Προς το περιεχόμενο

Intel 12th Gen Core, Alder-Lake & Z690 (2021) [ LGA 1700 ]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, hln3 είπε

Αν υπάρχει έλλειψη στα υλικά, δεν βγάζεις 1 atx motherboard με τρελά specs, θα βγάλεις 2 matx με μέτρια για να καλύψεις οσο περισσότερο κόσμο μπορείς.

σωστος,αυτο γινεται γιατι η ελλειψη ειναι τεχνητη και σκηνοθετημενη καλα

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έκατσα και έκανα την αλλαγή σήμερα το βράδυ, οπότε μπήκε κι επίσημα ο 12900k.

Έβαλα τη Nzxt x73 σε μητρική Asus με το bracket Lga1200 κι ολα κομπλέ.

Δεν πρόλαβα να κανω benchmarks και stress tests, αλλά σε idle ηταν γυρω στους 28 με ambient 20.

Μόνο που πρόσεξα ένα θέμα με το idle power draw μου σε Windows 11.

Mε σχεδόν μηδενική χρήση cpu και gpu τράβαγε 200W, ενώ πριν σε windows 10 με τον 10600 τραβαγε περιπου 70. 

Καμία ιδέα κανείς;

Edit: Άνοιξα Hwinfo, 12900k σε idle, περίπου 25W .

Το πρόβλημα είναι η κάρτα γραφικών μου τελικά, για κάποιο λόγο τραβάει 130W σε idle, θα το ψάξω αύριο με την ησυχία μου.

p.s. PL1=PL2=4092W, wtf?! Αυτό έπρεπε να γράφει;

Επεξ/σία από tsamo2
  • Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, tsamo2 είπε

Έκατσα και έκανα την αλλαγή σήμερα το βράδυ, οπότε μπήκε κι επίσημα ο 12900k.

Έβαλα τη Nzxt x73 σε μητρική Asus με το bracket Lga1200 κι ολα κομπλέ.

Δεν πρόλαβα να κανω benchmarks και stress tests, αλλά σε idle ηταν γυρω στους 28 με ambient 20.

Μόνο που πρόσεξα ένα θέμα με το idle power draw μου σε Windows 11.

Mε σχεδόν μηδενική χρήση cpu και gpu τράβαγε 200W, ενώ πριν σε windows 10 με τον 10600 τραβαγε περιπου 70. 

Καμία ιδέα κανείς;

Edit: Άνοιξα Hwinfo, 12900k σε idle, περίπου 25W .

Το πρόβλημα είναι η κάρτα γραφικών μου τελικά, για κάποιο λόγο τραβάει 130W σε idle, θα το ψάξω αύριο με την ησυχία μου.

p.s. PL1=PL2=4092W, wtf?! Αυτό έπρεπε να γράφει;

nvidia control panel τσεκαρε τις επιδοσεις καπου ειναι μια επιλογη που την κραταει ψηλα θελει αλλαγη και restart ισως και να βγαλεις και το πισι απο την πριζα για να επανελθει

• Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

nvidia control panel τσεκαρε τις επιδοσεις καπου ειναι μια επιλογη που την κραταει ψηλα θελει αλλαγη και restart ισως και να βγαλεις και το πισι απο την πριζα για να επανελθει

Prefer maximum performance. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Αυτό ήταν ευτυχώς, γιατί δεν είχα καμία διάθεση να κάθομαι να ψάχνω με τις ώρες. 😅

Τώρα κάνει idle στα 80W.

Tρέχω cinebench εδώ και κοντά μία ώρα για να δω θερμοκρασίες, αλλά μέχρι στιγμής το max που έχει φτάσει είναι 77°C στα 5.0ghz σταθερά, με ambient 19°C.

edit: Καμία ιδέα για το τι πρόγραμμα να χρησιμοποιήσω για να δω θερομκαρσίες και ρεύμα σε 100% cpu+gpu; Aida64;

Επεξ/σία από tsamo2
  • Like 4
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, tsamo2 είπε

Αυτό ήταν ευτυχώς, γιατί δεν είχα καμία διάθεση να κάθομαι να ψάχνω με τις ώρες. 😅

Τώρα κάνει idle στα 80W.

Tρέχω cinebench εδώ και κοντά μία ώρα για να δω θερμοκρασίες, αλλά μέχρι στιγμής το max που έχει φτάσει είναι 77°C στα 5.0ghz σταθερά, με ambient 19°C.

edit: Καμία ιδέα για το τι πρόγραμμα να χρησιμοποιήσω για να δω θερομκαρσίες και ρεύμα σε 100% cpu+gpu; Aida64;

hwinfo64, οταν το ανοιξεις τικαρεις μονο το sensors only

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

hwinfo64, οταν το ανοιξεις τικαρεις μονο το sensors only

Sorry, δε το έθεσα καλά.😅

Εννοώ για stress test και cpu+gpu ταυτόχρονα. Έχω καιρό να ασχοληθώ με bencmarks και stress tests και τα έχω ξεχάσει.

Δημοσ.

Μόλις βρήκα ένα 16ρι DDR5 και φυσικά έπεσε παραγγελία. Σήμερα λογικά φτάνουν και mobo+CPU. Οπότε αν αν είναι τυχερός την Κυριακή θα πέσει δουλίτσα.

• Like 3
Δημοσ.

1 λεπτό πριν, tsamo2 είπε

Sorry, δε το έθεσα καλά.😅

Εννοώ για stress test και cpu+gpu ταυτόχρονα. Έχω καιρό να ασχοληθώ με bencmarks και stress tests και τα έχω ξεχάσει.

occt

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, 3DJIN είπε

σωστος,αυτο γινεται γιατι η ελλειψη ειναι τεχνητη και σκηνοθετημενη καλα

Και αφού είναι σκηνοθετημένη, γιατί θα φτιάξουν κι' άλλα εργοστάσια ;

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Για να γίνει πιστευτό 😎

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

τι θα πει γιατι ΘΑ

ας φτιαξουν και τα λεμε

θα θα θα θα θα θα

• Confused 1
Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει όντως έλλειψη και επειδή υπάρχει κόσμος που θέλει να αγοράσει και δεν μπορεί, θα φτιαχτούν κι' άλλα εργοστάσια ώστε να αυξηθεί η παραγωγή και να βγάλουν περισσότερα φράγκα οι εταιρείες.

Τα υπόλοιπα είναι ανοησίες.

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, tsamo2 είπε

Τώρα κάνει idle στα 80W.

δηλαδη με τριπλο ψυγειο και πας 77 χειμωνα με 19 ambient....

λογικα πολλες high end αερο- ψυκτρες πανε στον καδο

• Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...