Προς το περιεχόμενο

Intel 12th Gen Core, Alder-Lake & Z690 (2021) [ LGA 1700 ]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Herald είπε

Nαί

Εκτός αν δεν θες να πας σε ddr4 πήγαινε σε ddr4...

Υπάρχει και η υπομονή όταν θέλει κάποιος ddr5 🙃

• Like 1
  • Απαντ. 6,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

Εγώ πάλι παραμένω καχύποπτος με τις μητρικές DDR4 και κατά πόσο θα παίζουν καλά με tuned μνήμες. Γιατί αν είναι να παίζω με XMP 3200 δεν έχει και πολύ νόημα...μακάρι να κάνω λάθος. Πολλές οι παιδικές ασθένειες με τα BIOS μέχρι στιγμής

Επεξ/σία από morehp
Δημοσ.
1 ώρα πριν, morehp είπε

Εγώ πάλι παραμένω καχύποπτος με τις μητρικές DDR4 και κατά πόσο θα παίζουν καλά με tuned μνήμες. Γιατί αν είναι να παίζω με XMP 3200 δεν έχει και πολύ νόημα...μακάρι να κάνω λάθος. Πολλές οι παιδικές ασθένειες με τα BIOS μέχρι στιγμής

μια χαρα tweakarontai και οι ddr4 και σε gear1......

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, LIGHT1NG είπε

Για να μην σε κουραζουμε αλλο το μήνυμα ειχε χιουμοριστική χροια στο τροπο γραφης αλλα το νοημα το οποιο παραμενει σοβαρο ηταν οτι αυτη τη στιγμη η καλυτερη επιλογη για ddr4 μητρικη ειναι asus ή msi, οι αλλες προς το παρον εχουν θεματακια.

2 ώρες πριν, morehp είπε

Καμια παιδικη ασθενεια, μη φοβασαι τιποτα, το 90% απο αυτα που ακους ειναι user error (και το αλλο 10% ειναι θεματα με την Gigabyte που οντως υπαρχουν).

Σου μιλαω απο προσωπικη εμπειρια εχοντας Asus Z690 Strix A και εχοντας δοκιμασει 2 ΚΙΤ 2Χ16 και 4Χ8 τα οποια και τα δυο επαιξαν ανετα σε Gear 1 σε πανω απο 4000 συχνοτητα με tweaking 20 λεπτων.

Τωρα εχω αρχισει να εμβαθυνω λιγο αλλα με πιεζει ο χρονος με τι να προτοασχοληθω, cpu, ram, custom cooling, gpu power limits etc Ολα θελουν tweaking και εγω εχω μονο 24 ωρες lol

Η αληθεια ειναι πως ειναι exciting εμπειρια ο Alder μεχρι στιγμης δε το περιμενα! 

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

Gskill TridentZ DDR5 32αρες @AMAZON.CO.UK

£300.61 [ εντός ΦΠΑ, τελωνείο, μεταφορικά ] 

Κατόπιν παραγγελίας 

Gskill D5 5600 32GB C40 TridentZ Z5 K2

Sold by: Amazon EU S.a.r.L.

Οι CL38 / 6000 δεν υπάρχουν πουθενά.

Βγήκαν σήμερα για λίγο στο alternate οι GSkill CL36 D5-6000 32GB

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kickeras είπε

Βγήκαν σήμερα για λίγο στο alternate οι GSkill CL36 D5-6000 32GB

Δυστυχώς δε στέλνει Ελλάδα σε μη επαγγελματίες με επαγγελματικό αφμ κλπ αν δε κάνω λάθος. Πριν κάτι μήνες δεν με άφηνε.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Δυστυχώς δε στέλνει Ελλάδα σε μη επαγγελματίες με επαγγελματικό αφμ κλπ αν δε κάνω λάθος. Πριν κάτι μήνες δεν με άφηνε.

Α όντως; Δεν το δοκίμασα, γιατί τις πήρα με τον επαγγελματικό λογαριασμό. Από τιμές πάντως δεν έχουν και τις καλύτερες, απλά είναι gskill distributor οπότε θα βγουν πρώτα εκεί. Τα υπόλοιπα θα τα πάρω από nbb μάλλον.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

στο cpuz ? αληθεια τωρα 😛

Τι έχει το CPUZ? Γραμμικό scaling με τo cinebench κάνει από όσο ξέρω, όχι?

ΥΓ1. Εννοώ πώς δύο CPU που βγάζουν παρόμοιο score στο CPU Z θα βγάζουν και παρόμοιο score στο cinebench (βάλε και ένα +-5%?)

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

στο cpuz ? αληθεια τωρα 😛

Γενικά τα benchmarks καλή προσέγγιση δίνουν όχι όμως το 100% της συνθήκης της δουλειάς που κάνεις. Ένας 10900K με έναν 12700K στο ίδιο 3d animation έχουν μικρές διαφορές στο timing.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, Herald είπε

Τι έχει το CPUZ? Γραμμικό scaling με τo cinebench κάνει από όσο ξέρω, όχι?

ΥΓ1. Εννοώ πώς δύο CPU που βγάζουν παρόμοιο score στο CPU Z θα βγάζουν και παρόμοιο score στο cinebench (βάλε και ένα +-5%?)

π@π@ρια ,ο 10900k βγαζει κοντα 800 ποντους πανω στο cpuz απο τον 5800x και στο cb20 βγαζουν τα ιδια και σχεδον σε ολες τις αλλες εφαρμογες ειναι χειροτερος ο 10900k ,και μονο που βγαινει το Bench με εντελως ασταθες συστημα καταλαβαινεις ποσο φολα ειναι.

Μνημες θα παρεις τι σκατα κανεις ? 😛

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...