δλδ IF1900 που δίνει σεβαστά και αρκετά καλύτερα timings επιπλέον) για πλάκα σε frankenstein σύστημα? Σε Win11, κιόλας? Εντελώς συμπτωματικά, δηλαδή, εκεί όπου οι extra πυρήνες του 12900Κ θα πέσουν για βαθύ ύπνο όταν δεν χρησιμοποιούνται ενώ οι αντίστοιχοι του 5950Χ όλο και κάτι θα κάνουν, όλο και θα τραβάνε...ας είναι καλά ο fully optimised scheduler για αρχιτεκτονική 2 μηνών αλλά όχι για αντίστοιχη κοντά 5 χρόνων. Έλα παιδιά...καλύτερος είναι γενικά ο 12900Κ, αλλά μην το τραβάμε από τα @@ για να δείξουμε κάτι. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 9 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Αυτό ακριβώς δεν σου έγραψα παραπίσω? Πολύ συγκεκριμένο σενάριο το οποίο βαφτίζουμε "γενικό". Για την ειδική χρήση του καθενός, ουδεμία αντίρρηση. Άμα βάλει και 2133 τις μνήμες στον Ryzen, ακόμα καλύτερα. Σοβαρά, τώρα? 3600/18, όταν το Kit των 70€ που έχω πιάνει 3800/16 (1:1:1. δλδ IF1900 που δίνει σεβαστά και αρκετά καλύτερα timings επιπλέον) για πλάκα σε frankenstein σύστημα? Σε Win11, κιόλας? Εντελώς συμπτωματικά, δηλαδή, εκεί όπου οι extra πυρήνες του 12900Κ θα πέσουν για βαθύ ύπνο όταν δεν χρησιμοποιούνται ενώ οι αντίστοιχοι του 5950Χ όλο και κάτι θα κάνουν, όλο και θα τραβάνε...ας είναι καλά ο fully optimised scheduler για αρχιτεκτονική 2 μηνών αλλά όχι για αντίστοιχη κοντά 5 χρόνων. Έλα παιδιά...καλύτερος είναι γενικά ο 12900Κ, αλλά μην το τραβάμε από τα @@ για να δείξουμε κάτι. Δεν νομίζω οι μνήμες να αλλάζουν κάτι στην κατανάλωση. Θα ανέβουν τα fps με καλύτερες μνήμες αλλά θα ανέβει αντίστοιχα και η καταναλώση, όχι? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, Herald είπε Δεν νομίζω οι μνήμες να αλλάζουν κάτι στην κατανάλωση. Θα ανέβουν τα fps με καλύτερες μνήμες αλλά θα ανέβει αντίστοιχα και η καταναλώση, όχι? Θα ανέβει αναλογικά η κατανάλωση με τα fps? Εγώ λέω ότι θα έχει κέρδος σε αυτό το λόγο, αφού θα έχει λιγότερα εσωτερικά μπουκάλια ο επεξεργαστής και θα είναι πιο αποτελεσματικός έτσι. Να έβαζε στην τελική και τον 12900Κ σε ίδιες μνήμες, να έβγαινε από τη μέση το όποιο (μεγάλο ή μικρό) κέρδος από το b/w (και να μην μπορούσε να πει κανείς τίποτα για lat, IF κλπ). Μη μπερδεύουμε (πάλι) απόδοση πλατφόρμας με απόδοση επεξεργαστή. Επίσης, όταν οι extra πυρήνες του 12900Κ απενεργοποιούνται (δεν το είδα όλο, παίζει κι εδώ scroll lock "tweak" ή είναι διορθωμένο?) και όσοι από τους Ρ περισσεύουν κοιμούνται βαθιά, περισσεύει ισχύς και θερμότητα (ταβάνι, για την ακρίβεια) για να πάνε παραπάνω όσοι λειτουργούν. Όταν αυτό δεν γίνεται στους Ryzen (5 χρόνια αρχιτεκτονική σε κάτι μήνες), το λες και τρικλοποδιά. Να έκλεινε το SMT στον Ryzen, στην τελική. Με 12 καθαρά νήματα, μόνο προς τα πάνω είχε να πάει σε αυτά τα σενάρια. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 16 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Θα ανέβει αναλογικά η κατανάλωση με τα fps? Εγώ λέω ότι θα έχει κέρδος σε αυτό το λόγο, αφού θα έχει λιγότερα εσωτερικά μπουκάλια ο επεξεργαστής και θα είναι πιο αποτελεσματικός έτσι Λογικά θα έχει κέρδος επειδή ουσιαστικά μειώνεις τον χαμένο χρόνο από cache miss, αλλά εφόσον μιλάμε για XMP timings, τι διαφορές θα δείς μεταξύ 3600c18 και 3600c16 ? Xωρίς manual tuning τα bdies δεν είναι ιδιαίτερα καλά σε απόδοση και έχουν τρελά tertiary και subs. Δεν γνωρίζω αλλά θεωρώ πως στην πράξη μικρές διαφορές θα δείς με σκέτο XMP. Πρέπει να πας σε κάτι ακραίου του τύπου 4000c14 για να πείς το αφήνω XMP και θα δώ σοβαρή διαφορά από ένα 3600c18 kit. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, Herald είπε Λογικά θα έχει κέρδος επειδή ουσιαστικά μειώνεις τον χαμένο χρόνο από cache miss, αλλά εφόσον μιλάμε για XMP timings, τι διαφορές θα δείς μεταξύ 3600c18 και 3600c16 ? Xωρίς manual tuning τα bdies δεν είναι ιδιαίτερα καλά σε απόδοση και έχουν τρελά tertiary και subs. Δεν γνωρίζω αλλά θεωρώ πως στην πράξη μικρές διαφορές θα δείς με σκέτο XMP. Πρέπει να πας σε κάτι ακραίου του τύπου 4000c14 για να πείς το αφήνω XMP και θα δώ σοβαρή διαφορά από ένα 3600c18 kit. Από 3600/18 (ΙF 1800) σε 3800/16 (ΙF1900) είναι 2-3' δουλειά, για να πάρεις το 90+% της διαφοράς. Στα πετάει στα μούτρα το calc τα settings, με τεράστιο ποσοστό επιτυχίας. Επιπλέον, ΧΜΡ το 3600/18? Και γράφεις και για bdies? Δεν σου λέω ότι θα βγει απαραίτητα από πάνω ο 5950Χ, αλλά θα την κλείσει εύκολα τη διαφορά (όπου δεν είναι το b/w η πρωταρχική αιτία). Λίγο να πάρει από μνήμες, λίγο από IF, λίγο από πτώση κατανάλωσης από κλειστό SMT και την αντίστοιχη αύξηση στα ταβάνια συχνότητας του επεξεργαστή και θερμικής διαχείρισης, να δεις πόσο αλλάζει η εικόνα που βλέπουμε στο παραπάνω test. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα