Προς το περιεχόμενο

Intel 12th Gen Core, Alder-Lake & Z690 (2021) [ LGA 1700 ]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, akoinonitos είπε

ναι ρε τα 40 ευρω σε πειραξανε :lol:

Το alternate τις είχε 350€ πριν μια βδομάδα. Βέβαια ποτέ δεν ανοίξανε οι παραγγελιές. Τώρα τις πήγε στα 420 και είπα να το καταπιώ το 70€, τώρα άλλο ένα 40αρι, ε κάπου πρέπει να σταματήσω (διαβάζει η κοπέλα για αυτό τα γράφω, αμα ήξερα ότι θα τις φέρει σε 15 μέρες είχα χτυπήσει :P ) 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Herald είπε

2 κόκκινα, το ίδιο έγραφα και εγώ ταυτόχρονα με εσένα.

Δίνει το δικαίωμα ή σε fanboys η σε άσχετους. Δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος που γνωρίζει από CPU και βλέπoντας τα νούμερα του 12900k τον αποκαλεί φριτέζα. Φαντάζομαι συμφωνείς, και εσύ και ο malakudi. Ε αυτό λέω τόση ώρα, για τους γνωστούς αγνώστους που ήρθαν να βγάλουν χολή στο εν λόγω θέμα. Σε μια απο τις 2 κατηγορίες είναι. Ε οκ, αυτοί δεν θα αγόραζαν έτσι και αλλιώς alder lake, θα αντέξει η Intel και χωρίς αυτούς :P 

Σε ότι με αφορά, φυσικά και δεν είναι θερμάστρα ο Alder Lake, είναι πολύ efficient CPU, αφού πρώτα την ρυθμίσεις.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Herald είπε

Ένα gaming balls to the wall σενάριο ddr4 vs ddr5

Απόκρυψη περιεχομένων

τλκ δεν ειναι κακη ιδεα οι ddr4 ειδικα με τις τιμες που εχουν τωρα

@7nisiotis μηπως να την εχεις κατα νου ? καπου στο 300αρι την κοβω

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Να ρωτήσω... για 12.700k με 32gb ram, χωρίς καμία διάθεση για overclocking ή κατι extreme, απλώς ένα xmp, υπάρχει κάποια λύση με φυσιολογική τιμή;

Δηλαδή μητρική στα 200 ευρώ και μνήμες στα ~150 ευρώ?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Herald είπε

Ένα gaming balls to the wall σενάριο ddr4 vs ddr5

Απόκρυψη περιεχομένων

Άρα ισχύει ότι οι DDR4 καλύπτουν όποιον δεν θέλει upgrade path. Και με το παραπάνω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, greg4 είπε

Καλησπέρα,

Να ρωτήσω... για 12.700k με 32gb ram, χωρίς καμία διάθεση για overclocking ή κατι extreme, απλώς ένα xmp, υπάρχει κάποια λύση με φυσιολογική τιμή;

Aν πας σε μητρικη με ddr4 μνημες ναι

ενα παραδειγμα

https://www.skroutz.gr/s/32225032/MSI-Pro-Z690-A-DDR4-Motherboard-ATX-με-Intel-1700-Socket.html

https://www.skroutz.gr/s/27215262/G-Skill-Trident-Z-RGB-32GB-DDR4-RAM-με-2-Modules-2x16GB-και-Συχνότητα-4000MHz-για-Desktop-F4-4000C18D-32GTZR.html

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, greg4 είπε

Καλησπέρα,

MSI Z690-A DDR4 225 ετοιμοπαράδοτο (skroutz priveshop)
Crucial Ballistix 32GB (2*16GB) DDR4 3600 CL16 160 ετοιμοπαράδοτες (skroutz hometouch)

Έχει και πιο φθηνά καταστήματα, κατόπιν παραγγελίας.

3 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Αυτές οι 4000 CL18 τι είναι; DJR; 

• Like 1
Δημοσ.

Είχα ρωτήσει σε άλλο thread είχα ρωτήσει για MB για 5900X και μου είχε απαντήσει ένα μέλος:
"Μετά από πολλές δοκιμές NVME στο δεύτερο και τρίτο slot X570 παρατήρησα ότι μόνο οι Samsung έχουν καλές επιδόσεις, η διαφορά από τις άλλες μάρκες που έχω δοκιμάσει ήταν μεγάλη. Αντιθέτως στο πρώτο slot και όσο είναι καινούργιοι οι NVME ισχύουν ακριβώς αυτά που γράφουν τα benchmark στο internet."

Ισχύει κάτι τέτοιο για τα Ζ690 mb ή μπορώ να πάρω πιο φτηνούς, αλλά εξ ίσου γρήγορους M2, από τους Samsung; (Θα βάλω σε πρώτη φάση 3)

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, malakudi είπε

MSI Z690-A DDR4 225 ετοιμοπαράδοτο (skroutz priveshop)
Crucial Ballistix 32GB (2*16GB) DDR4 3600 CL16 160 ετοιμοπαράδοτες (skroutz hometouch)

Έχει και πιο φθηνά καταστήματα, κατόπιν παραγγελίας.

Αυτές οι 4000 CL18 τι είναι; DJR; 

δεν εχω ιδεα για παραδειγμα τις εβαλα

2 λεπτά πριν, ioannis__ είπε

Gigabyte Z690 UD (rev. 1.0) Motherboard ATX με Intel 1700 Socket - Skroutz.gr

υπάρχει και αυτή φθηνή για DDR5

αυτη ειναι φθηνη οι ddr5 δεν ειναι 😛

3 λεπτά πριν, unforgiven είπε

Είχα ρωτήσει σε άλλο thread είχα ρωτήσει για MB για 5900X και μου είχε απαντήσει ένα μέλος:
"Μετά από πολλές δοκιμές NVME στο δεύτερο και τρίτο slot X570 παρατήρησα ότι μόνο οι Samsung έχουν καλές επιδόσεις, η διαφορά από τις άλλες μάρκες που έχω δοκιμάσει ήταν μεγάλη. Αντιθέτως στο πρώτο slot και όσο είναι καινούργιοι οι NVME ισχύουν ακριβώς αυτά που γράφουν τα benchmark στο internet."

Ισχύει κάτι τέτοιο για τα Ζ690 mb ή μπορώ να πάρω πιο φτηνούς, αλλά εξ ίσου γρήγορους M2, από τους Samsung; (Θα βάλω σε πρώτη φάση 3)

αυτο το μονο οι samsung ειχαν καλες επιδοσεις στο δευτερο και τριτο slot πρεπει να ειναι της φαντασιας του της πλανευτρας 😛

• Like 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

δεν εχω ιδεα για παραδειγμα τις εβαλα

Όντως είναι Hynix DJR, επίσης κάποιες είναι dual rank και κάποιες single rank. Ότι κάτσει. 

• Like 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Γτ οχι εδω?

Περιοχή Θεσσαλονίκη για συναλλαγή χέρι-χέρι γράφει το παιδί. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...