Προς το περιεχόμενο

Intel 12th Gen Core, Alder-Lake & Z690 (2021) [ LGA 1700 ]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 6,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Προφανώς, το TPU χρησιμοποιεί την Noctua NH-U14S και το GN μια 360 liquid

H αλήθεια είναι πως η δυναμική της κάθε τεχνολογίας επεξεργαστών , καρτών γραφικών, φαίνεται στην χρήση νορμάλ ψύξεων. Δηλαδή τι επιδόσεις φέρνει με το απλό default cooler της εταιρείας .

Αν κάποια μοντέλα είναι τραβηγμένα από τα αυτιά με υδροψύξεις κ.λ.π. είναι άλλο πράγμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σιγα το βημα μπρος ρε παιδια, ακομα πισω ειναι στα multithread απο τον 5900Χ που ειναι ενα χρονος παλαιοτερος. Στο cinebench βλεπω να τραβαει καλα....αλλα στα υπολοιπα οχι. (απο guru3d)

Για 5950Χ ουτε λογος. 

Παντως τα νεα AMD ερχονται απο Δεκεμβριο οποτε θα εχουμε μια ταξη μεγεθους.

Επεξ/σία από SeriesX
  • Confused 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SeriesX είπε

Σιγα το βημα μπρος ρε παιδια, ακομα πισω ειναι στα multithread απο τον 5900Χ που ειναι ενα χρονος παλαιοτερος. 

Για 5950Χ ουτε λογος. 

Παντως τα νεα AMD ερχονται απο Δεκεμβριο οποτε θα εχουμε μια ταξη μεγεθους.

Tα AMD έρχονται Δεκέμβρη αλλά δεν αφορούν νέα συστήματα. Ποιος θα πάει να ρίξει χρήματα σε πλατφόρμα που τελειώνει;

Μόνο για αναβαθμίσεις και για πολύ οικονομικά συστήματα.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Tα AMD έρχονται Δεκέμβρη αλλά δεν αφορούν νέα συστήματα. Ποιος θα πάει να ρίξει χρήματα σε πλατφόρμα που τελειώνει;

Μόνο για αναβαθμίσεις και για πολύ οικονομικά συστήματα.

Εκατομμύρια χρήστες, ακόμα πουλάνε Ryzen 2000 και Intel Gen 10

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Herald είπε

Τέτοιο όργιο χαζομάρας δεν έχω ξαναδιαβάσει ομολογώ. :P 

Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχια, όταν με το καλό πάρω και τις ram, θα τον τρέχω πιο γρήγορα από το default, δηλαδή θα τρέχω στα 350 άλογα, και δεν θα υπερθερμαίνεται, και μάλιστα με αερόψυκτρα. Όταν με το καλό ανεβάσω φώτο με τα παραπάνω αποτελέσματα θα ανεβάσεις και συ φώτο να μασάς φορεμένη κάλτσα? Έτσι, για την δικαιοσύνη.

Αν όχι, από λόγια χορτάσαμε. 

Για να καταλάβεις το μέγεθος της ανοησίας σου, ο 10900k / 11900κ όπως έχει αναφέρει πολλές φορές και ο @malakudi, σε πολλές / περισσότερες μητρικές στα πόσα watt νομίζεις δουλεύει σε default? Στα 240w. Άσε να μαντέψω, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΤΡΕΞΕΙ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΙΑΝΕΙ 100C.

Όπως είπα και πρίν, μάσα καμιά κάλτσα.

ΟΧΙ, πρέπει στα 30watt να πιάνει 2*5950x με βεντάλια. ΒΕΝΤΑΛΙΑ, τι δεν καταλαβαίνεις? 😜 

Aν μου απαντήσεις πόσα κάνιστρα με ln2 χρειάζεται  ο 5950x για να πιάσει τα ρολόγια του 12900k θα σου απαντήσω και για τα 4.7ghz. Σε ρώτησα πρώτος, μην πετάς την μπάλα στην εξέδρα ;) 

Αφού άρχισες τις προσωπικές προσβολές, να σου πω ότι και εγώ έχω γελάσει άπειρες φορές με τις απίστευτες ανοησίες που γράφεις εδώ μέσα συνεχώς, στις συγκρίσεις που κάνεις, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με λογική συνοχή και σκέψη. Πιάνεις ότι σε βολεύει, όπως σε βολεύει, προκειμένου να βγάζεις πάντα τους Ιντέλ καλύτερους. 

Πιο ασυνάρτητες θέσεις πραγματικά δεν πρέπει να γράφει άλλος. Όπως και το τελευταίο διαμάντι σου, που έχεις κολλήσει στη συχνότητα του 5950 και το λες και το ξαναλές με στόμφο, σαν να έπιασες τον Πάπα από τα ... , ξέρεις. Ενώ το μόνο θέμα που έχει βάση είναι το παραγόμενο έργο, οι επιδόσεις, και όχι η συχνότητες.

Δηλαδή παλιά οι bulldoser που πιάναν κάτι 6 Ghz αλλά ήταν ψόφιοι, ήταν καλύτεροι από τους τότε Ιντελ που με τη μισή ας πούμε συχνότητα, είχαν π.χ. διπλάσιες επιδόσεις. 

Αλλά δεν περιμένω λογική απάντηση. Συνέχισε τις ασυναρτησίες, προσφέρεις πολύ γέλιο!!!!

10 ώρες πριν, malakudi είπε

@RTW4ever φίλε μου sorry που θα στο πω έτσι αλλά γράφεις ασυναρτησίες. Πρώτον δε κάνει throttle και δε χτυπάει 100C με σωστό AiO cooler για LGA1700, όπως το MSI CoreLiquid S360 που είχε στη δοκιμή του ο HWU και άλλοι reviewers. Φτάνει ως 93 σε CB23. Στo review του Gamers Nexus με Arctic Liquid Freezer II 360 είχε 75 βαθμούς σε Blender.

Το ότι με ένα cooler που δε σχεδιάστηκε γι' αυτόν τον επεξεργαστή κάνει throttle δε σημαίνει απολύτως τίποτα. Δεύτερον, από τη στιγμή που αναφέρεται σαφώς ότι ο επεξεργαστής είναι 241W TDP, είναι ξεκάθαρο ότι θες ένα σύστημα ψύξης για 241W. Οριακά κάνουν δηλαδή ψύκτρες σαν τη Noctua NH-D15 και την BE Quiet! Dark Rock Pro 4, εφ' όσον φυσικά έχεις το σωστό mounting kit.

Αν σε ενοχλούν οι 93 βαθμοί ή δεν έχεις 250W TDP rated ψύκτρα, μπορείς πολύ απλά να ρυθμίσεις το PL στο 180W, να χάσεις 5% επιδόσεις (σε all core workloads) και θα δουλεύει άνετα. Στο παράδειγμά σου με το αγωνιστικό αυτοκίνητο λοιπόν, η σωστή αναλογία είναι πως ο πωλητής σου είπε ότι έχεις 300 άλογα, αλλά μπορείς να τα πιάνεις μόνο με τη σωστή βενζίνη 100 οκτανίων και τα σωστά λάστιχα F1. Αν θες βάζεις απλή βενζίνη και λάστιχα απλά, και θα πιάνεις 285 άλογα αντί για 300.

Εσύ μιλάς πιο ευγενικά από τον άλλο, αν και διαφωνώ φυσικά στο "ασυναρτησίες".

Πρώτον σας διαφεύγει ότι η Ιντελ επισήμως διαφημίζει τις επιδόσεις και έχει default τα 240 W, τα οποία όμως ΔΕΝ μπορούν να αποδώσουν με τη δραματικά μεγάλη πλειοψηφία των ψυκτρών της αγοράς. Εμένα ως καταναλωτή, που δεν είμαι δα και υποχρεωμένος να διαβάσω ένα κάρο reviews, θεωρώ ότι αυτό με εξαπατά και μάλιστα ευθέως.

Δεύτερον, όταν σε default ρύθμιση δεν φτάνει η καλύτερη ψύκτρα της αγοράς κατά κοινή ομολογία, η Noctua D15, το κτήνος αυτό ψύκτρας, τότε προφανώς πρόκειται για επεξεργαστή θερμάστρα, σόμπα και θερμοσίφωνο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Aten-Ra είπε

Εκατομμύρια χρήστες, ακόμα πουλάνε Ryzen 2000 και Intel Gen 10

Ναι υπάρχει πελατειακή βάση για τις παλαιότερες σειρές , κρατάνε το μερίδιο στην αγορά στα συστήματα χαμηλού κόστους.

Το θέμα είναι τι γίνεται στο πλασάρισμα των νέων σειρών, όταν η πλατφόρμα που αυτές πατάνε είναι 5-ετίας, ενώ ο ανταγωνισμός έχει δώσει την νέα πλατφόρμα του.

Η πρόβλεψή μου ήταν το χαμήλωμα των τιμών από την ΑΜΔ σε όλους τους επεξεργαστές τις και τα chipset της,

μείωση τιμής και "δεύτερα" revisions στις μητρικές του ΑΜ4 ώστε να πέσει και εκεί στο κόστος, ξεστοκάρισμα όσο πάει

και απάντηση με ΑΜ5.

Αλλά με τις ελλείψεις που παίζουν στους επεξεργαστές ... ούτε μειώσεις τιμών χρειάζεται να κάνουν , ούτε τίποτα. 

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ.
1 ώρα πριν, RTW4ever είπε

Εσύ μιλάς πιο ευγενικά από τον άλλο, αν και διαφωνώ φυσικά στο "ασυναρτησίες".

Πρώτον σας διαφεύγει ότι η Ιντελ επισήμως διαφημίζει τις επιδόσεις και έχει default τα 240 W, τα οποία όμως ΔΕΝ μπορούν να αποδώσουν με τη δραματικά μεγάλη πλειοψηφία των ψυκτρών της αγοράς. Εμένα ως καταναλωτή, που δεν είμαι δα και υποχρεωμένος να διαβάσω ένα κάρο reviews, θεωρώ ότι αυτό με εξαπατά και μάλιστα ευθέως.

Δεύτερον, όταν σε default ρύθμιση δεν φτάνει η καλύτερη ψύκτρα της αγοράς κατά κοινή ομολογία, η Noctua D15, το κτήνος αυτό ψύκτρας, τότε προφανώς πρόκειται για επεξεργαστή θερμάστρα, σόμπα και θερμοσίφωνο.

Έχεις δίκιο, συγνώμη για το ασυναρτησίες. Διαφωνώ σε αυτό που γράφεις στο εξής: η Intel δε "διαφήμισε" κάποια απόδοση. Έδωσε συγκεκριμένες "γραμμές" στους reviewers για το πως θα τεστάρουν και αυτοί τέσταραν αναλόγως. Οι μεγάλες ψύκτρες αέρα δυστυχώς δε φτάνουν, αν και είναι rated 250W. Το γνωρίζω από τον Threadripper 3970X (280W TDP rated) που είχα στήσει με Dark Rock Pro 4, όταν ακόμα και με τέρμα τα fans και ρυθμισμένο το CPU στα 250W αντί για τα 280, ανέβαζε 95C (εκεί κάνει throttle ο 3970X). Τελικά το ρύθμισα στον πελάτη στα 220W και ήταν μια χαρά, έχασε ένα πολύ μικρό ποσοστό επιδόσεων. Αυτό τι σημαίνει, ότι η AMD με τον Threadripper 3970X εξαπάτησε; Δε το νομίζω.

Αν και διαφωνώ με αυτό που έκανε η Intel, το θεωρώ πιο τίμιο από πριν που άφηνε τις μητρικές να αποφασίζουν ποιο θα είναι το default. Τώρα ξέρεις πως default είναι το Maximum Turbo Power, το οποίο είναι 241W, και πράττεις ανάλογα. Προφανώς και αν θες μπορείς να πεις μία CPU στα 241W θερμάστρα. Όμως και ο ανταγωνισμός (5900Χ, 5950Χ), σε PBO enabled χωρίς περαιτέρω tuning φτάνει αντίστοιχες τιμές. Εμένα ο 5900X με PBO enabled χωρίς να κάνω εγώ tune, φτάνει 225W σε CB23 (210 cpu + 15 soc).

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, malakudi είπε

Έχεις δίκιο, συγνώμη για το ασυναρτησίες.

Όντως τώρα? :P 

4 ώρες πριν, RTW4ever είπε

Εμένα ως καταναλωτή, που δεν είμαι δα και υποχρεωμένος να διαβάσω ένα κάρο reviews, θεωρώ ότι αυτό με εξαπατά και μάλιστα ευθέως.

Eγώ να δείς τι έπαθα. Αγόρασα προχτές ένα αμαξάκι, αυτό το πώς το λένε...La Ferrari. Πιάνει τελική λέει 350+ χλμ/ωρα. Βγήκα λοιπόν Βουλιαγμένης βάζω 4η και με σταματάει η αστυνομία, πρόστιμα και τα λοιπά. Αισθάνομαι ως καταναλωτής ότι με εξαπατά η Ferrari. Nτάξει δεν πήρα να παραπονεθώ, αλλά δεν ξαναγοράζω. 

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Ήθελα να ήξερα πόσοι από εσάς που λέτε για την κατανάλωση χρησιμοποιείτε το CPU στο τέρμα όχι για benchmark αλλά για δουλειά που βγάζει λεφτά. Αλλιώς να 'χαμε να λέγαμε και να 'χαμε να πούμε. Η Intel έβαλε τα 240w για να περάσει μπροστά στο cinebench. Τα κατεβάζεις στο 180-200 και δεν χάνεις τίποτα στα games και ελάχιστα σε all core..

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ioannis__ είπε

Ήθελα να ήξερα πόσοι από εσάς που λέτε για την κατανάλωση χρησιμοποιείτε το CPU στο τέρμα όχι για benchmark αλλά για δουλειά που βγάζει λεφτά. 

Το cinebench on a loop δεν είναι δουλειά? Oh well

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Aten-Ra είπε

Προφανώς, το TPU χρησιμοποιεί την Noctua NH-U14S και το GN μια 360 liquid

και εχουν 20 βαθμους διαφορα? τεσπα παμε παρακατω

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε

και εχουν 20 βαθμους διαφορα? 

Σε αυτά τα watt δεν είναι εντελώς απίθανο. Πάνω από 200watt κλαττάρουν τα μεσαία air coolers και ανοίγει η ψαλίδα με τις AIO.  Βέβαια οι 20 βαθμοί είναι αρκετά μεγάλη διαφορά. Πάντως η u12a στα 180w παίζει στους 75 βαθμούς, στα 220w φτάννει 84-85. Οπότε τον κουμαντάρι μια χαρά τον 12900k. 

5 ώρες πριν, RTW4ever είπε

Δηλαδή παλιά οι bulldoser που πιάναν κάτι 6 Ghz αλλά ήταν ψόφιοι, ήταν καλύτεροι από τους τότε Ιντελ που με τη μισή ας πούμε συχνότητα, είχαν π.χ. διπλάσιες επιδόσεις. 

Αλλά δεν περιμένω λογική απάντηση. Συνέχισε τις ασυναρτησίες, προσφέρεις πολύ γέλιο!!!!

Θα πάρεις μια λογική απάντηση. Στο 99.9% των workloads ο 12900k είναι και πιο γρήγορος και πιο efficient από τον 5950x ακόμα και στα default settings, ακόμα και με τα ρολόγια κλειδώμενα στο διάολο. Αν θες όπως και δήποτε να τρέχεις μόνο cinebench on a loop δυστηχώς θα πρέπει να πατήσεις 1 κουμπί στο bios (θα σε πάρει περίπου 3 με 5 δευτερόλεπτα) και να κατεβάσεις το power limit. Ίσως χάσεις 1% performance, αλλά θα είσαι πιο efficient από τον 5950x ακόμα και στο cinebenching. 

Για τα υπόλοιπα workloads δεν το συζητώ, όταν σε οτιδήποτε light threaded μπορείς να χτυπήσεις ρολόγια 5.3-5.5ghz εξαφανίζει τον ανταγωνισμό. Υπάρχουν reviews σε ένα κάρο light threaded εφαρμογές και βλέπεις διαφορές 20+%. 

Αν επιμένεις στη λούπα cinebench και δεν θες να πατήσεις αυτό το 1 κουμπί ντάξει, μην πάρεις 12900k. Ξέρω, αυτό σε εμποδίζει από την αγορά, καταλαβαίνω. 

• Like 3
Δημοσ.
19 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

Περιοχή Θεσσαλονίκη για συναλλαγή χέρι-χέρι γράφει το παιδί. 

Καλησπέρα σας, στελνω και εκτός Θεσσαλονίκης μετά απο κατάθεση αν σας ενδιαφέρει! Μπορειτε να δειτε τις αξιολογήσεις μου!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...