Προς το περιεχόμενο

Intel 12th Gen Core, Alder-Lake & Z690 (2021) [ LGA 1700 ]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω εστησα 12900k.. Ενα εχω να πω πανω σε αυτο.. Σε ιδια καταναλωση 5950x και 12900k καμια σχεση θερμοκρασιακα οταν υπερβαινουν TDP.. Σαφεστατα ο πρωτος υπερτερει με πολυ καλυτερες θερμοκρασιες για τα αποτελεσματα σε διαφορα workloads.. Δεν ξερω αν φταιει οτι δεν εχω ακομη το dedicated 1700 bracket της Z73 και ισως να μην παταει σωστα παντου, διατηρω επιφυλαξεις, αλλα ενας πυρηνας ειδικα τσουρουφλιζεται σε απαιτητικα φορτια.. Γενικα  οτιδηποτε απαιτητικο φορτο πανω απο 200w αρχιζει και καιει ..

Τωρα σε single core performance ειναι απλα απιαστος.. Και σε multi τα νουμερα σαφεστατα ικανοποιουν.. Δεν ειναι 5950x σε αρκετα πραγματα αλλα σε καποια ειναι εντυπωσιακα καλος, οπως αλλωστε εχουμε δει ηδη.. Νουμερακια καποια στιγμη οταν μπορεσω και ισως και μια μινι συγκριση..

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
  • Like 16
  • Απαντ. 6,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Herald είπε

Όντως τώρα? :P 

Ο χαρακτηρισμός ήταν λάθος, πρέπει να κάνουμε συζήτηση με επιχειρήματα, οι χαρακτηρισμοί δε χρειάζονται, οπότε ζήτησα συγνώμη για το χαρακτηρισμό.

• Like 7
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, malakudi είπε

Ο χαρακτηρισμός ήταν λάθος, πρέπει να κάνουμε συζήτηση με επιχειρήματα, οι χαρακτηρισμοί δε χρειάζονται, οπότε ζήτησα συγνώμη για το χαρακτηρισμό.

Eίναι μορφή επιχειρηματολόγιας εφόσον συνοδεύεται από τους λόγους για τους οποίους χρησιμοποιήθηκε ο χαρακτηρισμός. Πράγμα που έκανες, άρα όλα καλά. Valid argument in my book

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, d4ydr33m3r είπε

Εγω εστησα 12900k.. Ενα εχω να πω πανω σε αυτο.. Σε ιδια καταναλωση 5950x και 12900k καμια σχεση θερμοκρασιακα οταν υπερβαινουν TDP.. Σαφεστατα ο πρωτος υπερτερει με πολυ καλυτερες θερμοκρασιες για τα αποτελεσματα σε διαφορα workloads.. Δεν ξερω αν φταιει οτι δεν εχω ακομη το dedicated 1700 bracket της Z73 και ισως να μην παταει σωστα παντου, διατηρω επιφυλαξεις, αλλα ενας πυρηνας ειδικα τσουρουφλιζεται σε απαιτητικα φορτια.. Γενικα  οτιδηποτε απαιτητικο φορτο πανω απο 200w αρχιζει και καιει ..

Τωρα σε single core performance ειναι απλα απιαστος.. Και σε multi τα νουμερα σαφεστατα ικανοποιουν.. Δεν ειναι 5950x σε αρκετα πραγματα αλλα σε καποια ειναι εντυπωσιακα καλος, οπως αλλωστε εχουμε δει ηδη.. Νουμερακια καποια στιγμη οταν μπορεσω και ισως και μια μινι συγκριση..

Αν και όταν μπορέσεις, συγκριτικό PL 150 PL 175 και αντίστοιχα τον 5950X PPT 150 και 175. Σε Blender opendata benchmark, CB23 10λεπτο και HandBrake HEVC slow preset 4K.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, d4ydr33m3r είπε

Οταν τον λυσεις για να βαλεις το αλλο bracket τσεκαρε το πατημα της παστας πανω στο cooler να δεις κατα ποσο καλυπτεται το τσιπ και αμα εχεις και ορεξη ποσταρε μια φωτο εδω. 

• Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@d4ydr33m3r

Συγνώμη το έχεις σίγουρα αναφέρει... ποια μητρική έχεις με τον 12900k; Γενικά σε καταστάσεις κανονικής χρήσης (οτιδήποτε εκτός από bench) είναι φυσιολογικές οι θερμοκρασίες σου; Το ότι δεν έχεις το bracket σημαίνει ότι δεν γίνεται σωστά η κατανομή επαφής/πίεσης πάνω στο καπάκι του cpu; Είχα την εντύπωση ότι bracket είναι υπεύθυνο μόνο για την σωστή στήριξη πάνω στη μητρική.

Παίζει ρόλο η μεγαλύτερη επιφάνεια στο καπάκι από τους προηγούμενους intel, ενώ η kraken έχει μικρότερη επιφάνεια επαφής; Η το μόνο που μας νοιάζει είναι η επιφάνεια του die;

Spoiler

κλαίω με το πόσες ερωτήσεις έκανα

Επεξ/σία από godslayerxp
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, adtakhs είπε

H αλήθεια είναι πως η δυναμική της κάθε τεχνολογίας επεξεργαστών , καρτών γραφικών, φαίνεται στην χρήση νορμάλ ψύξεων. Δηλαδή τι επιδόσεις φέρνει με το απλό default cooler της εταιρείας .

Αν κάποια μοντέλα είναι τραβηγμένα από τα αυτιά με υδροψύξεις κ.λ.π. είναι άλλο πράγμα.

Ε, τότε, εκτός απο κατανάλωση και θερμοκρασίες, να λάβουμε υπ'όψιν και τον θόρυβο που κάνουν οι default coolers... Eμένα πχ. με ενοχλεί περισσότερο ο θόρυβος που βγάζει ένα pc, παρά η ζέστη...

Επεξ/σία από Eloy
Δημοσ.
8 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

Τα E-cores μπροστά από τον 3600X στο Far Cry 5 σε 720p. Oh God! Τι ψώνιζε ο κοσμάκης εν έτει 2020 στα 250+ ευρώ. Τι θεωρούσε τίμιο. Αυτό που ένα χρόνο μετά δίνει η intel σαν coprocessor.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Τα E-cores μπροστά από τον 3600X στο Far Cry 5 σε 720p. Oh God! Τι ψώνιζε ο κοσμάκης εν έτει 2020 στα 250+ ευρώ. Τι θεωρούσε τίμιο. Αυτό που ένα χρόνο μετά δίνει η intel σαν coprocessor.

Και στο doom και civilization μπροστά είναι, ισοπαλία στο battlefield :P 

Δεν είναι πραγματικά cores, δεν μπορεί να βάλει 16P cores και γιαυτό βάζει τα μουσαμένια κλπα

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

πάω να φτιάξω σύστημα μόνο με e-cores ένα χρόνο πίσω με το delorean

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Herald είπε

Και στο doom και civilization μπροστά είναι, ισοπαλία στο battlefield :P 

Δεν είναι πραγματικά cores, δεν μπορεί να βάλει 16P cores και γιαυτό βάζει τα μουσαμένια κλπα

The moment you realize ότι έφτασαν στην κορυφή των πωλήσεων πουλώντας E-cores.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, RTW4ever είπε

Αφού άρχισες τις προσωπικές προσβολές

Αγόρασε ότι είναι να αγοράσεις από intel (12600,12700 δεν ξέρω τι κοιτάς)ή από Amd,και μην χάνεις τσάμπα τον χρόνο σου σε αυτά τα θέματα που είναι το θέατρο του παραλόγου.

Εδώ και πολλά χρόνια έχει χαθεί η λογική,μην περιμένεις να την βρείς τώρα.

Αν συνεχίσεις να ασχολείσαι,το μόνο που θα καταφέρεις είναι να σου σπάσουν τα νεύρα και πιθανώς και σε timeout/ban.

Φίλος μου ήθελε να φτιάξει σύστημα με 12600k και μπήκε στο θέμα για να ρωτήσει για bracket,είδε αυτά που γράφονται και ούτε που ασχολήθηκε και πρίν λίγο μου είπε για την φοβερή εμπερία του από το εδώ θέμα.

Δεν υπάρχει ελπίδα.

• Like 4
  • Confused 1
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Eloy είπε

Ε, τότε, εκτός απο κατανάλωση και θερμοκρασίες, να λάβουμε υπ'όψιν και τον θόρυβο που κάνουν οι default coolers... Eμένα πχ. με ενοχλεί περισσότερο ο θόρυβος που βγάζει ένα pc, παρά η ζέστη...

ποια default coolers τώρα, σοβαρά μιλάμε; Ακόμη και ο 5600Χ που έχει cooler μέσα άχρηστο είναι, και αφού θα δώσεις 280 ευρώ για cpu έχεις να δώσεις και 30-40 και ένα αξιοπρεπές cooler. Χίλιες φορές να μην είχε καν, τζάμπα e-waste και να ήταν και οι συκευασίες μικρότερες. Μόνο σε κάτι μικρά apu έχει νόημα να βάζουν stock cooler που πας για τέρμα budget build..

Δημοσ.

Ουφ και εγω το εστησα σημερα το 12900ρακι... 

Εχω τα parts μια εβδομαδα αλλα λογω δουλειας τα κοιταγα...

Πρωτες εντυπωσεις πολυ θετικες (μεταβαση απο 5800Χ) σε θερμοκρασιες κτλ αλλα ειναι στοκ ακομα βεβαια...

Ασχοληθηκα πρωτα με την gpu και τις μνημες λιγο και αργοτερα θα παω στο ψητο...

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...