Προς το περιεχόμενο

Intel 12th Gen Core, Alder-Lake & Z690 (2021) [ LGA 1700 ]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 6,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, LIGHT1NG είπε

Δεν ξέρω ρε φίλε κατά πόσο είναι trust το video γιατί ο amd από όσο είδα όλο μέχρι το 20 με 25% usage έφτανε και πάντα στα 80 με 90 watt πως γίνεται ακριβώς αυτό? Ειδικά στο warzone  δείχνει τον 12900κ να πατάει κάτι 60 με 65% usage ενώ ο 5900Χ χαλαρά στο 20 με 25....

Λογικά τα νούμερα του μου φαίνονται, ότι του ρίξεις το αξιοποιεί φουλ το σκατοπαιχνιδο κ στη παραμικρή υποψία 95% stable για oc σου κρασαρει κιόλας. 12/24 vs 8/16. Κ σε άλλο βίντεο άλλου σε πιο χαλαρό σημείο βαράει 45-50% ο 12900κ. Άντε βγάλε άκρη, σημείο που κοιτάει, fov, population, game version, χίλιες δύο μαλακίες κλπ. Έχει βάλει κ DLSS + RT αυτός. 

πάρε κ δω παρόμοιο με ίδιο σημείο 40-50% ο 5900Χ. Αυτός κρύβεται σε δωμάτια σα Λούλης λιγάκι όμως.

(Downtown είναι μια καλή επιλογή για να testarei κανείς αν θέλει)

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

τλκ εδω ποιος ειναι πιο πανω ? ο 12900k η 12900k:lol:

505193336_Screenshot_20211109-065006_SamsungInternet.jpg.be1e6e849c699704f3164c24f0ce78ed.jpg

Έλεος ρε και είπα σε μια φάση είδα κάτι τέτοιο η μπα γιατί έκανα σκιπ μερικά κομμάτια για να δω αν το usage είναι πάντα έτσι.. Από όσο φαίνεται μπήκε σε μεγάλο κόπο να κάνει ένα fake βίντεο χδ

3 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Λογικά τα νούμερα του μου φαίνονται, ότι του ρίξεις το αξιοποιεί φουλ το σκατοπαιχνιδο κ στη παραμικρή υποψία για oc σου κρασαρει κιόλας. Κ σε άλλο βίντεο άλλου σε πιο χαλαρό σημείο βαράει 45-50% ο 12900κ. Άντε βγάλε άκρη, σημείο που κοιτάει, fov, population κλπ. 

Και ξανά λέω ο 5900κ γιατί να έχει πάντα λιγότερο usage ακόμα και σε σημεία που είναι ο ι9 πάνω από 50% 

Να μου πεις ότι ο 5900Χ έχει περισσότερα cores και δεν δουλεύουν να πω οκ αλλά ο ι9 εχει 16/24 και ο 5900 12/24 κάτι πάει λάθος..

Καλά για την μητρική δεν έχω λόγια με το ζόρι για entry...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, LIGHT1NG είπε

Δεν ξέρω ρε φίλε κατά πόσο είναι trust το video γιατί ο amd από όσο είδα όλο μέχρι το 20 με 25% usage έφτανε και πάντα στα 80 με 90 watt πως γίνεται ακριβώς αυτό? Ειδικά στο warzone  δείχνει τον 12900κ να πατάει κάτι 60 με 65% usage ενώ ο 5900Χ χαλαρά στο 20 με 25....

Στα games δουλεύουν μόνο τα P-Cores, δηλαδή 8 στον 12900 vs 12 στον 5900Χ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

Έλεος ρε και είπα σε μια φάση είδα κάτι τέτοιο η μπα γιατί έκανα σκιπ μερικά κομμάτια για να δω αν το usage είναι πάντα έτσι.. Από όσο φαίνεται μπήκε σε μεγάλο κόπο να κάνει ένα fake βίντεο χδ

Και ξανά λέω ο 5900κ γιατί να έχει πάντα λιγότερο usage ακόμα και σε σημεία που είναι ο ι9 πάνω από 50% 

Να μου πεις ότι ο 5900Χ έχει περισσότερα cores και δεν δουλεύουν να πω οκ αλλά ο ι9 εχει 16/24 και ο 5900 12/24 κάτι πάει λάθος..

Καλά για την μητρική δεν έχω λόγια με το ζόρι για entry...

Πάρε 2  συστήματα μπες στο ίδιο λομπυ στην ίδια περιοχή κ δοκίμασε. Δε αξιοποιεί τα μικρά έχω στείλει κι άλλο βίντεο αλλά χάνονται εδώ μέσα με τις καταναλωτικές δαπάνες. Που να βγούνε κ οι 500-600w gpu το καλοκαίρι χαμός

Επίσης δε ξέρουμε τι ρυθμίσεις έχει στο adv_optios.ini κ αυτό αν πειράξει κάποιος επηρεάζει τι κ πόσα cores αξιοποιεί το παιχνίδι. Κ το default ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι διαφορετικό από δοκιμές που έχω κάνει ΑΛΛΟ σε Ryzen άλλο σε Intel.

Σταθήκατε τώρα στο πιο complicated για testing game. 

Έχει δίπλα κ CyberDead 77 

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Herald είπε

117w = 25k cbr 23. Και τον έαφγε και τον m1

1636427574034-png.224465

1636425749937-png.224462

Βάζε και κανένα link βρε. BTW το test με το gaming + transcoding από που είναι; Βάλε link και για εκείνο.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, malakudi είπε

Βάζε και κανένα link βρε. BTW το test με το gaming + transcoding από που είναι; Βάλε link και για εκείνο.

Το trasncoding από optimumtech

optimum

Το από πάνω είναι από κορέα φαντάζομαι, μόνο ss βρήκα από tpup

• Like 1
Δημοσ.

Δεν έχω καταλάβει ποιος είναι ο λόγος των διαφωνιών και των εκατέρωθεν προσβολών/υπονοούμενων (βασικά έχω καταλάβει, αλλά τεσπα). Τα πράγματα νομίζω είναι απλά: όποιος φτιάχνει τώρα σύστημα από την αρχή και θέλει το καλύτερο δυνατόν, προφανώς θα πάει σε intel, διότι εκτός όλων των άλλων είναι καινούρια πλατφόρμα άρα πιο upgradable. Όποιος πάλι έχει ήδη ryzen, είτε κάθεται στα αυγά του αν έχει 5series, αλλιώς περιμένει price drop για να πάει εκεί αν έχει παλιότερο, με την ίδια μητρική/ram. Αυτές είναι οι ορθολογικές επιλογές, εκτός και αν μου διαφεύγει κάτι. Τώρα όσον αφορά το ποιος την έχει μεγαλύτερη... ας μην κάνουμε σαν μικρά παιδάκια...

• Like 9
Δημοσ.

Στα comments του video του optimumtech αναφέρουν DDR4 με Gear 1 εύκολα με 4000 και κάποιοι μέχρι 4266 (για single rank). Σε dual rank μέχρι 3800 - 3866.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

Πάρε 2  συστήματα μπες στο ίδιο λομπυ στην ίδια περιοχή κ δοκίμασε. Δε αξιοποιεί τα μικρά έχω στείλει κι άλλο βίντεο αλλά χάνονται εδώ μέσα με τις καταναλωτικές δαπάνες. Που να βγούνε κ οι 500-600w gpu το καλοκαίρι χαμός

Επίσης δε ξέρουμε τι ρυθμίσεις έχει στο adv_optios.ini κ αυτό αν πειράξει κάποιος επηρεάζει τι κ πόσα cores αξιοποιεί το παιχνίδι. Κ το default ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι διαφορετικό από δοκιμές που έχω κάνει ΑΛΛΟ σε Ryzen άλλο σε Intel.

Σταθήκατε τώρα στο πιο complicated για testing game. 

Έχει δίπλα κ CyberDead 77 

Καλα το Warzone ειναι εντελως cache / latency, στα τετοια του ρολογια και ipc. Καποιο διαστημα εριχνε υπερδιαστημικες σφαλιαρες ο 5950x στον 10900k (ο 11900 μια ζωη πατος ήταν στο συγκεκριμένο)  αλλα μετα βγηκε το plaza και ο 10900k κανει πάρτι πλεον. Αν καταφερει να περασει μπροστα ο 12900k λεει πολλα για την cache / latency του. 

1 λεπτό πριν, malakudi είπε

Στα comments του video του optimumtech αναφέρουν DDR4 με Gear 1 εύκολα με 4000 και κάποιοι μέχρι 4266 (για single rank). Σε dual rank μέχρι 3800 - 3866.

Triple rank θα ειναι το καλύτερο setup, οπως και σε ρυζια. Δεν ξερω γιατι κάνεις δεν τα τρεχει έτσι, αφου βρισκουν ταβανι στα 3800 τα ρυζια, τα πιάνεις και με 3 dimms

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Herald είπε

Triple rank θα ειναι το καλύτερο setup, οπως και σε ρυζια. Δεν ξερω γιατι κάνεις δεν τα τρεχει έτσι, αφου βρισκουν ταβανι στα 3800 τα ρυζια, τα πιάνεις και με 3 dimms

έχω μείνει πίσω... αφήνεις ένα slot κενό δλδ; δουλεύει το dual channel έτσι;

στο skroutz ήρθαν μερικές z690 μητρικές πάντως, όσοι ψήνονται ας τσεκάρουν

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, godslayerxp είπε

έχω μείνει πίσω... αφήνεις ένα slot κενό δλδ; δουλεύει το dual channel έτσι;

στο skroutz ήρθαν μερικές z690 μητρικές πάντως, όσοι ψήνονται ας τσεκάρουν

Οχι το γραψα σαν πόντιος, βαζεις 2x16 DR σε Α1 Β1 στις daisy chain μητρικες και 2x8SR στα Α2 Β2. 

• Like 1
  • Thanks 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...