_Theo_ Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 16 λεπτά πριν, godslayerxp είπε Απόκρυψη περιεχομένων Μιλάμε για ένα γράφημα που μας δείχνει DDR5 vs DDR4. Στα ίδια (DDR4) ο 5900x είναι πιο μπροστά... ο Τσουκαλάς της intel γιατί μιλάει με ειρωνεία δεν το καταλαβαίνω... Αν μιλάς για εμένα, την τσέπη μου κοιτάω, δεν είμαι οπαδός κανενός και προσπαθώ να είμαι αντικειμενικός. 1
godslayerxp Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, _Theo_ είπε Αν μιλάς για εμένα, την τσέπη μου κοιτάω, δεν είμαι οπαδός κανενός και προσπαθώ να είμαι αντικειμενικός. Δεν υπήρχε περίπτωση να εννοώ εσένα, καμία όμως. Το αντίθετο μάλιστα, συμφωνούμε πολύ συχνά και ας μην γράφω πολύ... Ξέρει ποιος είναι... 3
Aten-Ra Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, malakudi είπε Που το είδες αυτό, η Intel ήταν ξεκάθαρη τη μέρα που έκανε την παρουσίαση πως πλέον για τους K ισχύει PL1=PL2 και δεν υφίσταται κανένα Tau Sorry 56sec λέει για το Tau όχι 100sec https://cdrdv2.intel.com/v1/dl/getContent/655258 1
Herald Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, RTW4ever είπε Χα χα, έχετε πιάσει και βάζετε οι φανμπόις το συγκεκριμένο τεστ/σκριν ως απόδειξη συντριπτικής υπεροχής, ΧΩΡΙΣ να δείχνει σε πόση ώρα θα τελειώσει το transcoding. Δηλαδή άμα ο AL στη "δοκιμή" αυτή κάνει 10πλάσιο χρόνο από τον AMD να τελειώσει το transcoding, τα παραπάνω fps θα μου τα βαφτίζετε υπεροχή; Δεν παλεύεστε, τα ίδια και τα ίδια, τυφλωμένοι και μονόπλευροι. Υπ' όψη Intel έχω, αυτό δεν αλλάζει τη γνώμη μου για τους AL. Η τσέπη μου μετράει μόνο, κόστος συνολικό προς απόδοση. Ενα γραφημα ανεβασα, και οπαδος της nvidia να ημουν θα το ανεβαζα γιατι μου εκανε εντύπωση η διαφορα ddr4 με ddr5. Τι ζορια τραβατε ρε ορισμένοι που στο θεμα των alderlake ανεβαζουμε benchmarks από alderlake? Ρε πάτε καλα? Σοβαρα ρωταω 24 λεπτά πριν, godslayerxp είπε Απόκρυψη περιεχομένων Μιλάμε για ένα γράφημα που μας δείχνει DDR5 vs DDR4. Στα ίδια (DDR4) ο 5900x είναι πιο μπροστά... ο Τσουκαλάς της intel γιατί μιλάει με ειρωνεία δεν το καταλαβαίνω... Γιατι ο intel παίρνει και ddr5? Και γω amdακιας ειμαι αλλα να ειμαστε δικαιοι. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 το κακό ποιό είναι σε αυτό το γράφημα δεν καταλαβαίνω...φαίνεται το μέγεθος και η διαφορά του bandwidth ανάμεσα σε DDR4 και DDR5 στους AL. Οι μπάρες για τους AMD ούτε καν μας ενδιαφέρουν στο συγκεκριμένο...
d4ydr33m3r Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, morehp είπε το κακό ποιό είναι σε αυτό το γράφημα δεν καταλαβαίνω...φαίνεται το μέγεθος και η διαφορά του bandwidth ανάμεσα σε DDR4 και DDR5 στους AL. Οι μπάρες για τους AMD ούτε καν μας ενδιαφέρουν στο συγκεκριμένο... Δεν μιλησε για κατι κακο στο γραφημα αλλο ανεφερε το παιδι.. Οτι μπορει να διαβαστει ποικιλοτροπως.. Προφανως και αφου μονο η νεα αρχιτεκτονικη της Intel το υποστηριζει εκει εφαρμοζεται.. Αλλου πηγαινε η ενσταση του και οκ μην την παμε μακρια την βαλιτσα.. Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2021 από d4ydr33m3r 1
Πέτρος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 To κακό (άντε, περίεργο) είναι ότι ο 5900Χ με ddr4 είναι πιο μπροστά από τον 5950Χ ο οποίος είναι επίσης με ddr4. Δεν είναι καν στα ίδια (άντε, να πούμε ότι οι extra πυρήνες του 5950Χ είναι άχρηστοι στο συγκεκριμένο). Εν τω μεταξύ, ο 5950Χ είναι top bin, έχει παραπάνω stp από τον 5900Χ γενικά, θα έπρεπε να είναι και λίγο μπροστά. Πιθανότατα το λσ απαυτώνεται ή παίζει κάποια άλλη τσατσαριά στο συγκεκριμένο σενάριο. Το όφελος από το b/w-τέρας των ddr5 δεν το αμφισβήτησε κανείς.
_Theo_ Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, Πέτρος είπε To κακό (άντε, περίεργο) είναι ότι ο 5900Χ με ddr4 είναι πιο μπροστά από τον 5950Χ ο οποίος είναι επίσης με ddr4. Δεν είναι καν στα ίδια (άντε, να πούμε ότι οι extra πυρήνες του 5950Χ είναι άχρηστοι στο συγκεκριμένο). Εν τω μεταξύ, ο 5950Χ είναι top bin, έχει παραπάνω stp από τον 5900Χ γενικά, θα έπρεπε να είναι και λίγο μπροστά. Πιθανότατα το λσ απαυτώνεται ή παίζει κάποια άλλη τσατσαριά στο συγκεκριμένο σενάριο. Το όφελος από το b/w-τέρας των ddr5 δεν το αμφισβήτησε κανείς. Το έχω συναντήσει και εγώ αυτό σε κάτι γραφήματα και benchmarks ο 5950X να είναι πίσω από τον 5900X σε gaming. Who knows...
Πέτρος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, _Theo_ είπε Το έχω συναντήσει και εγώ αυτό σε κάτι γραφήματα και benchmarks ο 5950X να είναι πίσω από τον 5900X σε gaming. Who knows... Θα μπορούσε να "τελειώνει" το tdp, θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο, αλλά θα μπορούσε να είναι κάτι σε numa καταστάσεις αντίστοιχα (όχι το ίδιο), όπως είχε γίνει στην αρχή με τους TR...κοινώς ο scheduler είναι για ξύλο (εκεί έρχεται και το cpcc θέμα στα 11). Για αυτό το λόγο έγραψα πριν ότι θέλω να δω νούμερα και σενάρια από τον κόσμο εδώ μέσα. 1
_Theo_ Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, _Theo_ είπε Δεν μπορώ να καταλάβω τι προσπαθείτε να αποδείξετε κάποιοι. Διαβάζω για transcoding, encoding κλπ, λες και υπάρχουν πολλά άτομα εδώ μέσα να ασχολούνται με αυτά. Οι περισσότεροι το PC το έχουν για gaming, τι να λέμε τώρα. Από αυτά που έχω δει οι Alder lake είναι σαφώς ανώτεροι από τους AMD, σε όλα τα σενάρια. Κάποιος που φτιάχνει τώρα σύστημα θα πάει σε Intel λογικά. Τώρα γιατί κάποιοι πάτε να κάνετε το μαύρο άσπρο δεν μπορώ να καταλάβω. Θα πρέπει η AMD να ρίξει και άλλο τις τιμές αν θέλει να έχει ελπίδες αυτή τη στιγμή. Επεξεργαστές υπάρχουν για κάθε τσέπη, το βασικό πρόβλημα είναι οι GPU και το πότε θα πέσουν οι τιμές τους, τα πράγματα είναι τραγικά εκεί. Για πάμε σιγά σιγά😁 There are already big AMD Ryzen 5000 discounts after Alder Lake's launch | PC Gamer
d4ydr33m3r Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Θα μπορούσε να "τελειώνει" το tdp, θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο, αλλά θα μπορούσε να είναι κάτι σε numa καταστάσεις αντίστοιχα (όχι το ίδιο), όπως είχε γίνει στην αρχή με τους TR...κοινώς ο scheduler είναι για ξύλο (εκεί έρχεται και το cpcc θέμα στα 11). Για αυτό το λόγο έγραψα πριν ότι θέλω να δω νούμερα και σενάρια από τον κόσμο εδώ μέσα. Αυτο θεωρω οτι ειναι και εγω ο scheduler δεν κανει σωστη κατανομη παντα across the spectrum σε περισσοτερους πυρηνες.. Καμια φορα το PBO επισης δουλευει καλυτερα στον 5900x και ειναι λογικο.. Εξαρταται βεβαια και απο τα ιδια τα chiplets (CCDs) του καθε επεξεργαστη και ποσο binned ειναι.. Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2021 από d4ydr33m3r 2
Herald Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 19 λεπτά πριν, Πέτρος είπε To κακό (άντε, περίεργο) είναι ότι ο 5900Χ με ddr4 είναι πιο μπροστά από τον 5950Χ ο οποίος είναι επίσης με ddr4. Δεν είναι καν στα ίδια (άντε, να πούμε ότι οι extra πυρήνες του 5950Χ είναι άχρηστοι στο συγκεκριμένο). Εν τω μεταξύ, ο 5950Χ είναι top bin, έχει παραπάνω stp από τον 5900Χ γενικά, θα έπρεπε να είναι και λίγο μπροστά. Πιθανότατα το λσ απαυτώνεται ή παίζει κάποια άλλη τσατσαριά στο συγκεκριμένο σενάριο. Το όφελος από το b/w-τέρας των ddr5 δεν το αμφισβήτησε κανείς. Απλά ξεμένει από bandwidth ρε μαν, αφού και ο 12900k ddr4 στα ίδια είναι. Οι διαφορές μεταξύ των ddr4 είναι margin of error φάση, που σημαίνει κάτι άλλο τους μπουκαλιάζει. 1
Psycho_Warhead Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Ωραία όλα αλλά αυτό με τα efficiency cores δεν μ' αρέσει και ελπίζω να μην προχωρήσει πολύ..
Herald Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, Psycho_Warhead είπε Ωραία όλα αλλά αυτό με τα efficiency cores δεν μ' αρέσει και ελπίζω να μην προχωρήσει πολύ.. Ναι περίμενε, 16 θα έχουν οι raptor lake
Psycho_Warhead Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, Herald είπε Ναι περίμενε, 16 θα έχουν οι raptor lake Επειδή η Intel δεν μπορεί να δώσει 16 performance cores λόγω κατανάλωσης/θερμοκρασίας..Περιμένω να δω την AMD τι θα κάνει..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα